Da li ste Yugonostalgičari ?

Locked

Da li ste Yugonostalgičari ?

Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ ;
120
58%
Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH ;
87
42%

Total votes: 207

palermo

#451 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

popajic wrote:@palermo,
ono moje"imas klikere pa razmisli malo" je bilo totalno nezlonamjerno.
Na forumu smo svakako jedni drugima anonimusi.Sve sto znamo o nekome su par komentara,koji nam ponekad "legnu",ponekad se totalno kose sa nasim stavovima.
Moja poenta,govoreci o ovoj nostalgiji,je bila da su vremena u kojima zivimo toliko pogana da nije cudo da ljudi posezu za prosloscu u kojoj su bolje zivjeli.Apsurdno ih je odmah vezati uz komunjare,proSrbe,nerodoljube i sl.Razlike u misljenju i nisu uvijek tako velike kako nam se na prvi pogled ucini.
Ne sumnjam uopšte da je bilo nezlonamjerno..........
Oko ovog drugog se baš i ne slažemo, jer vremena su uvijek takva kakva su, od nas zavisi kakvim ćemo ih načiniti.I nemam ništa protiv povremenog odlaska u prošlost.
shizim

#452 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by shizim »

ako nista sa SFRJ pasosom si mogao ici i na kraj svijeta,sad jos malo ce ti i za HR trebati viza,
imalo se posla,fabrike radile...
mogao si da spavas gdje si pozelio nitko ti ne bi ni rijec rekao...
raja se vise druzila...
medjuljudski odnosi su bili znatno bolji...
itd.itd.
mofo33

#453 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

105 protiv 75 :razz:
forza milan

#454 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by forza milan »

Ova anketa je porazavajuca!!! Ne mogu da vjerujem da nasi zakleti Bosanci i Hercegovci vise vole neku bivsu propalu drzavu nego onu po kojoj se danas zovu i u kojoj (i od koje) zive!!! Nije toliko porazno sto volite Jugu nego je problem sto izmedju BiH i nje birate ovu drugu. Reci cu vam nesto ali se nemojte ljutiti - NA OVO ANKETNO PITANJE BI I DODIK KLIKNUO NA JUGOSLAVIJU. Zao mi je ali ste isti on, svi vi koji izmedju BiH (pa makar bila i ovakva kakva jest) i Juge birate Jugu. I onda kazete sto ne ide naprijed. Dobrim dijelom i radi vas koji konstantno gledate unatrag i bude vam krivo kad ova ovakva BiH koju vi ne volite pokaze da je - makar i nekad - pravna pa uhapsi Gasija (pa se po formima ismijavate i kladite kako ce za 5 dana izaci iz cuze jer NEMA DRZAVE), radi vas koji jedva docekate da neko nekoga zbode nozem pa da date oduska svojim frustracijama. A da ste normalni gradjani i gradjanke - kako se predstavljate - i da su vam ciste namjere na cestu biste izasli nedavno kad ste procitali da su u Sarajevu najskuplje rezije u drzavi (ako ne cak i u regionu) i tada bih ja prvi bio medju prosvjednicima iako sam glasao za tu vlast. Dakle, dok god vise volite Jugoslaviju nego Bosnu i Hercegovinu i dok god apstinirate od izbora (ne svi ali jedan dobar di da) nemate pravo da se pitate zasto nam nije bolje. Vama je puno bolje nego sto ste zasluzili!!!
mofo33

#455 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

analiziraj svoje rodjene frustracije,pa se onda bavi tudjima
SaraLe

#456 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by SaraLe »

jefferson

#457 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by jefferson »

