Sarkazam ipak ostavi za inteligentne.
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Loki2k9
#4476 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Kolinda
#4477 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Loki2k9
#4478 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Kolinda
#4479 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ti si se davno postavio na svoje i uživaj u tome, to što je nakaradno i naopako sam "beri svoje brige"...
- Hemel
#4480 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Samo u dijelovima koje je oslobodila i sacuvala ARBiH ne broje se krvna zrnca po kafanama, odi u Prijedor pa reci gdje ko sjedi po lokalima.Nikola Testa wrote: ↑08/03/2021 11:26 U državi u kojoj sistem broji "krvna zrnca" u svakoj mogućoj situaciji, osim u kafani, zamjeriti nekome da govori o procentima na kojima počiva politička moć je u najmanju ruku smiješno. Pa politiku koju branis počiva na brojanju, nastala je na brojanju i opstace na brojanju krvnih zrnaca.
Brcko i sva ostala mjesta, samo se to kod nas jos uvijek i na srecu ne pridrzava.
- Hemel
#4481 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Sto ste im davali domovnicu???
- Chloe
- Photo mod
#4482 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Hemel wrote: ↑08/03/2021 18:41Samo u dijelovima koje je oslobodila i sacuvala ARBiH ne broje se krvna zrnca po kafanama, odi u Prijedor pa reci gdje ko sjedi po lokalima.Nikola Testa wrote: ↑08/03/2021 11:26 U državi u kojoj sistem broji "krvna zrnca" u svakoj mogućoj situaciji, osim u kafani, zamjeriti nekome da govori o procentima na kojima počiva politička moć je u najmanju ruku smiješno. Pa politiku koju branis počiva na brojanju, nastala je na brojanju i opstace na brojanju krvnih zrnaca.
Brcko i sva ostala mjesta, samo se to kod nas jos uvijek i na srecu ne pridrzava.
Ko ne ide u RS na duže, nema pojma. Bar ovaj dio koji ja redovno posjećujem, BL i Prijedor...
U Beogradu sam se Osjećala sigurnija naveče nego u Banja Luci.
- Kolinda
#4483 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Hemel
#4484 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Loki2k9
#4485 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Lug
#4486 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Lug
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4488 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Inače je to brojanje stanovništva po ovom ili onom postotku potpuno nerelevantno. Šta 10, 20, 30, 40 itkd posto od stanovništva u FBiH/BiH znači? Znači samo da je u Sarajevu, Maglaju i Bihaću više Hrvata nego u Grudama, Širokom ili Posušju, ali ne znači da su Grude, Široki ili Posušje ili ovi drugi gradovi od jednom većinsko-bošnjački ili većinsko-hrvatski. Nek je Bošnjaka 10 miliona i Hrvata 500 hiljada opet bi se broj Bošnjaka u Grudama mogao prstima nabrojati i ništa se ne bi bilo drugačije nego sada.
Ja sam Bošnjak i smatram se nacionalno orijentisanim, ali je ovo brojanje udjela jednog naroda u ukupnom stanovništvu BiH stvarno jedna od najvećih šupljih priča. Jedini učinak imaju kada se pogledaju mjesta da je "pola-pola"-situacija, a njih i u FBiH nije stvarno puno.
-
belfy
#4489 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
jako lijepo da si sve postavio na jednom mjestu da je to pregledno. ovdje isto tako jako lijepo se moze vidjeti koliko ne citas ili ne razumijes napisano. evo,vidi:BrziGonzales wrote: ↑08/03/2021 11:06belfy wrote: ↑07/03/2021 19:48 i, onako, usput budi receno, prestani lagati da sam ja napisao da je H ostalo 3-5 posto. to sto ti ne znas citati ili interpretiras na svoj nacin to nece isto uciniti istinom. evo, da to lako i dokazemo. ti lagano kopiraj/quotaj gdje sam ja nesto takvo rekao i ja cu se samobanirati. ako to ne uradis, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati lazovom. jel dogovoreno?
