Istog sam misljenja,samo im ovako razvlace pamet,trebaju Iranci nekog poput rahmetli Selima Beslagica,ako je rat,nek je rat.Haris.ba wrote: ↑18/06/2025 22:05Negdje procitah da je Hezbo objavio da ce se ukljuciti samo ako dodje u pitanje opstanak rezima u Iranu. Izgleda da jos sebi nisu dosli.Toffee karamela wrote: ↑18/06/2025 22:03 šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?
nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neče nipta da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?
imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)giće
Iranci su ludi sto uopce pregovaraju vise o nuklearnom sporazumu.
IRAN
- alijagoro
#43501 Re: IRAN
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#43502 Re: IRAN
ova im je nova ergela jednaka našoj...jednako šuplji i bezobrazni, samo s više paraalijagoro wrote: ↑18/06/2025 20:51Ove politicare cim neko nacepi,skontas koliko su prazni i puni fraza,nista vise od toga.Lik ne zna nista o Iranu,ali zna da imaju bombu,ne zna ni svoju svetu knjigu,ali zna da tamo negdje pise,da treba blagosloviti izrael![]()
-
nusmir
#43503 Re: IRAN
To je to... isto tako sumnjam da je bilo sta od nuklearki znacajnije osteceno... 20 godina su imali prijetnje i da to premjeste ispod zemlje. Mislim da niko ne zna koliko je to stvarno ukopano osim par ljudi koji su to projektovali. Tuneli se rade 1000 m ispod zemlje zasto ne i nuklearno postrojenje ?Toffee karamela wrote: ↑18/06/2025 22:03 šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?
nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neće ništa da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?
imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)ngiće
Kada se buse takvi objekti nebitno je koja je dubina .
-
Labirint
- JoseMujica
#43505 Re: IRAN
svakome je jasno bilo šta će se desiti nakon 7. oktobra...al morali su Hamasovci to odraditi za Putina...Iran je tu bio posrednik i logističar...debili
-
Static-X
#43506 Re: IRAN
Ma ja ba. Kad svi krenu, ukljucujuci i hute sa svojim camcima preko crvenog mora ima da zionisti plivaju do kipra.nusmir wrote: ↑18/06/2025 22:09To je to... isto tako sumnjam da je bilo sta od nuklearki znacajnije osteceno... 20 godina su imali prijetnje i da to premjeste ispod zemlje. Mislim da niko ne zna koliko je to stvarno ukopano osim par ljudi koji su to projektovali. Tuneli se rade 1000 m ispod zemlje zasto ne i nuklearno postrojenje ?Toffee karamela wrote: ↑18/06/2025 22:03 šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?
nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neće ništa da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?
imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)ngiće
Kada se buse takvi objekti nebitno je koja je dubina .
- P.Starck
#43507 Re: IRAN
Pitanje je ko je i zašto izveo taj napad i kako na granici koja ima zidove i kamere to niko nije primjetio dok nije bilo "kasno". Meni je indikativno otkriće da trenutno Izrael sponzoriše različite frakcije na teritoriju Gaze što je na kraju i sam Netenjahu priznao. Kao da, dostavljamo MTS određenim frakcijama u Gazi u cilju bla bla bla
Taj napad iz oktobra nikada nije imao smisla a kada znaš da sada nakon kompletnog razaranja svega u Gazi I desetkovanja stanovništva Izrael priznaje da dostavlja MTS određenim grupama u Gazi niko ne postavlja pitanje a da niste onako slučajno istim grupama dostavili oružje I prije famoznog oktobra I da nisu isti ti inicijatori lažnog "napada".
-
palermo
#43508 Re: IRAN
Pa.i mi smo ratovali I u isto vrijeme.pregovarali sa mnogima.alijagoro wrote: ↑18/06/2025 22:09Istog sam misljenja,samo im ovako razvlace pamet,trebaju Iranci nekog poput rahmetli Selima Beslagica,ako je rat,nek je rat.Haris.ba wrote: ↑18/06/2025 22:05Negdje procitah da je Hezbo objavio da ce se ukljuciti samo ako dodje u pitanje opstanak rezima u Iranu. Izgleda da jos sebi nisu dosli.Toffee karamela wrote: ↑18/06/2025 22:03 šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?
nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neče nipta da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?
imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)giće
Iranci su ludi sto uopce pregovaraju vise o nuklearnom sporazumu.
