Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Jović Ljubić razmišljaju prijevremenim izborima!
Ukoliko Komšić bude izabran za člana predsjedništva mi ćemo poduzeti sve moguće mjere da to spriječimo. Hrvati nisu narod koji nema svoj korijen i nisu narod koji ne prepoznaje svoju slobodu. Hrvati su ginuli za svoju slobodu, ako treba ginut ćemo ponovno.

MOSTAR – Ivo Miro Jović i dr Božo Ljubić zbog vjerojatne pobjede kandidata SDP-a Željka Komšića, koji je izabran ''bošnjačkim glasovima'', već razmatraju mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

''Ukoliko Komšić bude izabran za člana predsjedništva mi ćemo poduzeti sve moguće mjere da to spriječimo. Hrvati nisu narod koji nema svoj korijen i nisu narod koji ne prepoznaje svoju slobodu. Hrvati su ginuli za svoju slobodu, ako treba ginut ćemo ponovno'' – izjavio Jović i dodao kako će upravo on biti u Predsjedništvu ''ili Predsjedništva neće biti''.

On je kazao kako našoj zemlji treba novi Ustav kojim bi svi narodi bili jednakopravni, te je dodao kako postoji mogućnost da se nakon usvajanja novog Ustava raspišu i prijevremeni izbori po novom Izbornom zakonu. ''Ovakva situacija dovodi BiH u krizu'' - rekao je Jović.

''Oni koji su dali glasove Željku Komšiću su pokušali napraviti disoluciju države. Predsjedništvo zapovijeda vojskom. Tko je taj od vojnika HVO koji bi služio Komšiću koji je nositelj zlatnog ljiljana, odličja Armije BiH'' – zaključio je Jović.

Dr. Božo Ljubić smatra kako usvajanjem novog Ustava ne bili isključeni ni prijevremeni izbori.

''Ovakvim raspletom događaja obistinili su se strahovi hrvatskih stranka i mene osobno. Bošnjaci su vjerojatno izabrali hrvatskog člana Predsjedništva. Obzirom da Tuzla, Sarajevo i Zenica još nisu prebrojani velike su mogućnosti da Komšić pobjedi. Konačni rezultati još nisu gotovi i mogu se još uvijek značajno promijeniti. Zadovoljan sam rezultatima koje je koalicija HZ ostvarila. Mi imamo većinu u tri hercegovačke županije s hrvatskom većinom i u tim županijama ćemo moći formirati vlast. Podsjećam kako smo utemeljeni prije svega pet mjeseci'' – rekao je Ljubić.

On je dodao kako je najveća zasluga koalicije Hrvatsko zajedništvo što su pluralizirali političku scenu ne samo kod Hrvata nego i u cijeloj BiH.

''Pobjeda Komšića bi bila vrlo destruktivna za BiH. Ili ja ili Ivo Miro Jović smo legitimni predstavnici Hrvata'' – zaključio je sinoć Ljubić.

2.10.2006.
Foto: D. Rezo
J. Gudelj / Pincom.info
:roll: :-) :roll: :-) :roll: :-) :roll: :-) :roll: :-)
vatana

Post by vatana »

flora.sa wrote:ah da, dosla sam do rjesenja :roll: ...Jevreji i Romi ne mogu glasati, jer ne pripadaju jednom od ovih nacionalnih korpusa :shock: :D :D

za koga je glasalala ona skupina Ukrajinaca, cini mi se, iz okoline Prijedora?

Slovenci?

Aparthejd?

Ne trebaju da glasaju? Ne smiju da glasaju?

Vise su ugrozeni od Hrvata?

Ili su ovi poslednji ipak najugrozeniji?
Hrvati su najugrozeniji, 100%.

Evo zasto:

1.) "Prije rata dole po Grudama, Sirokom, Uskom... nisu nista imali. Sam kamen, poskoci i magarci.
Danas kod njih sisanje kosta 20 KM, konobar ima platu od 800 KM, glavni su predstavnici Mercedesa, BMW-a, Nestlea... Najlosije auto im je Golf 4."

2.) Isto tako je i u Vitezu, Zepcu, Kiseljaku. Kresevu..., ko ima oci nek gleda kada se vozi tim krajevima...

3.) Mogu da putuju po citavoj EU, jer svi maju HR pasose...

4.) i da ne nabrajam dalje, oni stvarno jesu najugrozeniiji...
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Vodenjak wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Po meni je ovo dobar izbor za predsjednistvo.

Sada je definitivno jasno da je Tudjmanova politika dozvijela debakl u Bosni. Dogovor iz Karadjordjeva nije uspjesno implementiran, nego je nanio veliku stetu po opstojnost Hrvata, posto je sada ocigledno da Hrvati vise nisu u stanju da samostalno biraju svoje predstavnike.

