Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

muhafuca

#43076 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

sumirprimus wrote: 19/06/2020 11:00 pricamo realno. znas i sam da je to nemoguce. i nemojte se time zaludjivat dzaba, tako cete samo izgubit dragocjeno vrijeme.
mislim na finansiranje.
ljubav je ok , al se od ljubavi ne zivi.
pa stani malo kako nerealno.

armije ovdje se zainteresovanih javljaju, narod je po prici na nogama, zagrijan, ljubav ovo ono

ja ti dajem najkonstruktivnije rjesenje moguce

koliko je mjesecno davati realno da bi se izbacila politika iz Celika totalno?

ako ovo sve nije samo politicki paravan, onda ti od mog rjesenja ne treba bolje,

ovoliku ljubav i nabrijanost prema Celiku treba usmjeriti u pravom smjeru i jednom za svagda

rjesiti pitanje financiranje Celika.

Celik je Zenicki Celik je nas Celik je simbol zenice ....

Kad treba cenera ili peticu mjesecno odvojit iz djepa za Celika da ne ovisimo o politici

odjednom "znas to je nerealno"

Eto na sta ti se svodi sva ova prica oko Celika koja se upali pred izbore.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#43077 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Daft Haruki wrote: 19/06/2020 02:42 Druze nemoj me pogresno shvatiti pogotovo sto si ti institucija ovde na forumu ali nemoj molim te. Idi gledaj tamo Sarajevo u evropi s nekom trebicom. Kospe ovo ono.Ili dodiponekad na utakmicu kad repka igra. Pukni selfii instagram i cao. mani se.
Druze nama je Celik ili Zenica isto. Pokusavamo spasiti klub koji neki seljoberi iz p.m. koji su sljegli u nas grad hoce da ugase ili jednostavno ih ne zanima simbol grada Zenice.
Mene licno boli takav tvoj komentar jer mozda nisi upoznat sa ulogom sadasnjeg gradonacelnika u stanju naseg kluba.
Ja znam da tebe ne zanima i 90% trenutnih Zenicana da se deustveno angazujete po pitanju nase muke zato pusti .
Sve najbolje.
Necemo bogme mjeriti ko vise voli Celik, i posto ja nisam tema samo cu reci da bih prije gledao Celik pa makar igrao u kantonalnoj ligi nego Sarajevo u Ligi sampiona.

Niko ne sumnja u vase zelje i namjere ali metode su vam boze sacuvaj. Ko je kriv sto su seljoberi iz pm unistavali klub? Ima li krivice i u onima koji su na to sutili? Vazda neko drugi kriv...

Sta je plan za Celik? Nece ga spasiti lijepe zelje i papagajsko ponavljanje da je to simbol grada. Nece ga bogme spasiti ni ova pateticna saopstenja kojim kao da ulazite u politicku pricu. Nije po mom i idem ja pokupit igracke i necu se vise igrati. Gradonacelnik neprijatelj broj 1, pa sta neka je, sa neprijateljima se pregovara i pravi dogovor, a ne kukumace po medijima. Sta kaze milion duga prema JP i hajmo otpisat. Milion maraka za vodu, odvoz smeca i ostale komunalije se nabere ako nisi placao od 2002. i hajmo to sad zaboraviti. Kakvu to poruku salje ljudima koji uredno sve placaju? A svi znaju da su pare zavrsile u privatnim dzepovima.

Pojedina rjesenja su gora od problema.

I zato Celik kao simbol i Celik kao jednu trulu organizaciju do guse u dugovima koji se ni ne znaju u potpunosti, treba razdvojiti. Ja volim Bosnu ali mrzim njenu korumpiranu, uhlkebljenu, sporu i neefikasnu birokratiju, da li sam zbog toga manje Bosanac i patriota?
sumirprimus

#43078 Re: Zeničani

Post by sumirprimus »

znaci care, dobronamjerno jesi li ti ikad ucestvovao u nekoj akciji gdje se skupljala lova?
ti mislis da ce 100k ljudi sto je sve sto zenica ima i staroig i mladog ukljucujuc i djecu i bebe dat lovu? ti da nadjes 10k ljudi spremnih da finansiraju moglo bi se o necemu pricat, a neces ni to nac. ni 5k. mozda do 1 k da dobacis a to je kap u moru po cenera.
nerealno i cisti gubitak vremena. ponavljam ljubav je ok i od ljubavi se ne zivi, a gdje su pare?
cener i petica su ti kap u moru i ne pomazu ti na visemilionske dugove, plus trenutno odrzavanje kluba na zivotu.
sumirprimus

