HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#451 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tesla10 wrote: Konaković je kriminalac.

A iz tvog komentara oprostit ćeš mi izbija jedna od odlika našeg mentaliteta. Brzo zaboravljamo i brzo "opraštamo".

Njega more ne može oprati od kriminalnih radnji koje je napravio.

Zatvor mu je suđen, samo ne znamo kad tačno, ali će ići tamo.
Ok podijeli sa nama te informacije ili proslijedi tužilaštvu. Sve dok radi kako tako na rješavanju gorućih problema on ima moju podršku iako je iz stranke koja nikada nije bila moja izborna opcija. Iskreno ne trebaju nam "pošteni" i nesposobni premijeri politički podobni našoj izbornoj opciji, Konakoviću dok se ne dokaže taj kriminal on je nevin i slobodan čovjek.
Dok svi skontaju da on samo sere, a ne radi, ode mandat.
Drvosjeca iz Dejcica

#452 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dr. Kuca wrote:Problemi su 20 godina a nije samo sda bila 20 godina na funkcijama. Konakovic donosi i radi populisticke stvari koje zna da ce proci kod prosjecno informisanog bosnje ili gradjanina. Ali eto, opet nesto radi, ovi drugi nisu bili sposobni ni za to.
Populistička a ne esencijalna i životno važna stvar je sanirati vodovod, zamijeniti cijevi koje je još austrougarska postavljala. :cry: Ma bravo! :-)
Eto budi pošten pa reci ko to valja, ili ko je na toj poziciji radio posao po vašem čeifu? Nema ga!
Dozer

#453 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Jos jednom - NE RADI Konakovic nista sam i jer to on licno hoce ili moze, nego jer mu je tako nalozeno iz centrale stranke da radi. A sve zbog - kako vec objasnih gore.

Ne budite naivni ba... :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#454 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

VjecitiStudent wrote:
Tesla10 wrote: Konaković je kriminalac.

A iz tvog komentara oprostit ćeš mi izbija jedna od odlika našeg mentaliteta. Brzo zaboravljamo i brzo "opraštamo".

Njega more ne može oprati od kriminalnih radnji koje je napravio.

Zatvor mu je suđen, samo ne znamo kad tačno, ali će ići tamo.
Ok podijeli sa nama te informacije ili proslijedi tužilaštvu. Sve dok radi kako tako na rješavanju gorućih problema on ima moju podršku iako je iz stranke koja nikada nije bila moja izborna opcija. Iskreno ne trebaju nam "pošteni" i nesposobni premijeri politički podobni našoj izbornoj opciji, Konakoviću dok se ne dokaže taj kriminal on je nevin i slobodan čovjek.
Dok svi skontaju da on samo sere, a ne radi, ode mandat.
Prođeš ulicom Obalom i vidiš konkretno šta je urađeno. Skromno možda jeste ali se radi za razliku od onih koji kritikuju sve i svakoga iz svoje udobnosti i konformizma. :oops:
Tesla10

#455 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tesla10 »

Dozer wrote:Jos jednom - NE RADI Konakovic nista sam i jer to on licno hoce ili moze, nego jer mu je tako nalozeno iz centrale stranke da radi. A sve zbog - kako vec objasnih gore.

Lijepo sam i ja rekao, čovjek je kriminalac. Ali jok, Bošnjo ne sluša.
VjecitiStudent

#456 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

Dr. Kuca wrote:Problemi su 20 godina a nije samo sda bila 20 godina na funkcijama. Konakovic donosi i radi populisticke stvari koje zna da ce proci kod prosjecno informisanog bosnje ili gradjanina. Ali eto, opet nesto radi, ovi drugi nisu bili sposobni ni za to.
Populistička a ne esencijalna i životno važna stvar je sanirati vodovod, zamijeniti cijevi koje je još austrougarska postavljala. :cry: Ma bravo! :-)
Eto budi pošten pa reci ko to valja, ili ko je na toj poziciji radio posao po vašem čeifu? Nema ga!
Uoči izbora raskopa jedan kilometar vodovoda i Dino "radi"
De pročitaj sve ovo molim te
http://ekoakcija.org/content/do-kada-ce ... u-sarajevu

Kako možete ista vesla sisati tolike godine?
Drvosjeca iz Dejcica

#457 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Dozer wrote:Jos jednom - NE RADI Konakovic nista sam i jer to on licno hoce ili moze, nego jer mu je tako nalozeno iz centrale stranke da radi. A sve zbog - kako vec objasnih gore.