S druge strane Bosnjaci, koji su bili objekat istrebljenja ove srpsko-hrvatske ratne koalicije, pokazali su veliku mudrost i kozmopolitizam, a to je da su glas dali Hrvatu Komsicu koji je bio heroj u Armiji BiH, ja bih volio vidjeti da hrvatsko ili srpsko tijelo pokaze svoj kozmopolitizam i da da glas Bosnjaku.

:D
Joj podlosti, joj primitivizma, joj bezobrazluka!!!
Svoj glas nisam dao Komsicu kao pripadnik tora o kome govoris vec zbog ideja koje zastupa taj covjek!
Grome, kosmopolito! :-) :-) :-)

:roll: :zzzz:
Joj plitkosti, joj primitivizma, joj imas li ti ista u glavi?

Ja nisam pripadnik hrvatskog tora, a dao sam glas hrvatu. Zbog cega ima vise razloga.

Ili si ti polupao loncice pa ne znas sta pricas.

S druge, stranke govorio sam da je bosnjacko tijelo pokazalo kozmopolitizam, jer im ime i prezime kandidata nije bitno, kao sto je bitan njegov rad.
edikamedika

Post by edikamedika »

Nego, na stranu sad troglavo predsjednistvo, kako stvari stoje na stranackom nivou?

Jel Zlatko dobio vecinu? :D

Ko vodi u Sarajevu?

Hocemo mijenjat gradonacelnicu i dovesti mladji kadar iz SDP-a? malo mladji od sto godina :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edikamedika wrote:
mala-i wrote:pa nakon komentara u dnevniku nove tv od dopisnika iz mostara da će bošnjaci najvjerovatnije izabrati za hrvatskog člana predsjedništva ivu komšića mene ništa ne čudi.
ali,kakve komentare da očekujem od njih kada ovdje čitam niz onih koji počinju sa :eto ja sam za građansku opciju,ali nije još vrijeme...
pa ako nastavimo po torovima glasat to vrijeme nikad neće ni doći.
Pa to nemoj spocitavati Hrvatima, vec postavi pitanje Bosnjacima, recimo. Zele li Bosnjaci da im Srbi biraju predstavnika, nekog Bosnjaka clana SNSD-a? ne zele, naravno.
Ja zelim, upravo o tome se ovdje radi...
mala-i

Post by mala-i »

edikamedika wrote:
mala-i wrote:pa nakon komentara u dnevniku nove tv od dopisnika iz mostara da će bošnjaci najvjerovatnije izabrati za hrvatskog člana predsjedništva ivu komšića mene ništa ne čudi.
ali,kakve komentare da očekujem od njih kada ovdje čitam niz onih koji počinju sa :eto ja sam za građansku opciju,ali nije još vrijeme...
Pa to nemoj spocitavati Hrvatima, vec postavi pitanje Bosnjacima, recimo. Zele li Bosnjaci da im Srbi biraju predstavnika, nekog Bosnjaka clana SNSD-a? ne zele, naravno.
gdje piše da ja to spočitavam hrvatima?pročitaj malo bolje.a budući da si na pitanje koje si postavio sam sebi dao odgovor pretpostavljam da te drugačiji i ne interesuje...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Grom iz vedra neba wrote:
Vodenjak wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Po meni je ovo dobar izbor za predsjednistvo.

Sada je definitivno jasno da je Tudjmanova politika dozvijela debakl u Bosni. Dogovor iz Karadjordjeva nije uspjesno implementiran, nego je nanio veliku stetu po opstojnost Hrvata, posto je sada ocigledno da Hrvati vise nisu u stanju da samostalno biraju svoje predstavnike.

S druge strane Bosnjaci, koji su bili objekat istrebljenja ove srpsko-hrvatske ratne koalicije, pokazali su veliku mudrost i kozmopolitizam, a to je da su glas dali Hrvatu Komsicu koji je bio heroj u Armiji BiH, ja bih volio vidjeti da hrvatsko ili srpsko tijelo pokaze svoj kozmopolitizam i da da glas Bosnjaku.

Joj podlosti, joj primitivizma, joj bezobrazluka!!!
Svoj glas nisam dao Komsicu kao pripadnik tora o kome govoris vec zbog ideja koje zastupa taj covjek!
Grome, kosmopolito! :-) :-) :-)

:roll: :zzzz:
Joj plitkosti, joj primitivizma, joj imas li ti ista u glavi?

Ja nisam pripadnik hrvatskog tora, a dao sam glas hrvatu. Zbog cega ima vise razloga.

Ili si ti polupao loncice pa ne znas sta pricas.

