"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
alcho

#451 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by alcho »

babyline wrote:da ti neutroni su nekako pokrupni pa se zacepe filter, i slabo vuce :cry:
Ama zacepe kondenzator...vi zene se bas ne razumijete u elektricna auta :D
AmADin_gospo

#452 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

alcho wrote:Ne valja ona iz Jablanice ima previse neutrona :lol:
raja iz jablanice će najbrže puniti auta... blizu im centrala pa jak pritisak u kablovima :lol: :lol:

neče više biti fleka od ulja i goriva po parkingu, a čunineri če da se svađaju ko više kondenzatora može da strpa pod haubu "jaraneee, sinoć sam montriro 2 kondenzatora od 6 farada, brateeee, letiiii"

a cijene mixera i sokovnika će da porastu za 1000% jer če gore navedeni čuneri da ih ugrađuju u preživjele duje, s-pakete i kockice 8-)
japo

#453 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by japo »

golf >II na struju :dance:
pipsi78

#454 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by pipsi78 »

OMV zatvara, tojest, prodaje objekte u BiH i Hrvatskoj.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2941 ... ke-i-Bosne
goran16v

#456 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by goran16v »

Ocam' avto mi u mene mi nece potrosit preko kilovat na 100 km, a u mene mi burazer prica da u komsije u njga pa u njega mu u amidica ima avto koji vise puni struje kad ide nizbrdo neg sto trosi kad ide uzbrdo. Sa otim avtom ode do Konjica sa frtalj baterije kad se vrati ona na pola puna
delija75

#457 OMV prodaje naftu koja ledi

Post by delija75 »

OMV do kada će nam benzinska pumpa prodavati naftu sa vodom?
Nakon što mi je nafta u Toyoti zaledila zovnuo sam BIHAMK (kojeg ovim putem pohvaljujem).
BIHAMK-ov mehaničar mi je rekao da sam sigurno sipao gorivu na OMV-u.
Ja sam ga pitao kako zna, on mi je odgovorio da je OMV jedina benzinska pumpa koja prodaje gorivo koje LEDI.
talić

#458 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by talić »

ja sam prije tri godine imao problem sa dizelom natočenim na petrolu zaledio je na -8 i od tad ih zaobilazim u širokom krugu. Prošle godine na -18 gorivo OMV nikakvih problema. Nažalost imam osjećaj da sad većina pumpi kupuje gorivo iz B. Broda jer i oni sad proizvode Euro 5 pa sad točim na OMV-u ovaj dizel premium od 2,55 kM/l. Nemam problema zasad.
didgeridoo

#459 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by didgeridoo »

...rece HIFA-in partner
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#460 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by arman1 »

Na kraju će mo bicikla zimi voziti.
hsnf

#461 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by hsnf »

Benzin :D
Janjicar

#462 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Janjicar »

Kod mene je otisla pumpa za gorivo neki klip zaribao i takodje Mehanicar rekAo da ne sipam kod OMV (a uvijek sam kod njih sipao), izgleda da su i oni poceli za'hebavati se s nama
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#463 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by PipiDugaDevetka »

Janjicar wrote:Kod mene je otisla pumpa za gorivo neki klip zaribao i takodje Mehanicar rekAo da ne sipam kod OMV (a uvijek sam kod njih sipao), izgleda da su i oni poceli za'hebavati se s nama
Moja vozilica troši benzin. Sipam redovno na OMV pumpi jer tamo izdaju račune. Rado bih prešao na nekog domaćeg vlasnika pumpe, ali moram očima moliti račun. Tačno mi neprijatno tražiti račun. Neka naši vlasnici pumpi organizuju naplatu računa kao OMV i ja prelazim kod neke domaće firme.
drndalo

#464 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by drndalo »

delija75 wrote:OMV do kada će nam benzinska pumpa prodavati naftu sa vodom?
Nakon što mi je nafta u Toyoti zaledila zovnuo sam BIHAMK (kojeg ovim putem pohvaljujem).
BIHAMK-ov mehaničar mi je rekao da sam sigurno sipao gorivu na OMV-u.
Ja sam ga pitao kako zna, on mi je odgovorio da je OMV jedina benzinska pumpa koja prodaje gorivo koje LEDI.
Ako nisi bacio racun, uzmi od BIHAMK-a potvrdu o intervenciji na odledjivanju, i tuzi OMV...
talić