forza milan wrote:Ova anketa je porazavajuca!!! Ne mogu da vjerujem da nasi zakleti Bosanci i Hercegovci vise vole neku bivsu propalu drzavu nego onu po kojoj se danas zovu i u kojoj (i od koje) zive!!! Nije toliko porazno sto volite Jugu nego je problem sto izmedju BiH i nje birate ovu drugu. Reci cu vam nesto ali se nemojte ljutiti - NA OVO ANKETNO PITANJE BI I DODIK KLIKNUO NA JUGOSLAVIJU. Zao mi je ali ste isti on, svi vi koji izmedju BiH (pa makar bila i ovakva kakva jest) i Juge birate Jugu. I onda kazete sto ne ide naprijed. Dobrim dijelom i radi vas koji konstantno gledate unatrag i bude vam krivo kad ova ovakva BiH koju vi ne volite pokaze da je - makar i nekad - pravna pa uhapsi Gasija (pa se po formima ismijavate i kladite kako ce za 5 dana izaci iz cuze jer NEMA DRZAVE), radi vas koji jedva docekate da neko nekoga zbode nozem pa da date oduska svojim frustracijama. A da ste normalni gradjani i gradjanke - kako se predstavljate - i da su vam ciste namjere na cestu biste izasli nedavno kad ste procitali da su u Sarajevu najskuplje rezije u drzavi (ako ne cak i u regionu) i tada bih ja prvi bio medju prosvjednicima iako sam glasao za tu vlast. Dakle, dok god vise volite Jugoslaviju nego Bosnu i Hercegovinu i dok god apstinirate od izbora (ne svi ali jedan dobar di da) nemate pravo da se pitate zasto nam nije bolje. Vama je puno bolje nego sto ste zasluzili!!!
Jel se ti zajebavas s ovim boldiranim gore?
Meni je dosad BiH samo uzimala a USA me je skolovala o svom trosku iako nisam njihov gradjanin!
forza milan

#458 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by forza milan »

jefferson wrote:
forza milan wrote:Ova anketa je porazavajuca!!! Ne mogu da vjerujem da nasi zakleti Bosanci i Hercegovci vise vole neku bivsu propalu drzavu nego onu po kojoj se danas zovu i u kojoj (i od koje) zive!!! Nije toliko porazno sto volite Jugu nego je problem sto izmedju BiH i nje birate ovu drugu. Reci cu vam nesto ali se nemojte ljutiti - NA OVO ANKETNO PITANJE BI I DODIK KLIKNUO NA JUGOSLAVIJU. Zao mi je ali ste isti on, svi vi koji izmedju BiH (pa makar bila i ovakva kakva jest) i Juge birate Jugu. I onda kazete sto ne ide naprijed. Dobrim dijelom i radi vas koji konstantno gledate unatrag i bude vam krivo kad ova ovakva BiH koju vi ne volite pokaze da je - makar i nekad - pravna pa uhapsi Gasija (pa se po formima ismijavate i kladite kako ce za 5 dana izaci iz cuze jer NEMA DRZAVE), radi vas koji jedva docekate da neko nekoga zbode nozem pa da date oduska svojim frustracijama. A da ste normalni gradjani i gradjanke - kako se predstavljate - i da su vam ciste namjere na cestu biste izasli nedavno kad ste procitali da su u Sarajevu najskuplje rezije u drzavi (ako ne cak i u regionu) i tada bih ja prvi bio medju prosvjednicima iako sam glasao za tu vlast. Dakle, dok god vise volite Jugoslaviju nego Bosnu i Hercegovinu i dok god apstinirate od izbora (ne svi ali jedan dobar di da) nemate pravo da se pitate zasto nam nije bolje. Vama je puno bolje nego sto ste zasluzili!!!
Meni je dosad BiH samo uzimala a USA me je skolovala o svom trosku iako nisam njihov gradjanin!
Sad si ti reprezentativan primjer za cijelu BiH?! Nije pomagala tebi - nije nikome??? E meni jest!! Meni je drzava omogucila da zavrsim fakultet (2004) kojeg sam placao 100 KM godisnje i dom u Sarajevu kojeg sam placao oko 60 KM. Pa zar to nisu povoljni uvjeti i pomoc na kojoj treba biti zahvalan? S tim fakultetom sam se zaposlio i na drzavnom sam budzetu. Plata nije fantasticna ali se ne zalim i nikad ne kasni ni dana i na tome sam zahvalan. A recimo i da sam se i zajebavo sa boldiranim, de mi ti i ovaj forumsa sto pita za moje frustracije objasnite u kojim slucajevima normalni gradjani sa cistim namjerama izlaze na ulicu. I objasnite mi rezultate ove ankete. Svako moze naci zajedljive komentare na racun drzave u slucaju Gasi, tu su, samo malo potrazi po forumu. Jesu li bili u pravu ti ljudi? Zasad nisu. Mozda vrijeme pokazu da jesu, ali cemo sacekat pa vidjeti. Nakon a-ovakvih rezultata ankete imas obraza reci da onih 105 forumasa voli BiH i da joj misli dobro?!!! Ma bjazi
salihh

