Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
dale cooper

#4476 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 28/04/2022 00:09
dale cooper wrote: 27/04/2022 23:57 Bolje reći...Zoran Milanović first. :mrgreen: Sve u njegovoj dosadašnjoj karijeri je bilo u službi tog cilja. A ova predsjednička pozicija
je idealna za to. Niti previše odgovornosti, niti previše moći...a lova kapa. :mrgreen: I onda si možeš dopustiti da laprdaš šta hoćeš. Milanović
je kao premijer Hrvatske pokazao o koliko se zapravo nesposobnom liku radi. Imati onakvu situaciju sa snažnom koalicijom, HDZ na konopcima
nakom Sanadera i opet sve uprskati i izgubiti vlast (usput i svesti SDP na gotovo minornu stranku) može samo nesposoban idiot.
na momente se vidi koliko je to cirkusanje usiljeno i koliko je svrha samo sebi.

ono što je otužno jeste da oni koji glasaju za njega ne vide koliku im štetu pravi. bitno je da čuju ono što žele čuti, bitno je da ima ko da kaže. a što je učinjeno jedna velika nula...

mislim, jebote, o našoj diplomatiji se priča kao jačoj od hrvatske :D i to našoj uslovno rečeno. trećini naše :D ostalo je Bisera pojela. :D
Pa mislim da će on izgubiti gomilu glasača ljevice u Hrvatskoj, koji su birali njega kao manje zlo naspram Kolinde. Mislim da je tim ljudima već
odavno muka od njega. Sigurno da će pokupiti gomilu ovih likova sa desne strane političkog spektruma kojima HDZ više nije dovoljno hard core.
Ali opet će biti i dosta tradicionalista koji će uvijek izabrati kandidata HDZ ko god on bio umjesto Milanovića. Tako da ne mislim da će njegova
baza nešto posebno dodatno narasti zbog ovog njegovog populizma. Eh sad da li će to biti dovoljno da izgubi izbore to je druga stvar.
Ali činjenica ostaje da on nema nikakve stvarne moći odlučivanja, sve poluge moći su u rukama Plenkovića i HDZ-a. On je samo utjeha
ovima koji su politički impotentni da ostvare svoje mokre snove, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4477 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 28/04/2022 00:21 On je samo utjeha ovima koji su politički impotentni da ostvare svoje mokre snove, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.
upravo.

a mislim da je dijelom i istina to što kažu da je svojim šarlatanstvom sabotirao hrvatsku diplomatiju koja je gurala agendu HDZ BiH.

Plenki je puno opasniji za nas. a Zoki treba još da vježba doskok sa tranportera da bi ga se počelo ozbiljno shvatati.
dale cooper

#4478 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 28/04/2022 00:31
dale cooper wrote: 28/04/2022 00:21 On je samo utjeha ovima koji su politički impotentni da ostvare svoje mokre snove, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.
upravo.

a mislim da je dijelom i istina to što kažu da je svojim šarlatanstvom sabotirao hrvatsku diplomatiju koja je gurala agendu HDZ BiH.

Plenki je puno opasniji za nas. a Zoki treba još da vježba doskok sa tranportera da bi ga se počelo ozbiljno shvatati.
Ma od Milanovića nikada neće biti diplomate u fazonu Plenkovića. U stvari od njega se i nema se šta više očekivati od ovog što sad vidimo. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4479 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Chmoljo »

da. lik je vrlo ograničen. kažem, Plenki je opasniji, ali je izmislio svijet za Milanovića.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#4480 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Hame_ »

dale cooper

#4481 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

Još jedna bitna stvar koju Plenković vrlo dobro shvata kao diplomata je da nikada ne smiješ vrijeđati i omalovažavati stranu sa kojom
pokušavaš postići dogovor. U svim dosadašnjim nastupima čini mi se da nikada nije posegao za teškim i grubim riječima prema Bošnjacima
i političarima koji predstavljaju Bošnjake.
90minut

#4482 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 28/04/2022 00:50 Još jedna bitna stvar koju Plenković vrlo dobro shvata kao diplomata je da nikada ne smiješ vrijeđati i omalovažavati stranu sa kojom
pokušavaš postići dogovor. U svim dosadašnjim nastupima čini mi se da nikada nije posegao za teškim i grubim riječima prema Bošnjacima
I to koliko god naša strana zaslužila neki odgovor on šuti jer zna da obje strane igraju prljavo što kaže Chmoljo lik poput Plenkija je opasniji 10 puta.

