pa nismo na pijaci..ja sam te zamolio da mi das dokaz pa si mi postavio kontrapitanje.ja sam ti odg i sad je red da ti meni das odgovorS4mpion wrote:Ne možeš tek tako s jednom formulom dati odgovor na pitanje koje sam postavio, odakle energija?nocnaptica986 wrote:S4mpion wrote: Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me.
E=mc2 i m=E/c2 energija nastaje iz mase/materije i obrnuto....energija stvara masu/materiju
nisi mi odgovorio....dajte dokaz o postojanju boga..pa zar je to toliko tesko dati jedan dokaz
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
nocnaptica986
#4376 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- NIN
#4377 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
jah, malezija... pa kad zujani uzmu i jedan komunizam pod svoje on ima da bude kako treba!
...kratko, jasno, islam je zaostao za vremenom i to je cinjenica!
...kratko, jasno, islam je zaostao za vremenom i to je cinjenica!
- Bloo
- Globalna šefica
#4378 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
malo su rasisti, ali su okejTowelie wrote: Malezija, na primer.
ne muče puno žene
- S4mpion
#4379 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Odgovor koji si ti dao već podrazumijeva postojanje nečega, a ja sam te pitao o nastanku nečega IZ NIČEGA, samo sebi bez veze skačeš u stomaknocnaptica986 wrote:pa nismo na pijaci..ja sam te zamolio da mi das dokaz pa si mi postavio kontrapitanje.ja sam ti odg i sad je red da ti meni das odgovorS4mpion wrote:
Ne možeš tek tako s jednom formulom dati odgovor na pitanje koje sam postavio, odakle energija?kad odg reci cu ti..casna pionirska (hint:nema veze sa bogom)
- Towelie
#4380 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vi, zene, tamo mozete da vozite auto. Sta hocete vise?Bloo wrote:malo su rasisti, ali su okejTowelie wrote: Malezija, na primer.![]()
ne muče puno žene
A rasista ima svugde, sto otvorenih, sto prikrivenih.
- Bloo
- Globalna šefica
#4381 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Towelie wrote:Vi, zene, tamo mozete da vozite auto. Sta hocete vise?Bloo wrote:malo su rasisti, ali su okejTowelie wrote: Malezija, na primer.![]()
ne muče puno žene![]()
A rasista ima svugde, sto otvorenih, sto prikrivenih.
čak smo dobile i special pink bus u maleziji
kod njih je zajeban rasizam zbog rada u drzavnim firmama i edukacije i posebnih ID kartica
da ne peglam
- Towelie
#4382 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Poznavanje vestine peglanja tebi kao zeni moze cuda raditi.da ne peglam
- Bloo
- Globalna šefica
#4383 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nikad žene od mene ondaTowelie wrote:Poznavanje vestine peglanja tebi kao zeni moze cuda raditi.da ne peglam
ne znam ni pite razvit
al zato znam sijalicu i osigurač promjeniti i instalirati krekovanu igru
samo da mi je bor mašina gdje bi mi kraj bio
-
nocnaptica986
#4384 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pitao si odakle materija a ja ti fino odg iz energije..S4mpion wrote:Odgovor koji si ti dao već podrazumijeva postojanje nečega, a ja sam te pitao o nastanku nečega IZ NIČEGA, samo sebi bez veze skačeš u stomak
izbjegavas odg sa konta pitanjima jer si svjetan da ga nema..zato se i zove vjera jer je zasnovana na vjerovanju bez ikakvih dokaza
nauka nezna sva pitanja ali svaki dan se otkriva nesto novo i jednom cemo saznati sve...za razliku od vas vjernika koji samo sljepo i uzaludno vjerujete
ako mislite drugacije dajte dokaz pa da se i ja preobratim a ujedno i orahatim i malo pustim mozak na pasu
Last edited by nocnaptica986 on 24/11/2014 00:05, edited 1 time in total.
- S4mpion
#4385 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nocnaptica986 wrote: pitao si odakle materija a ja ti fino odg iz energije..
izbjegavas odg sa konta pitanjima jer si svjetan da ga nema..zato se i zove vjera jer je zasnovana na vjerovanju bez ikakvih dokaza
nauka nezna sva pitanja ali svaki dan se otkriva nesto novo i jednom cemo saznati sve...za razliku od vas vjernika koji samo sljepo i uzaludno vjerujete
Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me.Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me.
