IRAN

Danguba

#43476 Re: IRAN

Post by Danguba »

Bobi wrote: 18/06/2025 21:11
Danguba wrote: 18/06/2025 20:59
Vjecita_zavrzlama wrote: 18/06/2025 18:24 Gledajte snimke iz Teherana i vidjet cete skroz drugi svijet u odnosu na saudiju irak siriju itd
,djevojke same setaju i vidi se jednostavno da su civilizacija za arape.I taj i takav narod zivi pod islamizmom(90% zena nosi sal preko ramena samo , dobar dio ni to),cure same navecer i kaficu sto i jedna arapkinbja komentarise ispod ne mozes naci u arapskom svijetu

Ne moze mi Niko reci da taj narod ne zeli slobodu, ev gledajte:

https://youtu.be/Kal5HaWT1V0?si=VhYuEnl4oL3aXjHk

40% zena se obrazuje visoko, u rangu zapada, za njih smo Bangladesh :D
Predrasude su cudo.
U Iranu zene zavrsavaju po tri fakulteta.
Skoro svaki fakultet ima obdaniste gdje one ostave djecu i idu na predavanja. Gdja smo mi tu ili zapad?

Dosta razvoda imaju jer ih muzevi ne mogu finansijski da prate. Mnogo vole da se sredjuju.
Izuzetno lijepe zene...ali, hajmo mi to gledati kao izasli iz pecine.
Moja ima doktorat :D.
Bravo majstore. :thumbup:
Samo obrazovanje nas moze spasiti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43477 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Idemedosumom

#43478 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Joj ovih cio-smrcaka na temi. Teheran gori, stanovništvo bježi, ustvari ne bježi, nego protestuje i obara režim :lol:

Svaki napad Irana- ma nema, šta je ovo samo pola rakete ispalili, ma sve im poskidali.. i za ovo se pripremaju od 79-te, hahahah. A onda vidiš snimke iz Haife, Tel Aviva, iz bunkera, prazne police u marketima, zabrana napuštanja države, ušute se, pa opet u krug :izet:
karanana

#43479 Re: IRAN

Post by karanana »

ne znam je li vec diskutovano, nisam nesto aktivan na temi, ali cujem da je izrael koristio IAEA kao spijunsko tijelo i preko njih dobijao sve podatke o tome gdje je sta i ko je imenom i prezimenom ukljucen u iranski nuklearni program. vjerovatno svi likvidirani sada.
canvra888

#43480 Re: IRAN

Post by canvra888 »

Idemedosumom wrote: 18/06/2025 21:22 Joj ovih cio-smrcaka na temi. Teheran gori, stanovništvo bježi, ustvari ne bježi, nego protestuje i obara režim :lol:

Svaki napad Irana- ma nema, šta je ovo samo pola rakete ispalili, ma sve im poskidali.. i za ovo se pripremaju od 79-te, hahahah. A onda vidiš snimke iz Haife, Tel Aviva, iz bunkera, prazne police u marketima, zabrana napuštanja države, ušute se, pa opet u krug :izet:
I svima odjednom smetaju režimi država s kojim nemaju nikakve veze :-)
zigzag

#43481 Re: IRAN

Post by zigzag »

Ali su uredno na strani djecoubica.
Danguba

#43482 Re: IRAN

Post by Danguba »

karanana wrote: 18/06/2025 21:24 ne znam je li vec diskutovano, nisam nesto aktivan na temi, ali cujem da je izrael koristio IAEA kao spijunsko tijelo i preko njih dobijao sve podatke o tome gdje je sta i ko je imenom i prezimenom ukljucen u iranski nuklearni program. vjerovatno svi likvidirani sada.
Upravo to.
Mozes misliti koji su to teroristi.

Pozivaju na pregovore ne radi svrhe nego radi podataka.
Koji terorizam nekoj drzavi ubijati strucnjake.

Uradi njima cijeli svijet se okomi na tebe.
Ironmen

#43483 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Velkoski wrote: 18/06/2025 21:18
US LAWMAKERS TO NYT: GULF ARAB LEADERS PRIVATELY CALLED FOR ELIMINATING IRANIAN NUCLEAR THREAT
TRUMP: I HAVENT MADE A FINAL DECISION YET
Trump: We will meet shortly in the White House Emergency Room.
Ma ovaj lik je mrtva trolčina :lol:

Sto je najgore po gestikulaciji tijela on uziva u ovome kao dijete kad se igra u parku sa vrsnjacima kada mu je dopamin na max i nece da ide kuci, lik je prepun energije i samo da se novinari vrte oko njega nema veze sto na svakoj izjavi lupa gluposti i takav lik vodi najmocniji silu na Svijetu a jos 3+ godine su pred nama. Najjace mi je sinoc izlazi iz wc-a u avionu i daje izjavu novinaru koji ga snima mobitelom dok mu je kacket na glavi Idiokratija cista.
alijagoro

#43484 Re: IRAN

Post by alijagoro »

zigzag wrote: 18/06/2025 21:28 Ali su uredno na strani djecoubica.
Jel ti ko hakiro profil,nesto si mi previse protiv izraelaca :-D
ladacoko

#43485 Re: IRAN

Post by ladacoko »

:D
ZmajOdBosne76 wrote: 18/06/2025 21:04 Još malo pa će noć, pa da počnemo.
Nije zanimljivo vise, vjerovatno im internet sasjeku pa qrko za nas.

