Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post Reply
L u c i f e r

#451 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

Mohamad Sissoko wrote: Ti da si Bosnjak ne bi generalizovao Bosnjake i svodio ih pogrdno na kuca kladionica i dzamija a znas dobro da nije tako cak stovise jedno 80% Bosnjaka uopste ne ide u dzamiju.Svodis cijeli jedan narod onako na neku zatucanost i lijenost, u skladu si sa srpskom akademijom vise nego sa kao ljubavi prema svom narodu.Daleko Bosnjaci bili od takvih kao ti.
Skroz si fulio poentu, vjerovatno zbog mog nešto flambojantnijeg smisla za humor.
Poenta: Izrael manji od Bosne, karo ih ko je stigo kroz istoriju, malobrojni ko i mi, a danas rulaju svijetom.

Želio sam da ukažem na sljedeće pitanje:
Šta su uzroci njihove moći, a naše nemoći, i šta mi kod sebe moramo promijeniti da ostvarimo makar djelić njihovog uspjeha?

Zašto smo pobjeđivali u ratu, a gubimo (se) u miru?
Čak toliko da nas dribla jedan laktaški međed, a vlada nam riđobradi sinčić podrumaš i njegova lopovska halka.

Ko što reče @gojeni, mržnja svega i svačega je a al komšijsko zastranjivanje.

Od jevreja se može i mora naučiti mnogo toga,
Slažem se da je odnos trenutne vlade Izraela prema palestincima nečovječan i kriminalan.
Ali trenutna vlada Izraela nije jednako Izrael nije jednako Jevreji.

Džaba garant pišem, dabogda da me ope iko išta skonta, sem par ljudi...al haj... :|
Drvosjeca iz Dejcica

#452 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Ti da si Bosnjak ne bi generalizovao Bosnjake i svodio ih pogrdno na kuca kladionica i dzamija a znas dobro da nije tako cak stovise jedno 80% Bosnjaka uopste ne ide u dzamiju.Svodis cijeli jedan narod onako na neku zatucanost i lijenost, u skladu si sa srpskom akademijom vise nego sa kao ljubavi prema svom narodu.Daleko Bosnjaci bili od takvih kao ti.
Skroz si fulio poentu, vjerovatno zbog mog nešto flambojantnijeg smisla za humor.
Poenta: Izrael manji od Bosne, karo ih ko je stigo kroz istoriju, malobrojni ko i mi, a danas rulaju svijetom.

Šta su uzroci njihove moći, a naše nemoći, i šta mi kod sebe moramo promijeniti da ostvarimo makar djelić njihovog uspjeha?

Čak toliko da nas dribla jedan laktaški međed, a vlada nam riđobradi sinčić podrumaš i njegova lopovska halka.

Slažem se da je odnos trenutne vlade Izraela prema palestincima nečovječan i kriminalan.

Džaba garant pišem, dabogda da me ope iko išta skonta, sem par ljudi...al haj... :|
Trebalo bi se služiti terorizmom kao i osnivači Izraela, lažima, prevarama, ubistvima, masovnim zločinima i svim drugim stvarima da bi postigli jedan takav uticaj. Nisam siguran u današnjim okolnostima u svijetu koliko je to moguće. I da je moguće mislim a je to pogrešan put jer kad-tad će doći na naplatu.
Ludzak

#453 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

Ovo sve dokazuje kakvi smo mi licemjeran narod. Licemjernst nam najbolje ide, tu smo prvaci.
Jedan dan psujemo, pljujemo na ustaše, psujemo na fašiste. Ali kad se govori o Izraelu, ee tu dolaze citati od 'visokointeligentnog' Hitlera, tu podržavamo sve fašiste svijeta.
A u slučaju da Palestinci nisu muslimani, nikad od nas ne bi podršku dobili. Pošto su muslimani, ko fol ih podržavamo. Turska (inače naša 'bratska' zemlja) počinila genocid nad Armencima i pobila više civila nego što će Izrael ikada to učiniti. Ali naša konstatacija na to je 'Armenski genocid nije dokazan'. Znači Turska se podržava šta god ona radila jer su muslimani. Nikakvu podršku, nikakvu korist Palestina nije dobila od nas. Čak 90% Palestinaca i ne zna ni ko smo, ni gdje se Bosna nalazi. Ajde, eto mi smo svjetski narod, pa ajde da podržimo tamo neke desete. Ako vam se brani Palestina, idite u Palestinu pa je branite.
Ljudi, Jevreji su najobrazovanija nacija na svijetu. Većina tehnologije koje se danas koriste nisu Turci, ni Arapi izumili, nego upravo Židovi. I šta smo mi za Židove ... jedan običan pi*kin dim. Da ne govorim koliko su imali koristi u nauci, medicini, matematici itd.. Da ne govorim da oni imaju najjače tenkovsko naoružanje.

