Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

LEDA

#4426 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by LEDA »

MOSALJOZE wrote:Sad slušam dosta vaznih dokumenata iz Austrougarske je izgorjelo u Arhivu BIH :run:
To je dio nacionalne imovine .....dio onoga što smo , naše istorije ...... :( :( :( :( :( :(
MOSALJOZE

#4427 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MOSALJOZE »

trcicu trceci wrote:
MOSALJOZE wrote:Sad slušam dosta vaznih dokumenata iz Austrougarske je izgorjelo u Arhivu BIH :run:
pa ti si isto huligan, sta sad glumis tu, jucer si pozivao na rusenje kojecega
Popusti se mene već 3 put ti govorim
O'zone
Globalni moderator

#4428 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

20 godina loših uzora koje su pravili ovi koji sad kukaju su proizveli ovo danas.
weredsf

#4429 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

charrrmed wrote:

I ja upravo to slusam....fuj, ne mogu da vjerujem!
Sta vam je cudno, normalan svijet koji je danas bio na protestima (manjina) je dale legitimitet klosarima da naprave ovo sto su napravili, zapalili zgradu staru 110 godina, zapalili arhiv...
stojcevac

#4430 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by stojcevac »

Ministar unutrašnjih poslova kaže da policija nije reagovala, jer se danima stvarala atmosfera da je policija za sve kriva. Znači pustili su da planu zgrade da bi dokazali da je policija u pravu? Mogu samo reći da je spinovanje već počelo, uključujući i zabranu protesta koja je u najavi. Premijer FBiH je maloprije rekao da su se okupljanja trebala zabraniti. Ne opravdavam paljenje zgrada niti mi pada na pamet, međutim ovoj đubradi se mora stati u kraj na neki način. Za ovakve izjave namjernog puštanja eskalacije nasiljea ne smatram da je ministar trebao podnijeti ostavku, nego je već trebao biti uhapšen, odnosno najmanje priveden na informativni razgovor.
KAMI666

#4431 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KAMI666 »

al_neri wrote:Ovim sto "protestuju" i sto podrzavaju "proteste" ovakve, se najebem kompletne porodice.
Trebali su tebe u zgradu staviti pa da i ti izgoris, gofno jedno.
I treba sve da izgori dok ne bude kako treba i dok ne funkcionise kako treba, sve do temelja.
Sit gladnog ne razumije a drustvo kakvo je sada, te sto vi zovete "huligani", to je odraz onoga sto su vam iz ti institucija do sada servirali. Ovo su drustvo upravo oni napravili ovakvo kakvo jeste. Zato neka i gori i da Bog da i oni (kuhari) zajedno u toj vatri gorili.
Last edited by KAMI666 on 07/02/2014 19:53, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#4432 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

ne znam - ja sam za upotrebu sile - al kako vec rekoh na adrese odgovornih za postojece stanje - sad se pomijesalo to sa kriminalcima, sitnim pljackasima, huliganima i slicno....

ode sve u krivom smijeru....
Edin H.

#4433 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Edin H. »

veze s vezom wrote:Telefonska sjedinca op :D
Podrska koristenju modernim sredstvima komunikacije :thumbup: :D
newlevel

#4434 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by newlevel »

Sve ja mogu shvatiti, ali sto im je trebalo da zapale onaj mali kiosk preko puta predsjednistva ?
Koliko je duVana po podu bilo za nepovjerovati, oni penzioneri kupe ga sa poda i stavljaju u dzep :o .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4435 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

Basvod wrote:
Bravo Kolumbo. Rekoh ja juce da ce NVO lesinari okrenuti ispravne proteste radnika na svoju vodu i sve unistiti. Koji im je cilj ne znam ali uspjeli su u onom sto su naumili. Profesionalni NVO protestani su napokon digli huligane na noge i zaradili dnevnicu.

Sad je na redu policija da otkrije ko stoji iza protesta i ko je pokrenuo anarhiju.
opa, evo nam i wannabe inostranstva...

zabrinuti dakako :D
O'zone
Globalni moderator

#4436 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Mostarci :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

To su pravi ljudi
Breathless

#4437 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

Kakav ljigavac ovaj Imamovic iz Tuzle. Fuj!