Čekaj je li ti meni govoriš da ne vjerujem svojim očima već tebi? I ti treba da prođeš ulicom Obala pa pogledaj radove koji su završeni i koji su u toku. Zadnja tri mejseca cijela haranga je bila prema Konakoviću koji je skupio petlju pa poslao šintore na ulice da suzbiju epidemiju pasa. Eto nešto se radi i sa GRAS-om i sve je to daleko od idealnog i dovoljnog ali čovjek radi i dok radi ima moju podršku. Ideološke razlike i lične animozitete ostavljam po strani.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/10/2016 11:00, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#458 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

VjecitiStudent wrote:
Uoči izbora raskopa jedan kilometar vodovoda i Dino "radi"
De pročitaj sve ovo molim te
http://ekoakcija.org/content/do-kada-ce ... u-sarajevu

Kako možete ista vesla sisati tolike godine?
Eko akcija je nevladina organizacija, osnovana 2.12.2009. sa sjedištem u Sarajevu.

To su oni koji boga mole da ovakvo stanje što duže potraje kako bi sisali novac koje EU daje za projekte. :oops:

Da je i 500m a ne par kilometara najurgentijeg dijela vodovodne mreže Konaković ima moju podršku.
Tesla10

#459 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tesla10 »

Ok podijeli sa nama te informacije ili proslijedi tužilaštvu. Sve dok radi kako tako na rješavanju gorućih problema on ima moju podršku iako je iz stranke koja nikada nije bila moja izborna opcija. Iskreno ne trebaju nam "pošteni" i nesposobni premijeri politički podobni našoj izbornoj opciji, Konakoviću dok se ne dokaže taj kriminal on je nevin i slobodan čovjek.[/quote]

Dok svi skontaju da on samo sere, a ne radi, ode mandat.[/quote]

Prođeš ulicom Obalom i vidiš konkretno šta je urađeno. Skromno možda jeste ali se radi za razliku od onih koji kritikuju sve i svakoga iz svoje udobnosti i konformizma. :oops:[/quote]

Izvini ali ja sam daleko od neke udobnosti i komfora. Da ne pričam dalje šta i kako.

Konaković je samo jedna od stranačkih figura.

"Cilindraš" - kako bi ga rahmetli Krleža nazvao.

Nema obraza i nema savjesti.
VjecitiStudent

#460 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

Imamo opet posla sa patološkim lažljivcem koji naravno navuče pristojnu količinu naivčina sa sobom.

#VratiSeHarise i odmah ukini Republiku Srpsku.
Dr. Kuca

#461 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dr. Kuca »

Vidi, ne prica niko o tome niti ce se ljudi sjecati toga, vec ce svi pricati i pricaju o tome kako je direktorima smanjio plate, kako je evo napao ovog iz policije, kako je kritikovao svoje itd. To su populisticke odluke. Normalno je da se nesto i uradi, samo sto je nama to zabremedet.

Naletih na fb i slazem se.

Premijera Konakovica treba pozivati na odgovornost za stanje kojim je veliki broj građana-ki Sarajeva nezadovoljan. Polupismena svjetina i ideološki ostrašćen dio opozicije ga ne želi podržati.Prvi jer zaista ne razumiju složenost političkog sistema u kojem radi i djeluje, a drugi, po inerciji, zbog pripadnosti drugačijoj političkoj opciji. Svi oni zajedno trenutno čine kritičnu masu koja se perfidno usmjerava na njega. Njoj se revanšistički pridružuju i oni korumpirani paraziti i kriminalci iz iste stranačke strukture kao i Konaković, a koje je on (Konaković) detektovao i ukazao na njih kao primjer nesavjesnog i neodgovornog rada, da teže kvalifikacije ne koristim. U pamet raja, pameti i odgovornosti nam je svakim danom sve manje na putu za neko bolje sutra.
Drvosjeca iz Dejcica

#462 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Tesla10 wrote:Ok podijeli sa nama te informacije ili proslijedi tužilaštvu. Sve dok radi kako tako na rješavanju gorućih problema on ima moju podršku iako je iz stranke koja nikada nije bila moja izborna opcija. Iskreno ne trebaju nam "pošteni" i nesposobni premijeri politički podobni našoj izbornoj opciji, Konakoviću dok se ne dokaže taj kriminal on je nevin i slobodan čovjek.
Dok svi skontaju da on samo sere, a ne radi, ode mandat.[/quote]

Prođeš ulicom Obalom i vidiš konkretno šta je urađeno. Skromno možda jeste ali se radi za razliku od onih koji kritikuju sve i svakoga iz svoje udobnosti i konformizma. :oops:[/quote]

Izvini ali ja sam daleko od neke udobnosti i komfora. Da ne pričam dalje šta i kako.