Ja gledam komentare na Klixovoj fb stranici i ne možeš vjerovati kakve sve gluposti pišu. Koliko primitivnosti se pišu. Jedan od tih komentara je 'Jevreje je i Bog prokleo'. Veću glupost pročitati neću od ovoga. Po čemu je bog prokleo Jevreje ?? Prokleo ih obrazovanjem, naukom, vojskom, čime ?? Prije bih rekao da je muslimane prokleo, nego Jevreje. Jevreji su obrazovani uvijek bili, dok se muslimani mlave međusobom i spadaju sigurno u najzadrtije i najneobrazovanije ljude na svijetu

Ajde sada recite da su Bošnje multikulti narod !
Last edited by Ludzak on 13/06/2015 16:27, edited 2 times in total.
GeeTnT

#454 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by GeeTnT »

jesu....ajde sad na krstaricu.
Drvosjeca iz Dejcica

#455 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ludzak wrote:Ovo sve dokazuje kakvi smo mi licemjeran narod. Licemjernst nam najbolje ide, tu smo prvaci.
Jedan dan psujemo, pljujemo na ustaše, psujemo na fašiste. Ali kad se govori o Izraelu, ee tu dolaze citati od 'visokointeligentnog' Hitlera, tu podržavamo sve fašiste svijeta.
A u slučaju da Palestinci nisu muslimani, nikad od nas ne bi podršku dobili. Pošto su muslimani, ko fol ih podržavamo. Turska (inače naša 'bratska' zemlja) počinila genocid nad Armencima i pobila više civila nego što će Izrael ikada to učiniti. Ali naša konstatacija na to je 'Armenski genocid nije dokazan'. Znači Turska se podržava šta god ona radila jer su muslimani. Nikakvu podršku, nikakvu korist Palestina nije dobila od nas. Čak 90% Palestinaca i ne zna ni ko smo, ni gdje se Bosna nalazi. Ajde, eto mi smo svjetski narod, pa podržavamo tamo neke desete. Ako vam se brani Palestina, idite u Palestinu pa je branite.
Ljudi, Jevreji su najobrazovanija nacija na svijetu. Većina tehnologije koje se danas koriste nisu Turci, ni Arapi izumili, nego upravo Židovi. I šta smo mi za Židove ... jedan običan pi*kin dim. Da ne govorim koliko su imali koristi u nauci, medicini, matematici itd.. Da ne govorim da oni imaju najjače tenkovsko naoružanje.

Ja gledam komentare na Klixovoj fb stranici i ne možeš vjerovati kakve sve gluposti pišu. Koliko primitivnosti se pišu. Jedan od tih komentara je 'Jevreje je i Bog prokleo'. Veću glupost pročitati neću od ovoga. Po čemu je bog prokleo Jevreje ?? Prokleo ih obrazovanjem, naukom, vojskom, čime ?? Prije bih rekao da je muslimane prokleo, nego Jevreje. Jevreji su obrazovani uvijek bili, dok se muslimani mlave međusobom i spadaju sigurno u najzadrtije i najneobrazovanije ljude na svijetu

WoW kako dubokoumno, najače tenkovsko naouržanje, argument do jaja na nivou moja kita je veća od tvoje. Nismo multikulturni, jedini pravi istinski multi-kulti su Srbi i Hrvati, u njihovim sredinama je sve čisto 100%. Zadovoljan? Haj' sada razligu i klanjaj se Jevrejima.
Ludzak