I sad silnici pozivaju na nenasilje, a dok su nad ovim narodom 20 godina vrsili nasilje i doveli ga gotovo do potpunog unistenja, nisu bili tako senzibilni i prosipali hipi suplju.

Kako kazu ovi novinari, Zlaja Staljin porucio da ni po koju cijenu nece dati vlast i fotelju. Ni on ni ostali koji su imali ikakve veze ikada sa oligarhijom ne shvataju da oni vise nikome ne mogu prosipati demagogiju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4438 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Velkoski »

Daj mi majko šibicu :per: :mrgreen:
armin071

#4439 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by armin071 »

Chmoljo wrote:
Basvod wrote:
Bravo Kolumbo. Rekoh ja juce da ce NVO lesinari okrenuti ispravne proteste radnika na svoju vodu i sve unistiti. Koji im je cilj ne znam ali uspjeli su u onom sto su naumili. Profesionalni NVO protestani su napokon digli huligane na noge i zaradili dnevnicu.

Sad je na redu policija da otkrije ko stoji iza protesta i ko je pokrenuo anarhiju.
opa, evo nam i wannabe inostranstva...

zabrinuti dakako :D
:D Jaaaaakoo zabrinuti
StupskaBitanga

#4440 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

O'zone wrote:Mostarci :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

To su pravi ljudi
:thumbup:
gnjev

#4441 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

newlevel wrote:Sve ja mogu shvatiti, ali sto im je trebalo da zapale onaj mali kiosk preko puta predsjednistva ?
Koliko je duVana po podu bilo za nepovjerovati, oni penzioneri kupe ga sa poda i stavljaju u dzep :o .
Skinuo momcic neki nadzornu kameru sa vlade , pitaju ga jarani sta ce ti to . Kaze ma ne znam nek se nadje .
O'zone
Globalni moderator

#4442 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

_mufljuz_ wrote:ne znam - ja sam za upotrebu sile - al kako vec rekoh na adrese odgovornih za postojece stanje - sad se pomijesalo to sa kriminalcima, sitnim pljackasima, huliganima i slicno....

ode sve u krivom smijeru....
Ovo odavno kulminira i ako je neko mislio da će završiti sa "let it sunshine" grdno se vara.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4443 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Truba »

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Tuzla_protests

:D kad prije na vikipediji

bakir na TVu poziva za neke fondove za zapošljavanje
kaže ima novaca :lol:
JThomas

#4444 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JThomas »

Breathless wrote:Kakav ljigavac ovaj Imamovic iz Tuzle. Fuj!

I sad silnici pozivaju na nenasilje, a dok su nad ovim narodom 20 godina vrsili nasilje i doveli ga gotovo do potpunog unistenja, nisu bili tako senzibilni i prosipali hipi suplju.

Kako kazu ovi novinari, Zlaja Staljin porucio da ni po koju cijenu nece dati vlast i fotelju. Ni on ni ostali koji su imali ikakve veze ikada sa oligarhijom ne shvataju da oni vise nikome ne mogu prosipati demagogiju.
pa kad je prpa guzici i kad su shvatili da ih sutra možda ni policija neće moći zaštititi.

mislim da je par zgrada, pa i austrougarske istorijske baštine mala cijena za to.
MOSALJOZE

#4446 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MOSALJOZE »

Samo mi nije jasna jedna stvar.Cijelo vrijeme se potencira to kako nisu zeljeli da primjenjuju silu,suzavce i slično,a tu mi nešto smrdi pravo.Ljudi ti zapale zgradu opštine i kantona,djelimično i predsjedništvo i ti nećeš da koristiš silu???
StupskaBitanga

#4447 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

Kad će Zekljković dati ostavku
ExNihilo

#4448 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ExNihilo »

newlevel wrote:Sve ja mogu shvatiti, ali sto im je trebalo da zapale onaj mali kiosk preko puta predsjednistva ?
Savršena slika ovog društva.
O'zone
Globalni moderator

#4449 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Selim u Mostar :thumbup:
Brkooo

#4450 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Brkooo »

gnjev wrote:
Skinuo momcic neki nadzornu kameru sa vlade , pitaju ga jarani sta ce ti to . Kaze ma ne znam nek se nadje .
oj crnjaka :lol: :lol: :lol:
Locked