#43079 Re: Zeničani

Post by sumirprimus »

meni samo nije jasno a laik sam u ekonomiji, zasta tacno ode 100k za reviziju? dodju revizori i pregledaju papire, traze ugovore dozvole jel? i to 100k pa ja sam skolu pogrijesio definitivno onda? :D
muhafuca

#43080 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

pa ja to ti upravo i objasnjavam

kad treba politicki agitovati - Celik je svaciji, nas Zenicki, simbol grada, od bebe do penzionera ...

kad treba peticu ili cenera mjesecno izdvojiti da se politika odjebe iz kluba

upitno je ima li i 5000 ljudi toliko bas zainteresovanih za Celik

pametnom dosta da skonta na sta se sve svodi ova prica oko Celika.
zona072

#43081 Re: Zeničani

Post by zona072 »

Mislim da je problem u rješavanju Čelika preuzimanje odgovornosti za trenutno stanje. Fuad Kasumović snosi veliku odgovornost kada je u pitanju Čelik, već je poznato da se ne ponavljam da je bio direktor upravnog odbora Čelika kada je bio SDA, on je također taj koji je svoje prve nezavisne političke poene prikupljao na Čelik (prilog FTV-a i njegov izraz da se oko Čelika okupilo nekoliko "uhljupa"), on je također bio uz NGG i sa tim ljudima valjda potpisao neki memorandum u nekih pet, šest stavki sve je to izigrao, da bi na kraju njegovi stavjetnici i on doveli investitorsku grupu HAN za koju se pisalo da imaju kriminalni dosije i sve to vrijeme se hvalio da je našao rješenje za Čelik, slikao se sa turcima i dalje nastavio kupiti političke poene za Čelik. Sada kad je došlo vrijeme da se preuzme odgovornost za stanje u klubu pravi se grbav, nestručan i kao da on nema ništa s tim, pod krinkom da se novac građana Zenice neće bacati u bunar bez dna. Htio on to priznati ili ne, ili njegovi simpatizeri on je duboko involviran u klub i kao gradonačelnik bi trebao preuzeti odgovornost pogotovo zato što je trenutno na poziciji.

Čelik je svih ovih godina ponajviše bio politički klub, pa prema tome njegov problem se treba rješavati politički.
muhafuca

#43082 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

zona072 wrote: 19/06/2020 12:02 Čelik je svih ovih godina ponajviše bio politički klub, pa prema tome njegov problem se treba rješavati politički.
tako je, znaci to je sustina sve price oko Celika

sa svih strana je politika u pitanju pa tako i ovo agitovanje po drustvenim mrezama

od strane botova koje nikakvi predlozi i nikakvo rjesenje ni ne interesuje

osim da se Celik politicki iskoristi i iskoci i kaze "Fudo grobar Celika, jebem Fudi mater"

- treba otvoreno reci - a ne sakrivati se iza laznog dusebriznistva lokal patriotizma

i ostale patetike koja se ovdje pokusava prosuti.
veliki_ah

#43083 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Razumijem sto ovaj fudin bot @muhafuca relativizira cijelu pricu i prica gluposti. To mu je posao, jbg. Zna on tacno sta se tu desava, ali mora zaraditi dnevnicu, pa onda pise ono sto mu se kaze. Jbg, SDA i fudo su doveli zenicu da nema posla za mlade ljude mimo stranke, a i to se razabralo pa se valja i dokazivati. Mozda je i socijalni slucaj, pa ta cvaja znaci.
Al ne razumijem @_BataZiv_0809 sto to radi, jer znam da je ucen, pemetan i nestranacki momak.
Bato, vec godinama (od kada postoji internet) navijaci na razne nacine ukazuju da se celik vodi na nepravilan nacin i da ce to kad tad doci na vidjelo. Medjutim, politika koja je drzala klub je to vjesto kamuflirala, jer im je to bila zlatna koka za pranje para. Kada je doslo do guse, navijaci su predlozili drugi model organizacije putem kojeg bi se klub okrenuo transparentnom poslovanju, al i to je fudo zakamuflirao. Sto se tice dugova, trebaju prvo da odgovaraju oni koji su odlucili da ne plate vodu ili porez, a onda da se nadje modalitet vracanja tih dugova (na rate, kroz oprost, sponzorstvo i sl). To su finese koje ce se dogovoriti ako seoska varalica pristane i na sta.
zona072

