Venecuela

Post Reply
Kikibombona

#451 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

Nikolas i Tajip rastalili tozla :izet: :D
Marco Rubio

@marcorubio

Maduro is raiding the gold reserves of #Venezuela to generate cash. He has already stolen at least 10% of total reserves in the last week. I hope the UAE & Turkey will not be accomplices in this outrageous crime. Any any companies that are involved will face U.S. sanctions.
Marco Rubio

@marcorubio

·

7h

.

@USEmbassyTurkey

we really don’t need any new irritants right now in this already complicated moment in our bilateral relationship. I respectfully request you recommend that #Turkey stop helping #Maduro steal the gold reserves of #Venezuela.
Marco Rubio

@marcorubio

·

5h

Today the marchers in the streets of #Venezuela remind us that America is a powerful symbol of freedom & liberty for people all over the world.
Image

Image
salik79

#452 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:....
Kiki, posto tripujes na Safveta, neka ti ovo bude mahsuzija :mrgreen:

Image
cyprus

#453 Re: Venecuela

Post by cyprus »

Ne znam kakvo je stanje kod vas, al kod mene na fejsbuku masa raje dijeli objave Borisa Malagurskog o Venecueli :D :oops: Neki među njima su i zakleti SDA-ovci, patrijote, veliki Bošnjaci i slično :D
Samprotivsviju

#454 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

cyprus wrote:Ne znam kakvo je stanje kod vas, al kod mene na fejsbuku masa raje dijeli objave Borisa Malagurskog o Venecueli :D :oops: Neki među njima su i zakleti SDA-ovci, patrijote, veliki Bošnjaci i slično :D
Cobani plitki, joj...

Pusti im slobodno i ovo, kad im je Sputnik i Malagurski vjerodostojan izvor informacija i pravilo rezonovanje stvari.

paleoconservative

#455 Re: Venecuela

Post by paleoconservative »

Pitanje toga da li je rezim u Venecueli totalitaran ili nije, ne odredjuje ni kreten Malagurski, ni srpsko mnijenje a ni bilo koje drugo. Totalitarnost rezima ne odlucuje ni Putin, ni SAD, a definitivno ne neki marginalni provincijski voditelji clickbait talk showova.

Venecuela ima najnize indikatore napretka i prosperiteta jer su najvise socijalisticki orijentisana drzava u J. Americi a i sire. Cile ima najbolje indikatore i prosperitet zato sto je najvise trzisno orijentisana drzava u J. Americi. Stvar je jasna kao dan :D
sarajevoxxxx

#456 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

Ambasador Venecuele u Iraku objavio da raskida odnose sa vladom u Venecueli i njihovim predsjednikom Madurom, te da postaje lojalan Guaidu:

Video
https://www.facebook.com/khaldoun.saed. ... 159944728/
salik79

#457 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Ambasador Venecuele u Iraku objavio da raskida odnose sa vladom u Venecueli i njihovim predsjednikom Madurom, te da postaje lojalan Guaidu:

Video
A Guaido Lojalan Izraelu i Americi, kace njihove zastave, pustaju video zidove sa njihovim zsstavama,... Sve tvoja ekipa :thumbup:
sarajevoxxxx

#458 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ambasador Venecuele u Iraku objavio da raskida odnose sa vladom u Venecueli i njihovim predsjednikom Madurom, te da postaje lojalan Guaidu:

Video
A Guaido Lojalan Izraelu i Americi, kace njihove zastave, pustaju video zidove sa njihovim zsstavama,... Sve tvoja ekipa :thumbup:
Nakon Sirije i iranskih masakara, Hezbovih fašističkih aktivnosti, o Izraelu vise niko ni ne razmišlja.

Ono što je Iran uradio Siriji u zadnjih 8 godina od zločina, ubijanja, i protjerivanja, 100 puta je gore od ovoga što Izrael radi ili što je uradio Palestini zadnjih 70 godina.
salik79

#459 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Video
Nakon Sirije i iranskih masakara, Hezbovih fašističkih aktivnosti, o Izraelu vise niko ni ne razmišlja.

Ono što je Iran uradio Siriji u zadnjih 8 godina od zločina, ubijanja, i protjerivanja, 100 puta je gore od ovoga što Izrael radi ili što je uradio Palestini zadnjih 70 godina.
Isilovce, opet svoje lazi proturas. I, opet, bez ikakvih dokaza! Daj, barem se potrudite, pa namontirajte kakvu snimku, kao onu od neki dan.

Sta velis za Hasd i njegovog komandanta?! Ili Kurdi lazu? :oops:

Sta velis - "100% siitski" !? :lol:
General War

#460 Re: Venecuela

Post by General War »

Samprotivsviju wrote:
cyprus wrote:Ne znam kakvo je stanje kod vas, al kod mene na fejsbuku masa raje dijeli objave Borisa Malagurskog o Venecueli :D :oops: Neki među njima su i zakleti SDA-ovci, patrijote, veliki Bošnjaci i slično :D
Cobani plitki, joj...

