Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- Benjo73
#4401 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pozdrav svima!
Ono što zasigurno ateisti nikad neće moći objasniti jeste RED koji postoji na ovom svijetu, na svim razinama.
Za nastanak života je potrebno toliko fino ''podešavanje'' materije i zakona po kojima se ta materija ponaša, da je to prosto zapanjujuće.
Treba biti zaista veliki vjernik pa da povjeruješ u samoorganizovanje materije i slučajnu realizaciju svemira u ovako skladnom redu.
I to iz ničega.
Ono što zasigurno ateisti nikad neće moći objasniti jeste RED koji postoji na ovom svijetu, na svim razinama.
Za nastanak života je potrebno toliko fino ''podešavanje'' materije i zakona po kojima se ta materija ponaša, da je to prosto zapanjujuće.
Treba biti zaista veliki vjernik pa da povjeruješ u samoorganizovanje materije i slučajnu realizaciju svemira u ovako skladnom redu.
I to iz ničega.
- šatirana_ljubičica
#4402 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Benjo73 wrote:Pozdrav svima!
I to iz ničega.
Čovjek je sve rekao, zatvorite temu
- Bloo
- Globalna šefica
#4403 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
relaxapsidejzi wrote:
Joj kad krenu sa ovim "argumentima" stand up komicara kritikovati religiju...Ne zna se ko je gori: vehabije, jehovini svjedoci ili oni...
ovakve teme su svejedno šibanje mrtvog konja
zašto se ne zabaviti usput
- Bloo
- Globalna šefica
#4404 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
RED?Benjo73 wrote:Pozdrav svima!
I to iz ničega.
izvini, ali nevezano ateizam i religiju, ovo moram komentarisati
u prirodi nema balansa i reda
ovo što ti tvrdiš, da postoji red i balans u prirodu, su pokušali da kopiraju u kibernetici i teorijama sistema još davno i propali
ideja o prirodnom redu je uvedena da bi se ustanovio politički red
priroda je u stalnom fluxu, te nema reda
isto vrijedi i za ljudsko društvo,ali tu se više primjenjuje spontaneous order princip
- šatirana_ljubičica
#4405 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bloo wrote:RED?Benjo73 wrote:Pozdrav svima!
I to iz ničega.
izvini, ali nevezano ateizam i religiju, ovo moram komentarisati
u prirodi nema balansa i reda
ovo što ti tvrdiš, da postoji red i balans u prirodu, su pokušali da kopiraju u kibernetici i teorijama sistema još davno i propali
ideja o prirodnom redu je uvedena da bi se ustanovio politički red
priroda je u stalnom fluxu, te nema reda
isto vrijedi i za ljudsko društvo,ali tu se više primjenjuje spontaneous order princip
''U prirodi nema balansa i reda'' reče Bloo a svi popadaše na g....u od te veličanstvene izjave jer je ona inače SVJETSKI EKSPERT ZA SVA PITANJA
- Bloo
- Globalna šefica
#4406 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dašatirana_ljubičica wrote:
''U prirodi nema balansa i reda'' reče Bloo a svi popadaše na g....u od te veličanstvene izjave jer je ona inače SVJETSKI EKSPERT ZA SVA PITANJA
možeš me također pitati i za gljivične infekcije i tokove svjetske ekonomije
- šatirana_ljubičica
#4407 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
kandiduj se za predsjednikaBloo wrote:dašatirana_ljubičica wrote:
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#4408 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
čim postanem konstitutivnašatirana_ljubičica wrote:kandiduj se za predsjednikaBloo wrote:dašatirana_ljubičica wrote:
![]()
- šatirana_ljubičica
#4409 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
kandiduj se za predsjednika
[/quote]
čim postanem konstitutivna
[/quote]
znači, nećeš se nikad kandidovati
čim postanem konstitutivna
-
5 0 5
#4410 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ako je tako zapisano i tako mora ostati, nece. no, ako se nesto sto je ocito nepravedno ispravi, hoce.šatirana_ljubičica wrote:kandiduj se za predsjednika[/quote
čim postanem konstitutivna[/quote
- Bloo
- Globalna šefica
#4411 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
možda i mi dobijemo entitetšatirana_ljubičica wrote: znači, nećeš se nikad kandidovati

- shmizlica
#4412 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
sejdić, finci i blooo

- S4mpion
#4413 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.nocnaptica986 wrote:Ako mene pitaju odakle kvantne fluktuacije, a ja kažem oduvijek su tu,
- Bloo
- Globalna šefica
#4414 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
samo 3 riječiS4mpion wrote:I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.nocnaptica986 wrote:Ako mene pitaju odakle kvantne fluktuacije, a ja kažem oduvijek su tu,
Invisible Pink Unicorn
- S4mpion
#4415 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.Bloo wrote:samo 3 riječiS4mpion wrote: I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.