#456 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ludzak wrote:Ovo sve dokazuje kakvi smo mi licemjeran narod. Licemjernst nam najbolje ide, tu smo prvaci.
A u slučaju da Palestinci nisu muslimani, nikad od nas ne bi podršku dobili. Pošto su muslimani, ko fol ih podržavamo. Turska (inače naša 'bratska' zemlja) počinila genocid nad Armencima i pobila više civila nego što će Izrael ikada to učiniti. Ali naša konstatacija na to je 'Armenski genocid nije dokazan'. Znači Turska se podržava šta god ona radila jer su muslimani. Nikakvu podršku, nikakvu korist Palestina nije dobila od nas. Čak 90% Palestinaca i ne zna ni ko smo, ni gdje se Bosna nalazi. Ajde, eto mi smo svjetski narod, pa podržavamo tamo neke desete. Ako vam se brani Palestina, idite u Palestinu pa je branite.

WoW kako dubokoumno, najače tenkovsko naouržanje, argument do jaja na nivou moja kita je veća od tvoje. Nismo multikulturni, jedini pravi istinski multi-kulti su Srbi i Hrvati, u njihovim sredinama je sve čisto 100%. Zadovoljan? Haj' sada razligu i klanjaj se Jevrejima.
Jeste, najjače tenkovsko naoružanje. Malo se informiši o njihovim tenkovima, pa onda dođi komentariši.
Gojeni H

#457 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:Ali kao sto sam vec rekao, tjesim se da se radi o beckim skolama pristave i dobro uhranjene dijasporske djece, te domacim kladionicarima i narkomanima.
Da, inace je jako mudro da se tom drustvenom sloju prepusti stvaranje slike o jednom drustvu, drzavi, narodu.
Boli nas nakurnjak, idemo dalje, dajemo kol'ko moRemo.
Ma, nista ba sve je dobro. Jos je normala ubjedljiva vecina. A, kome se trazi igla u plastu sijena, neka trazi.
Inace, Edin kad je glavom uchero, htio sam mu kola prepisat'. :D
It_is_a_Leclerc

#458 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by It_is_a_Leclerc »

Jah, eto.. Bošnjaci senzibilirani na žrtve genocida. Pa da je tako, valjda ne bi pjevali "Ubij Židova", jer su upravo Židovi narod zbog kojeg je genocid i uveden u terminologiju..
Tesla10

#459 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Tesla10 »

insomnia78 wrote:
Tesla10 wrote:Ja imam štembilj na pasošu iz 1992, al' zeznuo me naš rahmetli "precednik" 1995 godine :mrgreen: .

Dosta sa prozivanjima više ljudi moji, ili ćemo svi na hlađenje :) .
'ta bolan ti imas, nisi ni rodjen bio
A ti nisi skont'o foru :D .
L u c i f e r

#460 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
L u c i f e r wrote:

Trebalo bi se služiti terorizmom kao i osnivači Izraela, lažima, prevarama, ubistvima, masovnim zločinima i svim drugim stvarima da bi postigli jedan takav uticaj. Nisam siguran u današnjim okolnostima u svijetu koliko je to moguće. I da je moguće mislim a je to pogrešan put jer kad-tad će doći na naplatu.
Što bolan lažete sami sebe ili ste zaista toliko zaslijepljeni religijski zadojenim antisemitizmom?

Da li su Jevreji dobili onolike nobelove nagrade terorizmom?
Da li su ovladali finansijskim centrima moći masovnim zločinima?
Da li su do globalnog medijskog uticaja došli ubistvima?
Da li su do najjačeg lobija na svijetu došli zločinom?

Da Palestinci nisu muslimani, živo bi vas bolio kurac za njih, kao što vas boli i za Jezide, Armence, Tibetance, Sudance, itd...

Mrzite Jevreje samo zato što ste muslimani na baterije i imate poluznanje o svojoj vjeri i svjetskoj istoriji.
Pod "vi" mislim na vas forumaške mudžahide i velikobošnjake.
Baltazar_khan

#461 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Baltazar_khan »

al pogledajte ovdje komentara. uletile bošnje da se svađaju s "mrskim židovima" :oops:

Code: Select all

http://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Bosnian-fans-stepped-on-Israeli-flag-hurled-anti-Jewish-chants-405904
mene je iskreno stid bhf-a. ovim brukanjem s izraelskom zastavom samo nam belaj prave s njima a svi znamo kakav jak lobi imaju po svijetu.
Ludzak