Zamisli recimo da je sve ove godine neko uljudan na celu Rs-a s korektnim izjavama pljuni me ako ne bi vec bili na pola puta od nekog otcjepljenja kojeg bi i evropa prihvatila..

Kad kažem prihvatila mislim na to prvo što bi garant više para dobijali opcenito plus investicija drugo što kad bi potencijalno htjeli da se otcijepe reakcija evrope bi bila bog zna koliko puta slabija nego što je to danas slucaj.
Samo dobro valjda je to balkan, a nije da nemaju šansu da pocnu vec sad s ovom politikom koju predlazem...Možda im nece uspjeti u narednih 50 godina zato poslije toga sve se zaboravi ukljucujuci ono što smo propatili u bliskoj prošlosti.
Dakle ostaje ti da se pripremaš na najgore i da sve što hoda bude obuceno za rat sve je ovo zahuktavanje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4483 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

Bolje pricati hrvatska na prvom mjestu i verbalno se svadjati s kolegama
Nego misliti Brisel na prvom mjestu i tako se ponasati i ciniti sto govore a uz to svi ti ministri u cuzi
JohnnyS

#4484 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

Svi su ministri u ćuzi jer je HDZ kriminalna, mafijaška, osuđena organizacija i u njoj je teško naći ne-lopova, ako je uopće moguće naći takvog. Počeli su outsourcati ministarska i gradonačelnička mjesta "stručnjacima", ali i takvi se na kraju ispostave kao lopovi, krivo graditelji i slično...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4485 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

Rvacki tVump tj dvorska luda s pantovčaka se ufiksa populizmom i drvi o ugrozbi, legitimnosti i majorizaciji a nidze o hrvatskim gradjanima i njihovim problemima... zli muslimani su krivi sto su zivi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4486 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 28/04/2022 07:15 Svi su ministri u ćuzi jer je HDZ kriminalna, mafijaška, osuđena organizacija i u njoj je teško naći ne-lopova, ako je uopće moguće naći takvog. Počeli su outsourcati ministarska i gradonačelnička mjesta "stručnjacima", ali i takvi se na kraju ispostave kao lopovi, krivo graditelji i slično...
ali što reći o strankama koje ne mogu pobijediti korumpiranu bagru :D

kakvi amateri
mishic

#4487 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mishic »

Milanoviću Putler vas je počeo ko sline otresati jednog po jednog tako da ćete najprije vi, njegove podguzne a potom i on na ropotarnicu povijesti...
dale cooper

#4488 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

90minut wrote: 28/04/2022 05:23
dale cooper wrote: 28/04/2022 00:50 Još jedna bitna stvar koju Plenković vrlo dobro shvata kao diplomata je da nikada ne smiješ vrijeđati i omalovažavati stranu sa kojom
I to koliko god naša strana zaslužila neki odgovor on šuti jer zna da obje strane igraju prljavo što kaže Chmoljo lik poput Plenkija je opasniji 10 puta.

Zamisli recimo da je sve ove godine neko uljudan na celu Rs-a s korektnim izjavama pljuni me ako ne bi vec bili na pola puta od nekog otcjepljenja kojeg bi i evropa prihvatila..