Ne moze vise posten narod ni uzivati u ravnanju zionista
talijan97

#43486 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Ovo su rezultati

🔍
Summary Table

Category Reported Impact (June 2025)

Fatalities ~24 Israelis killed
Injured Hundreds wounded
Buildings Multiple residential blocks damaged or collapsed
Displaced ~100 evacuated in Ramat Gan; wider shelter usage concern
Air Defence Many missiles intercepted—some still landed
zigzag

#43487 Re: IRAN

Post by zigzag »

alijagoro wrote: 18/06/2025 21:32
Ja sam protiv "preventivnih agresora". Tj ruske i jevrejske četničije.

Samo što nakon onog 07.oktobra nemam stomak da pratim Gazu jer sam znao šta će se desiti. To sam par puta spominjao.
nusmir

#43488 Re: IRAN

Post by nusmir »

Od izraela mislim da je to to ovakvo bombardovanje je dugorocno neodrzivo... Gledam domete aviona pod punim teretom najmanje 2 punjenja u zraku moraju imati i jedno u povratku za ovakve napade....
Ima ovdje jos mnogo rezerve . Izrael ne gadja vise naftna polja i rafinerije dok takodje iran moze lagano naciljati fabrike vode,elektrane itd bukvalno da im se usere u zivot.

Samo mi nije jasno zasto nisu probali ciljati aerodrome sa kojih lete ovi avioni
HarTar

#43489 Re: IRAN

Post by HarTar »

ovo_malo_duse wrote: 18/06/2025 20:41
HarTar wrote: 18/06/2025 20:27
JoseMujica wrote: 18/06/2025 20:25

jel prošo?
Obori ga prokleti Jordan.
Cime su ga srusili. Patriot?
Naravno, dronove obaraju avionima.
alijagoro

#43490 Re: IRAN

Post by alijagoro »

zigzag wrote: 18/06/2025 21:37
alijagoro wrote: 18/06/2025 21:32
Ja sam protiv "preventivnih agresora". Tj ruske i jevrejske četničije.

Samo što nakon onog 07.oktobra nemam stomak da pratim Gazu jer sam znao šta će se desiti. To sam par puta spominjao.
:thumbup:
lajkujMe

#43491 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

nusmir wrote: 18/06/2025 21:42 Od izraela mislim da je to to ovakvo bombardovanje je dugorocno neodrzivo... Gledam domete aviona pod punim teretom najmanje 2 punjenja u zraku moraju imati i jedno u povratku za ovakve napade....
Ima ovdje jos mnogo rezerve . Izrael ne gadja vise naftna polja i rafinerije dok takodje iran moze lagano naciljati fabrike vode,elektrane itd bukvalno da im se usere u zivot.

Samo mi nije jasno zasto nisu probali ciljati aerodrome sa kojih lete ovi avioni
U zabludi si da ovo Izrael sam finansira.

Ovo je proxi rat Amerika vs Iran, Amerika dotura oruzije.
Jucer citam uspostavljen zracni most Ameri salju desetine aviona prema Izraelu.
Uz to su poslali skoro sve tankere iz Europe na BI.

Nebo od Sirije, Jordana i Iraka je free zona za Izrael a vala i Iran je free zona. Ni jedna jedina slika oborenog aviona Izraelske avijacije samo 1 slika jednog drona sto su oborili.

Iran svom srecom ima kamaru balistickih projektila pa moze uzvratiti do neke mjere. Ali sve su to stacionarne mete dom Izrael zna uz pomoc Amera gdje je svaka VIP individua u Iranu.
Cinjenica da Iran pun "mossad" spavaca takodjer mnogo toga govori o samom Iranu.
Nisam jos vidio nikakva hapsenja od strane Irana (ne znaju).

Da Iran nema Balisticke nista ih ne bi razlikovalo od Palestinaca, Hezbolaha i Huta.
Da ima makar ono sto su imali prije 2 godine sa Irakom i Sirijom mogli bi poslati pjesadiju a ni to nemaju sada.
Čitalac

#43492 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Reuters:
European officials will meet with Iran in Geneva on Friday, Reuters reports, citing a German diplomatic source.
The foreign ministers of Germany, France and Britain, as well as EU foreign policy chief Kaja Kallas, will join the nuclear talks with Iranian diplomats.
nusmir

#43493 Re: IRAN

Post by nusmir »

lajkujMe wrote: 18/06/2025 21:54
nusmir wrote: 18/06/2025 21:42 Od izraela mislim da je to to ovakvo bombardovanje je dugorocno neodrzivo... Gledam domete aviona pod punim teretom najmanje 2 punjenja u zraku moraju imati i jedno u povratku za ovakve napade....

