Vikinzi (2013– ) - Serija

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ioannes

#451 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ioannes »

jedna stvar mi nije jasna ...jel Kwenthrit blefira sa navodno Ragnorvim sinom?
irac300

#452 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

ioannes wrote:jedna stvar mi nije jasna ...jel Kwenthrit blefira sa navodno Ragnorvim sinom?
Ma jašta radi nego blefira, gdje će znati čije je dijete kada je čitav Wessex i svaki muški Viking proš'o kroz nju. :D

@bhnapoleon1
Ma wikipedija je puna grešaka, za ovaj pohod na Pariz piše da je Luj I Pobožni isplatio otkupninu Ragnaru, a u pitanju je Karlo II, tj. Lujev sin.
Ja nikada ne ulazim na ovu temu dok ne odgledam epizodu, mislim da teme o serijama i služe za komentarisanje radnje serije. Ono, razumijem kada film igra u kinu, pa velika većina ih nije gledala, normalno da spojlanje nema smisla. Ovako, o čemu ćemo pisati ovdje realno? :D O frizurama, ko je najljepši lik i sl.? :D
Paul F.

#453 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Ragnar promijenio frizuru. Čim je bitka, Rollo gologuz. Da on nije malo nastran ? :D
lajkujMe

#454 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by lajkujMe »

Ako budu sljedili historiju ovaj napad na Pariz ne bi smio biti uspjesan to jest ne bi ga trebali osvojiti. Ali iskreno ne znam koliko scenaristi prate historijske cinjenice. Floki je mrtav to nek se zna Ragnar ce ga na neki nacin ubiti nece mu oprostiti ubistvo Athelstana. Ono s kraljem franacke drzave nisam bas skontao izgledao kao neka pizda da prostite i glavne odluke mu kcerka daje.
cassius

#455 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by cassius »

Kako se vidi iz najave sljedece epizode, cini mi se da im osvajanje pariza i nije poslo za rukom :)
mali_balon

#456 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

irac300 wrote:
ioannes wrote:jedna stvar mi nije jasna ...jel Kwenthrit blefira sa navodno Ragnorvim sinom?
Ma jašta radi nego blefira, gdje će znati čije je dijete kada je čitav Wessex i svaki muški Viking proš'o kroz nju. :D

@bhnapoleon1
Ma wikipedija je puna grešaka, za ovaj pohod na Pariz piše da je Luj I Pobožni isplatio otkupninu Ragnaru, a u pitanju je Karlo II, tj. Lujev sin.
Ja nikada ne ulazim na ovu temu dok ne odgledam epizodu, mislim da teme o serijama i služe za komentarisanje radnje serije. Ono, razumijem kada film igra u kinu, pa velika većina ih nije gledala, normalno da spojlanje nema smisla. Ovako, o čemu ćemo pisati ovdje realno? :D O frizurama, ko je najljepši lik i sl.? :D
Sto je sasvim logicno i normalno. Odgledas seriju i onda ovdje raspravljas, ne kontam kmekavce, naravno da ce bit "spojleri" cim se nova epizoda odgleda. Neko odgleda cim izadje a neko mora cekat dan dva.... Tako da je sasvim normalno ne dolaztiti na temu dok ne odgledas epizodu.

Wikipedija je svacije pisanje tako da nije relevantna kao "siguran" izvor informacija, ja je uzimam kao nesta okvirno, neko povrsno objasnjenje...a za malo konkretnije stvari se treba vise potruditi i "kopati" a meni mrsko :D pa onda pitam ovdje kontam ima "frikova" kojima nije mrsko trazti :D

Ragnar nije vise onaj ragnar ona je sada kralj, podmukao i proracunat...jedino tako moze opstati, tako da je floki kurban sto se pariskog "neuspijeha" tice...

