Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eisenheim wrote: ↑23/12/2022 15:12
Ja za 4 godine nisam primjetio da mi se ili smanje obrtaji ili da se promjeni zvuk da ustvari radi tu regeneraciju. Kolega koji vozi Golf 6 stalno se žali da mu ne stigne završiti tu regeneraciju a kod mene ništa.
Ako ima dpf, onda je iskljucen dpf, najvjerovatnije da je to uradio prethodni vlasnik zbog problema sa dpf-om. Sa dpf-om ne moze biti tako kao na slici. Nikada nema nista crno kod tog auta sa dpf-om. Znam jer vozim Audi. Dpf u tom motoru radi cesto regeneraciju, svakih predjenih 300 km, i nemoguce je da ne primjetis kad je radi za toliko vremena.
Koji je to A3, koji model 8P ili noviji 8V ? I 8P bi trebao imati dpf kod 2.0 motora.
Ja za 4 godine nisam primjetio da mi se ili smanje obrtaji ili da se promjeni zvuk da ustvari radi tu regeneraciju. Kolega koji vozi Golf 6 stalno se žali da mu ne stigne završiti tu regeneraciju a kod mene ništa.
Ako ima dpf, onda je iskljucen dpf, najvjerovatnije da je to uradio prethodni vlasnik zbog problema sa dpf-om. Sa dpf-om ne moze biti tako kao na slici. Nikada nema nista crno kod tog auta sa dpf-om. Znam jer vozim Audi. Dpf u tom motoru radi cesto regeneraciju, svakih predjenih 300 km, i nemoguce je da ne primjetis kad je radi za toliko vremena.
Koji je to A3, koji model 8P ili noviji 8V ? I 8P bi trebao imati dpf kod 2.0 motora.
Ako je to ovo sto se vidi u broju sasije iza ZZZ ide 8P pa valjda je to ta oznaka?
kabal1337 wrote: ↑24/12/2022 11:05
Tvoje vozilo ima DPF. Ako otvoris haubu, lijevo od turbine se vidi. Pa sta ti mislis CR tdi 2011 da nema dpf iz fabrike de bolan
Jel moguce da su one Octavije Tour 2011, 2.0TDI 110ks isle bez DPFa?
Tvoje vozilo ima DPF. Ako otvoris haubu, lijevo od turbine se vidi. Pa sta ti mislis CR tdi 2011 da nema dpf iz fabrike de bolan
Ako su išle za Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju..onda je moguće
Ako je to ovo sto se vidi u broju sasije iza ZZZ ide 8P pa valjda je to ta oznaka?
Da, to je taj model. 2012 godina mu je zadnja godina do kada se proizvodio. Najvjerovatnije da je dpf iskljucen. Nista neobicno kod nas. Vozi tako ne mozes tu nista promijeniti. Preskupo je novi ugradjivati sve dok mozes proci tehnicki pregled. Ako i ima stari dpf u kucistu, najvjerovatnije se ne moze popraviti. U sustini, i bolje sto ga nemas.
Obicno se mijenja kad se radi zamjena zupcastog i vodene pumpe odnosno kad se radi tzv veliki servis. Dugo on moze, i do 200 hiljada predjenih km. Iako ima preporuka i ranije, ali VW/Audi servisi ga mijenjaju na tom velikom servisu.
Dr. Kuca wrote: ↑25/12/2022 10:06
Sta znaci sihronizacija bregastog i koljenastog vratila? Je li to neki problem sa senzorom?
To moze da znaci da je lanac preskocio.
Ili se dobro istegao pa bjezi sa faze, sto je lose/opasno. Nadaj se da je neki problem sa senzorom. Kako nisi cuo lanac da lupa…. Ili je kais kod tebe?
Ili se dobro istegao pa bjezi sa faze, sto je lose/opasno. Nadaj se da je neki problem sa senzorom. Kako nisi cuo lanac da lupa…. Ili je kais kod tebe?
ne mora, na mazdama starijim se istezao bez ikakavih zvukova dok ne ode u 3pm, morali su opoziv pravit i povuc na servis sve i jedan 2.2mzr 2008-2013
Ma sestrino auto, tiguan 2007. Benzin. Pali normalno, vozio ga ja ide normalno sem kad ubacim u drugu malo trzne ko da ce se ugasiti sve dok ne treba uz brdo. Onda 9 puta jedva, jednom normalno.