Sad moram kopati po tvojim bljazgarijama od prije, ali dobro... Provlačiš kroz svoje postove da Hrvati nestaju, da su postali manjina, da im treba nešto ukidati, oduzimati prava i ostala sranja.belfy wrote: ↑01/03/2021 22:35 evo, uvecao sam ti dio koji si rekao, a koji Hrvati nece da prihvate sami. oni nece nikada reci da su malobrojniji narod, nego ce ustrajavati na konstitutivnosti i trazeci 50% vlasti na Federalnom i 33% na Drzavnom nivou. to je ono sto je nepravedno. B komponenta sada prelazi 80, ako ne i 85% u Federaciji, a preko 52%, ako ne i 54% na Drzavnom nivou. to nije i ne moze biti demokratija, nego eklatantan primjer gusenja iste. demokratija je vlast vecine. naravno da zastita malobrojnih treba da bude tu, ali sve dok isti tvrde da su toliko jaki da im ne treba, pa cak i blokiraju sve moguce u sadasnjim uslovima kako ocekivati vece ustupke? do kada trpiti blokade i uslovljavanja manjine? do 8%, 5%...3%? ne ide hebiga. zastita malobrojnih ovdje ispada samo kao opravdanje za ponizavanje, ucjenjivanje i blokiranje mnogobrojnih (da ih sukladno nazovemo).
Da vidimo kako je bilo na popisu 2013:
Bošnjaci 1.769.592 u BiH (50,1%)
Hrvati 544.780 u BiH (15,4%)...
Da se prebacimo na FBiH
Bošnjaci 1.562.372 u FBiH (70,4%)
Hrvati 497.883 u FBiH (22,4%)
Srba i ostalih je bilo 7,2% u FBiH
vidimo da je glavnina stanovnioštva u FBiH što se tiče Bošnjaka i Hrvata. Procentualno, ono što odpada na RS je 5,8% Bošnjaka i 1,3% Hrvata na ukupan broj u BiH istih.
Tvoji postovi su frustracija stanjem u državi koje bi rado riješio eliminiranjem najmanjeg konstitutivnog naroda pa počneš uvoditi neku svoju matematiku, provlačiti nebuloze o procentima, brojanje krvnih zrnaca, provlačiš neke teze bez uporišta.
Pa počneš baljezgati da "B komponenta sada prelazi 80, ako ne i 85% u Federaciji" (sic)
Procentualni skok B komponente sa 70,4% na 85% mora biti na račun nekoga, zar ne? Kako si se ti nakačio na Hrvate, (neće valjda procentualno opadati "ostali", za tvoje analize nije poželno, zar ne?), procentualni skok od 15% Bošnjaka znači procentualni pad Hrvata u FBiH sa 22,4 na 7,4%% u FBiH? Kako je Hrvata u RS bilo po popisu 46.897 što je 1,3% na ukupan broj stanovnika, kada se spoje rezultati tvoje gluposti za FBiH i RS, nema Hrvata više od 3-5 posto. Slijedim samo tvoju logiku.
Tvojom logikom onda napišeš "do kada trpiti blokade i uslovljavanja manjine? do 8%, 5%...3%? ne ide hebiga". Došli smo do spominjnja tvojih 3%, 5% upravo na osnovu tvojih baljezganja. Hajde, sada, banuj se.
Nemoj se gađati procentima od "80, ako ne i 85%", "8%, 5%...3%?". Nismo na pijaci.
Čuj 85% Bošnjaka u FBiH? Niko se drugi ne iseljava, samo Hrvati? Pa prvi si ti zbrisao u Njemačku. Dobro, pokušao si nešto uraditi ovdje, uvalio se u kredite, napravio kuću, pokušao živjeti normalno. Imaš malo soli u glavi, ne voliš da te SDA mediokriteti jebu u zdrav mozak. Treba vraćati kredite pa si čekao priliku kad ćeš zbrisati. Sad će Švabo da te usiše u svoj sistem, možda jednom i uzmeš njihovo državljanstvo. Jebi ga, morat ćeš se odreći našega. Ali, nećeš biti prvi koji je to uradio. I ti takav bi nama, koji smo ovdje ostali, da krojiš sudbinu i oduzimaš nešto što nije tvoje?
samo, Bošnjaci se ne iseljavalju. To je privilegija Hrvata. Da i ti nisi Hrvat?