#465 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by talić »

Dobro kažeš za izdavanje računa. Ja sam nedavno na Hifi tražio račun i sa velikom tugom ga isprintaše. Očito da se nabavlja gorivo na crnjaka iz B. Broda.
SundanceKid

#466 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by SundanceKid »

Cisto radi informacije, na ovoj Turkoil ex Imzit pumpi, mene zena prosli put ljubazno upita da li mi treba racun i bez problema mi ga izda...
Glanzer

#467 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Glanzer »

Energopetrol izdaje racune na isti nacin kao i OMV ali im je bolje gorivo.
dablO7

#468 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by dablO7 »

Moja vozilica :) troši benzin...i sipam samo na OMV pumpama, što kod nas, što vani...Nikad nikakvih problema nisam imala...eto, samo rekoh da prijavim... :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#469 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by PipiDugaDevetka »

talić wrote:Dobro kažeš za izdavanje računa. Ja sam nedavno na Hifi tražio račun i sa velikom tugom ga isprintaše. Očito da se nabavlja gorivo na crnjaka iz B. Broda.
Baš tako, sa tugom u očima. Neću spominjati ime firme, ali na jednoj ''našoj'' firmi-pumpi u vrijeme uvođenja fiskalnih računa na pumpama sam zatražio račun, ali mi pumpadžija reče da se sakrijem od kamere, pa da mi dadne račun. Nikako mi nije bilo jasno što da se skrivam, pa on prokomentarisa nešto kao: Eisss, joooj,..Kamera snimila uzimanje računa. Ni danas mi nije jasno zašto je bilo potrebno da se zajedno sa pumpadžijom maknem iz vidokruga kamere, pa da mi on uruči račun.
Da ne bih dovodio i sebe, i pumpadžije u nezgodacije, vratio sam se OMV pumpi.
svemirska_vjeverica

#470 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by svemirska_vjeverica »

dablO7 wrote:Moja vozilica :) troši benzin...i sipam samo na OMV pumpama, što kod nas, što vani...Nikad nikakvih problema nisam imala...eto, samo rekoh da prijavim... :-)
Pricamoo diesel-u. Ali u svakom slucaju vjerujem vise radniku BIHAMK-a nego tebi. :D
Dr.Mr.Fr.

#471 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by Dr.Mr.Fr. »

Kakvo je stanje na El-Tarik pumpama :?:
memlija

#472 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by memlija »

Sipajte dizel na HIFI i nema problema.... :D

Komplet memli strana zajedno sa taksistima sipa tu i nikada nije bilo pritužbi ni kada je riječ o kvaliteti ili ti ga o leđenju istog (a bilo je kvalitetnih minusa ovih dana)....i da što se tiče računa, zatražite brate dragi,što se sramite.... :D

Sve vamo-tamo priča kupujmo koristimo domaće, a mova hajmo malkice kod susjeda da natankamo.... :D

vaki ste naki ste... :roll: ........ :D
veljaca

#473 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by veljaca »

talić wrote:Dobro kažeš za izdavanje računa. Ja sam nedavno na Hifi tražio račun i sa velikom tugom ga isprintaše. Očito da se nabavlja gorivo na crnjaka iz B. Broda.
Zar to nije OBAVEZA - sta ti imas traziti - kada im je to DUZNOST ..... :shock:
veljaca

#474 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by veljaca »

dupli ....
hadzinicasa

#475 Re: OMV prodaje naftu koja ledi

Post by hadzinicasa »

meni se palila lampica motora (mislim sistem ubrizgavanja), nakon višegodišnjeg sipanja (dizel) na OMV-u (prije par mjeseci). Nekoliko sipanja na Tariku uz aditive i ne pali se više.

Otad - nikad više.
Post Reply