#459 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by salihh »

bravo...
ja ponavljam, meni je 37 godina i ja se fakat ne sjecam jugoslavije o kojoj ljudi ovdje pricaju... evo vodenjak je 10 god. stariji i on sigurno pamti vise od mene, ali sam siguran da je vecina ovih nostalgicara mladja od mene... pa ljudi zale za tudjim sjecanjima... ovo je ocigledan primjer ljendoguzosti i patoloske kuknjave. raja ne zna sta hoce, potpuno su iskompleksirani, sve bosansko je jadno i bijedno, "dno dna" kako vole reci, ali su oni, ocigledno, nesposobni da bilo sta urade, poprave, unaprijede... zato samo sjede i kukuaju, pljuju i truju. zato im nista i niko ne valja...
salihh

#460 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by salihh »

jefferson wrote:
ne pitaj se sta domovina moze uraditi za tebe, nego sta ti mozes uraditi za domovinu... da su amerikanci defetisti i oportunisti kakav si ti, propali bi za 10 min...
kekec

#461 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by kekec »

SaraLe wrote: [youtube]
Djevojcice, na ovom filmu vidis one koji su suprotnost Jugoslavije.
YU = Tito = antifasizam = ....
Balasevic mi je drag, rado ga slusam, ali ovdje pravi gresku. Nema ovdje JNA, ovdje je srpsko-crnogorska vojska
i cetnicke jedinice (isti nac. sastava).
JNA su cinili svi narodi i narodnosti cijele YU, a moras priznati da u vrijeme
ovih desavanja ne bi u satavu ni slovenca, ni makedonca, ni hrvata, ni...

Sve lose price, lazi i neistine protiv YU poticu iz kuhinje danasnjih vladajucih, u biti nacionalnih, struktura svih bivsih Republika, jer su YU i Tito i zajednistvo i jednakost sve ono sto je bilo njihov protivnik. Probudili su u narodu stare prevazidjene strahove, sumnju, doveli ih u situaciju da se postepeno zavade, zarate i zamrze, jer je to daleko lakse i za njih profitabilnije, nego da su ucinili nesto dobro, da su otklonili greske prethodnika, aktivirali snage i resurse za brzi ekonomski, politicki, moralni i svaki drugi napredak.

p.s.
nesto ne cujem da Balasevic na koncertima pjeva svoju pjesmu "Racunajte na nas". Zasto?
forza milan

#462 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by forza milan »

kekec wrote:
SaraLe wrote: [youtube]
Djevojcice, na ovom filmu vidis one koji su suprotnost Jugoslavije.
YU = Tito = antifasizam = ....
Balasevic mi je drag, rado ga slusam, ali ovdje pravi gresku. Nema ovdje JNA, ovdje je srpsko-crnogorska vojska
i cetnicke jedinice (isti nac. sastava).
JNA su cinili svi narodi i narodnosti cijele YU, a moras priznati da u vrijeme
ovih desavanja ne bi u satavu ni slovenca, ni makedonca, ni hrvata, ni...

Sve lose price, lazi i neistine protiv YU poticu iz kuhinje danasnjih vladajucih, u biti nacionalnih, struktura svih bivsih Republika, jer su YU i Tito i zajednistvo i jednakost sve ono sto je bilo njihov protivnik. Probudili su u narodu stare prevazidjene strahove, sumnju, doveli ih u situaciju da se postepeno zavade, zarate i zamrze, jer je to daleko lakse i za njih profitabilnije, nego da su ucinili nesto dobro, da su otklonili greske prethodnika, aktivirali snage i resurse za brzi ekonomski, politicki, moralni i svaki drugi napredak.

p.s.
nesto ne cujem da Balasevic na koncertima pjeva svoju pjesmu "Racunajte na nas". Zasto?