ja nigdje nisam rekao da he H komponente ostalo 3-5% LAZOVE. iako bi se to moglo pripisati tvom nerazumijevanju procitanog, nakon ovoga sto si se potrudio, pa opet nisi uspio govori samo jedno. da to radis namjerno i da lazes. jel tako?belfy wrote: ↑07/03/2021 19:48 i, onako, usput budi receno, prestani lagati da sam ja napisao da je H ostalo 3-5 posto. to sto ti ne znas citati ili interpretiras na svoj nacin to nece isto uciniti istinom. evo, da to lako i dokazemo. ti lagano kopiraj/quotaj gdje sam ja nesto takvo rekao i ja cu se samobanirati. ako to ne uradis, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati lazovom. jel dogovoreno?
nadalje, H komponenta nije postala manjina, nego su to bili i pri potpisivanju sve i jednog dokumenta. dok se ovdje prica o buducim dokumentima koji treba da budu potpisani i onda se, naravno, postavlja pitanje do kojeg manjinskog nivoa jedna strana traba da ima sve blokade u svojim rukama. kada je trenutak da se kaze da nije to nije pravedno? kada je pravi momenat da se kaze da nije problem zastita manjina, ali ne i dozvola blokada na svakom nivou?
ovo nadalje sto pretpostavljas da cu uraditi ti mogu samo reci da je pretpostavka majka svih zaheba i da si debelo ofulao. nepotrebni ad hominem, ali to govori vise o tebi. mada, vidim da si me sada bolje upoznao citajuci ono sto sam pisao i to mi je drago. da si me citao jos prije bio bi jos vise odusevljen i mislim da bi cak nasli i zajednicke tacke razumijevanja. sve dok nastupas sa stavom "samo da mi odgovoris" to ne moze proci kao rasprava ili dijalog.
elem, koliko god ti bilo nezgodno ja cu sebi od sada uzeti za pravo da tebe po zelji i svakodnevno nazovem lazovom. barem dok se ne izvinis sto ne citas napisano, pa cak ni kada to sam tabiris kroz moje postove i ponovo procitas. jel tako lazove?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4490 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ljudi koji prebrojavaju su nesigurni u sebe
Ne mozete vi prebrojati malo koliko nasi strucnjaci mogu nabacati nepostojecih likova
Ne mozete vi prebrojati malo koliko nasi strucnjaci mogu nabacati nepostojecih likova
- Grean
#4491 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
U vezi cega je ovaj tzv. HNS udario po Biseri Turkovic?
- BrziGonzales
#4492 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ja sam očekivao da ćeš održati riječ pa da ćeš se samobanirati. Kako to nisi uradio, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati ZE-lazovom. Jel dogovoreno?belfy wrote: ↑09/03/2021 21:32jako lijepo da si sve postavio na jednom mjestu da je to pregledno. ovdje isto tako jako lijepo se moze vidjeti koliko ne citas ili ne razumijes napisano. evo,vidi:BrziGonzales wrote: ↑08/03/2021 11:06belfy wrote: ↑07/03/2021 19:48 i, onako, usput budi receno, prestani lagati da sam ja napisao da je H ostalo 3-5 posto. to sto ti ne znas citati ili interpretiras na svoj nacin to nece isto uciniti istinom. evo, da to lako i dokazemo. ti lagano kopiraj/quotaj gdje sam ja nesto takvo rekao i ja cu se samobanirati. ako to ne uradis, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati lazovom. jel dogovoreno?
Sad moram kopati po tvojim bljazgarijama od prije, ali dobro... Provlačiš kroz svoje postove da Hrvati nestaju, da su postali manjina, da im treba nešto ukidati, oduzimati prava i ostala sranja.belfy wrote: ↑01/03/2021 22:35 evo, uvecao sam ti dio koji si rekao, a koji Hrvati nece da prihvate sami. oni nece nikada reci da su malobrojniji narod, nego ce ustrajavati na konstitutivnosti i trazeci 50% vlasti na Federalnom i 33% na Drzavnom nivou. to je ono sto je nepravedno. B komponenta sada prelazi 80, ako ne i 85% u Federaciji, a preko 52%, ako ne i 54% na Drzavnom nivou. to nije i ne moze biti demokratija, nego eklatantan primjer gusenja iste. demokratija je vlast vecine. naravno da zastita malobrojnih treba da bude tu, ali sve dok isti tvrde da su toliko jaki da im ne treba, pa cak i blokiraju sve moguce u sadasnjim uslovima kako ocekivati vece ustupke? do kada trpiti blokade i uslovljavanja manjine? do 8%, 5%...3%? ne ide hebiga. zastita malobrojnih ovdje ispada samo kao opravdanje za ponizavanje, ucjenjivanje i blokiranje mnogobrojnih (da ih sukladno nazovemo).
