Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Laplace

#44251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

c0de wrote: 14/06/2023 08:20
zdruzdjo wrote: 13/06/2023 23:14

Hajdemo ovako
Motoristi se uopste ne mogu ponasati nekako prema nekome. Ako imas i najmanji klikercic u glavi.a vozis motor, znas da bilo kakvo lose ponasanje se prvo obije tebi o glavu. I to zestoko.
Znaci ja ako tebi uletim u makazice i pocnem kociti, u slucaju sudara moja kicma je na nekih 50-ak cm od tvoje tvrde haube. Ishod jasan.

Drugo. To stajanje ispred vozila na semaforu i voznja izmedju auta tzv "lane splitting" je u nekim veoma naprednijim zemljama preporucljiva stvar, naravno uz zadrzavanje sigurnosti. Time se smanjuju guzve. Ali kod nas krkan odmah to shvati kao udar na ego pa ti presjece put. "Sta ti imas voziti izmedju a ja moram da cekam, e neces".
Ja to radim ukoliko je bas sigurno. Ne rizikujem da nekoga ogrebem, da se naprndecim na zebru, da se svalim pod tockove.....
Naprimjer stojim na semaforu sa motorom iza nekog golfa 2 dizela kojem su propuhale karike jos 1990-te, i lola turira.

Takso je ovdje ispao dzukela na kvadrat. Nema opravdanja. Niti sam mu se trpao, niti sam ga ugrozavao, niti sam zujao izmedju auta,.....
Ovdje cu malo generalizovati, i reci da je veoma mali(gotovo zanemarljiv) broj taksista koji nisu dzubrad u saobracaju.
Jucer takso ide na cesti na koju ja cekam na raskrsnici sa motorom da se ukljucim lijevo. Vidi me i daje desni zmigavac, ja i dalje cekam da pocne da vrsi radnju skretanja jer zmigavcima odavno ne vjerujem. Krenuo je skretati, ja lagano krecem, kad frajer samo smota nazad na glavnu i nastavi pravo...

Dedo saputnik mase rukom kroz prozor kao izvinjava se...
Taj taksista je zreo za detaljan pregled na odjelu psihijatrije. Taj je opasno skrenuo lijevo kod Albuquerqueja.
zdruzdjo

#44252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 14/06/2023 09:52
Sa snimka je vidljivo da si vozio slobodnom trakom brzinom jednakom brzini ostalih vozila, tako da je to potpuno drugačije od onoga štoje kolega opisao.

Inače, posebno u zadnje vrijeme, sklanjam se maksimalno desno u gužvama, ne samo zbog motocikala nego i zbog mogućeg nailaska vozila hitne službe.
Tako vozim inace.
Ne divljam. Imam malo puno godina da bi me "nosile" te rano-adolescentske furke zavrtanja u crveno, sveranja izmedju auta, guljenje koljenima po asfaltu u okukama....itd.
Ali me izbiju iz cipela krrembili kad uz tako moju disciplinovanu voznju, hoce da me jexx.

Prije nekih 10-ak dana sam vozio od jablanice do mostara uredno u koloni. Svi vozili nekih 90-ak, i ja zajedno sa svima. Uzivao u voznji kroz kanjon. Mogao sam preteci 10 auta, ali jok. Ovako lijepo mi bilo. Pored mene je prozujalo par nekih motorista sa 150 i vise.
Ma na pamet mi nije padalo da ubrzam i nesto preticem.
zdruzdjo

#44253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

konektovan wrote: 14/06/2023 09:08 Meni fakat ne smeta to "ponasanje" motociklista,..gdje se u onim guzvama provlace izmedju auta..isto tako i na magistrali, kad ih vidim iza sebe, uvijek desno se pomjerim da im napravim prostor za sigurno "zaobilazenje" :mrgreen: mene u istoj traci, tako da ne moraju koristiti suprotnu...
Naravno,..i ja ocekujem od njih isto tako korektno ponasanje..
Od uvijek sam tako radio od kada sam za volanom.
Sklonim se da ga ne ugrozavam ako on odluci da prozuji.
Ja ako bas imam sigurnu liniju, onda cu to uraditi. Jee ga dovoljno je da ovaj u autu malo samo trzne volanom da npr. izbjegne šaht, i ja sam pod tockovima.
laik1981

