salihh wrote:jefferson wrote:forza milan wrote:Ova anketa je porazavajuca!!! Ne mogu da vjerujem da nasi zakleti Bosanci i Hercegovci vise vole neku bivsu propalu drzavu nego onu po kojoj se danas zovu i u kojoj (i od koje) zive!!! Nije toliko porazno sto volite Jugu nego je problem sto izmedju BiH i nje birate ovu drugu. Reci cu vam nesto ali se nemojte ljutiti - NA OVO ANKETNO PITANJE BI I DODIK KLIKNUO NA JUGOSLAVIJU. Zao mi je ali ste isti on, svi vi koji izmedju BiH (pa makar bila i ovakva kakva jest) i Juge birate Jugu. I onda kazete sto ne ide naprijed. Dobrim dijelom i radi vas koji konstantno gledate unatrag i bude vam krivo kad ova ovakva BiH koju vi ne volite pokaze da je - makar i nekad - pravna pa uhapsi Gasija (pa se po formima ismijavate i kladite kako ce za 5 dana izaci iz cuze jer NEMA DRZAVE), radi vas koji jedva docekate da neko nekoga zbode nozem pa da date oduska svojim frustracijama. A da ste normalni gradjani i gradjanke - kako se predstavljate - i da su vam ciste namjere na cestu biste izasli nedavno kad ste procitali da su u Sarajevu najskuplje rezije u drzavi (ako ne cak i u regionu) i tada bih ja prvi bio medju prosvjednicima iako sam glasao za tu vlast. Dakle, dok god vise volite Jugoslaviju nego Bosnu i Hercegovinu i dok god apstinirate od izbora (ne svi ali jedan dobar di da) nemate pravo da se pitate zasto nam nije bolje. Vama je puno bolje nego sto ste zasluzili!!!
Jel se ti zajebavas s ovim boldiranim gore?
Meni je dosad BiH samo uzimala a USA me je skolovala o svom trosku iako nisam njihov gradjanin!
ne pitaj se sta domovina moze uraditi za tebe, nego sta ti mozes uraditi za domovinu... da su amerikanci defetisti i oportunisti kakav si ti, propali bi za 10 min...
Ja vas opet pitam da li se zajebavate?
O cemu mi pricamo? O 100km i 60 km doma, dok je vecina profesora kopirala knjige, dekan saobracajnog fakulteta je cisti primjer plagijatora i svi znaju za to, ukljucujuci i tuzilastvo, ali je on jos uvijek dekan.
Rijec ekonomija je potpuno strani pojma nasim politicarima, itd, itd, itd. De pogledajte ostale teme ljudi.
Sta ja mogu uraditi za svoju drzavu? Jaro dovoljno sam uradio da bi jednostavno odsetao. Evo, i dan danas glasam iz tudjine, ne bil opozicija bar uz moju neku pomoc dosla na vlast, ali drzava nisu samo institucije, nego i ljudi, a ljudi su razocarenje moje, a ne institucije kao pojam.
De uporedite gdje je Jugoslavija bila 1945 pa 1958, a gdje je BiH bila 1996 a gdje sada. Eto, ko ekonomija je bolja, OK. Ali zato nam se povecao broj nepismenih. Ja mislim da smo mi jedna od rijetkih zemalja koja ima pad pismenosti na pocetku 21 vijeka.
Pogledajte kakvu je infrastrukturu imala Jugoslavija 1945 a kakvu 1960, a pogledajte koliko je BiH napredovala poslije rata.
Nisu uspjeli ni prugu koju je ona drzava napravila osposobiti za promet po nekim standardima.
Ali eto, mozemo se kao forza zadovoljiti drzavnom platom, i sutit, ne do bog bolje, npr. pogledajte kako zive u Bijafri!