Konaković je samo jedna od stranačkih figura.

"Cilindraš" - kako bi ga rahmetli Krleža nazvao.

Nema obraza i nema savjesti.[/quote]

Ne znam gdje je problem da podijeliš ta svoja saznanja o lopovu i kriminalcu Konakoviću? Ostavi se šuplje!
VjecitiStudent

#463 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
Eko akcija je nevladina organizacija, osnovana 2.12.2009. sa sjedištem u Sarajevu.

To su oni koji boga mole da ovakvo stanje što duže potraje kako bi sisali novac koje EU daje za projekte. :oops:

Da je i 500m a ne par kilometara najurgentijeg dijela vodovodne mreže Konaković ima moju podršku.
Vodovod je napisao, a ne Eko akcija, da bi 20 km MORALI redovno obnoviti svake godine i ti se raduješ zbog JEDNOG Dininog kilometra.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#464 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Gdje ste sad zelene beretke, saffe, velici, muderizi, ...?

odrijesio kesu Faruk Drina i kupio ih. Mada, to je bio samo Svrakic interes oko estradnog neba, nikakvi borci. Jedna od stvari u proslom sistemu kojoj kapa do poda je bio porez na sund
Drvosjeca iz Dejcica

#465 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

VjecitiStudent wrote:
VjecitiStudent wrote:

Vodovod je napisao, a ne Eko akcija, da bi 20 km MORALI redovno obnoviti svake godine i ti se raduješ zbog JEDNOG Dininog kilometra.
Čekaj ne kontam tvoj način razmišljanja, čak šta više zaprepašćen sam dozom mazohizma i "zdrave" logike. Po tebi je bolje čekati da skupimo sve pare za 20km svake godine i ne raditi ništa nego obnavljati makar i metar po metar vodovoda? :oops: Pa eto nehotično si i dao odgovor sam sebi zašto smo u kurcu kao društvo, upravo zbog takvih mentalnih sklopova. Strašno! :angry: Mislim da si ti jedan od onih, jesi, jesi, koji se protivio izgradnji autoputeva sličnom matricom i analogijom. Već sam ti rekao da svoj način života u ugursuzluku nastaviš i dalje, da koristiš kozije staze za putovanja a da nas koji želimo kakav takav autoput i kakvu takvu sanaciju vodovda pustiš da radimo i koristimo makar i 20cm obnovljenog vodovoda.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/10/2016 11:01, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#466 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Akibh wrote:

Čekaj je li ti meni govoriš da ne vjerujem svojim očima već tebi? I ti treba da rpođeš ulicom obala pa pogledaj radove koji su završeni i koji su u toku. zadnja tri mejseca cijela haranga je bila prema Konakoviću koji je skupio petlju pa poslao šintore na ulice da suzbiju epidemiju pasa Zlatku Sudcu. Eto nešto se radi i sa GRAS-om i sve je to daleko od idealnog i dovoljnog ali čovjek radi i dok radi ima moju podršku. Ideološke razlike i lične animozitete ostavljam po strani.
Nisi ti bas najnormalniji :-) :roll:
Znam, kada nema argumenata lično prebacivanje je najbolja opcija. Drago mi je da na tvojoj skali "normalnosti" ne ispunjavam kriterij iste. :thumbup:
Dozer

#467 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Čekaj je li ti meni govoriš da ne vjerujem svojim očima već tebi? I ti treba da rpođeš ulicom obala pa pogledaj radove koji su završeni i koji su u toku. zadnja tri mejseca cijela haranga je bila prema Konakoviću koji je skupio petlju pa poslao šintore na ulice da suzbiju epidemiju pasa Zlatku Sudcu. Eto nešto se radi i sa GRAS-om i sve je to daleko od idealnog i dovoljnog ali čovjek radi i dok radi ima moju podršku. Ideološke razlike i lične animozitete ostavljam po strani.
:roll:
Ti bas k'o pravi drvosjeca...