Ne vidim nista lose u pregovaranju, ako su pametni onda to moze biti samo njihova pobjeda ili bolje receno poraz Izraela.
Naravno, sve pod.uslovom da ovi ne yraze nekakvu predaju.
- Ludzak
- JoseMujica
#43510 Re: IRAN
znam da Gorana volite više nego mene
-
zigzag
#43511 Re: IRAN
Kad je jevrejski režim iscjepkao paleatinsku teritoriju oko Jerusalima i sveo ih na geto, onda se okrenuo prema Gazi. A hamas kao slučajno uradio to što je uradio. Nikad nisu imali ovakve organizovane ali besmislene napade prema gradićima a ovaj put su to uradili bez ikakvog smislenog cilja osim da daju povod režimu da ih utjera u zemlju.JoseMujica wrote: ↑18/06/2025 22:13svakome je jasno bilo šta će se desiti nakon 7. oktobra...al morali su Hamasovci to odraditi za Putina...Iran je tu bio posrednik i logističar...debili
-
talijan97
#43512 Re: IRAN
Zbog lojavih ruja nam se i kvalitet zivota pogorsao.JoseMujica wrote: ↑18/06/2025 22:13svakome je jasno bilo šta će se desiti nakon 7. oktobra...al morali su Hamasovci to odraditi za Putina...Iran je tu bio posrednik i logističar...debili
A zapad zeli da unovci ovu priliku i izaci sto dalje na istok.
Pustili su oni i Assada i Iran niz vodu
Last edited by talijan97 on 18/06/2025 22:22, edited 1 time in total.
- alijagoro
#43513 Re: IRAN
Opa,imamo strucnjaka na temi,pa baci koju duzu analizu,pa cemo vidjeti tvoje znanje ako ovo eskalira ili ako se smiri
- alijagoro
#43514 Re: IRAN
Vjerovatno neki stari snimak
-
zigzag
#43515 Re: IRAN
P.Starck wrote: ↑18/06/2025 22:16Pitanje je ko je i zašto izveo taj napad i kako na granici koja ima zidove i kamere to niko nije primjetio dok nije bilo "kasno". Meni je indikativno otkriće da trenutno Izrael sponzoriše različite frakcije na teritoriju Gaze što je na kraju i sam Netenjahu priznao. Kao da, dostavljamo MTS određenim frakcijama u Gazi u cilju bla bla bla
Taj napad iz oktobra nikada nije imao smisla a kada znaš da sada nakon kompletnog razaranja svega u Gazi I desetkovanja stanovništva Izrael priznaje da dostavlja MTS određenim grupama u Gazi niko ne postavlja pitanje a da niste onako slučajno istim grupama dostavili oružje I prije famoznog oktobra I da nisu isti ti inicijatori lažnog "napada".
Ali je jevrejski režim dobio sve simpatije svijeta da danas ubija djecu po želji.
I da danas "ima pravo da se brani"
-
geoxx
#43516 Re: IRAN
Nema sanse da je Iran presusio sa raketama, lanserima i slicno. Pa i Hamas i dan danas ispali koju. Da ne pricamo kako i koliko se Hezbolah drzao sa raketama.
Ko ce znati. Ili taktiziraju s Trumpom, da ne prevagne on na rat zbog razaranja Izraela koje je ocito ili se neki dilovi rade iza zavjese. Ne znam sta bi jos moglo biti.
Ko ce znati. Ili taktiziraju s Trumpom, da ne prevagne on na rat zbog razaranja Izraela koje je ocito ili se neki dilovi rade iza zavjese. Ne znam sta bi jos moglo biti.
- JoseMujica
#43517 Re: IRAN
možda će se saznati tek za nekih 20-30 godina zašto se to desilo i s kojim ciljemzigzag wrote: ↑18/06/2025 22:20Kad je jevrejski režim iscjepkao paleatinsku teritoriju oko Jerusalima i sveo ih na geto, onda se okrenuo prema Gazi. A hamas kao slučajno uradio to što je uradio. Nikad nisu imali ovakve organizovane ali besmislene napade prema gradićima a ovaj put su to uradili bez ikakvog smislenog cilja osim da daju povod režimu da ih utjera u zemlju.JoseMujica wrote: ↑18/06/2025 22:13svakome je jasno bilo šta će se desiti nakon 7. oktobra...al morali su Hamasovci to odraditi za Putina...Iran je tu bio posrednik i logističar...debili
- ovo_malo_duse
#43518 Re: IRAN
Ljudi moji pa zar jos padate na ove cio ublehe. Pa nema normalne drzave( pod normalna, uredjena i dovoljno informisana ) od Engleza do Kineza ko nije izvukao Ambasadu iz Izraela. Sto li boze? Sta mislite jel oni znaju nesto sto mi ne znamo? Sve ostalo je djecoubilacka ubleha. Kad su vidjeli da je narandza neodlucan . Sad su izkukamcili ove Europske pizdune da probaju nekako ih izvuc.