#43084 Re: Zeničani

Post by zona072 »

muhafuca wrote: 19/06/2020 12:14
zona072 wrote: 19/06/2020 12:02 Čelik je svih ovih godina ponajviše bio politički klub, pa prema tome njegov problem se treba rješavati politički.
tako je, znaci to je sustina sve price oko Celika

sa svih strana je politika u pitanju pa tako i ovo agitovanje po drustvenim mrezama

od strane botova koje nikakvi predlozi i nikakvo rjesenje ni ne interesuje

osim da se Celik politicki iskoristi i iskoci i kaze "Fudo grobar Celika, jebem Fudi mater"

- treba otvoreno reci - a ne sakrivati se iza laznog dusebriznistva lokal patriotizma

i ostale patetike koja se ovdje pokusava prosuti.
Apsolutno, sva suština priče je da je Čelik politički problem i politika treba preuzeti odgovornost za stanje u klubu, obzirom da ga je ona dovela u trenutno stanje pozicijiu. Trenuto je na poziciji Fuad Kasumović koji ima historiju vezanu za Čelik (koju sam naveo) i snosi veliku odgovornost od koje bježi i mučki se sakriva, što kod svih navijača i simpatizera izaziva ljutnju. Vjerovatno kroz tu priču iskaču botovi opozicija ili koga već, ali vjerovatno je pola tih ljudi koji "agituju" emotivno vezano za Čelik i psovali bi nekome drugome istom mjerom.
muhafuca

#43085 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

veliki_ah wrote: 19/06/2020 12:22 Razumijem sto ovaj fudin bot @muhafuca relativizira cijelu pricu i prica gluposti. To mu je posao, jbg. Zna on tacno sta se tu desava, ali mora zaraditi dnevnicu, pa onda pise ono sto mu se kaze. Jbg, SDA i fudo su doveli zenicu da nema posla za mlade ljude mimo stranke, a i to se razabralo pa se valja i dokazivati. Mozda je i socijalni slucaj, pa ta cvaja znaci.
jah, ja koji ti dajem konkretna rjesenje i konkretna predloge da se

vasa navodna ljubav prema Celiku kanalise u pravom smjeru i da se politika odjebe iz Celika sam bot

a ti kojem se sva prica oko Celika svodi na "jebem Fudi mater" si zabrinuti lokal patriota.

Pa nije niko ovde bolan siso veslo
avenija

#43086 Re: Zeničani

Post by avenija »

sumirprimus wrote: 19/06/2020 08:44 eto vam fudo sdaovac ko alternativa.
nema druge nego skinut i umjesto njega postavit kakvog provjerenog ljevicara, koji ce znat prepoznat potrebe zenicke sredine i ravnopravnije rasporedit sredstva makar to znacilo i preuzet kompletan dug zenickog celika za njegov spas!
podrska momcima u borbi za njihov celik. :thumbup:
Prvo, tvom klubu Slobodi i Tuzli hvala za podrsku i za prosirenje lige i za cestitanje rodjendana nasem klubu.
Drugo, grad(carsija)je skontao da otpadnici SDA su jednako ili gori od SDA ali u Zenici imas 40 000 ljudi na selima pa ih je tesko poraziti a njima je ove godine namjenjeno pazi sad od 105 ulica planirane sanacije sa cijele opstine svih 105 seoskih puteva i nijedna gradska u iznosu vecem od 5 miliona. Ti ljudi su kupljeni vec.
Trece, nazalost evo ja kao ultradesnicar imam svog favorita medju ljevicom i to je vijecnik Babajic vec sam pisao par puta ne skrivam ali je Fudo kupio komplet SDP i kako ih ponovo gurati?
Cetvrto, ova iskrena borba je jednom pobjedila, raduje sto su momci cisti kao suza pa ih se ne moze kompromitovati pa mi je to nada da ce i drugi put pobjediti.