Da se prebacimo na FBiH
vidimo da je glavnina stanovnioštva u FBiH što se tiče Bošnjaka i Hrvata. Procentualno, ono što odpada na RS je 5,8% Bošnjaka i 1,3% Hrvata na ukupan broj u BiH istih.
Tvoji postovi su frustracija stanjem u državi koje bi rado riješio eliminiranjem najmanjeg konstitutivnog naroda pa počneš uvoditi neku svoju matematiku, provlačiti nebuloze o procentima, brojanje krvnih zrnaca, provlačiš neke teze bez uporišta.
Pa počneš baljezgati da "B komponenta sada prelazi 80, ako ne i 85% u Federaciji" (sic)
Procentualni skok B komponente sa 70,4% na 85% mora biti na račun nekoga, zar ne? Kako si se ti nakačio na Hrvate, (neće valjda procentualno opadati "ostali", za tvoje analize nije poželno, zar ne?), procentualni skok od 15% Bošnjaka znači procentualni pad Hrvata u FBiH sa 22,4 na 7,4%% u FBiH? Kako je Hrvata u RS bilo po popisu 46.897 što je 1,3% na ukupan broj stanovnika, kada se spoje rezultati tvoje gluposti za FBiH i RS, nema Hrvata više od 3-5 posto. Slijedim samo tvoju logiku.
Tvojom logikom onda napišeš "do kada trpiti blokade i uslovljavanja manjine? do 8%, 5%...3%? ne ide hebiga". Došli smo do spominjnja tvojih 3%, 5% upravo na osnovu tvojih baljezganja. Hajde, sada, banuj se.
Nemoj se gađati procentima od "80, ako ne i 85%", "8%, 5%...3%?". Nismo na pijaci.
Čuj 85% Bošnjaka u FBiH? Niko se drugi ne iseljava, samo Hrvati? Pa prvi si ti zbrisao u Njemačku. Dobro, pokušao si nešto uraditi ovdje, uvalio se u kredite, napravio kuću, pokušao živjeti normalno. Imaš malo soli u glavi, ne voliš da te SDA mediokriteti jebu u zdrav mozak. Treba vraćati kredite pa si čekao priliku kad ćeš zbrisati. Sad će Švabo da te usiše u svoj sistem, možda jednom i uzmeš njihovo državljanstvo. Jebi ga, morat ćeš se odreći našega. Ali, nećeš biti prvi koji je to uradio. I ti takav bi nama, koji smo ovdje ostali, da krojiš sudbinu i oduzimaš nešto što nije tvoje?
samo, Bošnjaci se ne iseljavalju. To je privilegija Hrvata. Da i ti nisi Hrvat?ja nigdje nisam rekao da he H komponente ostalo 3-5% LAZOVE. iako bi se to moglo pripisati tvom nerazumijevanju procitanog, nakon ovoga sto si se potrudio, pa opet nisi uspio govori samo jedno. da to radis namjerno i da lazes. jel tako?belfy wrote: ↑07/03/2021 19:48 i, onako, usput budi receno, prestani lagati da sam ja napisao da je H ostalo 3-5 posto. to sto ti ne znas citati ili interpretiras na svoj nacin to nece isto uciniti istinom. evo, da to lako i dokazemo. ti lagano kopiraj/quotaj gdje sam ja nesto takvo rekao i ja cu se samobanirati. ako to ne uradis, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati lazovom. jel dogovoreno?
nadalje, H komponenta nije postala manjina, nego su to bili i pri potpisivanju sve i jednog dokumenta. dok se ovdje prica o buducim dokumentima koji treba da budu potpisani i onda se, naravno, postavlja pitanje do kojeg manjinskog nivoa jedna strana traba da ima sve blokade u svojim rukama. kada je trenutak da se kaze da nije to nije pravedno? kada je pravi momenat da se kaze da nije problem zastita manjina, ali ne i dozvola blokada na svakom nivou?
ovo nadalje sto pretpostavljas da cu uraditi ti mogu samo reci da je pretpostavka majka svih zaheba i da si debelo ofulao. nepotrebni ad hominem, ali to govori vise o tebi. mada, vidim da si me sada bolje upoznao citajuci ono sto sam pisao i to mi je drago. da si me citao jos prije bio bi jos vise odusevljen i mislim da bi cak nasli i zajednicke tacke razumijevanja. sve dok nastupas sa stavom "samo da mi odgovoris" to ne moze proci kao rasprava ili dijalog.
elem, koliko god ti bilo nezgodno ja cu sebi od sada uzeti za pravo da tebe po zelji i svakodnevno nazovem lazovom. barem dok se ne izvinis sto ne citas napisano, pa cak ni kada to sam tabiris kroz moje postove i ponovo procitas. jel tako lazove?