Kad kažem prihvatila mislim na to prvo što bi garant više para dobijali opcenito plus investicija drugo što kad bi potencijalno htjeli da se otcijepe reakcija evrope bi bila bog zna koliko puta slabija nego što je to danas slucaj.
Samo dobro valjda je to balkan, a nije da nemaju šansu da pocnu vec sad s ovom politikom koju predlazem...Možda im nece uspjeti u narednih 50 godina zato poslije toga sve se zaboravi ukljucujuci ono što smo propatili u bliskoj prošlosti.
Dakle ostaje ti da se pripremaš na najgore i da sve što hoda bude obuceno za rat sve je ovo zahuktavanje.
Ne slažem se. Odgovor je jednako snažna diplomatija i diplomatski odgvorori bošnjačke i pro bih strane i državnička politika sa jasnom
i čvrstom vizijom i lobiranje za to. A ne odlasci u Evropu samo kad se skupljaju glasovi dijaspore za izbore.
LSD

#4489 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by LSD »

dale cooper wrote: 28/04/2022 15:12
90minut wrote: 28/04/2022 05:23

Ne slažem se. Odgovor je jednako snažna diplomatija i diplomatski odgvorori bošnjačke i pro bih strane i državnička politika sa jasnom
i čvrstom vizijom i lobiranje za to. A ne odlasci u Evropu samo kad se skupljaju glasovi dijaspore za izbore.
Takvi ublehaši jedino to i znaju - praviti sjela po dijaspori u svrhu skupljanja glasova i para.

Druze, o cemu pricas ? kakvi diplomatski odgovori ? mi nemamo uopste ljude vani u svijetu diplomatije.
Pa pogledaj samo neandertalne face Dzaferovica, Izetbegovica, Bisere Turkovic, prije njih Tihica i ostalih likova koji ko fol predstavljaju državu i koji jašu bošnjake decenijama...i kako ce takvi levati uspostavljati diplomatiju po svijetu kad ne znaju beknuti engleski (zapravo, jedva pricaju i bosanski).
Diplomata se školuje, obrazuje, to je proces....ovo su obični domaći kokošari.
dale cooper

#4490 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

LSD wrote: 28/04/2022 15:31
dale cooper wrote: 28/04/2022 15:12

Takvi ublehaši jedino to i znaju - praviti sjela po dijaspori u svrhu skupljanja glasova i para.

Druze, o cemu pricas ? kakvi diplomatski odgovori ? mi nemamo uopste ljude vani u svijetu diplomatije.
Pa pogledaj samo neandertalne face Dzaferovica, Izetbegovica, Bisere Turkovic, prije njih Tihica i ostalih likova koji ko fol predstavljaju državu i koji jašu bošnjake decenijama...i kako ce takvi levati uspostavljati diplomatiju po svijetu kad ne znaju beknuti engleski (zapravo, jedva pricaju i bosanski).
Diplomata se školuje, obrazuje, to je proces....ovo su obični domaći kokošari.
Kao i uvijek sve je do nas druže.
LSD

#4491 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by LSD »

dale cooper wrote: 28/04/2022 15:37

Gledam neki dan izvjestaj iz Brisela, Dzaferovic ukocen stoji, jadnik neku robotsku pricu ponavalja, napamet naucio šta treba izreci, kasnije hoda po onim hodnicima ko kakav hudnik, niko ga i ne primjecuje, oni portiri kontaju neki starac zalutao tu. Majke mi u jednom momentu sam se sazalio na njega i svoju drzavu koju on predstavlja.

I koga takva spodoba moze nekog od zapadnih politicara impresionirati ? kome on sta moze poruciti ? dozivljavaju ga kao jadnika.. koja crna diplomatija ? a to nam je predsjednik drzave :lol: mislim smijurija.

Vucic kakav god cetnik da je, zna se ponasati u diplomatskim krugovima, zna engleski, zna nesto odglumiti i te fore...pogledaj one nase nesretnike, ljudi ih sažaljevaju :-) što je najgore, narod daje glasove takvim likovima.
Last edited by LSD on 28/04/2022 15:50, edited 1 time in total.
dale cooper

#4492 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

LSD wrote: 28/04/2022 15:46
dale cooper wrote: 28/04/2022 15:37

Gledam neki dan izvjestaj iz Brisela, Dzaferovic jadnik neku robotsku pricu ponavalja, napamet naucio šta treba izreci, hoda po onim hodnicima ko kakav hudnik, niko ga i ne primjecuje, oni portiri kontaju neki starac zalutao tu. Majke mi u jednom momentu sam se sazalio na njega i svoju drzavu koju on predstavlja.

