_BataZiv_0809 wrote: ↑19/06/2020 16:54
veliki_ah wrote: ↑19/06/2020 12:22
Bato, vec godinama (od kada postoji internet) navijaci na razne nacine ukazuju da se celik vodi na nepravilan nacin i da ce to kad tad doci na vidjelo. Medjutim, politika koja je drzala klub je to vjesto kamuflirala, jer im je to bila zlatna koka za pranje para. Kada je doslo do guse, navijaci su predlozili drugi model organizacije putem kojeg bi se klub okrenuo transparentnom poslovanju, al i to je fudo zakamuflirao. Sto se tice dugova, trebaju prvo da odgovaraju oni koji su odlucili da ne plate vodu ili porez, a onda da se nadje modalitet vracanja tih dugova (na rate, kroz oprost, sponzorstvo i sl). To su finese koje ce se dogovoriti ako seoska varalica pristane i na sta.
Jesu li ikad navijaci sluzbeno rekli Husejin Smajlovic je neprijatelj Čelika broj 1, da ne kažem jesu li to rekli u izbornoj godini? Evo nek nisu, jesu li ikad to rekli za Muhameda Husremovića (Husinu podguznu muhu), onog što će oslobodit 5 radnih mjesta kad crkne i ostale svima dobro poznate ekipe? Da se razumijemo, a i sam si ti naglasio i na tome ti od srca hvala, nisam ničiji i za Fuada me boli kurčina, ali ovo saopštenje je meni kao relativno iskusnom čovjeku dovoljno da posumnjam u namjere onoga ko ga je napisao.
Što se tiče ostalog, meni je iskreno žao što NGG nije dobio priliku da svoje ideje provede u djelo. Biću malo i ličan, Tarika poznajem skoro 20 godina i znam da je to zlatan momak,
ali moje duboko uvjerenje je da ni od toga ne bi bilo nista. Bez para ne ide nista, a Čelik ima dugove koje bi i Celta Vigo tesko isplatila.
Klub je povaljen davno samo mu dzenaza nije klanjana i simptomaticno je da se sve ovo desava bas onda kada SDA nije na vlasti. Ista prica je i sa Zenicatransom.
Bato, ne znamo jer nismo nikad imali priliku vidjeti kako bi to izgledalo uz podršku kakvu je imao lažni investitor. Iskrena priča, transparentan rad i minimalna podrška grada privukla bi investitore u to sam 100% siguran.
Svi ovi navedeni su za mene grobari Čelika, ali samo je Fudo izabran na krilima borbe za Čelik, da bi odmah nakon izbora okrenuo priču za 180. O lažnom investitoru neću ni da pričam.
Fuad je sam sebi kriv što je trenutno na nišanu.
Je li generalno bolji od svoje bivše stranke? Malo jest, ali nije teško biti bolji od truleži i inficiranog gnojnog čira zvanog SDA.
Ma na kraju krajeva sve i da je preporoditelj svih preporoditelja i da je reinkarnacija samog Perikla koja Zenicu vodi u zlatno doba, ne smije mu se dozvoliti ovo što radi s najvećim simbolom grada.
Treba biti realan i reći da mu malo šta može naštetiti na ovim izborima, obzirom da je s asfaltom kupio većinu selendri oko Zenice, a SDA se još nije oporavila o nokauta s prethodnih izbora.
Po meni je to i najveća problem svih onih koji će se boriti za Čelik. Jednostavno nemaš koga podržati, da taj ima realne šanse, a da nije povezan s cosa nostrom.
Zenica nije grad s velikom historijskom materijalnom ostavštinom, nismo imali veliki značaj u bos. kraljevstvu, niti u Osmanskom carstvu, a bogami ni u AU monarhiji.
Identitet našeg grada i njegova historija je iskovana u Jugoslaviji, a veliki dio tog identiteta je Čelik. Bez njega je transformacija u bezličnu kasabu poput Maglaja ili Doboja gotova.