Invisible Pink Unicorn
- Bloo
- Globalna šefica
#4416 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ima nešto što se zove Russelov čajnikS4mpion wrote:Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.Bloo wrote:samo 3 riječiS4mpion wrote: I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.
Invisible Pink Unicorn
tako da bih ja sada svima poslužila čaj i da se igramo razlaza
- Bloo
- Globalna šefica
#4417 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa niti ti možeš dokazati da IPU ne postoji, niti on može dokazati da postoji...jer je invisibleeeeeeeeeeeee d'oh i istovremeno pinkS4mpion wrote:Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.Bloo wrote:samo 3 riječiS4mpion wrote: I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.
Invisible Pink Unicorn
zar nije to awesome
- S4mpion
#4418 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja ništa ne pokušavam dokazat, pa me se ne može ni krivitBloo wrote:pa niti ti možeš dokazati da IPU ne postoji, niti on može dokazati da postoji...jer je invisibleeeeeeeeeeeee d'oh i istovremeno pinkS4mpion wrote: Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.
zar nije to awesome
- Bloo
- Globalna šefica
#4419 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
malo čaja iz Raselovog čajnikaS4mpion wrote:Ja ništa ne pokušavam dokazat, pa me se ne može ni krivitBloo wrote:pa niti ti možeš dokazati da IPU ne postoji, niti on može dokazati da postoji...jer je invisibleeeeeeeeeeeee d'oh i istovremeno pinkS4mpion wrote: Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.
zar nije to awesomeNego zanimljiv mi ovaj gospodin koji spomenu da svoje svjetonazore bazira isključivo na razumu i naučnim dokazima, a onda spomene vječnost koja nije ni dokazana, a ni prirodna, zar to nije awesome?
- S4mpion
#4420 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Neka hvala, mi, odrasli, pijemo kafu uz cigare.Bloo wrote:malo čaja iz Raselovog čajnikaS4mpion wrote: Ja ništa ne pokušavam dokazat, pa me se ne može ni krivitNego zanimljiv mi ovaj gospodin koji spomenu da svoje svjetonazore bazira isključivo na razumu i naučnim dokazima, a onda spomene vječnost koja nije ni dokazana, a ni prirodna, zar to nije awesome?
?
- Bloo
- Globalna šefica
#4421 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
čajnik je uvijek tuS4mpion wrote:Neka hvala, mi, odrasli, pijemo kafu uz cigare.Bloo wrote:malo čaja iz Raselovog čajnikaS4mpion wrote: Ja ništa ne pokušavam dokazat, pa me se ne može ni krivitNego zanimljiv mi ovaj gospodin koji spomenu da svoje svjetonazore bazira isključivo na razumu i naučnim dokazima, a onda spomene vječnost koja nije ni dokazana, a ni prirodna, zar to nije awesome?
?
ja ću čekati
- S4mpion
#4422 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Možeš čekat, al cigare ne dam.Bloo wrote:čajnik je uvijek tuS4mpion wrote: Neka hvala, mi, odrasli, pijemo kafu uz cigare.
ja ću čekati
- Bloo
- Globalna šefica
#4423 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
imam svojeS4mpion wrote:Možeš čekat, al cigare ne dam.Bloo wrote:čajnik je uvijek tuS4mpion wrote: Neka hvala, mi, odrasli, pijemo kafu uz cigare.
ja ću čekati
dali mi bez lične
-
nocnaptica986
#4424 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa vece su sanse da postoji jednorog nego bogS4mpion wrote:Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.Bloo wrote:samo 3 riječiS4mpion wrote: I tebi je vječnost razumna iako pojma nemaš o njoj, pa ti si vjernik čovječe.
Invisible Pink Unicorn
ako iz nicega nemoze nastati nista (tvoje rijeci) iz cega je onda nastao bog
a to "vjecnost " se odnosilo kao primjer na vasu licemjernost i koristenje jednog argumenta koji vrijedi za jednu ali ne i na drugu stranu....procitaj sve a nemoj izvlaciti pola recenice
gdje dokaz da bog postoji?ja jos cekam
Last edited by nocnaptica986 on 24/11/2014 11:26, edited 1 time in total.
- S4mpion
#4425 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma nećemo se mi, vjernici, među sobom raspravljat ovdje, ha ya.nocnaptica986 wrote:pa vece su sanse da postoji jednorog nego bogS4mpion wrote: Ne bi me čudilo da poslije vječnosti vjeruje i u to.
ako iz nicega nemoze nastati nista (tvoje rijeci) iz cega je onda nastao bog