#44254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 14/06/2023 09:08 Meni fakat ne smeta to "ponasanje" motociklista,..gdje se u onim guzvama provlace izmedju auta..isto tako i na magistrali, kad ih vidim iza sebe, uvijek desno se pomjerim da im napravim prostor za sigurno "zaobilazenje" :mrgreen: mene u istoj traci, tako da ne moraju koristiti suprotnu...
:thumbup:
Ateista

#44255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

I meni je sasvim normalno da se motori provlace kad mogu, dok to rade normalno. Pretpostavljam da ih dosta zato i kupuje motor, da se brze probiju kroz guzvu. Samo kompleksasima to moze smetati.
Kao sto je vec receno, ako vidim motoristu iza sebe probacu mu napraviti prostora.
drug_profi

#44256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa maknem se naravno, vise volim da je ispred, nego da ga stalno trazim po retrovizorima.
Al'din

#44257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Al'din »

EFD22 wrote: 25/05/2023 07:08 Krajnica?

Kugla na krajnici lupka lupka lupka dok ne ispadne i onda ti točak skrene gdje on želi.

Al’ to moraš baš da zapustiš vlastito auto.

Viđao sam to u Zenici možda pet puta, i što je zanimljivo, uvijek je desni točak, i tri od pet puta bili su oni Focusi iz Gronholm generacije (2005-2007)
Te krajnice pucaju dok ih postavljas, nove, otkine se navoj, desilo mi se vise puta
Laplace

#44258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Al'din wrote: 14/06/2023 18:42
EFD22 wrote: 25/05/2023 07:08 Krajnica?

Kugla na krajnici lupka lupka lupka dok ne ispadne i onda ti točak skrene gdje on želi.

Al’ to moraš baš da zapustiš vlastito auto.

Viđao sam to u Zenici možda pet puta, i što je zanimljivo, uvijek je desni točak, i tri od pet puta bili su oni Focusi iz Gronholm generacije (2005-2007)
Te krajnice pucaju dok ih postavljas, nove, otkine se navoj, desilo mi se vise puta
Made in Papua New Guinea.
kravamuzara

#44259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kravamuzara »

Made in Bugojno :lol:
mali_balon

#44260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Tako postupa normalan psihofizicki zero odrastao covjek u normalnom svijetu.....kod e to je vec filozofija "....e nes mene pa maka svi otisli u hendek...."
mali_balon

#44261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

canvra888 wrote: 05/06/2023 02:11 https://www.klix.ba/vijesti/bih/predlaz ... /230604091

Predlaže se edukativna TV kampanja za vožnju u kružnom toku i da obuka vozača ne počinje prije 10 sati

Evo ispunile se želje forumašima :D
Prvo treba sve instruktore rastjerat i da oni ponovo polazu i vozacki i ispite za instruktora....pa nema auto skole koja vozi brze od 30...u kruznom samo desna...itd itd...uce kandidate kako da budu smetala i kako da ginu...nikad nisam ni jednog vidio na autoputu....
Najveci krivci su autoskole i instruktori i sistem koji ih tjera da rade kako rade

Nego ovo za kruzni ne treba bit filozof sve je jasno ako sam ja u lijevoj dajem desni zmigavac ja imam prednost, vozac u desnoj traci me mora propustiti da prodjem...
Naslovnica

#44262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Skontao sam da u BCC dole u podzemnom parkingu treba uvesti semafore.
Debili veze nemaju šta znači znak STOP.
Maloprije se zamalo ne sudariše, navalio retard s BMW, pravo u čovjeka iako mu je znak STOP. A ovaj drugi ne popušta. BMW na sirenu, grana nešto, pusti ga ovaj sa Insigniom, sliježe ramenima.
Još u BMW neki ćoro, ali valjda kada voziš BMW eksponencijalno poraste kurčevitost i stepen retardacije?
drug_profi

