Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ecstase

#451 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

Pera Trta wrote:
ecstase wrote:Imas li i LCD kuci idiote
Sa kime govoriš :?

Sa nasim ministrom sporta i kulture....
elSaik

#452 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by elSaik »

ZAŠTO NE PUSTE SNIMAK GDJE SE PJEVA GAZI BALIJE, DA VIDIMO KAKO NIJE NACIONALISTIČKI SUKOB?

@Ba - LJUDI SEBE NAZIVAJU ŠKRIPARIMA!!! NA PLAKATIMA POZIVA NA UTAKMICE STAVLjAJU SLIKE USTAŠKIH VOJNIKA!!! KOME SEREŠ?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#453 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Pera Trta »

zalizani wrote:Holoverka šatro nezna izgovrit´ prezime. :D
Cujemol´ se profesore? :-) Nahali profesor i Emira, ubaci i politiku, drama! :-D
Nacelnik se sredio! :lol:
Ćiro spasitelj! :D
A vidje li bojovničke uniforme kod Tetoviranog? Ante siš'o s neba :D
Dozer

#454 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Dozer »

Komedija, opsta...
Drugi dan je pri kraju, a oni i dalje trune o istim nebulozama, i pri tome uopste ne daju nikakve dokaze, nikakve svjedoke, nista...

I ja kazem - gdje su ti silni sirokobrijezani koji su napadnuti u svojim kucama? Zar je potrebno cijela 2 dana da se nadje bar jedan takav i da se pojavi pred kamerama?
Vjerovatno je u procesu nova konstrukcija "obuke" nekog "napadnutog" selje koji ce se sutra-prekosutra pojaviti pred kamerama i reci kako su ga razgulili k'o macku, i to na njegovom vjekovnom pragu.
Isto kao sto se sada ganja varijanta za metak...
Last edited by Dozer on 06/10/2009 22:59, edited 1 time in total.
ecstase

#455 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

I jos jednom ponavljam...... Emire imas li ti ista u toj satiranoj glavici svojoj. Postavi mu konkretna pitanja i trazi konkretne odgovore

Odlazak na gostovanje na Xy odrediste:

Napisat cu onako lajicki da ne bombardujem nekim izrazima koje ni sam ne kontam.

Ukoliko se radi o utakmici koju zakon okarakterise kao utakmicu visokog rizika moraju se ispuniti odredjeni uslovi da bi gostujuci navijaci uopste mogli prismrditi Kantonu a ne stadionu.

1.Poslati obavjestenje domacinu utakmice da ce doci odredjeni broj navijaca ili autobusa.Neka bude 300 navijaca

2.Domacin potom salje dopis sa negativnim ili pozitivnim odgovorom:
Varijanta 1: Da u stanju smo obezbijediti pratnju,smjestaj i sigurnost tolikog broja navijaca od trenutka preuzimanja kolone autobusa na ulazu u kanton kao i bezbijedno pracenje istog do stadiona a potom i povratak navijaca kuci
Varijanta 2: Nismo u stanju organizovati i adekvatno osigurati gostujuce navijace.

3. Nakon sto je ispunjen kriteriji o sigurnosnim uvijetima krece se na put na Xy gostovanje.Organizator odlaska na gostovanje je Udruzenje navijaca i oni imaju odredjene zakone kojih se moraju pridrzavati, a to su:
1.Nije dozvoljen dolazak veceg broja navijaca od najavljenog
2.Zabranjeno je voziti navijace u tesko alkoholisanom ili navijace koji su pod uticajem drugih opojnih sredstava
3.Zabranjeno je nositi sredstva koja mogu ugroziti vlastite ili zivote drugih ljudi. (sami zakljucite sta je to sve )

4.Kada se dodje na ranije odredjeni kontrolni punkt policija zaustavlja kolonu i vrsi pregled autobusa.Ukoliko otkriju bilo koji propust u organizaciji prevoza imaju puno pravo da vrate navijace kuci.Ovih kontrolnih punktova je u velikom broju vise radi sto efikasnijeg otkrivanja mogucih propusta.

