I ja isto. Bez HTZ nidjeanimals wrote:Ja se isto izuvam na poslu![]()
moram nositi radne cipale..
i radnu odjecu
Izuvanje po kućama :D
- insomnia78
#451 Re: Izuvanje po kućama :D
-
Hakiz
#452 Re: Izuvanje po kućama :D
Naravno, uvijek ima rješenje.spreca wrote:Doneses najlon desetak kvadrata i prvo ga prostres po podu a tu foliju zaracunas gazdi...treba se samo snaciHakiz wrote:Normalno da se treba skinuti obuća.Rockefeller wrote:Pa nije vlaska kuca![]()
Zajebavam se, normalno da se skida obuca. Hoce majstor uci u stan, skini cipele.
Ali, ne pretjerujte ljudi.
Donesemo ti ja i kolega 200 kila težak kauč pa treba još da ga spustimo, pa izujemo obuću, pa navučemo papuče, pa... i da se vratimo po drugi kmad namještaja u oyilo. A ti naručio 2 kauča, tri ormara i 4 fotelje.
Neka, hvala, ako je tako ne bih ni da platiš, istovarimo ti pred vrata, pa ti unosi sam, traži ko će ti pomoći.
A kada mi majstor dođe da radi u stanu, dakle uđe pa će dva-tri sata raditi, neka skine obuću. To mi je normalno.
Za takve situacije imam namjenski spremljene papuče, pa čim uđe sa vrata ga dočeka "Dobar dan, izvolite papuče". Dovoljan išaret.
Last edited by Hakiz on 05/11/2017 14:51, edited 1 time in total.
-
moonca
#453 Re: Izuvanje po kućama :D
spreca wrote:Ne mogu da shvatim da zene odobravaju ulazak u obuci,jer obicno one odrzavaju cistocu u stanu/kuci ali nemogu (kako to neko napisa)da shvatim da su zaboravile/li da mala djeca se vise valjaju i puzhu po podu nego sto hodaju.......U obuci sa kojom ste tek dosli sa ulice hodati po stanu/kuci je zesci seljakluk i odsustvo higijenskih navika...mi cemo se izuvati kao i do sadaSaraFina wrote:spreca wrote:Seljak kad useli u zgradu i obuje kundure .....vise ga iz zgrde i iz kundura nemozes istjerati a pogotovu iz kundura ni kad spava
Kad se to za asfalt zalijepi moj spreča
Ne možeš odlijepiti kran da dovučeš
- insomnia78
#454 Re: Izuvanje po kućama :D
Sto jest jest. Nakon sto poplacas sve ostane ti taman za kucne pomocnice
Last edited by insomnia78 on 05/11/2017 14:58, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#455 Re: Izuvanje po kućama :D
Nije 18 vijek pa da samo muškarac ima novac, a žena mora da ga moli kada hoće da kupi gaće.moonca wrote:--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
Ne, draga, nego žene danas rade i zarađuju. Pa one plate ženu koja umjesto njih radi. Neću joj ja plaćati, ako neće da radi po kući neka sama plati zamjenu.
- spreca
#456 Re: Izuvanje po kućama :D
pa nema smisla da se blamiraju kad im kosija dodje na kafu dok je on na poslumoonca wrote:
--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
-
moonca
#457 Re: Izuvanje po kućama :D
Hakiz wrote:Nije 18 vijek pa da samo muškarac ima novac, a žena mora da ga moli kada hoće da kupi gaće.moonca wrote:--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
Ne, draga, nego žene danas rade i zarađuju. Pa one plate ženu koja umjesto njih radi. Neću joj ja plaćati, ako neće da radi po kući neka sama plati zamjenu.
Koji si ti
Znaci li to da si ok i ako 'plati' supruga
Last edited by moonca on 05/11/2017 14:59, edited 1 time in total.
