Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#451 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

:pisnula:

A da je Pamela. :oops: :lol:
HAVANA

#452 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

moonca wrote:
HAVANA wrote:Tako moj stari otiso u johanesburg na par mjeseci.Reko kako je bilo? Bjez jebo im johanesburg mater. :lol: Ona naka im crnkinja radi povazdan po kuci,dijete svezano na ledjima,ja je sve ganjo de bona sjedi...isto rob matere mi.Oni opet nosaju pistolj u tasni ko ja naocale.Ograda pod strujom,hodat negdje zaboravi.U auto i do nakog centra,pa tu setaj.Ako te usput ko ne olesi.Na slikama ljepsi bi. :D Meni su sega te starije generacije.Kod nas u belgiju dosao stari od kuma,zivjeli vrata do vrata.Bio je on jedno 3 dana ok,cetvrti ode nedje hodat,peti kuka...Sesti izaso kaze odo ja hljeb kupit.Nema covjeka sat,dva,tri...panika pocinje.U policiju isli...Zove sutra ujutro,sjeo levat na bus i ispario se za sarajevo. :lol: Volim ja vas sve,i unuke...eto vam mame gore,neka mene vamo. :lol:
:lol: :thumbup:
A meni je punac pobjego,nadjem ga u jednoj kafani blizu kuce.Sjedi on za sankom i 5 belgijanaca.Crkose od sege.Prica on pravo,i rukama i nogama.Kaze sanker simpa ciko.Sjeo i rukom isaretio od prvog dozera,pa drugog...pa redom,da proba.Jedva ga kuci doveo.Kaze punica e nesreco,evo gledaj,vako je meni citav zivot.Da na mars odem on bi kafanu naso.Ustinu je king za dupe i ode spavat.Sutradan na kafi pita zenu od kuma...imas ti dedu,tata ti mlad? Kaze imam,tu je.Vodi me kod njega.Ja sta uradi od dede,pobjego od kuce :lol: od kafane do kafane.I onda dodju i pjava nam a ja u 6 na poso.Oj matero.Car je bio vala,pokoj mu dusi.Vazda veselo sa njim.
madner

#453 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by madner »

Dobar je Stockholm, ljeti. Mislim u proljece. Ono kada je temperatura maksimalno 20 stepeni. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#454 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by mk ultra »

sweet dreams wrote:

A gdje ti vidje naglasak na auto od 20 milja, to je samo jedno od pobrojanih. Evo recimo uzmi za primjer ovo drugo: Lijepi, veseli, razigrani... a još plus imaju stan ili kuću, siguran posao sa platom od 2000 KM+, Idu na more kad žele, mjesec dana godišnjeg, izlaze u restoran, u diskoteku, buvalno žive život koji žele. A još u BIH možeš zamisliti 8) 8) :kiss: :bih: :bih:
Evo sam ja sa tom platom, nekad i debelo preko i mogu ti reci da nije to sto pises, da mozes sta hoces... hvala bogu dobro je sve, ali da mozes svakave gluposti izvolijevati, ne...
Opet ti kazem, provjeri ti izvore sredstava tih sa takvim autom i stanom... ;-)
moonca

#455 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

:lol:

Mozes misliti koja je panika ovima u Americi.
Znam nekoliko familija , gdje su roditelji napustili sinove ljuti ,bez pozdrava.

Aj, strpaj me na avoin.... :place1: :-)
Fudo387

#456 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

moonca wrote::pisnula:

Pamele sam’ na televizoru imaju.
U stvarnosti najvise onih kitova, bagerom je okrecu kad se sunca.
hadzinicasa

#457 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by hadzinicasa »

