Sjetila sam te se juce jer sam gledala 'Alo, alo'
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- melrose
#4351 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Vec sam se pitala da nisi otisla na godisnji 
-
vajkrem
#4352 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:samo da se javim svima..ja u iducih mjesec dana odoh na "Iftari sa fotografijama", pa se citamo tamo
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 1#p2927051
Juriiiiiiiiš, svi za hadžinicom
- melrose
#4353 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Helga: "Bring him in heeeeeeeeeeeeeeeere!!!!"
Danas za rucak Labskaus (obozajem):

Danas za rucak Labskaus (obozajem):

- melrose
#4354 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Labskaus ti je jelo hamburskih moreplovaca, ugl. se svi pa i rodjeni sjevernjaci gade na samu spomen, ali ja bih prodala rodjenu majku (ona ne cita forum
) za tanjir Labskausa!!!
Pravi se od corned beef (to ti je ona govedina iz konzerve iz humanitarne), luka, cesnjaka, krompira, kiselih krastavaca, cvekle + jaje + roll mops.
Skuhati krompir, napraviti pire, sitno isjeckati cveklu (iz tegle), krastavce, corned beef prodinstati na luku i cesnjaku i zaciniti (so, biber), pa sve to pomijesati i obojiti sokom od cvekle (ostalo ti u tegli).
Ispeci po jedno-dva jaja na oko po osobi i sloziti kao na slici. Uz to idu jos kolutovi luka, krastavac, roll mops i cvekla kao deko.
Pogled sa strane:

Pravi se od corned beef (to ti je ona govedina iz konzerve iz humanitarne), luka, cesnjaka, krompira, kiselih krastavaca, cvekle + jaje + roll mops.
Skuhati krompir, napraviti pire, sitno isjeckati cveklu (iz tegle), krastavce, corned beef prodinstati na luku i cesnjaku i zaciniti (so, biber), pa sve to pomijesati i obojiti sokom od cvekle (ostalo ti u tegli).
Ispeci po jedno-dva jaja na oko po osobi i sloziti kao na slici. Uz to idu jos kolutovi luka, krastavac, roll mops i cvekla kao deko.
Pogled sa strane:

Last edited by melrose on 21/08/2009 14:47, edited 1 time in total.
- melrose
#4355 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
-
♥ Julianna ♥
#4356 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Baš fino izgleda Melrose ovo jelo s jajetom, samo kako si ovo jaje ovako zaokružila u precizni krug? 
- melrose
#4357 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Przila sam ga u kalupu
, malo iscuri, ali nije bitno, samo odrezes...
-
♥ Julianna ♥
#4358 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala, baš su cool ovi kalupi

- tech10
#4359 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Chuuj, kaluf za jaja. 
- _ja_
#4360 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
tech10 wrote:Chuuj, kaluf za jaja.
- melrose
#4361 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:bilo bi bolje da nisi objasnilamelrose wrote:Labskaus ti je jelo hamburskih moreplovaca, ugl. se svi pa i rodjeni sjevernjaci gade na samu spomen, ali ja bih prodala rodjenu majku (ona ne cita forum) za tanjir Labskausa!!!
Ispeci po jedno-dva jaja na oko po osobi i sloziti kao na slici. Uz to idu jos kolutovi luka, krastavac, roll mops i cvekla kao deko.![]()
![]()
![]()
Aber - I love it!!!!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#4362 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ćimbur ćasa
Ovo su jeli ilirski gusari u Hutovu blatu.
Jaja su od prepelica pa su sicusna.
Casa se zamasti, stavi podloga od tortilje ili palacinka, a moze i pire krompir. Preko podloge se stavi mesni sloj: salama, curetina, morski plodovi iz konzerve itd. Preko toga ide povrcni sloj. Ako nema povrca idu povrtni namazi iz kucne radinosti, humus, salsa, ajvar itd. Preko toga se tukne jaje i u toster oven ili rernu.

Ovo su jeli ilirski gusari u Hutovu blatu.
Jaja su od prepelica pa su sicusna.
Casa se zamasti, stavi podloga od tortilje ili palacinka, a moze i pire krompir. Preko podloge se stavi mesni sloj: salama, curetina, morski plodovi iz konzerve itd. Preko toga ide povrcni sloj. Ako nema povrca idu povrtni namazi iz kucne radinosti, humus, salsa, ajvar itd. Preko toga se tukne jaje i u toster oven ili rernu.

-
nova_korisnica
#4363 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
dina_qa wrote:evo napokon i moje blueberry cheesecake![]()
a jos je boljeg ukusa, neg sto izgleda![]()
ponosna sam na samu sebe![]()
treba mi recept za ovaj cheesecake!!!! please! anybody??
-
nova_korisnica
#4364 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
draga hadzinice, hvala ti..ja ne znam u sta sam gledala dok sam listala stranice i trazila recept...vidjela sam da je pravila i te pots...
u medjuvremenu sam od drugarice dobila jedan drugi receptic...ako bude dobar kolac proslijedicu dalje
doduse, evo gledam skoro je pa isti kao i ovaj..samo mozda prilagodjen bh varijatni 
u medjuvremenu sam od drugarice dobila jedan drugi receptic...ako bude dobar kolac proslijedicu dalje
- Globus
#4365 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
De ko je ovo napravio da mi postavi recept
... i sta je ovo
naso sam ovdje na forumu al davno .. i uzeo sliku al nisam recept ... i sad nemogu naci