-
moonca
#458 Re: Izuvanje po kućama :D
spreca wrote:pa nema smisla da se blamiraju kad im kosija dodje na kafu dok je on na poslumoonca wrote:
--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
![]()
...a on ce biti ponosan kad mu komsija kaze kako je njegova zena najbolja
![]()
![]()
Nije bas sve tako .
I ti si neciji -komsija ?
- insomnia78
#459 Re: Izuvanje po kućama :D
Osim ovih sto su otisle na spajanje porodica u NjemackuHakiz wrote:Nije 18 vijek pa da samo muškarac ima novac, a žena mora da ga moli kada hoće da kupi gaće.moonca wrote:--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
- Connaisseur Karlin
#460 Re: Izuvanje po kućama :D
na Balkanu je u djecijim vrticima do pocetka prvog osnovne bilo jednako pravilo: papuceSaraFina wrote:U Beču djeca u školama idu u papučama. I to ne samo mala, nego gimnazijalci i srednjoškolci.
Na svim jezicima svijeta postoji riječ koja označava "kućne papuče" i u elitnim prodavnicama ćeš ih pronaći.
I sad pripadnici pokondirenog tikvaluka tvrde da to nije kultura nego seljakluk
Zemljo!
svrha nosnja papuca u skolama je odrzavanje cistoce ,ali je i komfor bolji , noge disu
ja sam za bose noge i u skolama
spreca je raije napisao, da se u Rusiji nose papuce u raznim objektima
-
Hakiz
#461 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa, ako proba da "plati" to bi joj bio prvi i jedini put.moonca wrote:Hakiz wrote:Nije 18 vijek pa da samo muškarac ima novac, a žena mora da ga moli kada hoće da kupi gaće.moonca wrote:--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
Ne, draga, nego žene danas rade i zarađuju. Pa one plate ženu koja umjesto njih radi. Neću joj ja plaćati, ako neće da radi po kući neka sama plati zamjenu.![]()
Koji si ti![]()
![]()
Znaci li to da si ok i ako 'plati' supruga![]()
A šta treba. Ona da ima platu i da tu platu troši na frizere i šminku, a ja da plaćam nekoga ko će raditi njen posao. Nema šanse.
- Edin H.
#462 Re: Izuvanje po kućama :D
Kako da dijete nosi uloske ako ima ravne tabane?Connaisseur Karlin wrote: ja sam za bose noge i u skolama![]()
- Matzan
#463 Re: Izuvanje po kućama :D
Jeste vala, sve žene su univerzitetski profesori, direktori uspješnih firmi, ljekari, inžinjeri... pa sebi mogu priuštiti kućnu pomoćnicu. Nema nijedna da je na 500-600 KM.
-
moonca
#464 Re: Izuvanje po kućama :D
Kako njen posao-Hakiz wrote:Hakiz wrote:Nije 18 vijek pa da samo muškarac ima novac, a žena mora da ga moli kada hoće da kupi gaće.moonca wrote:--Koliko cujem u Bosni se masovno uzima -kucna pomoc- dosle zene pameti tj , muski konacno shvatili da im trebaju vesele i odmorne zene/ supruge.
Pa, ako proba da "plati" to bi joj bio prvi i jedini put.
A šta treba. Ona da ima platu i da tu platu troši na frizere i šminku, a ja da plaćam nekoga ko će raditi njen posao. Nema šanse.
Njen je posao da ti bude -supruga.
