Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- sigh
#4476 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Naucnici su skontali kako je ljudsko oko moglo imati puno bolji dizajn 
-
5 0 5
#4477 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
a sta je tek sa repom. bog krenuo da napravi jedan, pa se predomislio.sigh wrote:Naucnici su skontali kako je ljudsko oko moglo imati puno bolji dizajn
-
nocnaptica986
#4478 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa za to ti nisu bili potrebni naucnici...dovoljno je pogledat zivotinje i vidis da ima puno boljih dizajna..neke bolje vide,neke trce brze itdsigh wrote:Naucnici su i skontali kako je ljudsko oko moglo imati puno bolji dizajn
npr orao ima puno bolji vid(kazu moze uhvatiti in infracrveno zracenje)..Samim time covjek nije savrsen
čovjek nikad neće postići savršenstvo jer nikad neće biti lišen manjkavosti, čovjek stari, umire, mora jesti, .. i još štošta.. dakle, nije, kao takav, savršen ..
Savršem je jedino Onaj koji sve može i koji sve svojom voljom čini..
Last edited by nocnaptica986 on 24/11/2014 16:10, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#4479 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I smjestaj sexualnih organa odma do kanalizacije nije bas najoptimalnije osmislio/laBloo wrote:![]()
e vala mogla se ta menstruacija malo bolje riješit
Mogao/la je bar da nam da infracrveno gledamo.sigh wrote:Naucnici su skontali kako je ljudsko oko moglo imati puno bolji dizajn
I kratkovidost stvarno nije bila potrebna.
Kao ni daltonizam.
- sigh
#4480 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uvijek sam za diskusiju oko ovih tema, ali da se pridrzavamo uobicajenog i objektivnog znacenja rijeci dokaz.šatirana_ljubičica wrote:sigh wrote:Koji je po tebi, najslabiji dokaz za evoluciju a najjaci za postojanje boga ?šatirana_ljubičica wrote:
ti dokazi evolucije za nekog su dokazi za nekoga nisu, isto kao dokazi o Bogu.to je relativno, ma koliko vi mene sad na lomaču stavili, tako je.
A Bog može nastati iz ničega jer je Bog, može sve, kontaš.
A ne znam gdje iskopavaš podatke da se navodi da su ljudi i životinje stvoreni prije par hiljada godina, ali ne bi štetilo da se malo bolje upoznaš sa nekim podacima.
Morala bih razmisliti, ali u svakom slučaju nastavićemo diskusiju ako si za.
- Bloo
- Globalna šefica
#4481 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
to je imalo smisla kad smo hodali na sve cetiriAleksoMKD wrote:I smjestaj sexualnih organa odma do kanalizacije nije bas najoptimalnije osmislio/laBloo wrote:![]()
Mogao/la je bar da nam da infracrveno gledamo.sigh wrote:Naucnici su skontali kako je ljudsko oko moglo imati puno bolji dizajn
Kao ni daltonizam.
znas ono sijevam ti nateklim spolnim organima zenskim prilikom parenja...i onda ide parenje
samo smo mi skontali da je kao pametno da ustanemo ...jel
- AleksoMKD
#4482 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znaci placem, "sijevam ti"Bloo wrote:
to je imalo smisla kad smo hodali na sve cetiri
znas ono sijevam ti nateklim spolnim organima zenskim prilikom parenja...i onda ide parenje
samo smo mi skontali da je kao pametno da ustanemo ...jel
Mogo/la je svemoguci/a da skonta da cemo mi ustati jel?
- sigh
#4483 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa da. Ali uglavnom se problem odnosio na nekakvu celularnu mrezu u oku kroz koju svijetlo bespotrebno prolazi. Nesto poput stavljanja kabla ispred objektiva kamere.AleksoMKD wrote:I smjestaj sexualnih organa odma do kanalizacije nije bas najoptimalnije osmislio/laBloo wrote:![]()
Kao ni daltonizam.
- Bloo
- Globalna šefica
#4484 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
vala sve mu/joj halalim, ali fakat ovo krvarenje se moglo bolje skontatAleksoMKD wrote:Znaci placem, "sijevam ti"Bloo wrote:
to je imalo smisla kad smo hodali na sve cetiri
samo smo mi skontali da je kao pametno da ustanemo ...jelsreca da sam sam u kancelariji. Hvala ti, Bloo od srca.
Mogo/la je svemoguci/a da skonta da cemo mi ustati jel?
-
nocnaptica986
#4485 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
mozda bi trebalo zamoliti moderatora da prebaci ovu temu na religiju da ljubicica nebude sama (slabo joj ide sa argumentima)
- AleksoMKD
#4486 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sa druge strane, to jes malo natprirodno. Krvarite danima a ne umirete.Bloo wrote:
vala sve mu/joj halalim, ali fakat ovo krvarenje se moglo bolje skontat
I jos ste opasnije.