Koje bolan zajednistvo? Isto kao Turci i Kurdi. Sve fol braca a hljeba im ne bi dali kad bi mogli, mislim Turci Kurdima. Cuj ja i neki Slovenac ili Makedonac s kojim se ne mogu niti sporazumiti - braca!!!! To je fakat bila cista sintetika. Bosna i Hercegovina je burazeru starija od te sinteticke Jugoslavije i od prirodnog je materijala. Nije nastala kao rezultat rjesavanja dnevnopolitickih kriza, nego je repa s korijenom i to dubokim. Eh, sto sad neko vise voli tudje nego svoje, sto voli da bude jebena stranka, sto voli da se izjasnjava kao marsovac, da 50 godina podize vojsku koja ce ga zaklati, da bude dio sistema u kojem nema slobode misli i govora - Boze moj. To je drugi padez i vjerujte mi da POSTUJEM. O ukusima se ne raspravlja! Sta bi bilo kad bismo svi bili isti.
turban

#463 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by turban »

...i tako ostade nas tjs njihov covjek u proslom vremenu koje je,unistilo i sadasnjost i buducnost.Yugoslavija je zamisao velikosrpskih nacionalista.U toj Yugoslaviji moj narod tjs Bosnjaci bili su prosto receno niko i nista,obicna raja.I da Tito nije usao u taj neki nesvrstani blok nikada Bosanski muslimani ne bi postali Muslimani.Nisu Bosanski politicari toga vremena doprinjeli tome nego,cista racunica tadasnjih komunista.Tom istom narodu su dajuci veliko slovo M dali ujedno i,smrtnu presudu.
Svi oni koji se danas osjecaju Yugoslovenima i zale za Yugoslavijom su u najmanju ruku neprijatelji Bosne.Voljeti i zaliti za crveno crnom azdahom za mene je ravno izdaji.

P.S
Nemanja nisi sam!
kekec

#464 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by kekec »

forza milan wrote: Koje bolan zajednistvo? Isto kao Turci i Kurdi. Sve fol braca a hljeba im ne bi dali kad bi mogli, mislim Turci Kurdima. Cuj ja i neki Slovenac ili Makedonac s kojim se ne mogu niti sporazumiti - braca!!!! To je fakat bila cista sintetika. Bosna i Hercegovina je burazeru starija od te sinteticke Jugoslavije i od prirodnog je materijala. Nije nastala kao rezultat rjesavanja dnevnopolitickih kriza, nego je repa s korijenom i to dubokim. Eh, sto sad neko vise voli tudje nego svoje, sto voli da bude jebena stranka, sto voli da se izjasnjava kao marsovac, da 50 godina podize vojsku koja ce ga zaklati, da bude dio sistema u kojem nema slobode misli i govora - Boze moj. To je drugi padez i vjerujte mi da POSTUJEM. O ukusima se ne raspravlja! Sta bi bilo kad bismo svi bili isti.
Da li je to samo da se nesto napise?
Zajednistvo kao npr. u Svajcarskoj. Zive li tamo N/F/T zajedno? Zive.
Bracu si ti spomenuo. Ako vec insistiras, bratstvo ne znaci kao braca u krvnoj vezi, nego moze znaciti kao bratski odnosi.
Pozivati se na srednjovjekovnu Bosnu je najblaze receno smijesno. Iz koje godine?
A to sto se ti ne mozes sporazumjeti sa Slovencem ili Makedoncem, do tebe je.
Ja nemam tih problema. I danas odrzavam kontakt sa svojim prijateljima, koji su, nazalost, u "inostranstvu".
Itd... :)
kekec

#465 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by kekec »