HAVANA wrote:
hadzinicasa wrote:
HAVANA wrote: Najbolje ko moj tata.7 tamo,5 vamo.A ja slusam tatu. :D
moja mati 10 tamo, 2 u Sa
:lol:
Moj 82 godine,vozi motor,kupa se,zasvira,nacuga se...Lijekove nikakve ne pije.Kad ovde dodje,u ovu divnu klimu,ko da ga neko bejzbol palicom opali po glavi u hadzicima. :roll: Momentalno hasta,pritisak,cirkulacija,prehlada...
moja s 72, vere se po stokrlama da pobere grozdje. sto da pravi sok, sto da ne pada po basci :roll:
ja kad je vidim, mrak mi na oci, kontam kad se svrata, nece slomiti kuk, ima da ostane bez njega...
a bice prije da bih se ja svratala neg' ona...
detroit-mercy

#458 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:

Idi na Miami Beach :mrgreen: te kruh ne znas gdje bi prije pogledo :mrgreen:. Izgubio sam abdest jedno 2800 puta za dan :skoljka: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#459 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by _BataZiv_0809 »

Ne zivi se od gledanja :D
detroit-mercy

#460 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Ne zivi se od gledanja :D
Zivi i te kako, polako dok se ozenis dobro ce biti ako budes mogo i da gledas 8) nego vazda vako sunce ti smeta :mrgreen: .
Fudo387

#461 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Fudo387 wrote:

Idi na Miami Beach :mrgreen: te kruh ne znas gdje bi prije pogledo :mrgreen:. Izgubio sam abdest jedno 2800 puta za dan :skoljka: .
Dobro si, od sad samo po abdestom, sto je sigurno sigurno je. :D
nagibSA

#462 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by nagibSA »

mk ultra wrote: Evo sam ja sa tom platom, nekad i debelo preko i mogu ti reci da nije to sto pises, da mozes sta hoces... hvala bogu dobro je sve, ali da mozes svakave gluposti izvolijevati, ne...
U pravu si, znam po bratu. IT sektor (web development), strana firma, ne znam za platu, ali mislim da je blizu 5000KM. Kupio auto 30k maraka, stan 100 kv i tako to, zimovanje/ljetovanje, izleti, 2-3x putovanja godisnje po EU, zena/djeca, ovo/ono, zivot na visokoj nozi.

I nesto razmisljao o zivotu u inostranstvu, bio par mjeseci u USA sa porodicom, nesto se ohladio :lol: nije proslo par mjeseci od dolaska odma' kupio stan ovde. Rijeci nije progovorio kako mu je bilo tamo. Uglavnom, kao sve je to napucano, ali nije to to.

Pa reko' ne budali, ni na zapadu ne bi tako prosao, sa 32 god steci sto neko stice cijeli zivot. I nisam jedini koji je govorio tako. Imas sredjen zivot, porodicu, prijatelje, putujes, imas neki status opet, nadje se vremena za sve...ne bi ti tako bilo tamo 100000%.

Ovde mozes uglavnom uspjeti ako si na drzavnoj sisi (ti i zena radite, do nekih cirka 2200-2500 mjesecno), ili ako si dobar strucnjak, pogotovo u nekom trazenom sektoru kao IT. Jbg, mnogo je suzen izbor za uspjeh, s' obzirom da vecina nije u tom krugu, niti ima vezu za budzet niti je strucnjak. :D Takvi nazalost i hvataju bus za razne Slovacke. :-?

@Havana tebi predlazem u penziju negdje u toplije krajeve, na obali nekog mora, mirnije mjesto. Ribolov, brodic, vodene aktivnosti ovo/ono. :D
detroit-mercy

#463 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

nagibSA wrote:
mk ultra wrote: Evo sam ja sa tom platom, nekad i debelo preko i mogu ti reci da nije to sto pises, da mozes sta hoces... hvala bogu dobro je sve, ali da mozes svakave gluposti izvolijevati, ne...
U pravu si, znam po bratu. IT sektor (web development), strana firma, ne znam za platu, ali mislim da je blizu 5000KM. Kupio auto 30k maraka, stan 100 kv i tako to, zimovanje/ljetovanje, izleti, 2-3x putovanja godisnje po EU, zena/djeca, ovo/ono, zivot na visokoj nozi.