#462 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

Religija je najveći zagovarač mržnje.
L u c i f e r

#463 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

Baltazar_khan wrote:al pogledajte ovdje komentara. uletile bošnje da se svađaju s "mrskim židovima" :oops:

http://www.jpost.com/Israel-News/Sports/Bosnian-fans-stepped-on-Israeli-flag-hurled-anti-Jewish-chants-405904
Koje kolo budala, i naših i njihovih... :D :-)
JohnnyS

#464 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by JohnnyS »

Dobro reče netko ranije, što nisu gazili izraelsku zastavu po Izraelu kad su takve mange. Ili se tamo derali Palestina, Palestina. Izrael je i tada provodio jednaku politiku prema Palestincima...
Progressive House

#465 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Progressive House »

Baltazar_khan wrote:al pogledajte ovdje komentara. uletile bošnje da se svađaju s "mrskim židovima" :oops:

mene je iskreno stid bhf-a. ovim brukanjem s izraelskom zastavom samo nam belaj prave s njima a svi znamo kakav jak lobi imaju po svijetu.

ali pogledaj komentara napaćenih bosanskih srba :lol: :lol: :izet: nabijamo komplekse
Ludzak

#466 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Ludzak »

JohnnyS wrote:Dobro reče netko ranije, što nisu gazili izraelsku zastavu po Izraelu kad su takve mange. Ili se tamo derali Palestina, Palestina. Izrael je i tada provodio jednaku politiku prema Palestincima...
Gdje će to raditi ?? Da dobiju po guzici.
Progressive House

#467 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Just another Bosniak hamza • 16 minutes ago

Stop embarrassing yourself. Palestinian situation was nothing like ours. Israelis are only defending themselves from Hamas terrorists.

They're surrounded with enemies and they manage to prosper, that deserves some respect.

pa pa paranoja :lol: srbi nisu normalni :bih:
Last edited by Progressive House on 13/06/2015 17:01, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#468 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Baltazar_khan »

Ludzak wrote:Religija je najveći zagovarač mržnje.
religija, politika i internet :mrgreen:
Danguba

#469 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Danguba »

Ovo bi bilo najbolje zamandalit dok je vrijeme.
Izrael bio u niciZe, dobio sto je zasluzio(iako je Dzeko to mogao jos jednom ovjeriti) i sretno se vratili u svoju zemnlju.

Sa njima smo time zavrsili za duze vrijeme. :bih:
Freamon Lester

#470 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Freamon Lester »

Nema nista ljepse od fudbala. To je prilika da zajmpureni seljo iz Bosne, Srbije i Hrvatske pokaze svoje vanjskopoliticke stavove. Vise od pola stadiona da im das kartu ne bi znalo naci Aziju. Sto bi rekao jedan moj kolega sa posla: "Arapi ce ovu semitsku gamad pobacati u more..". Sta reci i kakvu poruku poslati? :lol: :lol: :izet: b
Progressive House

#471 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

tako je! tri bobe u džepu,Židovi i Srbi nek' kmeče :bih:

ključaj temu
Sinapsa

#472 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

JoseMujica wrote:
Sinapsa wrote:
JoseMujica wrote:trebamo se svi stiditi što je od sportskog događaja napravljen kvazipolitički spektakl na kome će polusvijet istresati svoje lične frustracije.

kome je do Palestinaca neka ide u Gazu, a ne da ide na stadion i sere po kasi NSBiH i ugledu reprezentacije BiH.

Jedna od greški NS je što ne uvede da za svaku kartu daješ lične podatke, tako da se zna ko tačno sjedi na svakoj stolici Bilinog polja i na kraju kada dođe kazna iz UEFE samo raspodjeli i prebaci cifru svakom orangutanu poimenično. Naravo, ovo je u našoj situaciji nemoguće jer bi se ukinulo i mešetarenje sa kartama.
Izrazavanje solidarnosti sa palestinskim narodom (skandiranje Palestina, Palestina!) treba da bude sankcionisano, a kazne za izrazavanje te solidarnosti isporuciti svim navijacima. Onima koji jesu i onima koji nisu skandirali? Ja ne zelim da svojoj djeci ostavim takav svijet...