- Towelie
#4386 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bloo wrote:nikad žene od mene ondaTowelie wrote:Poznavanje vestine peglanja tebi kao zeni moze cuda raditi.da ne peglam
ne znam ni pite razvit
al zato znam sijalicu i osigurač promjeniti i instalirati krekovanu igrui ekser zakucati
![]()
samo da mi je bor mašina gdje bi mi kraj bio
Mislim da ti svog muskarca trebas traziti u Skotskoj, ionako si redefinisala uloge nosaca pantalona, odnosno nositeljke suknje.
- Bloo
- Globalna šefica
#4387 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Towelie wrote: Mislim da ti svog muskarca trebas traziti u Skotskoj, ionako si redefinisala uloge nosaca pantalona, odnosno nositeljke suknje.
hajd stisni i reci to nekom Škotu
- Towelie
#4388 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Naci ces nacina, zensko si. Mislim da ce pomoci kada mu uspesno krekujes novi CoD nakon sto si uspesno popravila sudoperu samostalno.Bloo wrote:Towelie wrote: Mislim da ti svog muskarca trebas traziti u Skotskoj, ionako si redefinisala uloge nosaca pantalona, odnosno nositeljke suknje.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#4389 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
mislila sam na tebeTowelie wrote:Naci ces nacina, zensko si. Mislim da ce pomoci kada mu uspesno krekujes novi CoD nakon sto si uspesno popravila sudoperu samostalno.Bloo wrote:Towelie wrote: Mislim da ti svog muskarca trebas traziti u Skotskoj, ionako si redefinisala uloge nosaca pantalona, odnosno nositeljke suknje.![]()
da ovo ponovis nekom Skotu
ponesi neki nanin zapis
čekam te u hitnoj
- Towelie
#4390 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne bi se oni bunili previse, ionako se ponose sto nose kilt.mislila sam na tebe
da ovo ponovis nekom Skotuoko suknje i rodnih uloga
ponesi neki nanin zapis
čekam te u hitnoj
I uvek mogu da se vadim da sam bukvalista i da zamene nositi suknju/pantalone ima samo puko bukvalisticko znacenje.
-
belfy
#4391 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dok ti, naravno, imas spreman odgovor na to pitanje.S4mpion wrote: ...Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me...
- S4mpion
#4392 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Gdje to piše?belfy wrote:dok ti, naravno, imas spreman odgovor na to pitanje.S4mpion wrote: ...Ako si jedan od onih koji se na pitanje o nastanku života i materije(nečega iz ničega) poklope ušima, poštedi me...
-
nocnaptica986
- Bloo
- Globalna šefica
#4394 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Towelie wrote:Ne bi se oni bunili previse, ionako se ponose sto nose kilt.mislila sam na tebe
ponesi neki nanin zapis
čekam te u hitnoj
I uvek mogu da se vadim da sam bukvalista i da zamene nositi suknju/pantalone ima samo puko bukvalisticko znacenje.
Gay marriage and marijuana being legalized on the same day.
Leviticus 20:13 – “if a man lays with another man, as with a woman, he should be stoned.”
We’ve just been interpreting it wrong all along.
-
nocnaptica986
#4395 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Jos cekam dokaz kreacionista
- Towelie
#4396 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
hahahaha...bukvalizam at its best.Bloo wrote:Towelie wrote:Ne bi se oni bunili previse, ionako se ponose sto nose kilt.mislila sam na tebe
ponesi neki nanin zapis
čekam te u hitnoj
Leviticus 20:13 – “if a man lays with another man, as with a woman, he should be stoned.”