![]()
-
belfy
#4493 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
lazove, da bi se to desilo moras prvo uraditi ono sto sam naveo kao uvjet - kopirati gdje sam napisao to sto tvrdis i sto, evo, lazes po treci put? ni to nisi znao procitati ili razumjeti? evo sve si lijepo, opet, kopirao, tako da je i srednjoskolcu lako procitati sta sam napisao. podvuci ili boldiraj ili oboji ako volis bojice da vidimo gdje sam ja rekao to sto lazes vec treci put... sad se zapitah, pa bih volio cuti - da li tebe zaboli glava od citanja, pa odustanes od istog? ...ili je samo nemogucnost razumijevanja napisanog? mada, postoji velika mogucnost i da si samo lazov, jel tako?BrziGonzales wrote: ↑09/03/2021 22:19Ja sam očekivao da ćeš održati riječ pa da ćeš se samobanirati. Kako to nisi uradio, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati ZE-lazovom. Jel dogovoreno?belfy wrote: ↑09/03/2021 21:32jako lijepo da si sve postavio na jednom mjestu da je to pregledno. ovdje isto tako jako lijepo se moze vidjeti koliko ne citas ili ne razumijes napisano. evo,vidi:BrziGonzales wrote: ↑08/03/2021 11:06
Sad moram kopati po tvojim bljazgarijama od prije, ali dobro... Provlačiš kroz svoje postove da Hrvati nestaju, da su postali manjina, da im treba nešto ukidati, oduzimati prava i ostala sranja.
Da se prebacimo na FBiH
samo, Bošnjaci se ne iseljavalju. To je privilegija Hrvata. Da i ti nisi Hrvat?ja nigdje nisam rekao da he H komponente ostalo 3-5% LAZOVE. iako bi se to moglo pripisati tvom nerazumijevanju procitanog, nakon ovoga sto si se potrudio, pa opet nisi uspio govori samo jedno. da to radis namjerno i da lazes. jel tako?belfy wrote: ↑07/03/2021 19:48 i, onako, usput budi receno, prestani lagati da sam ja napisao da je H ostalo 3-5 posto. to sto ti ne znas citati ili interpretiras na svoj nacin to nece isto uciniti istinom. evo, da to lako i dokazemo. ti lagano kopiraj/quotaj gdje sam ja nesto takvo rekao i ja cu se samobanirati. ako to ne uradis, onda da se slozimo da te nadalje mogu zvati lazovom. jel dogovoreno?
![]()
- Sveti Ivan Krstitelj
#4494 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
U Federaciji BiH popisano je 75% govornika bosanskog jezika.
To je +5% više od Bošnjaka.
Koji dijelovi Federaciji BiH su fiktivno popisani, vidi se poređenjem broja popisanih učenika u osnovnim školama sa stvarnim brojem učenika.
Kanton = Popisano osnovaca / Osnovaca stvarno u školi (Razlika u %):
1. Livanjski kanton = 7,775 / 5,513 (-29.10%)
2. Posavski kanton = 4,072 / 3,061 (-24.83%)
3. Zapadnohercegovački = 10,762 / 8,754 (-18.70%)
4. Hercegovačko-neretvanski = 21,275 / 18,283 (-14.10%)
5. Unsko-sanski = 29,950 / 25,758 (-13.99%)
6. Srednjobosanski = 27,426 / 23,668 (-13.70%)
7. Tuzlanski kanton = 42,070 / 40,028 (-4.85%)
8. Zeničko-dobojski = 36,329 / 35,231 (-3.02%)
9. Sarajevski kanton = 36,572 / 36,483 (-0.24%)
10. Bosansko-podrinjski = 1,982 / 2,061 (+4.00%)
Federacija BiH fiktivno je popisala 137,919 osoba.
Od ovog broja 110,955 su Hrvati.