1. Da, radi se "nesto". Zasto se ono onako radi po danu, pri cemu se maltretiraju hiljade gradjana saobracajnom guzvom, a ne po noci kako se radi u civilizovanom svijetu, sasvim je jasno - upravo da bi ti i slicni tebi mogli reci "EVO! Konakovic/SDA rade za narod".
Da li ce ti radovi rijesiti problem vodosnabdijevanja glavnog grada jedne drzave? Nece, garantujem ti. Redukcije su i dalje na snazi, a ovo je kako vec i rekoh - mazanje ociju tebi i slicnima. Da su zaista htjeli da rijese problem, to se onda radi na drugi nacin - umjest okredita MMF-a za kupovinu socijalnog mira, uzme se taj kredit i za godinu dana se rijesi problem s vodom u gradu. Jasno k'o dan. Zasto to nisu uradili?
2. Nije Konakovic skupio nikakvu petlju, jadan ne bio... Ja ga licno poznajem, i sigurno nije krimos, ali isto tako - nista on ne radi zato sto on hoce ili zeli. Vjerovatno zeli, ali ne moze i ne smije nista bez centrale. A centrala je 2 zadnje godine (i to ne samo 2 jer redukcije vode traju vec 3-4 godine, a kerovi na ulicama su problem vec duze od decenije), sutila i skupljala lovu koju ce onda pohapati kroz Javne nabavke, i to, gle cuda, bas opet u izbornoj godini.
3. Problem GRAS-a traje vec 15 godina... :roll:
4. Vjeruj svojim ocima, naravno, ali - vjeruj i meni kada ti kazem zasto je i kako sve to pripremljeno za tvoje oci.
Last edited by Dozer on 13/10/2016 11:07, edited 1 time in total.
Tesla10

#468 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tesla10 »

Dozer wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Čekaj je li ti meni govoriš da ne vjerujem svojim očima već tebi? I ti treba da rpođeš ulicom obala pa pogledaj radove koji su završeni i koji su u toku. zadnja tri mejseca cijela haranga je bila prema Konakoviću koji je skupio petlju pa poslao šintore na ulice da suzbiju epidemiju pasa Zlatku Sudcu. Eto nešto se radi i sa GRAS-om i sve je to daleko od idealnog i dovoljnog ali čovjek radi i dok radi ima moju podršku. Ideološke razlike i lične animozitete ostavljam po strani.

1. Da, radi se "nesto". Zasto se ono onako radi po danu, pri cemu se maltretiraju hiljade gradjana saobracajnom guzvom, a ne po noci kako se radi u civilizovanom svijetu, sasvim je jasno 0 upravo da bi ti i slicni tebi mogli reci "EVO! Konakovic/SDA rade za narod".
Da li ce ti radovi rijesiti problem vodoznabdijevanja glavnog grada jedne drzave? Nece, garantujem ti. Redukcije su i dalje na snazi, a ovo je kako vec i rekoh - mazanje ociju tebi i slicnima.
2. Nije Konakovic skupio nikakvu petlju, jadan ne bio... Ja ga licno poznajem, i sigurno nije krimos, ali isto tako - nista on ne radi zato sto on hoce ili zeli. Vjerovatno zeli, ali ne moze i ne smije nista bez centrale. A centrala je 2 zadnje godine (i to ne samo 2 jer redukcije vode traju vec 3-4 godine, a kerovi na ulicama su problem vec duze od decenije), sutila i skupljala lovu koju ce onda pohapati kroz Javne nabavke, i to, gle cuda, bas opet u izbornoj godini.
4. Vjeruj svojim ocima, naravno, ali - vjeruj i meni kada ti kazem zasto je i kako sve to pripremljeno za tvoje oci.
Izvini ali sam sebi si kontradiktoran ;-) .

Kriminalac je dok sve to tiho odobrava i radi.
VjecitiStudent

#469 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:
Čekaj ne kontam tvoj način razmišljanja, čak šta više zaprepašćen sam dozom mazohizma i zdrave logike. Po tebi je bolje čekati da skupimo sve pare za 20km svake godine i ne raditi ništa nego obnavljati makar i metar po metar vodovoda? :oops: Pa eto nehotično si i dao odgovor sam sebi zašto smo u kurcu kao društvo, upravo zbog takvih mentalnih sklopova. Strašno! :angry: Mislim da si ti jedan od onih, jesi, jesi, koji se protivio izgradnji autoputeva sličnom matricom i analogijom. Već sam ti rekao da svoj način života u ugursuzluku nastaviš i dalje, da koristiš kozije staze za putovanja a da nas koji želimo kakav takav autoput i kakvu takvu sanaciju vodovda pustiš da radimo i koristimo makar i 20cm obnovljenog vodovoda.
Ponavljam: Svake jebene godine bi iz redovnog budžeta, ubjedljivo najvećeg kojeg ima jedan Kanton u BiH, morali bi biti u stanju da redovno poprave 20 KILOMETARA cijevi i to bi bilo ne za aplauza, nego NJIHOVA obaveza.