Pusti im slobodno i ovo, kad im je Sputnik i Malagurski vjerodostojan izvor informacija i pravilo rezonovanje stvari.

A slika Njujorka iza ledja :lol:
eltroxin

#461 Re: Venecuela

Post by eltroxin »

Ja sam cuo da se venecuelanski siti udaraju lopatama po glavi? A suniti se ne sunete?
salik79

#462 Re: Venecuela

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

A predsjednik im "cifut", koji mrzi Izrael :mrgreen:
славянин

#463 Re: Venecuela

Post by славянин »

salik79 wrote::lol: :lol: :lol: :thumbup:

Koji predsjenik.. bivsi ili trenutni :D
salik79

#464 Re: Venecuela

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote::lol: :lol: :lol: :thumbup:

Koji predsjenik.. bivsi ili trenutni :D
Trenutni. :mrgreen:
prometheus

#465 Re: Venecuela

Post by prometheus »

Krokodajl wrote:
Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Maduro je zasro, ali nije ni Guidovo maslo za ramazana, jer lik se pojavio niodkle i sada bi da bude predsjednik jer je Trump reko da može...
Upratio sam tvoje upise na temi i slažem se, manje-više. Čudo da su dobacili do 2019-e, stanje u zemlji loše, sa američkom pljačkom (imovine u USA), pritiscima i sankcijama biće još gore. Zaista ne znam kako i da li im se uopšte može pomoći.

Sve u svemu djeluju kao lak plijen lešinarima.
Venecuelanski narod nije lud, i razlog zašto Amerikanci ne mogu intervenisati dole je katastrofalan poraz u puču 2002-e kada je pokušaj isceniranog puča u kojem su na desetine ljudi izgubili živote a što su hinjski poslije priznali i opozicioni mediji a i visoki dužnosnici (tada je onaj Collin Powel bio sekretar mislim) da su apsolutno iscenirali sve laži da Chavez ode sa vlasti.

Mnogi Venecuelanci koji su bili protiv Chaveza nakon toga su promjenili mišljenje, jer kada su shvatili da Amerikancima ne znači ništa žrtvovati stotine, hiljade, ma milione ako treba njihovih života samo da Chavez ode sa vlasti, mnogi su sebi stavili isto pitanje kao i mnogi Sirijci, te su stavili državu na prvo mjesto.

Nije Chavez nikada imao apsolutnu podršku, ali barem u početnom periodu nije ni pokušavao da je dobije, jer je znao da će stvarima koje radi narod sam da skonta šta i kako, i tu je bio u pravu.

Chavez je kod Venecuelanaca uspio da probudi nacionalni ponos, da nisu ničiji robovi i da je Venecuela njihova zemlja.

Zanimljivo je vidjeti nekoliko stvari, prvo, već godinama Venecuelanska opozicija traži promjene, ali nisu glasni kao Sirijski "aktivisti" koji idu moljakati od nemila do nedraga, daj bilo šta samo da Asad ode, u Venecueli to nikada nije bilo pod svaku cijenu, kao što ni Maduro ma kolika budala bio neće zadržati vlast pod svaku cijenu.

Narod je na ulicama, ali nema sukoba, narod jeste gladan, ali ne tuku policiju, nema bacanja bombi, nema "Slobodne Vojske Venecuele", nema Šebiha, nema helikoptera, pa evo, ovaj GUido slobodno hoda Karakasom...

Ne znam koliku podršku Guido ima u narodu, ali znam da je Maduro nema, izbori bi bili najbolje rješenje, ali bojim se da Americi izbori i nisu čak po volji, jer u tom slučaju bi pobjedio neko ko uživa vlast u narodu, i ko ne bi mogao biti Američki ili bilo čiji igrač.

Ko god sutra da dođe na vlast u Venecueli, čeka ga ista sudbina kao Madura ako bude povlačio glupe poteze, ali isto tako mislim da ko god sutra dođe na vlast u Venecueli, da neće biti ničija marioneta, jer narod Venecuele to niti želi niti će dopustiti.

Nije problem Venecuelancima u politici koju vlast provodi, mnogi bi potpisali da se vrati Chavezovo uređenje, problem je činjenica da vlast jednostavno e želi da prihvati realnost stanja u zemlji, te da privreda i stanje koju vlast želi prikazati ne idu ruku pod ruku.

Neka im je sa srećom i da se to što prije riješi.
Samo da srdacno pozdravim kolegu Challengera i da se zahvalim Krokodajlu na odlicnoj analizi problematike ove bogate i zalosne zemlje o kojoj se raspravlja. Jako mi je drago ustanoviti da u nasoj mentalno i institucionalno bolesnoj drzavi jos uvijek ima ljudi koje nisu uspjeli oglupiti, ljudi koji znaju uociti problem, napraviti duboku analizu na srogo objektivnoj bazi, bez emotivnih i/ili interesnih, partijskih, "ima li tu mene?" faktora.

