Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NediM17

#4351 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by NediM17 »

isx wrote:Po meni je ovo odlicno, sad ce porasti interes za rjesavanje pairinga.
Tacno tako, do augusta da razbiju mjera. :izet:

Ali ja licno mislim, da ce prije svi paketi popadati, nego sto ce proraditi ovi koji padnu, i mislim da je buducnost IPTV, a ne CS.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4352 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

šta god se zamrači nekako će se razbiti...tako je dosad bilo i tako će i biti
NediM17

#4353 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by NediM17 »

JoseMujica wrote:šta god se zamrači nekako će se razbiti...tako je dosad bilo i tako će i biti
Iz tvojih usta u Bozije usi, ali nisam bas optimista.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4354 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

još se sjećam onih "telefonskih kartica" :lol:
ja71

#4355 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by ja71 »

isx wrote:Kako podesiti resiver 1080i ili 720p?

Uvijek sam smatrao da je 1080i kvalitet slike iznad 720p, ali ispada da nije.

1080i interlaced prikazuje samo 540 linija rezolucije, dok su ostalih 540 praktično crne linije, dok 720p progressive prikazuje punih 720 linija rezolucije u svakom momentu.

Slijedi da su svi 720p kanali boljeg kvaliteta od onih 1080i?

:?
Ako ti je televizor FullHD onda je bolje da nastimas 1080i
Ako ti je televizor samo HD Ready (npr. neka plazma sa 1024 x 768) onda je bolje staviti 720p.

Kod 1080i se u svakom ciklusu naizmjenicno prenose parne i neparne linije tako da
ono 50i efektivno dodje na 25 slika u sekundi.

Ako stavis 720p onda se moze desiti situacija da ti kanal salje 1080i pa to recever "smanji" na 720p
a televizor opet "poveca" na 1080i.

Ako gledas iskljucivo SD kanale i 720p onda je svejedno sta stavis.
Vidal89

#4356 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Vidal89 »

Sir Charles wrote:
mickey2012 wrote:Sky UK, Sky It bye, bye.....
Znaci ipak su ih sredili. Steta, to sam najvise i gledao

Tapatalked

Kod mene frcera Sky it i .de
NediM17

#4357 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by NediM17 »

Vidal89 wrote:
Sir Charles wrote:

Tapatalked

SD, HD bye, bye, osim DE...
BaDa

#4358 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

je ima neko iskustva sa ovim resiverom? kakav je podrska i sl..??

http://v2.pik.ba/artikal/11351863/skybo ... 2-full-hd/
Sir Charles

#4359 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Sir Charles »

Vidal89 wrote:
Sir Charles wrote:

Tapatalked

Rade i kod mene sd, ali ne rade hd kanali i o tome smo pricali

Tapatalked
Rokavela

#4360 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rokavela »

Zna li neko kakvog majstora u Sarajevu otisao mi je hdmi izlaz na resiveru da zna napraviti?
Frutek

#4361 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Frutek »

I kod mene su crkli Sky UK HD, a Sky IT HD nije nikad ni radio, Sky France, DIGI TV i mnogi drugi su bili i ostali problem. Ukratko, radi najbolje Sky Njemačka, onda Canal Espana HD, razni njemački HD kanali koje rijetko gledam i par portugalskih HD, to je sve.

Zašto su svi ovi HD kanali toliki problem? Većina SD kanala radi, al čovjek i uzme opremu zbog HD kanala. Naravno, ima i SD kanala koji trzaju, nije da nema.

P.S. Meni ne rade ni BT Sports 1 i 2 niti bilo šta od HD kanala sa SKY UK (od prije mjesec i pol).
fortaleza

#4362 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fortaleza »

Da pitam ovdje, šta mislite o ponudama cs dilera za IPTV, trza li slika i je li kvaliteta slike kao i iptv na operaterima ili bolja? Pitam pošto trenutno nemam gdje postaviti satelitsku antenu pa mi je iptv nekako logičnija opcija jer za 10-15 KM u ponudi su svi domaći sportski kanali SK, AS i eurosport, te strani sportski kanali, HBO, Cinemax, xxx, te skoro svi domaći kanali te većina pinkova što niti jedan operater ne nudi sve ovo u osnovnom paketu. Znam da je satelit bolja opcija i gledaš što želiš i gdje želiš, a što mislite o ovom?

Kako cs dileri nude iptv, skidaju stream sa satelita ili nešto takvo?
rida1976

#4363 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by rida1976 »

Slika je katastrofa na iptv..to je problem

Sent from my iPad using Tapatalk
fortaleza

#4364 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fortaleza »

Inače na IPTV ili samo kod ovih dilera? Jer gledao sam IPTV od Home tv od Eroneta i slika je relativno dobra na 40 inčnoj plazmi na svim boljim kanalima osim ovih iz BiH. E sad je li najveći problem kod dilera taj protok koji iptv uzima od interneta za razliku od standardnog iptv-a ili nekakvo njihovo kompresiranje slike? Zar je slika kod baš tako lošija u odnosu na Moju tv, Home tv itd? Ima li iko tko je uspoređivao.
isx

#4365 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by isx »

Moja tv je iptv. Slika ne moze da se poredi na satelitu i iptv-u. To su dva svijeta razlicita. Iptv manje vise na svakom moze biti isti kvalitet slike.
thEnd

#4366 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by thEnd »

Pozrav raja,

Molim vas, kad neko od vas koji dobro pznaju ovu materiju daju mi par savjeta u vezi kupovine opreme i cs-a.
Do sada sam imao ( imam i dalje) moja tv, koju hocu da odjavim, prvenstveno jer nemaju engleze i spance.