I koga takva spodoba moze nekog od zapadnih politicara impresionirati ? kome on sta moze poruciti ? dozivljavaju ga kao jadnika.. koja crna diplomatija ? a to nam je predsjednik drzave :lol: mislim smijurija.

Vucic kakav god cetnik da je, zna se ponasati u diplomatskim krugovima, zna engleski, zna nesto odglumiti i te fore...pogledaj one nase nesretnike, ljudi ih sažaljevaju :-) što je najgore, narod daje glasove takvim likovima.
E to je to. :thumbup:
detroit-mercy

#4493 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by detroit-mercy »

dale cooper wrote: 28/04/2022 15:50
LSD wrote: 28/04/2022 15:46

Gledam neki dan izvjestaj iz Brisela, Dzaferovic jadnik neku robotsku pricu ponavalja, napamet naucio šta treba izreci, hoda po onim hodnicima ko kakav hudnik, niko ga i ne primjecuje, oni portiri kontaju neki starac zalutao tu. Majke mi u jednom momentu sam se sazalio na njega i svoju drzavu koju on predstavlja.

Norod zna :mrgreen:
dale cooper

#4494 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

detroit-mercy wrote: 28/04/2022 16:44
dale cooper wrote: 28/04/2022 15:50

Norod (ne)zna :mrgreen:
Fixed! :mrgreen:
Piaty

#4495 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Piaty »

Black swan wrote: 27/04/2022 21:48 Ali hrvatska first
To je izjava
Zvijezda vodilja
Jes first, mozda rusija, first je koliko je bosna sda stranci first. A pucaju iz smajsera, ma kakvi, samo sto jos nikako da poravnaju zadnji i prednji nisan...
Piaty

#4496 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Piaty »

Black swan wrote: 27/04/2022 21:48 Hrvatska i hrvati na prvom mjestu :sax:
I ja navijam za ovo. Da se razumijemo.
Manual

#4497 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Manual »

Prvi komentar: al ovo oblizivanje usana hahahaha ...
Ludzak

#4498 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Ludzak »

dale cooper wrote: 28/04/2022 00:21
Chmoljo wrote: 28/04/2022 00:09

na momente se vidi koliko je to cirkusanje usiljeno i koliko je svrha samo sebi.

ono što je otužno jeste da oni koji glasaju za njega ne vide koliku im štetu pravi. bitno je da čuju ono što žele čuti, bitno je da ima ko da kaže. a što je učinjeno jedna velika nula...

mislim, jebote, o našoj diplomatiji se priča kao jačoj od hrvatske :D i to našoj uslovno rečeno. trećini naše :D ostalo je Bisera pojela. :D
Pa mislim da će on izgubiti gomilu glasača ljevice u Hrvatskoj, koji su birali njega kao manje zlo naspram Kolinde. Mislim da je tim ljudima već
odavno muka od njega. Sigurno da će pokupiti gomilu ovih likova sa desne strane političkog spektruma kojima HDZ više nije dovoljno hard core.
Ali opet će biti i dosta tradicionalista koji će uvijek izabrati kandidata HDZ ko god on bio umjesto Milanovića. Tako da ne mislim da će njegova
baza nešto posebno dodatno narasti zbog ovog njegovog populizma. Eh sad da li će to biti dovoljno da izgubi izbore to je druga stvar.
Ali činjenica ostaje da on nema nikakve stvarne moći odlučivanja, sve poluge moći su u rukama Plenkovića i HDZ-a. On je samo utjeha
ovima koji su politički impotentni da ostvare svoje mokre snove, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.
Ali ce isto tako dobiti i dosta glasova, prvenstveno od bosanskih Hrvata
dulekrele

#4499 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dulekrele »

Ludzak wrote: 28/04/2022 20:28
dale cooper wrote: 28/04/2022 00:21

Ali ce isto tako dobiti i dosta glasova, prvenstveno od bosanskih Hrvata
Ercegovci nisu nikad bili presudni kod izbora predsjednika.
swanfilter

#4500 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by swanfilter »

Udebljo se. Jedna od posljedica smrkanja ...
Post Reply