samo ti peri kretenizam banaliziranjem dešavanja u i oko stadiona...libo te tuki nećeš ti kazne plaćati nego NSBiH

zviždanje himni i gaženje zastava nije solidarisanje nego nekultura i divljaštvo koje nema veze sa sportom, a ako takav svijet želiš svojoj djeci nemam riječi :roll:
Nisi me razumio. Ne zelim svojoj djeci ostaviti, kako to sugerises, anarhiju. Moras razlikovati uzrok od posljedica. Vjerujem da si i ti misljenja da je sutnja i precutno odobravanje agresije Srbije na nasu zemlju upareno sa paralelnim vezivanjem ruku Bosni i Hercegovini, imalo za efekt ohrabrivanje nasilnika, sto je zavrsilo masovnim zlocinima, urbicidom i genocidom...Cutanje i ignorancija je i dovela ovaj svijet u tako nezavidan polozaj i nije opcija. Zelim svojoj djeci da ostavim pravedniji svijet, a besvijest, beskicmenjastvo i zatvaranje ociju koristi kome? Ovo skandiranje nece promijeniti svijet, ali smo zauzeli politicki stav i to je to. Neka im nase oci budu jos jedno ogledalo vise. Njima niko ne brani da koriste svoj mozak, jel da.
Sto vise ljudi kaze da ne zeli da se bilo ko na ovom svijetu ugnjetava i ubija, to ce ostavljati manje mogucnosti zlikovcima i mocnicima za njihove manevre. Zasto se koristenje jedne sportske manifestacije za izrazavanje solidarnosti sa palestinskim narodom tako demonizuje. Znam, bilo bi bolje da to nije neophodno, al´ eto, desilo se...Ono sto me malo iznenadjuje je taj strah od Izraela :D....kao ono, jeste stoka, rulja, divljaci....a onda slijedi kako nije pametno se sa Izraelom saliti :D (jer imaju moc da nas sjebu :izet: )...Pa ako se toliko bojite odmazde zasto tu zemlju postovati i cijeniti :-)

Sto se mene licno tice, ja ne volim ta masovna okupljanja na tekmama, jer mi ta agresivna testosteron-atmosfera ne godi. Gazenje zastave je bio jedan korak kojeg nisu trebali uraditi. Odusevilo me skandiranje za Palestinu....za mene licno dokaz da medju navijacima ipak postoji inteligencije.
Nisu vadili svastiku, nisu prizivali ubijanje i unistavanje bilo koga. Jednostavno su izrazili solidarnost sa palestinskim narodom. To je to.

Oslobodimo se mentalnog ropstva...ne nasjedajmo na propagandu mainstream-medija...
Za one koji zele znati vise o pojmu antisemitizam zelim preporuciti literaturu od Normana Finkelsteina (zidov) i od Moshe Zuckermanna (sin prezivjelih holokausta), npr. "Antisemit!" koji su izraelsko i americko koristenje pojma "antisemit" raskrinkali kao politicko oruzje protiv licnosti i grupa koji se usude kritikovati Izrael i time instrument vladanja nad neistomisljenicima. Vjerujem da ce onaj ko procita nesto od ove literature prestati koristiti ovu psovku (antisemitizam) i poslati je tamo gdje joj je mjesto. Inace sami zidovi se ogradjuju od zloupotrebljavanja zidovske sudbine za cionisticki pohod u nesrecu.
Cybernetic

#473 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:34, edited 1 time in total.
General_Jackson

#474 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by General_Jackson »

Baltazar_khan wrote:
Ludzak wrote:Religija je najveći zagovarač mržnje.
religija, politika i internet :mrgreen:
Bolje rečeno primati koji su savladali korištenje računara umjesto ovog trećeg :-)
Danguba

#475 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Danguba »

Cybernetic wrote:
Danguba wrote:Ovo bi bilo najbolje zamandalit dok je vrijeme.
Izrael bio u niciZe, dobio sto je zasluzio(iako je Dzeko to mogao jos jednom ovjeriti) i sretno se vratili u svoju zemnlju.

Sa njima smo time zavrsili za duze vrijeme. :bih:
Vidjet cemo tko je s kime zavrsio na kraju kvalifikacija. Pa neka onda potencijalni secerasi i od masnoce oboljeli "fanaticosi" iz dijaspore gaze zastave, a njihova se herojska djela slave po internetu prizivanjem Hitlera.
...i sisanjem trave i sisanjem trave... :D
Post Reply