S druge, stranke govorio sam da je bosnjacko tijelo pokazalo kozmopolitizam, jer im ime i prezime kandidata nije bitno, kao sto je bitan njegov rad.
Hajd polako, iz pocetka...
Prvo tvoj post, pa onda moj...
Mozes ti to i znas...
Samo treba htjeti! :-) :-)

edikamedika

Post by edikamedika »

DobroJutroKolumbo wrote:Ali u svemu je bitno da niste dali glas Komsicu nego Lagumdziji... :-)
Lagumdzija je bar intelektualni potencijal, za razliku od raznoraznih maticara i seoskih hodza brezanskih.
Grom iz vedra neba

edikamedika wrote:
Evo ja zelim. Da odmah kazem. Volio bih vidjeti u nekoj partiji srpskoj ili hrvatskoj, nekog Bosnjaka, a kamoli da ga jos biraju za predsjednistvo...to granici sa SF filmovima...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

edikamedika wrote:
Jesu li Bosnjaci krivi sto je takav izborni sistem, sto nam je drzava uredjena na takav nacin, nisu naravno. Sta je HDZ uradio da izmjeni postojece stanje i sistem glasanja, nista naravno.
Grom iz vedra neba

edikamedika wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ali u svemu je bitno da niste dali glas Komsicu nego Lagumdziji... :-)
Lagumdzija je bar intelektualni potencijal, za razliku od raznoraznih maticara i seoskih hodza brezanskih.
Haris je profesor na Harvadru, najuticajniji politicar u BiH, sto su pokazale i Ustavne promjene, voljeli ga ili ne, to mu se mora priznati.

Za razliku od inih poskoka, koji ne znaju beknuti engleski, Haris govori tri jezika, i najpismeniji je od sadasnje postave predsjednistva, tako da je smijesno omalovazavati njegov intlektualni i obrazovni potencijal, bez obzira na politicki pravac koji slijedi.
Stari

Post by Stari »

Mozda nije bas u potpunom skladu sa temom...ali ima indirektno dodirnih tacaka....hej jel zna neko kad ce biti objavljeni ti glasovi sto jos nisu stigli ...iz Tuzle i iz Sarajeva? ...Kad ce se znati ...zvanicno ko je pobijedio od ove dvojce ...misli jovica i Komsica...Ovi ostali su vec vise manje poznati.
Last edited by Stari on 02/10/2006 09:49, edited 1 time in total.
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:
edikamedika wrote:
kojeg je "mamica" dovela u vladu da se deckic igra sa drugim pametnim deckicima...
bolje se igrati s pametnim nego s glupim dečkićima...makar ja tako mislim...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stari wrote:Mozda niej bas u potpunom skladu sa temom...ali ima indirektno dordnih tacaka....hej jel zna neko kad ce biti objavljeni ti glasovi sto jos nisu stigli ...iz Tuzle i iz Sarajeva? ...Kad ce se znati ...zvanicno ko je pobijedio od ove dvojce ...misli jovica i Komsica...Ovi ostali su vec vise manje poznati.
pa... kod nas se u tuzli vazda glasalo za komunjare... a s obzirom na broj stanovnika tk (ko hercegovina i po dalmacije)... mislim da ne treba ni cekati neku zvanicnu potvrdu... al rekli su da veceras u 21 imaju neku pressicu
Grom iz vedra neba

Stari wrote:Mozda nije bas u potpunom skladu sa temom...ali ima indirektno dodirnih tacaka....hej jel zna neko kad ce biti objavljeni ti glasovi sto jos nisu stigli ...iz Tuzle i iz Sarajeva? ...Kad ce se znati ...zvanicno ko je pobijedio od ove dvojce ...misli jovica i Komsica...Ovi ostali su vec vise manje poznati.
Veceras u 21:00.
edikamedika

Post by edikamedika »

edikamedika wrote:
Haris je profesor na Harvadru, najuticajniji politicar u BiH, sto su pokazale i Ustavne promjene, voljeli ga ili ne, to mu se mora priznati.

Za razliku od inih poskoka, koji ne znaju beknuti engleski, Haris govori tri jezika, i najpismeniji je od sadasnje postave predsjednistva, tako da je smijesno omalovazavati njegov intlektualni i obrazovni potencijal, bez obzira na politicki pravac koji slijedi.
Pa ti da znas razmisljati, znao bi da se intelekt ne mjeri profesorskom titulom.

I Ganic je profesor, a Muratovic rektor Univerziteta. Pa daj im drzavu da je vode, i vidimo gdje su ej doveli. Sve u koaliciji sa tim tvojim profesorom.
Djela govore za njih, kolega. Djela.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DobroJutroKolumbo wrote:
edikamedika wrote:
kojeg je "mamica" dovela u vladu da se deckic igra sa drugim pametnim deckicima...
De ba Kolumbo...
Slazem se da biti pametniji od idiota koji vladaju vec 15-ak godina i nije tako tesko, ali ovdje si stvarno pretjerao!