Ali ne, Dino je popravio jedan, jedini kilometar, opet ganja onaj isti kredit EBRD--a kojeg je on lično kao šef poslanika SDA u Skuštini prethodno otkazao 2014. i ti mu na tome svemu aplaudiraš.

Na kakvim si drogama pa ovako jednostavne činjenice ne možeš si posložiti???
Dozer

#470 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Tesla10 wrote:
Dozer wrote:

1. Da, radi se "nesto". Zasto se ono onako radi po danu, pri cemu se maltretiraju hiljade gradjana saobracajnom guzvom, a ne po noci kako se radi u civilizovanom svijetu, sasvim je jasno 0 upravo da bi ti i slicni tebi mogli reci "EVO! Konakovic/SDA rade za narod".
Da li ce ti radovi rijesiti problem vodoznabdijevanja glavnog grada jedne drzave? Nece, garantujem ti. Redukcije su i dalje na snazi, a ovo je kako vec i rekoh - mazanje ociju tebi i slicnima.
Izvini ali sam sebi si kontradiktoran ;-) .

Kriminalac je dok sve to tiho odobrava i radi.
Ne, nego je samo potrcko. Da nije on, bio bi neko drugi, pa je sasvim svejedno koja je persona na toj poziciji. Zna se ko zaista vuce konce iz pozadine. Ne branim ga, daleko od toga, ali naprosto to je stanje stvari u ovoj zemlji. I mozemo mi pricati sta hocemo, napadati koga hocemo, itd., ali nista se tu promijeniti nece dok ne prorade narodna kuka i motika.

Nego, ovo je sada vec teski OT i nije mu mjesto na ovoj temi. Jeste da je sve ovo vezano i za ovog debila Sefica kojem su upravo ovi isti imbecili na vlasti omogucili da uradi sta je uradio, ali nije ovo za ovu temu.
Tesla10

#471 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tesla10 »

Kriminalac je i tačka.

Nema opravdanja.

Ovdje ću i ja stati.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kad će biti ubica predat našem tužilaštvu? Ima li ikakvih informacija?
Last edited by Tesla10 on 13/10/2016 11:14, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#472 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Dozer wrote:

1. Da, radi se "nesto". Zasto se ono onako radi po danu, pri cemu se maltretiraju hiljade gradjana saobracajnom guzvom, a ne po noci kako se radi u civilizovanom svijetu, sasvim je jasno - upravo da bi ti i slicni tebi mogli reci "EVO! Konakovic/SDA rade za narod".
Da li ce ti radovi rijesiti problem vodosnabdijevanja glavnog grada jedne drzave? Nece, garantujem ti. Redukcije su i dalje na snazi, a ovo je kako vec i rekoh - mazanje ociju tebi i slicnima. Da su zaista htjeli da rijese problem, to se onda radi na drugi nacin - umjest okredita MMF-a za kupovinu socijalnog mira, uzme se taj kredit i za godinu dana se rijesi problem s vodom u gradu. Jasno k'o dan. Zasto to nisu uradili?
Ti baš tupiš k'o konzerva. :-)

Zar je teško shvatiti širi kontekst da svaki stranački vojnik radi po nalogu stranke i da nije kontra argument ako Konaković radi po nalogu stranke? :-) Zašto vlada nije uzela trilion eura i odmah za 12 mjeseci sanirala vodovod je legitimno pitanje i postavljaš ga na pogrešnu adresu. :-)
Problem GRAS-a slažem setraje 15 godina ali ne vidim da je to kontraargument jer ja nisam ni tvrdio suprotno!!! :shock:

Ja znam da si ti na onoj temi o vanzemaljcima ili slično tvrdio da je sunce promijenilo boju zato ne zamjeri ako mi je teško povjerovati u tvoje navode. :oops:
Tesla10

#474 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tesla10 »

Neće ovo imati puno efekta.

Na ulici se mora tražiti pravda.
Post Reply