Pa mislim da će on izgubiti gomilu glasača ljevice u Hrvatskoj, koji su birali njega kao manje zlo naspram Kolinde. Mislim da je tim ljudima većChmoljo wrote: ↑28/04/2022 00:09na momente se vidi koliko je to cirkusanje usiljeno i koliko je svrha samo sebi.dale cooper wrote: ↑27/04/2022 23:57 Bolje reći...Zoran Milanović first.Sve u njegovoj dosadašnjoj karijeri je bilo u službi tog cilja. A ova predsjednička pozicija
je idealna za to. Niti previše odgovornosti, niti previše moći...a lova kapa.I onda si možeš dopustiti da laprdaš šta hoćeš. Milanović
je kao premijer Hrvatske pokazao o koliko se zapravo nesposobnom liku radi. Imati onakvu situaciju sa snažnom koalicijom, HDZ na konopcima
nakom Sanadera i opet sve uprskati i izgubiti vlast (usput i svesti SDP na gotovo minornu stranku) može samo nesposoban idiot.
ono što je otužno jeste da oni koji glasaju za njega ne vide koliku im štetu pravi. bitno je da čuju ono što žele čuti, bitno je da ima ko da kaže. a što je učinjeno jedna velika nula...
mislim, jebote, o našoj diplomatiji se priča kao jačoj od hrvatskei to našoj uslovno rečeno. trećini naše
ostalo je Bisera pojela.
![]()
odavno muka od njega. Sigurno da će pokupiti gomilu ovih likova sa desne strane političkog spektruma kojima HDZ više nije dovoljno hard core.
Ali opet će biti i dosta tradicionalista koji će uvijek izabrati kandidata HDZ ko god on bio umjesto Milanovića. Tako da ne mislim da će njegova
baza nešto posebno dodatno narasti zbog ovog njegovog populizma. Eh sad da li će to biti dovoljno da izgubi izbore to je druga stvar.
Ali činjenica ostaje da on nema nikakve stvarne moći odlučivanja, sve poluge moći su u rukama Plenkovića i HDZ-a. On je samo utjeha
ovima koji su politički impotentni da ostvare svoje mokre snove, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.