Dokaz postojanja?
- hrastov žižak
#4487 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
vidim, ova ljubičica otkako je banula na ove ćafirske teme ne prestaje se blamirat. žalosno 
-
nocnaptica986
#4488 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
jbg drug,tesko je kad imas neoborive dokaze koji nedvojbeno pobijaju vjerske bajke i basne..ona,svaka joj cast na tome, makar pokusava da odbrani svoje stavove za razliku od tebe i ostalih ljubitelja bajki koji obitavaju u topicu religijahrastov žižak wrote:vidim, ova ljubičica otkako je banula na ove ćafirske teme ne prestaje se blamirat. žalosno
- hrastov žižak
#4489 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
eto vidiš i ti kreno njenim stopama. ne budi levatnocnaptica986 wrote:jbg drug,tesko je kad imas neoborive dokaze koji nedvojbeno pobijaju vjerske bajke i basne..ona,svaka joj cast na tome, makar pokusava da odbrani svoje stavove za razliku od tebe i ostalih ljubitelja bajki koji obitavaju u topicu religijahrastov žižak wrote:vidim, ova ljubičica otkako je banula na ove ćafirske teme ne prestaje se blamirat. žalosno![]()
- jasko_ba
#4490 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Izjasnio sam se kao agnostik, ali @hrastov bez premca.
Uvijek zanimljivo
- Towelie
- Bloo
- Globalna šefica
#4492 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
towie
ti baš znaš podić atmosferu na derneku
jel da
ti baš znaš podić atmosferu na derneku
- Towelie
#4493 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da si me upoznala samo za vreme mog dzahilijetskog perioda.Bloo wrote:towie
ti baš znaš podić atmosferu na dernekujel da

-
Lopov-eliminator
#4494 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zašto govoriš o čovjeku s takvim omalovažavanjem, kao da su ono što se zove Božija pravila više fer? Zato bi trebao neki Bog da određuje šta je dobro a šta zlo, pa je dobro da nevjernik bez ijednog životnog grijeha vječno gori u paklu samo zato što nije vjerovao, dok vjernik s malim ali ipak tolerantnim brojem grijeha mogu proći u Raj.Edouard wrote: Ako bi bio istinit ateistički stav o Božjoj opstojnosti, onda bi čovjek bio apsolutno jedini taj koji određuje što je dobro, a što zlo. A historija pokazuje da to onda za samog čovjeka nije dobro.
Historija je pokazala da moral koji nameće Bog nije ništa bolji od čovjekovog. U religijama se jedna grupa favorizira nad drugom, one druge se označavaju kao negativne pojave čime ovi prvi sve ostale gledaju neprijateljski, a dokaz za to si ti sam po sebi jer ateizam pljuješ iz svih raspoloživih oružja a čak si ga i nazivao bolešću.
Zbog čovjeka su i nastala sekularna društva, da nema njih takvi kao ti bi odmah teokratiju vratili na velika vrata.
I to proizašlo iz ateizma? Ma divno. Sve što ne valja pripisuješ ateizmu, a sve što valja ide religiji. Abortus je posebno pitanje, ova tvoja postavka da je riječ o ubijanju u startu nije dobra. Prema tvojoj postavci, ti svaki put kad svršiš zapravo izvršiš masovni pokolj.Edouard wrote: Dosadno mi se ponavljati i nabrajati što sve proizlazi iz ateističkog stava, ali eto ti primjeri milionskih abortusa, ubijanja nerođenog i nevinog ljudskog bića koje se ne može braniti, pa eutanazije, pokušaji kloniranja, trgovina ljudima, seksualno roblje, totalitarističke diktature i njihovi zločini ….
Takve su posljedice tog stava da Bog ne postoji, da nema konačne nagrade i kazne za urađeno, a kada pojedinci ili grupe uzmu za pravo odlučivati o ljudskim životima, pojedinaca i skupina, dostojanstvu, slobodi.
Veliš da su pokušaji kloniranja proizilaze iz ateizma? Ma hajde. Kad bi malo izašao iz kandži mržnje shvatio bi da sve ovo što si naveo veze nema sa vjerovanjem ili nevjerovanjem u Boga. Sa naučnog aspekta postoje i pozitivne i negativne strane, a bogme ima mnogo ateista koji su protiv kloniranja ali kako ćeš ti to znati kad su ti ugurali percepciju o ateistima kao nekim čudovištima.
Trgovina ljudima? Za trgovinu ljudima postoje sankcije za ateiste kao i za vjernike, prema tome nemoj to pripisivati ateistima. Podsjećam te i na robovlasništvo koje je i tvoja religija propagirala.
