thEnd wrote:Pozrav raja,
Molim vas, kad neko od vas koji dobro pznaju ovu materiju daju mi par savjeta u vezi kupovine opreme i cs-a.
Do sada sam imao ( imam i dalje) moja tv, koju hocu da odjavim, prvenstveno jer nemaju engleze i spance.
Imam budzet cca 800-1000 KM, nemam nista od opreme. Dajte mi savjet kako najbezbolnije i najbolje prodjem, ima li se gdje kupiti sve na jednom mjestu ( reciver, tanjir, kablovi i ostalo), da je neko pouzdan.
Hvala
Optibox EVO je odličan brand receiver, a relativno povoljan i ima odličnu podršku. Xtrend koji je gore naveden je također dobar. Klonove ti ne bih preporučio pogotovo VU+ klona (ove godine ubačena time bomba od njihovog tima pa ih je dosta pocrkalo). Dreambox mi također ne bi bio prvi izbor jer ih je masa klonova (doduše oni nemaju timebomb), a originali su užasno skupi za ono što nude.
Recimo ovaj gore Optibox EVO hardverski i po specifikacijama za doručak jede Dreamboxa 500hd koji je već malo zastario. A DM800 je stariji rec i čini mi je samo DVB-S, ali ne S2 prijemnik tako da na to sigurno ne ideš, gledaj da je obavezno DVB-S2. Sa DVB-S receiverima ne možeš gledati Pinkove na Eutelsatu ili Max tv!
Receiver ti je najbitnija stavka satelitske opreme tako da na tome ne štediš pogotovo sa tim budžetom. U svakom slučaju obrati se nekome tko se konta u to sve da ti složi sustav.