5. Gostujuci navijaci najcesce budu dopremljeni pred stadion 15 do 20 minuta nakon pocetka utakmice,i budu ispraceni sa stadiona 10 do 15 minuta prije kraja meca,iz prostog razloga da se izbijegnu moguci incidenti sa domacim navijacima.Navijacima nije dozvoljeno da sami hodaju gradom nego tacno odredjenom rutom a to je Ulaz u grad-stadion-ispracaj iz grada-kuca.

6.Policja prati gostujuce navijace sve do izlaza iz kantona ili druge tacke koju oni smatraju sigurnom.

A sada nekoliko pitanja ljudima na forumu,policiji medijima i svim ostalim koji sebi daju za pravo da komentarisu ovaj slucaj.

1.Navijace FK Sarajeva je policija zaustavila na vise punktova ako je pronadjen iti jedan cekic,pajser, metalna sipka, pistolj ili zolja zasto su dopustili da autobusi udju u grad?

2.Zasto autobusi nisu vraceni kuci ako je bio veci broj navijaca nego sto je najavljen dopisom?

3.Zasto navijaci NK Siroki Brijeg nisu bili na stadionu pred pocetak utakmice nego su hodali ulicama?

4.Zasto su navijaci FK Sarajeva pusteni u grad pred pocetak meca a ne onako kako je propisano?

5.Zasto karte za utakmicu nisu prodate navijacima na sigurnom mjestu kao sto je slucaj kada se gostuje na drugim stadionima?
zalizani

#456 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by zalizani »

Pera Trta wrote:
zalizani wrote:Holoverka šatro nezna izgovrit´ prezime. :D
Cujemol´ se profesore? :-) Nahali profesor i Emira, ubaci i politiku, drama! :-D
Nacelnik se sredio! :lol:
Ćiro spasitelj! :D
A vidje li bojovničke uniforme kod Tetoviranog? Ante siš'o s neba :D
Stari bojovnik! :D :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#457 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Dozer wrote:Komedija, opsta...
Drugi dan je pri kraju, a oni i dalje trune o istim nebulozama, i pri tome uopste ne daju nikakve dokaze, nikakve svjedoke, nista...

I ja kazem - gdje su ti silni sirokobrijezani koji su napadnuti u svojim kucama? Zar je potrebno cijela 2 dana da se nadje bar jedan takav i da se pojavi pred kamerama?
Vjerovatno je u procesu nova konstrukcija "obuke" nekog "napadnutog" selje koji ce se sutra-prekosutra pojaviti pred kamerama i reci kako su garazgulili k'o macku, i to na njegovom vjekovnom pragu.
Isto kao sto se sada ganja varijanta za metak...
To ce truniti sve dok im i ta varijanta ne padne u vodu, kao one koje sam gore nabrojala.
Ja jos ne vidim dokaze.
elSaik

#458 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by elSaik »

Ovdje uopšte nema kompetentnog da brani stavove navijača iz Sarajeva!
ladyblue18

#459 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Kvalitetno i objektivno misljenje. :run:

Ja sve ocekujem da odnekle iskoca ona plavusa i kaze "you're on candid camera".
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#460 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Pera Trta »

respo wrote:
Ba wrote:Koja ste ustaska obiljezja danas vidjeli kod sirokobrijezana? Tko su ustase i o cemu pisete? Ono je hrvatski grb i nista vise a njega se ne odričemo, uz postovanje svega sto je vama isto toliko drago i sveto. U takve stvari se ne dira ni s jedne ni s druge strane. Postuj moje i ja cu tvoje pa nece dolaziti do ovakvih sukoba i vrijeđanja. Nacionalni ponos nije fasizam niti nacionalizam svi ga imamo u sebi i on budi nekontrolirane emocije. Samo nas međusobno postivanje moze spasiti od gluposti.
u sred hercegovine hrvatski grb?