Seksualno roblje? Ovo je već bezobrazluk, ponašaš se kao da je seksualno roblje ekskluziva ateista a naprasno zaboravljaš da je isto prisutno i među vjernicima.
Totalitatističke diktature? Au, ala smo selektivni mnogo. Dobro, kad neko mrzi teško je drukčije i očekivati. Kao da su totalitarističke diktature bile samo tamo gdje su ateisti, a gdje su bili vjernici bilo je med i mlijeko. Šta ćemo sa Al Assadom, sa ISIL-om, Napoleonom, Hitlerom, sa ratom koji smo imali 90-ih kad su neki htjeli ''izgoniti neprijateljsku veru iz onih koji su prodali pradedovsku veru za večer'' i vratiti nazad u pradedovsku. Ko nije htio ode glava s ramena. Šta je s Brejvikom koji je napravio ono što je napravio?
Izgleda da Božiji zakoni i nisu baš tako djelotvorni kao što misliš.
Unutrašnji glas apstraktan je pojam. Taj glas može biti ušutkan i mržnjom. Moral je nasta s ljudima kad su se počeli spajati u zajednice da bi opstali.Edouard wrote: Premda svaki čovjek, bio ateist bio vjernik ima od Boga usađen taj unutarnji glas koji ga potiče da čini dobro a izbjegava zlo, taj glas može biti i ušutkan strastima, lošim životnim navikama, porocima, ovisnostima…., i onda je teško ili nemoguće ispravno moralno djelovanje, i oslanjanje jedino na unutarnji glas je, kao što reče towelie, problematično, nesigurno.
Neupitno je da je moral u obliku izvjesnih pravila kojima su bili određeni uzajamni odnosi ljudi u zajednici morao postojati otkada i sam čovjek.
E, sad, ako ti misliš da ta pravila ne bi trebala imati racionalno opravdanje/utemeljenje, onda se pitam trebam li ti na to više što odgovarati, jer to govori dovoljno za sebe.
Kad sam spominjao racionalno opravdanje za moral, mislio sam na onaj dio u kojem ti nisi mogao svariti kako ateista može učiniti dobro djelo ako ga ne čeka vječna nagrada ili šta ga sprječava da ne učini loše ako ga ne čeka vječna kazna.
Fazon je u tome što ti činiš dobro djelo prvo radi svoje guzice da bi dobro prošao na sudnjem danu, pa onda za toga nekog, a ateista kad čini dobro, čini ga radi progresa zajednice, stavlja dobrobit zajednice ispred vlastite, pa u tom aspektu ateista čini dobro bez očekivanja ičega ekskluzivno sebi za uzvrat. Eto, u tome je razlika, u ovom drugom je u pitanju nesebičnost dok je kod tebe interesdžijska sebičnost, jer ti to ne bi uradio ako ti se za takfva djela ne bi obećavala nagrada.
Prema tome, ti Edo nisi ni moralan ni nemoralan, nego si najobičniji interesdžija.
-
belfy
#4495 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
to ne pise, nego se o tome promisli nakon procitanog. jer, ako neko drugi mora "klepiti usima na tvoje pitanje", a ti ga onda odjebes zvog toga, onda to znaci da ti imas odgovor na to pitanje. ako nemas, pa i sam "klepis usima" onda ti ne bi trebao ni sam svoje misljenje shvatati ozbiljno. nekad se covjek grdno nasadi na logiku, jelda?S4mpion wrote:Gdje to piše?belfy wrote:dok ti, naravno, imas spreman odgovor na to pitanje.S4mpion wrote: ...Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me...
- S4mpion
#4496 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dovoljno.belfy wrote:...to ne pise...,S4mpion wrote: Gdje to piše?
-
Avetinho
#4497 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
OdlicanLopov-eliminator wrote:{...}
Prema tome, ti Edo nisi ni moralan ni nemoralan, nego si najobičniji interesdžija.
-
nocnaptica986
#4498 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
vjernici su najveci licemjeriLopov-eliminator wrote:Edouard wrote:
-
belfy
#4499 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
cuj...a onaj gore nije napisao da ne zna odgovor na to pitanje, nego si ti rekao "ako ne zna da se poklopi". znaci on je samo trebao trebe pitati gje to pise i "poklopiti se" kao ti? logicno...S4mpion wrote:Dovoljno.belfy wrote:...to ne pise...,S4mpion wrote: Gdje to piše?
- S4mpion
#4500 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nobelfy wrote:cuj...a onaj gore nije napisao da ne zna odgovor na to pitanje, nego si ti rekao "ako ne zna da se poklopi". znaci on je samo trebao trebe pitati gje to pise i "poklopiti se" kao ti? logicno...S4mpion wrote: Dovoljno.