- sigh
#4397 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Definisi "nicega" ? gdje se nalazi ? gdje je zabiljezeno "nicega" ? da li imas dokaz da postoji "nista" ?S4mpion wrote:Odgovor koji si ti dao već podrazumijeva postojanje nečega, a ja sam te pitao o nastanku nečega IZ NIČEGA, samo sebi bez veze skačeš u stomaknocnaptica986 wrote:pa nismo na pijaci..ja sam te zamolio da mi das dokaz pa si mi postavio kontrapitanje.ja sam ti odg i sad je red da ti meni das odgovorS4mpion wrote:
Ne možeš tek tako s jednom formulom dati odgovor na pitanje koje sam postavio, odakle energija?kad odg reci cu ti..casna pionirska (hint:nema veze sa bogom)
-
nocnaptica986
#4398 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Teorija velikog praska je poprilično dobro potkrijepljena dokazima i gotovo smo sigurni da je tako naš svemir nastao. Za sad ne znamo što je izazvalo BB, a možda i nikad nećemo saznati. za sada najbolji kandidat da to pojasni je Kvantna fluktuacija
Argument "ne znamo što je izazvalo BB (big bang) znači Bog" je čisti argument iz neznanja ili Bog praznina (God of the gaps) argument. Taj argument je na razini "ne znamo kako nastaju munje, pa sigurno neki bog udara čekićem i stvara ih."
ovi vjernici sto postavljaju pitanje 'a odakle onda to ', nije li licemjerno da isto pitanje odbacuju kad je riječ o Bogu. Nije li malo licemjerno od vjernika tvrditi da je za sve potreban uzročnik osim za Boga?
Ako ja njih pitam odakle Bog, oni ce mi reć oduvijek je tu. Ako mene pitaju odakle kvantne fluktuacije, a ja kažem oduvijek su tu, oni ćeš mi reć da to ne može tako. tu je jedan ogroman problem u takvoj komunikaciji? Ako za jednu, samo jednu, stvar kažo da ne može biti oduvijek tu, onda to isto moraš primjenit na apsolutno sve ostalo. za jednu tezu tražiti uzročnik, a za drugu tvrditi da uzročnik je obično licemjerje.
Argument "ne znamo što je izazvalo BB (big bang) znači Bog" je čisti argument iz neznanja ili Bog praznina (God of the gaps) argument. Taj argument je na razini "ne znamo kako nastaju munje, pa sigurno neki bog udara čekićem i stvara ih."
ovi vjernici sto postavljaju pitanje 'a odakle onda to ', nije li licemjerno da isto pitanje odbacuju kad je riječ o Bogu. Nije li malo licemjerno od vjernika tvrditi da je za sve potreban uzročnik osim za Boga?
Ako ja njih pitam odakle Bog, oni ce mi reć oduvijek je tu. Ako mene pitaju odakle kvantne fluktuacije, a ja kažem oduvijek su tu, oni ćeš mi reć da to ne može tako. tu je jedan ogroman problem u takvoj komunikaciji? Ako za jednu, samo jednu, stvar kažo da ne može biti oduvijek tu, onda to isto moraš primjenit na apsolutno sve ostalo. za jednu tezu tražiti uzročnik, a za drugu tvrditi da uzročnik je obično licemjerje.
- šatirana_ljubičica
#4399 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Neko gore reče kad bih ja htjela razumjeti druge i drugačije i kada bih htjela ( eh kad bi tiiiiii haha) ne samo slijepo slijediti Kur'an i upute nego RAZMISLITI SVOJOM GLAVOM....
Kako znaš da nisam?Po tome što sam u tom slučaju trebala postati ateista ?? Jel vama mjerilo napretka kad čovjek postane ateista???Ako jeste onda ste u dobroj gabuli
nije to više ni za psihijatra nego za zatvora
I da, nešto se NIN razmahao sa određenim izjavama, kao tvrdi on nešto, da ti šapnem NIN da niko ne čuje: n e d o l i k u j e j e d n o m m o d e r a t o ru t o ....
Kako znaš da nisam?Po tome što sam u tom slučaju trebala postati ateista ?? Jel vama mjerilo napretka kad čovjek postane ateista???Ako jeste onda ste u dobroj gabuli
I da, nešto se NIN razmahao sa određenim izjavama, kao tvrdi on nešto, da ti šapnem NIN da niko ne čuje: n e d o l i k u j e j e d n o m m o d e r a t o ru t o ....
- apsidejzi
#4400 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Joj kad krenu sa ovim "argumentima" stand up komicara kritikovati religiju...Ne zna se ko je gori: vehabije, jehovini svjedoci ili oni...Bloo wrote:Towelie wrote:Ne bi se oni bunili previse, ionako se ponose sto nose kilt.mislila sam na tebe
ponesi neki nanin zapis
čekam te u hitnoj