- Connaisseur Karlin
#465 Re: Izuvanje po kućama :D
ja sam odrasla u kuci, u kojoj pomocnica radila generlano ciscenje , moji nisu imali vremena za generalna sezonska ciscenja , svaka vnaredna pomoc je bila placena, uljucjujic i bejbistere, jer vrtici nisu radili tokom raspustainsomnia78 wrote:Sto jest jest. Nakon sto poplacas sve ostane ti taman za kucne pomocnice
kucne pommocnice su nekad zaista bile potrebne u ogromnim stambenim objektima, danas kucna pomocnica mjesavina bejbisiterke u porodicama koje rade 20 sati dnevno poput robova
pranje sudja i WC sollje se uradi za 5 minuta, usisavanje je jednsotavno, to moze svako , i zensko i musko , denvni rutisnki ritual
danas nema kucnih posjeta kao prije, ne znam , zasto se dize tolika frka na temi
- Connaisseur Karlin
#466 Re: Izuvanje po kućama :D
pa dobro, doticni slucaj moze u anatomskim ciepalamaEdin H. wrote:Kako da dijete nosi uloske ako ima ravne tabane?Connaisseur Karlin wrote: ja sam za bose noge i u skolama![]()
-
Hakiz
#467 Re: Izuvanje po kućama :D
To joj je titula. Posao joj je da održava kuću, uzgaja djecu, pere, pegla, puši itd.moonca wrote:Kako njen posao-![]()
Last edited by Hakiz on 05/11/2017 15:19, edited 1 time in total.
-
moonca
#468 Re: Izuvanje po kućama :D
To je kako vidim poseban problem.Sve vise vidjam osoba sa tim poremecajem koji je po meni -katastrofalan za noramaln zivot .Edin H. wrote:Kako da dijete nosi uloske ako ima ravne tabane?Connaisseur Karlin wrote: ja sam za bose noge i u skolama![]()
- Connaisseur Karlin
#469 Re: Izuvanje po kućama :D
ali, zato jos nisi ozenjen, i upravo radis zenske poslove kao samacHakiz wrote:
- Edin H.
#470 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa gdje drze stol za snooker?Connaisseur Karlin wrote:zivtno prostor nije ogroman, vecina nema vise od tri ili 4 sobe u svojo kuci ili stanu
-
moonca
#471 Re: Izuvanje po kućama :D
Hakiz wrote:To joj je titula. Posao joj je da održava kuću, uzgaja djecu, pere, pregla, puši itd.moonca wrote:Kako njen posao-![]()
A koja je tvoja titula --
Cucemo mi jos od tebe -tema ==samo za razvedene==
- Connaisseur Karlin
#472 Re: Izuvanje po kućama :D
kucne pomocnice su za potrebeen iskljucivo u situacijama ako bracni par sa dejtetom ili djecom nema vremena jer su na poslovnim putevima , ili su jako malo vremena kuci , no, to ne znaci,da je najbollja opcija dnevnog zivotaMatzan wrote:Jeste vala, sve žene su univerzitetski profesori, direktori uspješnih firmi, ljekari, inžinjeri... pa sebi mogu priuštiti kućnu pomoćnicu. Nema nijedna da je na 500-600 KM.
- Edin H.
#473 Re: Izuvanje po kućama :D
Odlicna ideja, zaisgno takvo dijete ne bi bilo izlozeno ismijavanju ostale dijece.Connaisseur Karlin wrote:pa dobro, doticni slucaj moze u anatomskim ciepalamaEdin H. wrote:Kako da dijete nosi uloske ako ima ravne tabane?Connaisseur Karlin wrote: ja sam za bose noge i u skolama![]()
Znaci ideja o bosim nogama u skolama - nula bodova.
- Connaisseur Karlin
#474 Re: Izuvanje po kućama :D
pravi si englezEdin H. wrote:Pa gdje drze stol za snooker?Connaisseur Karlin wrote:zivtno prostor nije ogroman, vecina nema vise od tri ili 4 sobe u svojo kuci ili stanu
-
Hakiz
#475 Re: Izuvanje po kućama :D
Nisam oženjen jer sam i principijelno i praktično protiv svakog oblika ropstva.Connaisseur Karlin wrote:ali, zato jos nisi ozenjen, i upravo radis zenske poslove kao samacHakiz wrote:
Druga stvar, nije pošteno da me samo jedna ima. Nisam sebičan sam pa me i druge mogu imati.