Jebi ga ako vec likovi u seriji nisu izmisljeni onda ne bi trebali izvrtati istoriju
irac300

#457 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Ja koliko znam, pohod na Pariz nije bio neuspjeh, naprotiv, Pariz je osvojen i opljačkan, a Karlo II je uz to još platio ogromnu otkupninu da Ragnar napusti grad i da ga ne sruši. Serija je dosada slijedila historijske fakte, naravno, ubačeni su neki mistični dijelovi zbog dramatike i umjetničke slobode, ali 90% radnje se podudara sa historijskim izvorima.
Paul F.

#458 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

mali_balon wrote: Sto je sasvim logicno i normalno. Odgledas seriju i onda ovdje raspravljas, ne kontam kmekavce, naravno da ce bit "spojleri" cim se nova epizoda odgleda. Neko odgleda cim izadje a neko mora cekat dan dva.... Tako da je sasvim normalno ne dolaztiti na temu dok ne odgledas epizodu.

Wikipedija je svacije pisanje tako da nije relevantna kao "siguran" izvor informacija, ja je uzimam kao nesta okvirno, neko povrsno objasnjenje...a za malo konkretnije stvari se treba vise potruditi i "kopati" a meni mrsko :D pa onda pitam ovdje kontam ima "frikova" kojima nije mrsko trazti :D

Ragnar nije vise onaj ragnar ona je sada kralj, podmukao i proracunat...jedino tako moze opstati, tako da je floki kurban sto se pariskog "neuspijeha" tice...

Jebi ga ako vec likovi u seriji nisu izmisljeni onda ne bi trebali izvrtati istoriju
Usmena pohvala za post. Jedino nisam siguran za Flokija. :thumbup:
Ciprol

#459 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ciprol »

mali_balon wrote:
irac300 wrote:

@bhnapoleon1
Sto je sasvim logicno i normalno. Odgledas seriju i onda ovdje raspravljas, ne kontam kmekavce, naravno da ce bit "spojleri" cim se nova epizoda odgleda. Neko odgleda cim izadje a neko mora cekat dan dva.... Tako da je sasvim normalno ne dolaztiti na temu dok ne odgledas epizodu.

Ma govorim za to pretresanje historijskih činjenica. Evo ja lično, neću da čitam historiju vikinga, upravo zbog serije, interesantnija mi je za gledati, i onda dođe neko ovdje, i piše historijskim činjenicama o napadu na pariz, što je meni spoiler.
Paul F.

#460 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Ciprol wrote: Ma govorim za to pretresanje historijskih činjenica. Evo ja lično, neću da čitam historiju vikinga, upravo zbog serije, interesantnija mi je za gledati, i onda dođe neko ovdje, i piše historijskim činjenicama o napadu na pariz, što je meni spoiler.
Bože dragi, kakvih insana ima na ovom dunjaluku. Mi ne smijemo da pišemo da ti ne bi morao čitati. :-) Niko te ne tjera da čitaš čovječe.
Ciprol

#461 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ciprol »

Paul F. wrote:
Ciprol wrote: Ma govorim za to pretresanje historijskih činjenica. Evo ja lično, neću da čitam historiju vikinga, upravo zbog serije, interesantnija mi je za gledati, i onda dođe neko ovdje, i piše historijskim činjenicama o napadu na pariz, što je meni spoiler.
Bože dragi, kakvih insana ima na ovom dunjaluku. Mi ne smijemo da pišemo da ti ne bi morao čitati. :-) Niko te ne tjera da čitaš čovječe.

Na većini tema sa serijama, spoileri su zabranjeni. Kome se piše o vikinzima i njihovim osvajanjima, nek' napravi temu maksuz za to.
irac300

#462 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Ciprol wrote:
Paul F. wrote:

Na većini tema sa serijama, spoileri su zabranjeni. Kome se piše o vikinzima i njihovim osvajanjima, nek' napravi temu maksuz za to.
Čim epizoda izađe u eter, njeno komentarisanje više nije spojlanje. Što se tiče historijskih činjenica, one ne mogu biti spoileri, jer niko nema pojma kako će se serija odvijati.
Paul F.