Ovaj post ukratko daje realnu sliku, istina je ta. A ova druga "realnost" je, bas kao i 2003. Irak, Saddam i WMD (mozete uzeti i Libiju, Siriju, pa cak i Jugu, zasto ne). Ne mogu da vjeruejm da smo jos uvijek na ovom nivou rasprave. Zato ovo je samo jos jedan glas nade. Otpisujem se jos jedno vrijeme. Kad pocne nuklearna rasprava s Kinom ponovo se cujemo.

PS: Challenger ne shvatam otkud ti zivci i energija za ovaku raspravu. Pronasao sam experta geopolitike koji je prosvijetlio put da i mi vidimo. Rasprava na ovom forumu je nivo kafic/mahala, sahovska partija se igra ovako: https://www.amazon.es/They-Rule-World-P ... 1529102871

HLVS! :thumbup:
Leverage

#466 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Preimenovati temu u Sirija vol. 3.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#467 Re: Venecuela

Post by Bobi »

Leverage wrote:Preimenovati temu u Sirija vol. 3.
:mrgreen: ja sam ih upozorio :D, kad dodje Chmoljo opet cu ja biti kriv :mrgreen:
jeza u ledja

#468 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

prometheus wrote:
Samo da srdacno pozdravim kolegu Challengera i da se zahvalim Krokodajlu na odlicnoj analizi problematike ove bogate i zalosne zemlje o kojoj se raspravlja. Jako mi je drago ustanoviti da u nasoj mentalno i institucionalno bolesnoj drzavi jos uvijek ima ljudi koje nisu uspjeli oglupiti, ljudi koji znaju uociti problem, napraviti duboku analizu na srogo objektivnoj bazi, bez emotivnih i/ili interesnih, partijskih, "ima li tu mene?" faktora.

Ovaj post ukratko daje realnu sliku, istina je ta. A ova druga "realnost" je, bas kao i 2003. Irak, Saddam i WMD (mozete uzeti i Libiju, Siriju, pa cak i Jugu, zasto ne). Ne mogu da vjeruejm da smo jos uvijek na ovom nivou rasprave. Zato ovo je samo jos jedan glas nade. Otpisujem se jos jedno vrijeme. Kad pocne nuklearna rasprava s Kinom ponovo se cujemo.

PS: Challenger ne shvatam otkud ti zivci i energija za ovaku raspravu. Pronasao sam experta geopolitike koji je prosvijetlio put da i mi vidimo. Rasprava na ovom forumu je nivo kafic/mahala, sahovska partija se igra ovako: https://www.amazon.es/They-Rule-World-P ... 1529102871

:brusli: :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#469 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

prometheus wrote:Samo da srdacno pozdravim kolegu Challengera i da se zahvalim Krokodajlu na odlicnoj analizi problematike ove bogate i zalosne zemlje o kojoj se raspravlja. Jako mi je drago ustanoviti da u nasoj mentalno i institucionalno bolesnoj drzavi jos uvijek ima ljudi koje nisu uspjeli oglupiti, ljudi koji znaju uociti problem, napraviti duboku analizu na srogo objektivnoj bazi, bez emotivnih i/ili interesnih, partijskih, "ima li tu mene?" faktora.

:thumbup:
Point.

#470 Re: Venecuela

Post by Point. »

:lol: :lol:
General War

#471 Re: Venecuela

Post by General War »

:-)
Jel ovaj opet sam sebi salje hvalospjeve :lol: :-)
Challenger_

#472 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

p.s.

Što se tiče nuklearne ili veće konvencionalne "rasprave" između oligarhije i nepokorenih, više izgleda dajem sudaru na zapadnim granicama Rusije i NATO a ne između Kine i njih.

_______

Na temu: Trump izjavio da je i direktna američka vojna intervencija u Venecueli moguća, odnosno "na stolu".
Challenger_

#473 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

General War wrote::-)
Jel ovaj opet sam sebi salje hvalospjeve :lol: :-)
Nikad za nikad se nisam takvim stvarima služio. To meni ne treba. Eto ti moderacije pa pitaj da li sam Prometheus ili ne.
Challenger_

#474 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Na temu. Samoproglašeni "predsjednik" tražio i vanredne predsjedničke izbore. Maduro odbio, a samoproglašeni odbio ideju vanrednih parlamentarnih izbora koje je predložio Maduro.
General War

#475 Re: Venecuela

Post by General War »

Challenger_ wrote:p.s.

Što se tiče nuklearne ili veće konvencionalne "rasprave" između oligarhije i nepokorenih, više izgleda dajem sudaru na zapadnim granicama Rusije i NATO a ne između Kine i njih.

_______

Na temu: Trump izjavio da je i direktna američka vojna intervencija u Venecueli moguća, odnosno "na stolu".
Ne zna Trump ni gdje mu je vojska :lol:
Post Reply