#44263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote: 14/06/2023 21:46 Skontao sam da u BCC dole u podzemnom parkingu treba uvesti semafore.
Maloprije se zamalo ne sudariše, navalio retard s BMW, pravo u čovjeka iako mu je znak STOP. A ovaj drugi ne popušta. BMW na sirenu, grana nešto, pusti ga ovaj sa Insigniom, sliježe ramenima.
Još u BMW neki ćoro, ali valjda kada voziš BMW eksponencijalno poraste kurčevitost i stepen retardacije?
Tako meni u merkatoru zena svira mase rukama.
A dva su reda, ziper, ja dolazim s desna, ona ima jos i znak stop, ali se koristi ziper.
I pustim ja jednog sa lijeva pa krenem ja, a ona na sirenu...
Ja joj pokazem znak, ona osta sa blagim telecim...
Laplace

#44264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 14/06/2023 22:51
Naslovnica wrote: 14/06/2023 21:46 Skontao sam da u BCC dole u podzemnom parkingu treba uvesti semafore.
Tako meni u merkatoru zena svira mase rukama.
A dva su reda, ziper, ja dolazim s desna, ona ima jos i znak stop, ali se koristi ziper.
I pustim ja jednog sa lijeva pa krenem ja, a ona na sirenu...
Ja joj pokazem znak, ona osta sa blagim telecim...
"Zašto mi ovaj čiko pokazuje na onaj šćap?"
noviclan

#44265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Trebao je lepO u rikverc i po gasu, ma jevo on sebi mater bmw
zdruzdjo

#44266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

I tako sinoc bio kod "Trovaca".
Coooovjece, pa ondje bi policija mogla puniti svaki dan budzet da se isplate svaki mjesec penzije.

U roku od 5 minuta je bukvalno 6 auta stalo na cestu. Znaci saobracajni kolaps. Kombi-bus, auta, sviraju,.....horor. ljudi ba cekaju hamburger, sta je.
[img][/img]
[img][/img]
ZoomZoomKiwi

#44267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Ma samo minut ba
Dimu1927

#44269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

Sarajevski ghost rider
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#44270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Znace se...ali ako je ovo kruzni u Halilovicima,..ja sam onda Nikola Tesla :mrgreen:
laik1981

#44271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

Ovo je kod binga, a ovaj mahnita vec nekoliko dana. Kontam valjda je do sad neko provalio ko je.
noviclan

#44272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

konektovan wrote: 05/07/2023 09:07
Znace se...ali ako je ovo kruzni u Halilovicima,..ja sam onda Nikola Tesla :mrgreen:
Dobro ga je zavrtio steta sto nije naisao komunalac od halilovica taman je presao preko duple pune ili da je uletio kod sandzosa u sada rentani fontele
topcam
Vozim: uzbrdo

#44273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

konektovan wrote: 05/07/2023 09:07
:D Danas oko 4, hocu u unutrasnju jer izlazim na trecem izlazu, nema sanse da neko stane, tup pogled ha dama
ha neki kojem je mobitel prisiven za uho. Sta cu vanjska i fino u krug. Jos su duze cekali doduse drugi.

Sta fali stat sekundu cak mozes puno bolje proci, prije 2 godine pustim kamion on naravno ne moze smotat mora
obje trake zauzet rezultat ja ko hadzija prodjem bez da gledam hoce li mene ili hocu li ja nekog kucnut.
ZoomZoomKiwi

#44274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Pazi trenutno na Bijači
Image

A vidi ovo:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/usporen ... /230708016

Neće glupi bošnjo nigdje drugo nego na Doljane :lol:
Ateista

#44275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Kakvi su samo mazohisti nasi ljudi, to je strasno. :lol:
Nego, jeli ono iz clanka slika doljana, jesu li modernizovali malo? Nisam prosao tu godinama...
Post Reply