I nesto razmisljao o zivotu u inostranstvu, bio par mjeseci u USA sa porodicom, nesto se ohladio :lol: nije proslo par mjeseci od dolaska odma' kupio stan ovde. Rijeci nije progovorio kako mu je bilo tamo. Uglavnom, kao sve je to napucano, ali nije to to.

Pa reko' ne budali, ni na zapadu ne bi tako prosao, sa 32 god steci sto neko stice cijeli zivot. I nisam jedini koji je govorio tako. Imas sredjen zivot, porodicu, prijatelje, putujes, imas neki status opet, nadje se vremena za sve...ne bi ti tako bilo tamo 100000%.

Ovde mozes uglavnom uspjeti ako si na drzavnoj sisi (ti i zena radite, do nekih cirka 2200-2500 mjesecno), ili ako si dobar strucnjak, pogotovo u nekom trazenom sektoru kao IT. Jbg, mnogo je suzen izbor za uspjeh, s' obzirom da vecina nije u tom krugu, niti ima vezu za budzet niti je strucnjak. :D Takvi nazalost i hvataju bus za razne Slovacke. :-?

@Havana tebi predlazem u penziju negdje u toplije krajeve, na obali nekog mora, mirnije mjesto. Ribolov, brodic, vodene aktivnosti ovo/ono. :D
Dosta ljudi zivi u zabludi da preselis se u drugu zemlju i odmah krenes da zivis normalno.
Imas fazu navikavanja/presaltavanja koja sigurno traje do pet godina, sve zavisno opet u kojem zivotnom dobu odlazis. Tek nakon tri-pet godina ti pohvatas sve konce, naviknes se, prestanes da postavljas pitanja tipa sto je ovo ovako ili onako.
Seyfo

#464 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Seyfo »

Najbolje je roditi se u budzetskoj kasti. Onda odrastas jeduci nutelu, proplivas u Turskoj, proskijas na Bjelasnici uz porodicni apartman, licni trener te pazi jer ti zna svu familiju, sve skole prodju glatko a sa 22 upadas na mjesto odredjeno tebi i prije nego su te napravili. Postdiplomski zavrsavas uz rad,rekreativno,firma ga placa svakako. I sve vrijeme ti nije jasno zasto drugi odlaze, zasto se iko zali na bilo sta... Zivis u paralelnoj dimenziji u blazenom neznanju. Vecinu stvari oko sebe ne kontas ali te puno i ne zanimaju svakako,kao ni posao koji radis. I vidis ovu temu i napises "dje cu vani,dje ce mi biti bolje,i ovi sto idu su izdajice, nek ne dolaze". Ravno ti do mora
gidra

#465 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by gidra »

Seyfo wrote:Najbolje je roditi se u budzetskoj kasti. Onda odrastas jeduci nutelu, proplivas u Turskoj, proskijas na Bjelasnici uz porodicni apartman, licni trener te pazi jer ti zna svu familiju, sve skole prodju glatko a sa 22 upadas na mjesto odredjeno tebi i prije nego su te napravili. Postdiplomski zavrsavas uz rad,rekreativno,firma ga placa svakako. I sve vrijeme ti nije jasno zasto drugi odlaze, zasto se iko zali na bilo sta... Zivis u paralelnoj dimenziji u blazenom neznanju. Vecinu stvari oko sebe ne kontas ali te puno i ne zanimaju svakako,kao ni posao koji radis. I vidis ovu temu i napises "dje cu vani,dje ce mi biti bolje,i ovi sto idu su izdajice, nek ne dolaze". Ravno ti do mora
Jest al u k.
Previse vi idealizirate te budzetlije, obicno su to plate do 1500 KM, i nek su dvije takve u kuci opet nedovoljno za laksuz koji ti navodis
Hendrix

#466 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Hendrix »