Imam Kineza na poslu kaze tip hladno da Vojana oprema lagano ide iz Kine za Iran sto direkt o sto preko Pakistana. Igranka sa Indijom je bila da Indijci zbombaju Pakistan da zatvore tu rutu. Al su ih Kinezi nazigu jer su znali sta ide sljedece . Tip ima pHD. Tu je samo da uci i ode nazad. Cale mu nakav veci oficir u Kineskoj vojsci.
On ispricao meni ja vama. Ni u dzep ni iz dzepa.
Imam Kineza na poslu kaze tip hladno da Vojana oprema lagano ide iz Kine za Iran sto direkt o sto preko Pakistana. Igranka sa Indijom je bila da Indijci zbombaju Pakistan da zatvore tu rutu. Al su ih Kinezi nazigu jer su znali sta ide sljedece . Tip ima pHD. Tu je samo da uci i ode nazad. Cale mu nakav veci oficir u Kineskoj vojsci.
-
talijan97
#43519 Re: IRAN
Iran definitivno kalkulise i pokusava tapkati na crvenoj liniji, ne prelazeci je.geoxx wrote: ↑18/06/2025 22:25 Nema sanse da je Iran presusio sa raketama, lanserima i slicno. Pa i Hamas i dan danas ispali koju. Da ne pricamo kako i koliko se Hezbolah drzao sa raketama.
Nalaze se u preteskoj situaciji, sami su a za vratom im je sila.
-
newera86
#43520 Re: IRAN
”Samo u utvrđenim gradovima ili iza zidina oni se protiv vas smiju skupno boriti. Oni su junaci u međusobnim borbama. Ti misliš da su oni složni, međutim, srca su njihova razjedinjena, zato što su oni ljudi koji nemaju pameti.” (El-Hašr, 14.)
-
swanfilter
#43521 Re: IRAN
Iranci bi u tri dana smirili Jordance. I trebalo je ih smiriti na samom pocetku sa nekoliko preciznih. Danas se mozda ne bi kurc...ili.
Al sitski Iran sebi u ovom trenutku ne moze priustiti samaranje kvazi Muhamedove loze.
- Rejhana
#43522 Re: IRAN
„Zapanjujuća informacija o iranskom projektilu koji je pao u Bat Yamu je da je više od 1% doseljenika, odnosno oko 1500 ljudi, ostalo bez domova, jer će 20 zgrada biti potpuno srušeno.“
- alijagoro
#43523 Re: IRAN
Ja sam procitao da su poslali tri transportna aviona Iranu,sta je u njima,ostaje misterija.Navodno Kinezi se planiraju drzati po strani,ali ce vjerovatno poslati oruzje Iranu odnosno vec jesu nesto.ovo_malo_duse wrote: ↑18/06/2025 22:27 Ljudi moji pa zar jos padate na ove cio ublehe. Pa nema normalne drzave( pod normalna, uredjena i dovoljno informisana ) od Engleza do Kineza ko nije izvukao Ambasadu iz Izraela. Sto li boze? Sta mislite jel oni znaju nesto sto mi ne znamo? Sve ostalo je djecoubilacka ubleha. Kad su vidjeli da je narandza neodlucan . Sad su izkukamcili ove Europske pizdune da probaju nekako ih izvuc.
- Rejhana
#43524 Re: IRAN
Revolucionarna garda izdala je obavijest o evakuaciji hotela David Kempinski u Tel Avivu, jednog od najluksuznijih hotela u Tel Avivu. Ovo je hotel u kojem Channel 12 News emitira vijesti od početka rata s Irancima.
- Ludzak
#43525 Re: IRAN
Joj kad se počnu citirati kuranski ajeti
Pa šta taj Kur'an govori za muslimane i razjedinjenosti istih?
Pa šta taj Kur'an govori za muslimane i razjedinjenosti istih?