Nebo od Sirije, Jordana i Iraka je free zona za Izrael a vala i Iran je free zona. Ni jedna jedina slika oborenog aviona Izraelske avijacije samo 1 slika jednog drona sto su oborili.

Iran svom srecom ima kamaru balistickih projektila pa moze uzvratiti do neke mjere. Ali sve su to stacionarne mete dom Izrael zna uz pomoc Amera gdje je svaka VIP individua u Iranu.
Cinjenica da Iran pun "mossad" spavaca takodjer mnogo toga govori o samom Iranu.

Da Iran nema Balisticke nista ih ne bi razlikovalo od Palestinaca, Hezbolaha i Huta.
Da ima makar ono sto su imali prije 2 godine sa Irakom i Sirijom mogli bi poslati pjesadiju a ni to nemaju sada.

Nije to neodrzivo samo zbog finansija ima tu milion razloga... Kao sto i vidis bombardovanje nije kao prvog dana niti se moze takav tempo drzati... Takodje hezbolah se nigdje ne spominje ja vjerujem da su se uspjeli reorganizovati i da se cuvaju kao dzoker.... Takve grupe se ne mogu razmontirati ako ubijes vodju i jos par glavnih ljudi...
Haris.ba

#43494 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

nusmir wrote: 18/06/2025 21:42 Samo mi nije jasno zasto nisu probali ciljati aerodrome sa kojih lete ovi avioni

Aerodrome ko aerodrome je tesko unistiti.

Ali, zanimljivo je da nisu gadjali avione kada slete. Moraju neki period provesti u hangaru.

Ili su stvarno srokali proizvodnju raketa u Iranu, ili Iran nesta taktizira po obicaju i igra sah sam sa sobom.
Toffee karamela

#43495 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?

nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neće ništa da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?

imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)ngiće
Last edited by Toffee karamela on 18/06/2025 22:05, edited 3 times in total.
Sefket007

#43496 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

lajkujMe wrote: 18/06/2025 21:54

Niko nije vidio nikakve Izraelske avione iznad Teherana...

A hapšenja se dešavaju svaki dan i ima tona snimaka i slika toga... od oresretnutnih kombija i kamiona sa opremom do pohapšenih špijuna.

Iran je prelijepa i dobro uredjena zemlja koja je izabrala da ima svoju slobodu i svoj put i da ne bude ROB Cionista i USA i zato placa cijenu.

Ljudi koji PRICAJU o nekakvim ljudskim pravima i IRANU i kao da to neka tema i problem za EU I USA nakon svega ovoga u GAZI su smiješni i pateticni.
Last edited by Sefket007 on 18/06/2025 22:05, edited 1 time in total.
alijagoro

#43497 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Čitalac wrote: 18/06/2025 21:59 Reuters:
European officials will meet with Iran in Geneva on Friday, Reuters reports, citing a German diplomatic source.
The foreign ministers of Germany, France and Britain, as well as EU foreign policy chief Kaja Kallas, will join the nuclear talks with Iranian diplomats.
Da opet nije kakva spletka,pamet u glavu Iranci a balisticke na Haifu :D
Haris.ba

#43498 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Toffee karamela wrote: 18/06/2025 22:03 šta bi s one 4 šijitske milicije što su se javile na dužnost iz Iraka?

nekako ne mogu svariti priču da je Hezbolah onesposobljen i da zbog hatera libanonske vlade neče nipta da poduzima. otkad iko ferma libanonsku vladu, pogotovo oni?

imam osećaj da se spremaju za nešto gadno po ci(o)giće
Negdje procitah da je Hezbo objavio da ce se ukljuciti samo ako dodje u pitanje opstanak rezima u Iranu. Izgleda da jos sebi nisu dosli.
alijagoro wrote: 18/06/2025 22:05
Da opet nije kakva spletka,pamet u glavu Iranci a balisticke na Haifu :D
Iranci su ludi sto uopce pregovaraju vise o nuklearnom sporazumu.
Ludzak

#43499 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Iran ne taktizira, već nemaju resursa. Ni balističke više ne šalju kao što su slali
husein_kapetan

#43500 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

alijagoro wrote: 18/06/2025 19:14
Hajmo strucnjaci :D da cujemo
Sudeći po kondenzacijskom tragu radi se o projektilu velikog promjera..svakako nije od onih sto do danas rabiše..
Post Reply