turban wrote:...i tako ostade nas tjs njihov covjek u proslom vremenu koje je,unistilo i sadasnjost i buducnost.Yugoslavija je zamisao velikosrpskih nacionalista.U toj Yugoslaviji moj narod tjs Bosnjaci bili su prosto receno niko i nista,obicna raja.I da Tito nije usao u taj neki nesvrstani blok nikada Bosanski muslimani ne bi postali Muslimani.Nisu Bosanski politicari toga vremena doprinjeli tome nego,cista racunica tadasnjih komunista.Tom istom narodu su dajuci veliko slovo M dali ujedno i,smrtnu presudu.
Svi oni koji se danas osjecaju Yugoslovenima i zale za Yugoslavijom su u najmanju ruku neprijatelji Bosne.Voljeti i zaliti za crveno crnom azdahom za mene je ravno izdaji.
P.S
Nemanja nisi sam!
Halo, dodji sebi. Znas li ti citati. Pitanje je "Da li si ili nisi jugonostalgicar", a ne "da li si jugosloven".
Ako neko kaze da je jugonostalgicar, u cemu je problem. Bilo mi je bolje u njoj nego danas. Bio sam mirniji i bezbrizniji, nego danas. Kamo srece da je danasnja BiH u mnogo cemu kao sto je bila Juga. A to sto nisam u istoj drzavi sa Slovencima, Makedoncima, ...ne igra vecu ulogu. Svoje kontakte iz doba YU odrzavam i danas, bez obzira sto mi treba pasos ili sto njihove drzave imaju drugi telefonski prefiks.
I nije istina da su Bosnjaci (tada Muslimani) bili niko i nista, obicna raja. Nas narod za takve izjave kaze: "Lazes k´o pas".
I ko si ti da nekoga proglasavas neprijateljem Bosne. Ko ti daje pravo da nekome ko je pregrmio rat kao pripadnik Armije BiH, a dosta je takvih koji su jugonostalgicari, kazes da je izdajica. Ako si ti mlad i nisi zivio Jugoslaviju, razumijem da nisi nostalgican, jer i ne mozes biti. Ali dozvoli drugome da to bude. Iako sam nostalgican za YU, volim Bosnu, ni manje ni vise od tebe, ali svakako duze od tebe. U njoj sam rodjen, u njoj cu i umrijeti. A sto ti svoje vidike ne mozes prosiriti na siri prostor, do tebe je, a ne do jugonostalgicara. Bled, Hvar, Novi Sad, Kumanovo,... su i danas moje destinacije, a ti setaj od Visokog do Tuzle i Sarajeva ili tu negdje.
Klodovik

#466 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Klodovik »

kekec wrote:
turban wrote:...i tako ostade nas tjs njihov covjek u proslom vremenu koje je,unistilo i sadasnjost i buducnost.Yugoslavija je zamisao velikosrpskih nacionalista.U toj Yugoslaviji moj narod tjs Bosnjaci bili su prosto receno niko i nista,obicna raja.I da Tito nije usao u taj neki nesvrstani blok nikada Bosanski muslimani ne bi postali Muslimani.Nisu Bosanski politicari toga vremena doprinjeli tome nego,cista racunica tadasnjih komunista.Tom istom narodu su dajuci veliko slovo M dali ujedno i,smrtnu presudu.
P.S
Nemanja nisi sam!
Halo, dodji sebi. Znas li ti citati. Pitanje je "Da li si ili nisi jugonostalgicar", a ne "da li si jugosloven".
Ako neko kaze da je jugonostalgicar, u cemu je problem. Bilo mi je bolje u njoj nego danas. Bio sam mirniji i bezbrizniji, nego danas. Kamo srece da je danasnja BiH u mnogo cemu kao sto je bila Juga. A to sto nisam u istoj drzavi sa Slovencima, Makedoncima, ...ne igra vecu ulogu. Svoje kontakte iz doba YU odrzavam i danas, bez obzira sto mi treba pasos ili sto njihove drzave imaju drugi telefonski prefiks.
I nije istina da su Bosnjaci (tada Muslimani) bili niko i nista, obicna raja. Nas narod za takve izjave kaze: "Lazes k´o pas".
I ko si ti da nekoga proglasavas neprijateljem Bosne. Ko ti daje pravo da nekome ko je pregrmio rat kao pripadnik Armije BiH, a dosta je takvih koji su jugonostalgicari, kazes da je izdajica. Ako si ti mlad i nisi zivio Jugoslaviju, razumijem da nisi nostalgican, jer i ne mozes biti. Ali dozvoli drugome da to bude. Iako sam nostalgican za YU, volim Bosnu, ni manje ni vise od tebe, ali svakako duze od tebe. U njoj sam rodjen, u njoj cu i umrijeti. A sto ti svoje vidike ne mozes prosiriti na siri prostor, do tebe je, a ne do jugonostalgicara. Bled, Hvar, Novi Sad, Kumanovo,... su i danas moje destinacije, a ti setaj od Visokog do Tuzle i Sarajeva ili tu negdje.
Pročitaj 'anketne odgovore' malo bolje. Očito biraš oba odgovora (kao i većina drugih koji se ovdje izjašnjavaju kao jugonostalgičari).

1. Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ
2. Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH
jefferson

#467 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by jefferson »

salihh wrote:
jefferson wrote:
ne pitaj se sta domovina moze uraditi za tebe, nego sta ti mozes uraditi za domovinu... da su amerikanci defetisti i oportunisti kakav si ti, propali bi za 10 min...
Ja vas opet pitam da li se zajebavate?
O cemu mi pricamo? O 100km i 60 km doma, dok je vecina profesora kopirala knjige, dekan saobracajnog fakulteta je cisti primjer plagijatora i svi znaju za to, ukljucujuci i tuzilastvo, ali je on jos uvijek dekan.
Rijec ekonomija je potpuno strani pojma nasim politicarima, itd, itd, itd. De pogledajte ostale teme ljudi.
Sta ja mogu uraditi za svoju drzavu? Jaro dovoljno sam uradio da bi jednostavno odsetao. Evo, i dan danas glasam iz tudjine, ne bil opozicija bar uz moju neku pomoc dosla na vlast, ali drzava nisu samo institucije, nego i ljudi, a ljudi su razocarenje moje, a ne institucije kao pojam.
De uporedite gdje je Jugoslavija bila 1945 pa 1958, a gdje je BiH bila 1996 a gdje sada. Eto, ko ekonomija je bolja, OK. Ali zato nam se povecao broj nepismenih. Ja mislim da smo mi jedna od rijetkih zemalja koja ima pad pismenosti na pocetku 21 vijeka.
Pogledajte kakvu je infrastrukturu imala Jugoslavija 1945 a kakvu 1960, a pogledajte koliko je BiH napredovala poslije rata.
Nisu uspjeli ni prugu koju je ona drzava napravila osposobiti za promet po nekim standardima.
Ali eto, mozemo se kao forza zadovoljiti drzavnom platom, i sutit, ne do bog bolje, npr. pogledajte kako zive u Bijafri!
Vodenjak

#468 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

Da si Dodiku postavio pitanje da li je za Titovu Jugoslaviju ili za ovakvu Bosnu i Hercegovinu u kojoj i on i ti zivite, sasvim sam siguran da bi izabrao ovo drugo.
I ti si... :oops:

Hocemo li sad malo diskutovati o mom s jedne i o tvom i Dodikovom patriotizmu s druge strane? :roll: :zzzz:

Ne lupetaj vise zivota ti i ne gadjaj se velikim rijecima! Odavno su potrosene od strane velikih patriota koji su unistili i unistavaju sve oko sebe! Da im das givikt u ruke pokvarili bi ga!!!! :x
kirby

#469 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by kirby »

bolje biti bosanac u jugi nego bosanac u dijaspori.
kekec

#470 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by kekec »

Klodovik wrote: Pročitaj 'anketne odgovore' malo bolje. Očito biraš oba odgovora (kao i većina drugih koji se ovdje izjašnjavaju kao jugonostalgičari).
1. Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ
2. Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH
A ti razmisli zasto je to tako. Nije Bosna u Africi, a YU u Americi, pa da se mozes tako lako izjasniti.
Bosna je bila sastavni dio YU. A onima rodjenim u YU je ista bila domovina, a Bosna zavicaj. Znaci, nije im
UVIJEK Bosna bila domovina.
Opciju 2. mogu izabrati danasnji omladinci, rodjeni 90-91
Vodenjak

#471 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

kekec wrote:

:thumbup: :wink:
jefferson

#472 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by jefferson »

P.S
Nemanja nisi sam!
Koji si ti ono, jednostavno, moron!
Vodenjak

#473 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

jefferson wrote:

P.S
Nemanja nisi sam!
Koji si ti ono, jednostavno, moron!
Sad ce nama @turban reci malo vise o polozaju njegovog naroda prije Jugoslavije!
Hajde, da naucimo malo o slavnoj i svijetloj istoriji tvog naroda! (usput, kako se ono zvase taj tvoj narod prije Jugoslavije? :oops: )
palermo

#474 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

kirby wrote:bolje biti bosanac u jugi nego bosanac u dijaspori.
ja najviše volim biti bosanac u Bosni i Hercegovini, ili hercegovac u Bosni i Hercegovini. Što više čitam ovaj forum, sve više i više poštujem Aliju Izetbegovića
forza milan

#475 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by forza milan »

Ja fakat ne znam kako smo se mi uspjeli odbraniti kad imamo ovakve ljude, ljude koji vise vole tudje nego svoje, koji bbi u anketama radije kliknuli za crnog vraga nego za BiH. Mislim da smo se odbranili zato sto su ovakvi mahom otisli vani (Vodenjak & co) i nisu nam smetali svojim relativiziranjem zlocina i zlcinca. Da se ovakvi postovi postaju na nekom forumu u RS i tad bi bila sramota.
Locked