Dacia sandero misljenja ???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy_The_Saint

#451 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Jimmy_The_Saint »

Apsolutno. Nego, ima li ko očuvan g2? :D
edoze

#452 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by edoze »

Jimmy_The_Saint wrote:Apsolutno. Nego, ima li ko očuvan g2? :D

imam ja al ti ne smijem reci koliko je para,jer je dizel :lol: :lol: :lol:
Edo-Tito

#453 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Edo-Tito »

Sirko wrote:a kakav je sad ovaj sandero holiday?

http://www.dnevniavaz.ba/tehnologija/au ... liday.html
Evo ti informacija za Dacia Sandero Holiday

http://www.dacia.ba/news/news/index.html
ovajonaj

#454 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by ovajonaj »

anyway...
top gear? anyone? no? ok..

mayab

#455 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by mayab »

Vidio sam u Sarajevu da ima barem jedan Stepway koji vozi taksista
Blobi

#456 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Blobi »

Qler wrote:TDI provjereno trosi ulje. Znam predprosli SFF kad su vozali one passate, jaran je nakon dva dana dobrog deranja auta morao skoro litar sasuti u njega. A drugi jaran ima Golfa V 2.0TDI sa 140KS i desilo mu se par puta da mu se upali lampica od ulja.

Ako ga deres popije dosta, ako se normala vozi ne osjeti se od servisa do servisa.
Tacno. TDI motori trose ulje. Normalnom voznjom, bez pretjerano deranja i cijepanja 2.0 TDI potrosi 2l ulja na 10.000 kilometara, i to je deklairsano od proizvodjaca.
Optimist

#457 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Optimist »

mayab wrote:Vidio sam u Sarajevu da ima barem jedan Stepway koji vozi taksista

I ja sam vidio jednog, samo nisam skontao jel dizel ili benzin, nazad nije imao oznaku motora. Predpostavljam da je dizel. Ali opet cuda su moguca. :-D
dottore

#458 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by dottore »

vidjo sam i ja da vozaju Maple... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jovanovichb

#459 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by jovanovichb »

Da li neko može da da naziv i i mail nekog prodavca Dačija vozila u BIH ili ,bliže,Bjeljini.Hvala unapred :-D
Jimmy_The_Saint

#460 Re: Dacia sandero misljenja ???

idi na www.dacia.ba pa vidi.

Ili preko www.renault.ba ima i tamo... :-)
pajero

#461 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by pajero »

dottore wrote:
vidjo sam i ja da vozaju Maple... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I predju 75 000km za manje od 2 (dvije) godine bez ozbiljnih kvarova i zarade najmanje 50 000KM...lose zar ne? :thumbup:
Mislis da je bolje da je kupio passata sa 170 000km na satu? I taj isti taksista sada planira uzeti Sandera...
drndalo

#462 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

jovanovichb wrote:Da li neko može da da naziv i i mail nekog prodavca Dačija vozila u BIH ili ,bliže,Bjeljini.Hvala unapred :-D
Evo nova lokacija...
U Bijeljini je u četvrtak 08.07.2010. godine, pred brojnim zvanicama osvanula nova Renault koncesija. U pitanju je već poznati salon vozila Polysistem u Bijeljini, koji je preselio na novu atraktivniju adresu Pavlovića put bb, gdje je sada mnogo pristupačniji i reprezentativniji budućim kupcima i aktuelnim vlasnicima automobila Renault i Dacia.
dottore

#464 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by dottore »

piece of shit :lol:
drndalo

#465 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Pa onda ih je bas prosralo...
Jimmy_The_Saint

#466 Re: Dacia sandero misljenja ???

Šta je drndalo, ne vjeruješ da 300.000 muha može pogriješiti? :D

:sax:
drndalo

#467 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Pa moze, nije da nije moguce... Jedino sto neke druge muhe, svoju zabludu oko GTI govneta plate >40.000 KM, a ovdje bar upola manje plate...
Jimmy_The_Saint

#468 Re: Dacia sandero misljenja ???

Nemoj zajebavati, znaš kak'ih GTi govana ima sa samo 250.000 pređenih kilometara u Njemačkoj, oca'm... :mrgreen:

On topik, kako god prokontam ovu priču oko Dačije, čini mi se da padaju na nekoliko sitnica. Koje bi se dale lahko riješiti i to bez neke dramatične promjene u cijeni konačnog proizvoda. Ali to očito Renault neće, da ne bi sam sebi ubio nišu za Clio i Twingo.