#463 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Ma čak ni pravi spojleri ovdje nisu zabranjeni. Koliko čovjek mora biti bezobrazan pa upasti na temu na kojoj i ne učestvuje i tražiti od ostalih da prestanu da pišu ? Mnoogo bezobrazan mora biti.
Ciprol

#464 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ciprol »

Paul F. wrote:Ma čak ni pravi spojleri ovdje nisu zabranjeni. Koliko čovjek mora biti bezobrazan pa upasti na temu na kojoj i ne učestvuje i tražiti od ostalih da prestanu da pišu ? Mnoogo bezobrazan mora biti.
Nek si ti fin i obrazli, to je bitno, a ja neću moći spavati večeras koliko mi je bitno tvoje mišljenje :sad:
frontalni_kokuz

#465 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by frontalni_kokuz »

i sta bi na kraju, hoce li opljackati Pariz :D
Paul F.

#466 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Hoće.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#467 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Chmoljo »

Ciprol wrote:Na većini tema sa serijama, spoileri su zabranjeni. Kome se piše o vikinzima i njihovim osvajanjima, nek' napravi temu maksuz za to.
spojleri su stvar neke kolegijalnosti. kako onih koji su odgledali a ostali nisu imali tu mogućnost, pa onda ovi prvi spojlaju, tako i onih koji nisu gledali, a gledaće uskoro, pa ulijeću na temu :roll:

pravo spojlanje je kada postoji npr. roman po kojem se snima serija i koja prati radnju iz romana i onda neko to spojla.

spojlanje je i da odgledaš epizodu npr Walking Dead-a i na FB odmah napišeš: joooooooooooo pojedoše Ricka, Đenane mi... jer neko će radeći neku desetu stvar na FBu naletiti na tvoj spojler.

a forum je specifičan - ima tema. nemoj brate ulaziti na nju dok ne pregledaš epizodu.

historijski fakti NE MOGU biti spojleri. ko bi onda gledo SulejmEna?
Capajebo

#468 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

Ja vala petkom ne ulazim na ovu temu. Tek kad pregledam epizodu, onda provirim malo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#469 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by dječak sa šibicama »

Pola tih istorijskih cinjenica nisu cinjenice, vec samo nagadjanja :D

Puno je tu mitova i poluistina. Posebno oko vikinga, oni su zanimljivi, istorijski jedna od najzanimljivijih tema. Jer puno se toga o njima ne zna.

Mislim, Ragnar, sin Odinov :D

A Floki je rahmetlija, na njegovu zalost, Ragnar mu nece oprostiti. Vec ga ubija pogledom.
nema me tamo

#471 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by nema me tamo »

dječak sa šibicama wrote:Pola tih istorijskih cinjenica nisu cinjenice, vec samo nagadjanja :D

Puno je tu mitova i poluistina. Posebno oko vikinga, oni su zanimljivi, istorijski jedna od najzanimljivijih tema. Jer puno se toga o njima ne zna.

Mislim, Ragnar, sin Odinov :D

A Floki je rahmetlija, na njegovu zalost, Ragnar mu nece oprostiti. Vec ga ubija pogledom.
E to bar 70 posto stvari su izmislili..

Koliko je istinito da je kralj aelaa kako vec bacio ragnara zmijama?
mali_balon

#472 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

Pogledah kratki trailer za vecerasnju epizodu, Rolo se plaho zagleda u princezu a i onau njega..
mali_balon

#473 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

masakr :D
Lilyen

#474 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Lilyen »

Ragnar :thumbup:
sumirprimus

#475 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by sumirprimus »

pogledah na hrtu seriju vikendom navece bude...a jebga nije losa.,.prevario sam se,mislio sam da je dosta losija na prvu.
vidi se da fali love..nisam u toku,ne cita mi se sve.jel ovo ima veze sa stvarnim vikinzima,njihovom mitologijom,il je skroz izmisljena serija?
Post Reply