sine putovnicu u ruke nekih 20km juzno i budi u hrvatskoj masi 100-metarskim zastavama koliko god zelis ja cu ti se onda jos diviti
Sad će ti odgovoriti da je to grb hrvatskog NARODA (nije šija, jest vrat).
lolo_lolo

#461 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by lolo_lolo »

Jel ima neki pametan novinar u nasem gradu,da dovede ovo govno od porucnika u ovom vojnickom odjelu,policajac,sta li je vec,da mu pokazu slike,video
lazov odvratni,cuj nasi navijaci imali vatrenu oruzje,sram te bilo
MORAMO REAGOVATI NA OVE LAZI
elSaik

#462 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by elSaik »

Ode ova emisija u pm.

Ukoliko se na ovo ne reaguje ne treba uopšte ni o čemu ni pričati. Ovo je strašno koliko se laže, podmeće i činjenice izvrću.
Pera Trta

#463 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Pera Trta »

General Zlatan Mijo: "FK Sarajevo je talac svojih huligana"
I spominje onu šprdnju slike navijača sa "pištoljem" mrtav hladan i osta živ.
blue_sky

#464 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by blue_sky »

elSaik wrote:Ovdje uopšte nema kompetentnog da brani stavove navijača iz Sarajeva!
Ne mora biti niko "kompetentan"! Ja i svak normalan cemo braniti istinu,i nista vise,i pljuvati po ubicama i ne dozvoliti da lazu kao sto lazu,a za to ne moras biti kompetentan.Budali je jasno kako stvari stoje.I ove lazi veceras na BHT-u koje izvalise su samo za povratit'.Otkud im pravo da simbolicki se javljaju iz Mostara,uopste mi nije jasno.To kao dodje ko neko zapisavanje teritorije,sto ono ne ispametovase iz SB,iz drugog kantona sasvim,kao da se kaze "ovdje i odavde se tako misli kako mi kazemo".E pa ne misli!
ecstase

#465 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

Image
ladyblue18

#466 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Cuj nije nikad bilo nereda u S.B.-u. :shock: Dje su oni Velezovi navijaci majku vam vasu. :x
Cuj docekali ih ko heroje, nego sta cemo, momci rat prezivise u nekoliko sati dole, najmanje sto mozemo je docekati ih kao heroje.

Mrs! :x :x :x :x
respo

#467 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by respo »

nadam se da ce biti kontakt telefon kao i u proslim emisijama
pa ce valjda neko se javiti i postaviti konkretna pitanja
i jelicu i bojovniku iz sirokog i kompletnoj hr javnosti u prvom redu hrt-u
Abacija

#468 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Abacija »

Kako se zove ovaj sa filozofskog fakulteta?
ladyblue18

#469 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

ecstase wrote:Image
:lol: :lol: :lol: e napokon da se nasmijem i na ovoj temi.

Budel kontakt telefon ja cu prva nazvati, Tita mi! Pa ovo prelazi sve granice!
ecstase

#470 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

telefon mi je vec u rukama.

Molim te boze daj da udjem u emisiju
Pera Trta

#471 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Pera Trta »

Abacija wrote:Kako se zove ovaj sa filozofskog fakulteta?
Nino Rapsudić, ili Raspudić, tako nekako...
skojotovski

#472 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by skojotovski »

gospodo Hlover... pa, gospodo Hlover... :run:
Pera Trta

#473 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Pera Trta »

Kloferka upravo doživljava orgazam...
ladyblue18

#474 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Hloverka imas ti perd svojim bratima BBB. Po cemu je to njihov naziv pitomiji?

Pa daj ba ljudi dokle vise. :roll: Mene ugusi ovo vise.
ecstase

#475 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

Svako ima verziju a ja imam AVERZIJU
Locked