Lagumdziji se moze na teret staviti sve ali neznanje i amaterizam nikako!
radeljas

Post by radeljas »

vatana wrote:
flora.sa wrote:ah da, dosla sam do rjesenja :roll: ...Jevreji i Romi ne mogu glasati, jer ne pripadaju jednom od ovih nacionalnih korpusa :shock: :D :D

za koga je glasalala ona skupina Ukrajinaca, cini mi se, iz okoline Prijedora?

Slovenci?

Aparthejd?

Ne trebaju da glasaju? Ne smiju da glasaju?

Vise su ugrozeni od Hrvata?

Ili su ovi poslednji ipak najugrozeniji?
Hrvati su najugrozeniji, 100%.

Evo zasto:

1.) "Prije rata dole po Grudama, Sirokom, Uskom... nisu nista imali. Sam kamen, poskoci i magarci.
Danas kod njih sisanje kosta 20 KM, konobar ima platu od 800 KM, glavni su predstavnici Mercedesa, BMW-a, Nestlea... Najlosije auto im je Golf 4."

2.) Isto tako je i u Vitezu, Zepcu, Kiseljaku. Kresevu..., ko ima oci nek gleda kada se vozi tim krajevima...

3.) Mogu da putuju po citavoj EU, jer svi maju HR pasose...

4.) i da ne nabrajam dalje, oni stvarno jesu najugrozeniiji...
apsolutna istina. od 90-e na ovamo najvisi ratni profiteri su hrvati iz bih. apsolutno su iskoristili situaciju, potrosili pomoc iz hrvatske koju je franjo slao, pokrali humanitarnu koja je dolazila, potrosili dinare kad su ukinuti u hrvatskoj.
mislim da se kojim slucajem otcijepe i postanu dio hrvatske da bi tonuli i vratili se na predjasnje stanje u bivsoj jugi. vjerujem da su ovoga svjesni, najvisi ratni profiteri, tj. politicari hdza pa i ne pricaju puno o otcjepljenju. samo da je vlasti i da ostane ovako kako jeste.
edikamedika

Post by edikamedika »

Nego, stranke?

Ko je dobio najvise glasova?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mala-i wrote:
edikamedika wrote:
gdje piše da ja to spočitavam hrvatima?pročitaj malo bolje.a budući da si na pitanje koje si postavio sam sebi dao odgovor pretpostavljam da te drugačiji i ne interesuje...
oj mala i, samo da te ispravim, nije IVO Komsic, vec ZELJKO.... ne brkaj ih tita ti...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edikamedika wrote:
edikamedika wrote: Lagumdzija je bar intelektualni potencijal, za razliku od raznoraznih maticara i seoskih hodza brezanskih.

Pa ti da znas razmisljati, znao bi da se intelekt ne mjeri profesorskom titulom.

I Ganic je profesor, a Muratovic rektor Univerziteta. Pa daj im drzavu da je vode, i vidimo gdje su ej doveli. Sve u koaliciji sa tim tvojim profesorom.
Djela govore za njih, kolega. Djela.
i covic, i ljubic, i lagumdzija i jos malo more drugih... uostalom... zna se ko su i kakvi su profesori na fakultetima kod nas...
mala-i

Post by mala-i »

mIRCerka wrote:
mala-i wrote:
edikamedika wrote: Pa to nemoj spocitavati Hrvatima, vec postavi pitanje Bosnjacima, recimo. Zele li Bosnjaci da im Srbi biraju predstavnika, nekog Bosnjaka clana SNSD-a? ne zele, naravno.
oj mala i, samo da te ispravim, nije IVO Komsic, vec ZELJKO.... ne brkaj ih tita ti...
ma u tome je i poenta što je lik mrtvo-hladno rekao IVO!!!!!!!!!
edikamedika

Post by edikamedika »

Da, Hrvati su profiteri pa razvili Vitez na nivo prosjecnog njemackog gradica, dok su Bosnjaci Stari Vitez unisti zato sto????

Dok su Hrvati gradili poslovne centre, Bosnjaci grade dzamije. Pa uzivajte u dzamijama, gospodo.
mala-i

Post by mala-i »

edikamedika wrote:Da, Hrvati su profiteri pa razvili Vitez na nivo prosjecnog njemackog gradica, dok su Bosnjaci Stari Vitez unisti zato sto????

Dok su Hrvati gradili poslovne centre, Bosnjaci grade dzamije. Pa uzivajte u dzamijama, gospodo.
...a @edika ode u toronto....... :D
edikamedika

Post by edikamedika »

Pa edika nije iz Viteza, na zalost.

Ja stvarno ne vidim da je Bosnjacima itko branio da naprave ono sto su Hrvati napravili u Vitezu ili Kiseljaku ili Kresevu ili Sirokom Brijegu. Gospodo, zasucite rukave i radite. Manje price, vise rada.
Post Reply