Imam budzet cca 800-1000 KM, nemam nista od opreme. Dajte mi savjet kako najbezbolnije i najbolje prodjem, ima li se gdje kupiti sve na jednom mjestu ( reciver, tanjir, kablovi i ostalo), da je neko pouzdan.

Hvala
and

#4367 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

thEnd wrote:Pozrav raja,

Molim vas, kad neko od vas koji dobro pznaju ovu materiju daju mi par savjeta u vezi kupovine opreme i cs-a.
Do sada sam imao ( imam i dalje) moja tv, koju hocu da odjavim, prvenstveno jer nemaju engleze i spance.

Imam budzet cca 800-1000 KM, nemam nista od opreme. Dajte mi savjet kako najbezbolnije i najbolje prodjem, ima li se gdje kupiti sve na jednom mjestu ( reciver, tanjir, kablovi i ostalo), da je neko pouzdan.

Hvala
dobar budžet.možeš kupiti odličnu opremu sa vrhunskim cs.preporučujem dreambox 500hd
mumi80

#4368 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Digitalis Novi Travnik. sto se tice resivera ja bih ti preporucio DM 800 se ili Xtrend ET 4000. Ostala oprema zavisi od toga sta želiš gledat. Ako to ima na 19,16,13 onda je bolje fiksni sistem sa 3 lnb-a. Ako ti ima interesantnih kanala i na udaljenim satelitima onda je motor bolja opcija.
fortaleza

#4369 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fortaleza »

thEnd wrote:Pozrav raja,

Hvala
Optibox EVO je odličan brand receiver, a relativno povoljan i ima odličnu podršku. Xtrend koji je gore naveden je također dobar. Klonove ti ne bih preporučio pogotovo VU+ klona (ove godine ubačena time bomba od njihovog tima pa ih je dosta pocrkalo). Dreambox mi također ne bi bio prvi izbor jer ih je masa klonova (doduše oni nemaju timebomb), a originali su užasno skupi za ono što nude.

Recimo ovaj gore Optibox EVO hardverski i po specifikacijama za doručak jede Dreamboxa 500hd koji je već malo zastario. A DM800 je stariji rec i čini mi je samo DVB-S, ali ne S2 prijemnik tako da na to sigurno ne ideš, gledaj da je obavezno DVB-S2. Sa DVB-S receiverima ne možeš gledati Pinkove na Eutelsatu ili Max tv!

Receiver ti je najbitnija stavka satelitske opreme tako da na tome ne štediš pogotovo sa tim budžetom. U svakom slučaju obrati se nekome tko se konta u to sve da ti složi sustav.
thEnd

#4370 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by thEnd »

Hvala na odogovorima, sad sam malo zbunjen. Koji biste vi sebi kupili reciver do 400 ili 500 KM? Ima li neko u Sarajevu da se bavi ovim stvarima, znaci kompletna usluga od kupovine opreme do instalacije?
isx

#4371 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by isx »

Svu opremu narucis iz Digitalis.ba, imaju dostavu. Zovnes nekoga da ti smontira i vozi misko.
BaDa

#4372 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

ja za koji dan dobijam ovaj xtrend et4000 i kako citam da resiver leti :D i da sve na njega ide sto ide na dreambox :D
mumi80

#4373 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

BaDa wrote:ja za koji dan dobijam ovaj xtrend et4000 i kako citam da resiver leti :D i da sve na njega ide sto ide na dreambox :D
Ja ga imam skoro 2 godine i sve sljaka ko podmazano.
Mislim da nema smisla davat vise love od 300 KM ako ce ti resiver koristit za gledanje TV - a.
Ako bas hoces potrosit 500 KM pogledaj koliko se krece Vu Solo2,ali original. Radije to sto to ostane love potroši na dobru torodialku I nek ti neko poslozi 10-11 lnb-a da se ne zezam s motorom. Motor zna covjeku izvadit zivce, pogotovo zimi ;)
fortaleza

#4374 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fortaleza »

Tako je, ili ici na provjereni skuplji original dm ili vu (ako ima netko vani za kupiti jos bolje) ili na nesto manje razvikane, ali takodjer jako dobre brendove. Znaci sve je do osobe, ako je samo za gledanje telke bez ikakvih zahtjevnijih stvari xtrend ce odraditi posao relativno dobro. E sad, nekome je potrebna dobra multimedijalna podrska, nekome dvostruki tuner (dok se jedan kanal gleda drugi se moze snimati), nekome combo rec ili ugradjen wifi ili kao dongle, redovne liste, razni pluginovi, odlican suport... E sad mozes uzeti dm ili najnoviji vu koji ima ovo sve i vise i platiti masno ili sagledati realno sto ti treba i naci neki best buy, preporucujem ovo drugo i u proslom ppstu sam dao preporuku optiboxa cija je cijena do 300 KM, a izvan BiH i povoljnije ako mozes te mozes traziti i popust ako sve uzimas na jednom mjestu. I da, preporucujem neki multifeed sa desetak lnb-ova i satelita nego motor gdje se treba cekati za promjenu satelita.
BaDa

#4375 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

mumi80 wrote:
BaDa wrote:ja za koji dan dobijam ovaj xtrend et4000 i kako citam da resiver leti :D i da sve na njega ide sto ide na dreambox :D
Ja ga imam skoro 2 godine i sve sljaka ko podmazano.
Mislim da nema smisla davat vise love od 300 KM ako ce ti resiver koristit za gledanje TV - a.
Ako bas hoces potrosit 500 KM pogledaj koliko se krece Vu Solo2,ali original. Radije to sto to ostane love potroši na dobru torodialku I nek ti neko poslozi 10-11 lnb-a da se ne zezam s motorom. Motor zna covjeku izvadit zivce, pogotovo zimi ;)
ja cu ovaj xtrend dobiti za 280 km mislim da sam dobro prosao :D
Post Reply