Bas kontam, skoro 20 stranica teme a da nije pocelo o Peljescu, vinu i gitarama...kad podje. Dobro je, zabrinuo sam se bio. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#467 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by mk ultra »

gidra wrote:
Seyfo wrote:Najbolje je roditi se u budzetskoj kasti. Onda odrastas jeduci nutelu, proplivas u Turskoj, proskijas na Bjelasnici uz porodicni apartman, licni trener te pazi jer ti zna svu familiju, sve skole prodju glatko a sa 22 upadas na mjesto odredjeno tebi i prije nego su te napravili. Postdiplomski zavrsavas uz rad,rekreativno,firma ga placa svakako. I sve vrijeme ti nije jasno zasto drugi odlaze, zasto se iko zali na bilo sta... Zivis u paralelnoj dimenziji u blazenom neznanju. Vecinu stvari oko sebe ne kontas ali te puno i ne zanimaju svakako,kao ni posao koji radis. I vidis ovu temu i napises "dje cu vani,dje ce mi biti bolje,i ovi sto idu su izdajice, nek ne dolaze". Ravno ti do mora
Jest al u k.
Previse vi idealizirate te budzetlije, obicno su to plate do 1500 KM, i nek su dvije takve u kuci opet nedovoljno za laksuz koji ti navodis
izgleda da je 1500KM magija koja te vodi na sva mjesta na ovom svijetu

tako nije
sa tom platom dvoje ljudi će živjeti dobro, imati solidan auto uz opciju naslijeđenog stana
tad se može 3-4 putića godišnje (od toga da je jedan 1000KM po osobi, ostali neke budget varijante)

sa kreditom od 700KM... smanjeno je sve

noć u apartmanu na bjelašnici je 100KM, dvije noći gore, hranu da doneseš, gorivo, da pojedeš nešto gore... i ode na 400KM... to bi ti bio kraj trošenja taj mjesec :lol:
HAVANA

#468 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Ne.Najbolje je raditi za sebe samog.Jes najteze, al je i najsladje.Budzet je karna,da se tako izrazim.
HAVANA

#469 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Hendrix wrote:Bas kontam, skoro 20 stranica teme a da nije pocelo o Peljescu, vinu i gitarama...kad podje. Dobro je, zabrinuo sam se bio. :D
Znam ja da tebi pase da se tema svodi na pisanje po nama ovde,al eto imamo i mi pravo sta napisati.A nismo ni u strankama,politici,nismo ni podobni...a dobro nam.Kad malo bolje skontam,od jedno 200 ljudi koje redovno vidjam i druzim se...niko stranke ocima vidio nije, a na budzetskoj plati mozda 5 njih.Da, moj cilj i kruna rada je da mogu sebi obezbijediti u penziji tih 7 mjeseci peljesca i gitare.I mogu to.Sta je problem?Hadzinica srednju dalmaciju...Jel nam ti to placas pa te zulja?Otisao si i pronasao se tamo negdje.Super,sve najbolje ti zelim.Samo ne pisaj po nama sto hocemo,mozemo,znamo i zelimo ostati ovde.Ne trebas nam nista objasnjavati u kakvom qrcu zivimo.Mi se borimo protiv tog qrca svaki dan i znamo to vrlo dobro, al eto imamo tu neku dozu ludila i tvrdoglavosti,nade.Draza mi je milja ovde nego 4 vani.Moje pravo i moj izbor.Znam da bi vani imao mnogo vise u finansijskom smislu, al ovo je moj izbor.Ja se tebi ne serem u ceif,nemoj ni ti meni.A i ruzno je,nasi smo sto bi rekli.
stakasa

#470 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by stakasa »

Kako se ovako niste u stanju drzat teme meni nikako nije jasno. A tema jeste interesantna i ima se sta reci i pro i contra. Jok, kako god da se zapocne okrene se na to gdje je bolje vani ili u BiH
Hendrix

#471 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Hendrix »

