Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Tito_i_Partija

#43451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 14/02/2023 01:31
Tito_i_Partija wrote: 14/02/2023 01:30

Joj al' i ti brzo odustaješ jbg. :-D

Mada ne znam zašto uopšte pokušavaš Dead Space, zar niste ti i Čmoljo najveći izbjegatori horor igara na ovoj temi? :D
halo ba, ja odigro Dead Space :D još sam pregledo sve grozne klipove iz dvice :D i nisam se nikad nakanio igrati :D
Znam da si odigr'o prvi, i ne mogu da se načudim. :lol:

Što si ba gled'o samo klipove drugog? To ti je k'o da te dobra treba zove na jebačinu, a ti njoj kažeš da te više interesuje njen OnlyFans. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 14/02/2023 01:34
Chmoljo wrote: 14/02/2023 01:31

halo ba, ja odigro Dead Space :D još sam pregledo sve grozne klipove iz dvice :D i nisam se nikad nakanio igrati :D

Što si ba gled'o samo klipove drugog? To ti je k'o da te dobra treba zove na jebačinu, a ti njoj kažeš da te više interesuje njen OnlyFans. :D
:lol:

čudan sam ja. odgađam igranje RDR2 jer znam da će mi se svidjeti, pa da što duže traje. nešto ko tantrički seks.

samo sa igrama :lol:
Tito_i_Partija

#43453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 14/02/2023 01:35
Tito_i_Partija wrote: 14/02/2023 01:34

:lol:

čudan sam ja. odgađam igranje RDR2 jer znam da će mi se svidjeti, pa da što duže traje. nešto ko tantrički seks.

samo sa igrama :lol:
Kako će ti ba odgađanje igranja produžit' iskustvo sa uživanjem igre? Kakva je to mentalna gimnastika? :lol: Haj razumijem ako imaš nekih obaveza pa nemaš puno vremena da igraš, al' ovo je neka posebna vrsta edginga :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

e tu sam riječ tražio, edging. :D to je to :D
Averus

#43455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ne odustajem ja brzo, samo sam ters.
Igracu remake kad ga daju besplatno :D
SanskiBiser

#43456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

mafija vec pocinje da priprema nude mods za PC verziju :lol:
Tito_i_Partija

#43457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 14/02/2023 06:43 Ne odustajem ja brzo, samo sam ters.
Igracu remake kad ga daju besplatno :D
Igraj Deus Ex Human Revolution i Mankind Divided. Od toga nećeš sigurno odustat'. :-D
ferratilis

#43458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Al se Tito nalozio na Deus Ex. A preskocio je najboji dio. :roll:
geralt

#43459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Nikad necu zaboraviti scenu u prvom Deus Exu kada napadaju hotel u kojem su glavni lik i njegov brat. Brat kaze glavnom liku da se spasava i da bjezi na pozarne stepenice. Kad krenes na tu stranu, ide cutscena, brat junacki gine, glavni lik je sjeban, igra ide dalje. Klasicna tragicna scena iz akcionih filmova.

No (spoiler za igru staru 23 godine), ne moras pobjeci. Mozes se okrenuti i boriti. Fight je zajeban, talas neprijatelja djeluje beskonacan ali nije. Ako pobijedis, brat prezivi i pojavljuje se kasnije i ima posebne cutscene i dijaloge za tu opciju. Developeri su napravili poseban branch u prici za opciju koju bi manje od 1% ljudi pokusalo pri prvom igranju.
Tito_i_Partija

#43460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ako sam išta preskočio, to je Invisible War. Prvi Deus Ex sam igr'o davnih dana, i dobar mi je bio, samo je sada toliko ostario da nisam siguran da li bi ga više igr'o. Možda zbog nostalgije, nekad.

Dok za razliku od toga, Human Revolution i Mankind Divided još uvijek izgledaju tako dobro da su mi prava uživancija. Priča u HR mi je također bolja od originalnog Deus Ex-a. Yelena Fedorova i Jaron Nammir su mi tako nenadjebivi negativci da i danas pamtim njihove boss battles. Cijela prezentacija, vizuelno i muzički, je urađena apsolutno spektakularno.