- sonne08
- Sheikha
#4367 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ja sam mislila da sam stavila receptic ovdje, al izgleda da nisamnova_korisnica wrote:dina_qa wrote:evo napokon i moje blueberry cheesecake![]()
a jos je boljeg ukusa, neg sto izgleda![]()
ponosna sam na samu sebe![]()
treba mi recept za ovaj cheesecake!!!! please! anybody??
koristila sam onaj sa coolinarike, kombinovala sa jos jednim... mozda sa malim modifikacijama... al to je to
evo, ovako sam ja pravila:
Torta od sira
Sastojci za koru
400 g mljevenog keksa - najbolji je Digestive keks, moze i Petit
1/2 male kasikice cimeta
100 g maslaca
Sastojci za kremu:
2 pakovanja Philadelphija sira
3 jajeta
230 g secera
500 ml kiselog vrhnja - pavlake
sok jednog limuna
vanilin secer
konzerva borovnica, jagoda ili negog drugog voca

Nacin pravljenja:
- Keks izmrviti casom, pritiskajuci ga u posudi (bolje nego mljeti)
- Izmijesajte kekse sa otopljenim maslacem i cimetom. Uz pomoc case sa ravnim dnom pritisnite ih na dno (stavit foliju na dno). Kalup stavite u frizider dok ne pripremite kremu.
- Mikserom mijesajte (na laganoj brzini) sir sve dok ne nestanu grudvice. U sir postepeno stavljajte jedno po jedno cijelo jaje i miksajte. A onda dadati i secer. Stavite vrhnje / pavlaku, limunov sok i vanilin secer. Kremu izlite preko podloge od keksa.
- Oko vanjske strane kalupa omotajte aluminijsku foliju.
- Pecite u prethodnoj zagrijanoj pecnici 45 min na 165 stepeni C.
- Pecenu tortu ostavite jos pola sata na sobnoj temperaturi, ukrasite po zelji (ja sam konkretno ukrasila sa slatkom od borovnica), a onda stavite u frizider. Torta pecena treba da bude kao puding, ne cvrsta skroz. Tek poslije 8-9 sati u frizideru postat ce cvrsta. Zato, nemojte skidat stranice kalupa prije.
- lala_sa
#4368 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ima li ovih Mc keksića za kolač kupiti u Sarajevu?
-
nova_korisnica
#4369 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hvala ti za recept!! probacu ga sigurno!! postala sam ljubitelj cheesecake 
mislim da ima i ovaj keks da se kupi kod nas...ja sve sto ne nadjem nigdje pogledam u onoj radanji heljic preko puta poste tamo kod principovog mosta..oni imaju dosta nekih artikala koje ne mozes naci na drugim mjestima...
ja sam kad sam pravila cheesecake korsitila integralni petit i obicni i kora nije ispala nimalo lose
mislim da ima i ovaj keks da se kupi kod nas...ja sve sto ne nadjem nigdje pogledam u onoj radanji heljic preko puta poste tamo kod principovog mosta..oni imaju dosta nekih artikala koje ne mozes naci na drugim mjestima...
ja sam kad sam pravila cheesecake korsitila integralni petit i obicni i kora nije ispala nimalo lose
- ružmarin-a
#4370 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
lala_sa wrote:Ima li ovih Mc keksića za kolač kupiti u Sarajevu?
mislim da bikora uživala u dodatku plazme
- Sheikha
#4371 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
upravo ovako... ja sam u toj radnji znala da nadjem neke keksice, dodatke za kolace i mnoge druge stvari koje nisam nasla nigdje drugonova_korisnica wrote:hvala ti za recept!! probacu ga sigurno!! postala sam ljubitelj cheesecake
mada petit moze biti dobra zamjena, kao i plazma
cekamo slikicu tvoje cheesecake
- Irm@
#4372 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
eh danas smo mama i ja inspirisane receptom s Coca-Cole
napravile rucak taman za nas dvije
supica...
pileci raznjici s krompirom:

i "volovsko srce" - paradajz nevjerovatno ukusan:

a ovako je izgledao prije sjeckanja

supica...
pileci raznjici s krompirom:

i "volovsko srce" - paradajz nevjerovatno ukusan:

a ovako je izgledao prije sjeckanja

- sonne08
- dalmatinka
#4374 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Imaš jogurte od 125, 150, 180 i 200 g - govorim o onim manjim čašicama. Konkretno ja za kolače od jogurta uvijek koristim ovaj jogurtBond_JaneBond wrote:Meni treba objasniti ovo jogurt 200 g- 3 kom....na onoj jednoj casi pise 180g...Je l' se u ovaj desert stavlja 3 case jogurta ilidalmatinka wrote:Desert od jogurta i kokosa
Jogurt 200 g - 3 kom
šlag - 0,5 L
mlijeko - 0,5 L
kokosovo brašno - 200 g
šećer - 250 g
vanili šećer - 2 kom
mljevena želatina - 4 kom ( 4 vrećice )
Želatinu pomiješati s 16 žlica vode, pustiti je da odstoji 10 min, a onda je lagano zagrijavati da se rastopi, ali ne smije zakuhati. Izmiksati šlag, posebno izmiješati jogurt i šećer da se rastopi, ubaciti u šlag kao i sve ostale sastojke. Zadnju ubaciti rastopljenu želatinu, smjesu izliti u posudu za pečenje ili u plastičnu posudu sličnog oblika, posuti izribanom čokoladom i preko noći u hladnjak.![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala puno![]()
![]()
![]()
( k'o da vidim da cu se provaliti k'o danas
kod mesara
)
Smotana BJB
http://www.product-of-croatia.com/proizvod.php?broj=121
kao što vidiš ima 200 g, ali se ama baš ništa neće desiti ako ti u ukupnoj smjesi bude koji gram manje.
- melrose
#4375 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Cuspajz od graska sa krmpirima i hrenovkama (prije mi je hrenovka za rucak bila nezamisliva, a eto....kako se vremena mijenjaju
)
i voce...

i voce...

Last edited by melrose on 24/08/2009 17:33, edited 1 time in total.