JoseMujica wrote:Sinapsa wrote:JoseMujica wrote:trebamo se svi stiditi što je od sportskog događaja napravljen kvazipolitički spektakl na kome će polusvijet istresati svoje lične frustracije.
kome je do Palestinaca neka ide u Gazu, a ne da ide na stadion i sere po kasi NSBiH i ugledu reprezentacije BiH.
Jedna od greški NS je što ne uvede da za svaku kartu daješ lične podatke, tako da se zna ko tačno sjedi na svakoj stolici Bilinog polja i na kraju kada dođe kazna iz UEFE samo raspodjeli i prebaci cifru svakom orangutanu poimenično. Naravo, ovo je u našoj situaciji nemoguće jer bi se ukinulo i mešetarenje sa kartama.
Izrazavanje solidarnosti sa palestinskim narodom (skandiranje Palestina, Palestina!) treba da bude sankcionisano, a kazne za izrazavanje te solidarnosti isporuciti svim navijacima. Onima koji jesu i onima koji nisu skandirali? Ja ne zelim da svojoj djeci ostavim takav svijet...
samo ti peri kretenizam banaliziranjem dešavanja u i oko stadiona...libo te tuki nećeš ti kazne plaćati nego NSBiH
zviždanje himni i gaženje zastava nije solidarisanje nego nekultura i divljaštvo koje nema veze sa sportom, a ako takav svijet želiš svojoj djeci nemam riječi

Nisi me razumio. Ne zelim svojoj djeci ostaviti, kako to sugerises, anarhiju. Moras razlikovati uzrok od posljedica. Vjerujem da si i ti misljenja da je sutnja i precutno odobravanje agresije Srbije na nasu zemlju upareno sa paralelnim vezivanjem ruku Bosni i Hercegovini, imalo za efekt ohrabrivanje nasilnika, sto je zavrsilo masovnim zlocinima, urbicidom i genocidom...Cutanje i ignorancija je i dovela ovaj svijet u tako nezavidan polozaj i nije opcija. Zelim svojoj djeci da ostavim pravedniji svijet, a besvijest, beskicmenjastvo i zatvaranje ociju koristi kome? Ovo skandiranje nece promijeniti svijet, ali smo zauzeli politicki stav i to je to. Neka im nase oci budu jos jedno ogledalo vise. Njima niko ne brani da koriste svoj mozak, jel da.
Sto vise ljudi kaze da ne zeli da se bilo ko na ovom svijetu ugnjetava i ubija, to ce ostavljati manje mogucnosti zlikovcima i mocnicima za njihove manevre. Zasto se koristenje jedne sportske manifestacije za izrazavanje solidarnosti sa palestinskim narodom tako demonizuje. Znam, bilo bi bolje da to nije neophodno, al´ eto, desilo se...Ono sto me malo iznenadjuje je taj strah od Izraela

....kao ono, jeste stoka, rulja, divljaci....a onda slijedi kako nije pametno se sa Izraelom saliti

(jer imaju moc da nas sjebu

)...Pa ako se toliko bojite odmazde zasto tu zemlju postovati i cijeniti
Sto se mene licno tice, ja ne volim ta masovna okupljanja na tekmama, jer mi ta agresivna testosteron-atmosfera ne godi. Gazenje zastave je bio jedan korak kojeg nisu trebali uraditi. Odusevilo me skandiranje za Palestinu....za mene licno dokaz da medju navijacima ipak postoji inteligencije.
Nisu vadili svastiku, nisu prizivali ubijanje i unistavanje bilo koga. Jednostavno su izrazili solidarnost sa palestinskim narodom. To je to.
Oslobodimo se mentalnog ropstva...ne nasjedajmo na propagandu mainstream-medija...
Za one koji zele znati vise o pojmu
antisemitizam zelim preporuciti literaturu od Normana Finkelsteina (zidov) i od Moshe Zuckermanna (sin prezivjelih holokausta), npr. "Antisemit!" koji su izraelsko i americko koristenje pojma "antisemit" raskrinkali kao politicko oruzje protiv licnosti i grupa koji se usude kritikovati Izrael i time instrument vladanja nad neistomisljenicima. Vjerujem da ce onaj ko procita nesto od ove literature prestati koristiti ovu psovku (antisemitizam) i poslati je tamo gdje joj je mjesto. Inace sami zidovi se ogradjuju od zloupotrebljavanja zidovske sudbine za cionisticki pohod u nesrecu.