Eidos Montreal ne samo da je uradio svoju zadaću, već je vratio iz mrtvih i čak unaprijedio franšizu koju je Invisible War davno ukop'o. Definitivno mi je jedan od dražih game developera; moram probat' njihov Guardians of the Galaxy, dobio je odlične ocjene. Kud ćeš dalje kad je se svidio Raigoru. :D
n+1

#43461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Kakav je Prag u igri. :D
Tito_i_Partija

#43462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

n+1 wrote: 14/02/2023 16:27 Kakav je Prag u igri. :D
Pravi distopijski. Ines Mrenica bi bila ponosna. :lol:
ferratilis

#43463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

n+1 wrote: 14/02/2023 16:27 Kakav je Prag u igri. :D
Deset puta zanimljiviji nego Night City u Cyberpunku. :)
n+1

#43464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Ima li veze sa stvarnim lokacijama ili je skroz reimagined? Koliko je open za istraživanje?
Tito_i_Partija

#43465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

n+1 wrote: 14/02/2023 16:58 Ima li veze sa stvarnim lokacijama ili je skroz reimagined? Koliko je open za istraživanje?
Jesi li igr'o prvi dio, Human Revolution?
ferratilis

#43466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

n+1 wrote: 14/02/2023 16:58 Ima li veze sa stvarnim lokacijama ili je skroz reimagined? Koliko je open za istraživanje?
Ne bi rekao reimagined, vise promijenjen zbog price. Moras razumjet da je Prag u igri prosao kroz nekoliko valova imigracije i nestabilnosti, sto je uveliko promijenilo grad. Ali i dalje su tu prepoznatljive znamenitosti i veliki broj uskih ulica i prolaza, s druge strane imas high tech objekte koji pruzaju jako zanimljiv kontrast.

Ima dosta toga za istrazivanje. Opet moram spoment Cyberpunk, jer je Night City ogroman, ali nije zanimljiv. Prag u DXMD je dosta manji, sto znaci da su developeri posvetili vise paznje dizajnu skrivenih prolaza, spremista itd. Dosta bolje nagradjuje istrazivanje, pogotovo u kombinaciji sa skillovima koje mozes otkljucati.
n+1

#43467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Tito_i_Partija wrote: 14/02/2023 17:04
Nope. :D
ferratilis wrote: 14/02/2023 17:08
Ne bi rekao reimagined, vise promijenjen zbog price. Moras razumjet da je Prag u igri prosao kroz nekoliko valova imigracije i nestabilnosti, sto je uveliko promijenilo grad. Ali i dalje su tu prepoznatljive znamenitosti i veliki broj uskih ulica i prolaza, s druge strane imas high tech objekte koji pruzaju jako zanimljiv kontrast.

Ima dosta toga za istrazivanje. Opet moram spoment Cyberpunk, jer je Night City ogroman, ali nije zanimljiv. Prag u DXMD je dosta manji, sto znaci da su developeri posvetili vise paznje dizajnu skrivenih prolaza, spremista itd. Dosta bolje nagradjuje istrazivanje, pogotovo u kombinaciji sa skillovima koje mozes otkljucati.
Fala. :D
Tito_i_Partija

#43468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

n+1 wrote: 14/02/2023 17:13
Tito_i_Partija wrote: 14/02/2023 17:04

Nope. :D
Onda ti destinacija treba da bude Detroit, a ne Prag. Ne griješi dušu, odigraj prvo prvi dio. Ne samo što je igra fantastična, već i ima story kontinuiteta koji će ti više imat' smisla ako odigraš prvi dio.
jasko_ba

#43469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

Kako svi starimo, kakve ste navike promijenili prilikom igranja? Mislim, na stranu ograniceno igranje + sa djecom/poslom zajebancija, pa igras u tacno odredjeno vrijeme, a prije si znao Civilizaciju spojiti 17 sati bez prestanka. :D
:D To sam skontao kada sam prelazio Mass Effect Legendary Edition trilogiju. Apsolutno mi je bilo svejedno koji cu izbor napraviti, tipa ovog nemoj ubiti, imat ce posljedice na treci dio igre i slicno. A prije sam takve igre prelazio vise puta, pokusao svaki moguci zavrsetak. Ili recimo Far Cry/Assassin's Creed serijal. Daj mi samo glavne misije i da zavrsimo, trilion nekih side quest opcija, fakat mi mrsko sve odigrati. Neko je ovdje spominjao cini mi se Witcher 3 i Skellige mapu. Znao sam svaki famozni upitnik provjeriti tamo, sad da mi das pare, ne bih to radio. :lol:
geralt