HAVANA wrote:
Hendrix wrote:Bas kontam, skoro 20 stranica teme a da nije pocelo o Peljescu, vinu i gitarama...kad podje. Dobro je, zabrinuo sam se bio. :D
Znam ja da tebi pase da se tema svodi na pisanje po nama ovde,al eto imamo i mi pravo sta napisati.A nismo ni u strankama,politici,nismo ni podobni...a dobro nam.Kad malo bolje skontam,od jedno 200 ljudi koje redovno vidjam i druzim se...niko stranke ocima vidio nije, a na budzetskoj plati mozda 5 njih.Da, moj cilj i kruna rada je da mogu sebi obezbijediti u penziji tih 7 mjeseci peljesca i gitare.I mogu to.Sta je problem?Hadzinica srednju dalmaciju...Jel nam ti to placas pa te zulja?Otisao si i pronasao se tamo negdje.Super,sve najbolje ti zelim.Samo ne pisaj po nama sto hocemo,mozemo,znamo i zelimo ostati ovde.Ne trebas nam nista objasnjavati u kakvom qrcu zivimo.Mi se borimo protiv tog qrca svaki dan i znamo to vrlo dobro, al eto imamo tu neku dozu ludila i tvrdoglavosti,nade.Draza mi je milja ovde nego 4 vani.Moje pravo i moj izbor.Znam da bi vani imao mnogo vise u finansijskom smislu, al ovo je moj izbor.Ja se tebi ne serem u ceif,nemoj ni ti meni.A i ruzno je,nasi smo sto bi rekli.
Ma nije to poenta brate mili, nego sto tema uvijek ode u iste stvari.

Kao da ja imam nesto protiv vina i gitara, cak naprotiv, Peljesca pogotovo...ali uvijek ista prica bude na svakoj temi jbg bez realnog sagledavanja stanja i formiranja torova ovi tamo protiv onih vamo i slicno. Uostalom bilo je bruka istih tema i ocigledno da je misljenje uvijek polarizirano, mali broj ljudi se javlja i vecinom svi ponavljaju svoja misljenja od prije.
stakasa

#472 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by stakasa »

Hendrix pa zar ti nisi jos uvijek u BiH i onda poslom ides vani?
Seyfo

#473 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Seyfo »

HAVANA wrote:
Ne.Najbolje je raditi za sebe samog.Jes najteze, al je i najsladje.Budzet je karna,da se tako izrazim.
Jest, samo u tom slučaju boluješ od "menadžerske bolesti". Šta je to, ne znam, nisam vlasnik biznisa, radim za privatnika. Činjenica je da na budžetu spasiš živce ali se ne razvijaš nego zakržaljaš, što je pogubno za mladog čovjeka. Kod privatnika stradaju živci ali bar naučiš nešto (najčešće). Da bi imao svoj biznis, trebaš (valjda) prvo biti ovaj drugi pa nakon toga(ako imaš išta živaca) krenuti u svoj biznis.
HAVANA

#474 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Naravno,prvo raditi,gledati,uciti,vrecu govana pojesti...pa kad osjetis da bi mogao,probas.Padnes,ustanes,pa opet padnes,pa ustanes...I tako... :roll: Al je slatko,ko voli i ima zivaca.Sve mogu al ravne linije ne mogu.Nema te plate za koju bi u opstini sjedio citav zivot.
Heller

#475 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Heller »

Ivo Lola wrote:
spreca wrote:
Ivo Lola wrote: ako poznajes glodaca ili tokara, na tuzlanskoj regiji, reci mu da je dobio posao... bice zadovoljan platom garantujem ti ;)
Neka da stipendiju i neka sebi skluje kadar koji mu treba....tako je nekad bilo
Njemu trebaju radnici koji mogu raditi odma
a stvorio je on sebi dva tri radnika na slican nacin koji ti predlazes i svi su otisli u njemacku :)
igrom slucaja firma je u jednom "hrvatskom" naselju kod tuzle, pa su i ti momci bili hrvati i onda im je bilo preko noci ispalit se u svabiju
EA?
Post Reply