:evil:
Karabaja

#469 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Karabaja »

GTI govno :shock:
drndalo

#470 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Jimmy_The_Saint wrote:On topik, kako god prokontam ovu priču oko Dačije, čini mi se da padaju na nekoliko sitnica. Koje bi se dale lahko riješiti i to bez neke dramatične promjene u cijeni konačnog proizvoda. Ali to očito Renault neće, da ne bi sam sebi ubio nišu za Clio i Twingo.

Tu si apsolutno u pravu, ali to je kapitalizam... Ne prave oni auta sto ih mi volimo, nego da nam uzmu pare... ;-)

Karabaja wrote:GTI govno :shock:
Ne bas doslovno, to je vise bila pjesnicka parabola uzrokovana ranijim posto(vi)m(a)... Mala anegdota, prica mi kolega da je imao raspravu s jednim mladicem, ocito odlicno potkozenim, koji je od njega ocito trazio samo potvrdu hvalisanja... :cry:

Ide prica prije 3 godine: "Kupio sam Golfa V, GTI 170KS, TDI, DSG, 4motion, 18" felge, koza, stakleni krov,............... Dosao me je samo 57.000 KM, posto su me pripazili 7.000 u ASAi... Jel' de da sam odlicno prosao???"

I on budala, umjesto da klimne glavom i kaze mu: "Yes, yes...", on odvali: "Uh, pa mog'o si auto kupiti za te pare, a ne Golfa..."

Kad se ovaj upali: "Pa sta je Golf nego auto, i to kakvo... Bla, bla.... Polusatno smaranje...

Na kraju mu je morao reci: "Pa ako si samo htio potvrdu vlastitog razmisljanja, sto pitas mene, a ne pred ogledalom...?"

Elem, i ja slicno razisljam... Golf GTI odavno nije ono sto bi GTI trebao biti, velikoserijska jurilica, ali ipak jurilica... Postala je samo paket opreme... Sad to pokusavaju ispraviti...
Last edited by drndalo on 16/07/2010 13:45, edited 2 times in total.
Jimmy_The_Saint

#471 Re: Dacia sandero misljenja ???

Mislim da smo mislili na Golfaća.... :razz:

Ja volim golfaća. Ali ne u svojoj kući. Drndalo ga, mislim, ne voli ni na hljeb. :D
drndalo

#472 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Mala ispravka, nije meni Golf toliko los, koliko ga svi kuju u zvijezde... A ja kontras po prirodi... :lol:

Inace ne volim nikakvu uniformisanost, pa tako iako mi je BMW najvise prirastao srcu od auto industrije, znam reci da kada bi svi oko mene vozili i kleli se u BMW, ja bih ga se manuo, i presao npr. na Mercedes ili VW, ili Pezo... :lol:
dottore

#473 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by dottore »

drndalo wrote:Pa moze, nije da nije moguce... Jedino sto neke druge muhe, svoju zabludu oko GTI govneta plate >40.000 KM, a ovdje bar upola manje plate...
kako god okrenes dacia je shit....
i za 20 000 KM se moze kupiti svakavih ocuvanih polovnih vozila koja ne moraju biti VW, a bolja su pa bar 50 puta... ;-)
madner

#474 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by madner »

drndalo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:On topik, kako god prokontam ovu priču oko Dačije, čini mi se da padaju na nekoliko sitnica. Koje bi se dale lahko riješiti i to bez neke dramatične promjene u cijeni konačnog proizvoda. Ali to očito Renault neće, da ne bi sam sebi ubio nišu za Clio i Twingo.

Tu si apsolutno u pravu, ali to je kapitalizam... Ne prave oni auta sto ih mi volimo, nego da nam uzmu pare... ;-)

Ne bas doslovno, to je vise bila pjesnicka parabola uzrokovana ranijim posto(vi)m(a)... Mala anegdota, prica mi kolega da je imao raspravu s jednim mladicem, ocito odlicno potkozenim, koji je od njega ocito trazio samo potvrdu hvalisanja... :cry:

Ide prica prije 3 godine: "Kupio sam Golfa V, GTI 170KS, TDI, DSG, 4motion, 18" felge, koza, stakleni krov,............... Dosao me je samo 57.000 KM, posto su me pripazili 7.000 u ASAi... Jel' de da sam odlicno prosao???"
:lol: :lol: :lol:
drndalo

#475 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

50 x ? Super, znaci ispada da je 50 x novih Sandera losije od jednog takvog dobrog polovnjaka ? Ja sam mozda glup, ali bih ipak uzeo tih 50 komada za te pare (by the way, ako zaista imas tako dobre cijene, javi pa da pravimo posao... I tebe ugradim sa 20% za zasluge...), pa napravio rent-a-car gdje ce dan biti 10 KM... ;-)
Post Reply