#43470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

jasko_ba wrote: 14/02/2023 19:12 Kako svi starimo, kakve ste navike promijenili prilikom igranja? Mislim, na stranu ograniceno igranje + sa djecom/poslom zajebancija, pa igras u tacno odredjeno vrijeme, a prije si znao Civilizaciju spojiti 17 sati bez prestanka. :D
:D To sam skontao kada sam prelazio Mass Effect Legendary Edition trilogiju. Apsolutno mi je bilo svejedno koji cu izbor napraviti, tipa ovog nemoj ubiti, imat ce posljedice na treci dio igre i slicno. A prije sam takve igre prelazio vise puta, pokusao svaki moguci zavrsetak. Ili recimo Far Cry/Assassin's Creed serijal. Daj mi samo glavne misije i da zavrsimo, trilion nekih side quest opcija, fakat mi mrsko sve odigrati. Neko je ovdje spominjao cini mi se Witcher 3 i Skellige mapu. Znao sam svaki famozni upitnik provjeriti tamo, sad da mi das pare, ne bih to radio. :lol:
Ja sam u nekim stvarima otisao u suprotnom pravcu i poceo se truditi da povecam vlastiti "immersion" u igru. Sad recimo u Assassins Creed Odyssey igram sa HUD podesenim na minimum, i ne koristim quick travel. Gdje god treba, idem ili konjem ili brodom ili nogama. Duze treba, ali vise uzivam u igri, nije mi vise checklista obaveza koje trebam zavrsiti. Questove radim jedan po jedan, umjesto da pokupim sve questove iz huba pa da idem po questlogu. A neki od najinteresantnijih detalja su mi dosad bile stvari koje nisu ni oznacene upitnikom niti na bilo koji drugi nacin na mapi, i koje preko 99% igraca nece vidjeti.
Tito_i_Partija

#43471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

jasko_ba wrote: 14/02/2023 19:12 Kako svi starimo, kakve ste navike promijenili prilikom igranja? Mislim, na stranu ograniceno igranje + sa djecom/poslom zajebancija, pa igras u tacno odredjeno vrijeme, a prije si znao Civilizaciju spojiti 17 sati bez prestanka. :D
Ono što sam ja sa godinama shvatio je da većinu stvari oko kojih izgubiš vremena u igri nemaju nikakvog značajnog uticaja na ishod igre, niti na nivo uživancije u njoj. Developeri ti gruhnu 300 upitnika na mapi i 500 achievementa na Steamu koje su blago rečeno gubljenje vremena i samo služe da te zadrže što duže na toj igri. Il' što bi Ameri rekli, "time sink".

Većina igara danas ti dozvoljava da izmaxiraš XP i pare jako rano u igri, tako da nema neke poente ganjanja 100% kompletiranja, osim ako imaš neku vrstu OCDa il' ako ti se igra baš sviđa. Al' jednom kad izmaxiraš skillove i opremu koju hoćeš, igra postaje dosadna i jedino što te vodi do kraja je priča.
Tabakmalac

#43473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Hebeš mi sve ako nisam jedno 2 sata proveo baš na ovom dijelu prve mape.
ferratilis

#43474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ogroman upgrade u odnosu na PS5, ali postoji microstutter. Ja cu malo sacekati dok to ispeglaju, jer steta je ovako dobru igru iskusiti sa nedostacima. Od svih PS5 igara, ova bi trebala biti najbolja na PC-u. Odlicna grafika, zvucni dizajn, a bgm i gameplay. All in one. :)

- Returnal on PC receives numerous visual improvements over PS5.

- On PC, we get better textures, particles, post-processing effects, lighting and shadows.

- After testing the title with 16GB DDR4 (Housemarque recommends 32GB), the result is satisfactory. I would only recommend those 32GB of ram if we intend to play at maximum, 4K and Ray-Tracing.

- The PC version adds Ray-Tracing for some shadows and reflections. This option also adds extra puddles that are not present if we disable RT.

- On Steam Deck its performance is insufficient. With all settings on low, the framerate drops below 30fps during combat. I would not recommend playing it on this platform.

- If using a Gamepad, this game is perfect for advanced controllers like the Xbox Elite Controller.

- Returnal is the game with more differences and visual improvements of all Playstation Studios games on PC with respect to PS5. A great title that no one should miss if you like Roguelite.
Post Reply