Od 497.883 popisanih Hrvata u Federaciji BiH, njih 478.624 popisano je da govori hrvatski jezik.
Oduzmemo fiktivne, na popisu je bilo oko 367,669 govornika hrvatskog jezika u Federaciji BiH ili oko 17,7%.
Broj hrvatskih prvačića u Federaciji BiH za 2020. godinu je 16,6%, a broj živorođenih u 2020. je 14,2%.
Pri tome Hrvati su od popisa 2013. samo na osnovu negativnog prirodnog priraštaja izgubili -19,839 stanovnika.
Bošnjaci su od popisa 2013. na osnovu pozitivnog prirodnog priraštaja dobili +5,649 stanovnika.
Bošnjaci su mlađi narod od Hrvata i imati će značajno veći broj živog starijeg stanovništva u narednim godinama.
To je +5% više od Bošnjaka.
Koji dijelovi Federaciji BiH su fiktivno popisani, vidi se poređenjem broja popisanih učenika u osnovnim školama sa stvarnim brojem učenika.
Kanton = Popisano osnovaca / Osnovaca stvarno u školi (Razlika u %):
1. Livanjski kanton = 7,775 / 5,513 (-29.10%)
2. Posavski kanton = 4,072 / 3,061 (-24.83%)
3. Zapadnohercegovački = 10,762 / 8,754 (-18.70%)
4. Hercegovačko-neretvanski = 21,275 / 18,283 (-14.10%)
5. Unsko-sanski = 29,950 / 25,758 (-13.99%)
6. Srednjobosanski = 27,426 / 23,668 (-13.70%)
7. Tuzlanski kanton = 42,070 / 40,028 (-4.85%)
8. Zeničko-dobojski = 36,329 / 35,231 (-3.02%)
9. Sarajevski kanton = 36,572 / 36,483 (-0.24%)
10. Bosansko-podrinjski = 1,982 / 2,061 (+4.00%)
Federacija BiH fiktivno je popisala 137,919 osoba.
Od ovog broja 110,955 su Hrvati.
Od 497.883 popisanih Hrvata u Federaciji BiH, njih 478.624 popisano je da govori hrvatski jezik.
Oduzmemo fiktivne, na popisu je bilo oko 367,669 govornika hrvatskog jezika u Federaciji BiH ili oko 17,7%.
Broj hrvatskih prvačića u Federaciji BiH za 2020. godinu je 16,6%, a broj živorođenih u 2020. je 14,2%.
Pri tome Hrvati su od popisa 2013. samo na osnovu negativnog prirodnog priraštaja izgubili -19,839 stanovnika.
Bošnjaci su od popisa 2013. na osnovu pozitivnog prirodnog priraštaja dobili +5,649 stanovnika.
Bošnjaci su mlađi narod od Hrvata i imati će značajno veći broj živog starijeg stanovništva u narednim godinama.
- Truba
#4495 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ja i?
33% na razini bih
50% na razini federacije
I 100% vlasti u ssvojim kantonima i opcinama
To je to bez obzira na broj
Inace s tim prebrojavanjem ulijevate sigurnost i dobre namjere
33% na razini bih
50% na razini federacije
- Point.
#4496 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ja, i? Opet kmechite? Malo li je jelde za malte ne nacionalnu manjinu?Black swan wrote: ↑11/03/2021 11:12 Ja i?
33% na razini bih
50% na razini federacije
- BHCluster
#4497 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Point. wrote: ↑11/03/2021 11:32Ja, i? Opet kmechite? Malo li je jelde za malte ne nacionalnu manjinu?Black swan wrote: ↑11/03/2021 11:12 Ja i?
33% na razini bih
50% na razini federacije
- Truba
#4498 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Nas i srba 50%
Sve vas jeza hvata zbog susreta srba i hrvata
Krst je krst hahaha ova mi je omiljena
Krst je krst hahaha ova mi je omiljena
- spreca
#4499 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Mozda vas ima 45-47% posto je popis radjen kao sto se rade i izbori onda vas nema skupa ni 45%(33+12%)istocna Bosna je prazna ko fishekBlack swan wrote: ↑11/03/2021 11:52 Nas i srba 50%![]()
Krst je krst hahaha ova mi je omiljena![]()
- Truba
#4500 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Meni je najbitnije da federalni partneri nisu lagali za vrijrme popisa