Ziv bio.
kamberovica polje

#43087 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

muhafuca wrote: 19/06/2020 12:29
veliki_ah wrote: 19/06/2020 12:22 Razumijem sto ovaj fudin bot @muhafuca relativizira cijelu pricu i prica gluposti. To mu je posao, jbg. Zna on tacno sta se tu desava, ali mora zaraditi dnevnicu, pa onda pise ono sto mu se kaze. Jbg, SDA i fudo su doveli zenicu da nema posla za mlade ljude mimo stranke, a i to se razabralo pa se valja i dokazivati. Mozda je i socijalni slucaj, pa ta cvaja znaci.

vasa navodna ljubav prema Celiku kanalise u pravom smjeru i da se politika odjebe iz Celika sam bot

a ti kojem se sva prica oko Celika svodi na "jebem Fudi mater" si zabrinuti lokal patriota.

Ti ne daješ realna rješenja, nego pričaš jeftine bajke da bi opravdao Fuada.
Bez institucije grada, koja je glavni izvor financiranja, sbim klubovima u BiH, oporavak je nemoguć i ti to dobro znaš.
veliki_ah

#43088 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Tvoji prijedlozi su na nivou osnovne skole, bas kao politika šefa ti fuada. Jer samo tako moze da ga razumije poluobrazovani narod koji za njega glasa.
Ja_Ja

#43089 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Zasto se onda ponasas i pises kao da smo svi sisali vesla osim tebe? Kakvo je to realno rijesenje da skupljamo novac za klub? Celik je institucionalno unisten, politika ga je unistila. Necu ponovo da ulazim u to kako i sta ali ako tu osnovu ne vidis i ne prihvatas onda nemamo o cemu da pricamo. Tvoj Fuce u toj rubikovoj kockici je vlasnik dva vazna polja. Jedno iz 2005 godine kada je nabio preko 1.3 miliona maraka duga, a druga je sto je direktni krivac za sva dogadjanja u klubu od 2017-2020. Imao je mogucnost da postavi klub na zdrave noge, da ispravi svoju gresku, i greske svojih predhodnika i raznoraznih SDA kepeca, ali to nije uradio. Nije to uradio ne zato sto nije znao, znao je. Momci su mu nudili rijesenja, Sloboda i Velez imaju isti set mjera i polahko se rijesavaju dugova. Ne radi se o nuklearnoj fizici i nerjesivoj enigmi. Fudo jednostavno ne zeli da rijesi taj problem. On ne zeli ozdravljenje kluba. Ovdje vec vise od 3 godine pisemo o ovom mafijasu iz Vakufa. Vec tri godine dolaze likovi poput tebe na forum koji nam sole pamet kako covjek nesto radi, kako covjek nesto unaprijedjuje kao da ja ne vidim svojim ocima ukakvom nam je krc grad.
Kikibombona

#43090 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote: 19/06/2020 13:27

Zasto se onda ponasas i pises kao da smo svi sisali vesla osim tebe? Kakvo je to realno rijesenje da skupljamo novac za klub? Celik je institucionalno unisten, politika ga je unistila. Necu ponovo da ulazim u to kako i sta ali ako tu osnovu ne vidis i ne prihvatas onda nemamo o cemu da pricamo. Tvoj Fuce u toj rubikovoj kockici je vlasnik dva vazna polja. Jedno iz 2005 godine kada je nabio preko 1.3 miliona maraka duga, a druga je sto je direktni krivac za sva dogadjanja u klubu od 2017-2020. Imao je mogucnost da postavi klub na zdrave noge, da ispravi svoju gresku, i greske svojih predhodnika i raznoraznih SDA kepeca, ali to nije uradio. Nije to uradio ne zato sto nije znao, znao je. Momci su mu nudili rijesenja, Sloboda i Velez imaju isti set mjera i polahko se rijesavaju dugova. Ne radi se o nuklearnoj fizici i nerjesivoj enigmi. Fudo jednostavno ne zeli da rijesi taj problem. On ne zeli ozdravljenje kluba. Ovdje vec vise od 3 godine pisemo o ovom mafijasu iz Vakufa. Vec tri godine dolaze likovi poput tebe na forum koji nam sole pamet kako covjek nesto radi, kako covjek nesto unaprijedjuje kao da ja ne vidim svojim ocima ukakvom nam je krc grad.
Fudo nije Zenicanin i nema nikakve emocije prema NK Celik.

Problem je ako mi koji jesmo, a stalo nam je do NK Celik, dozvolimo da klub ugasi seljak iz Vakufa.

Definitivno nismo vecina, veliki broj Zenicana je otisao iz grada i dosli su novi ljudi, ali uz dobru organizaciju i energican pristup mozemo odbraniti klub.

Jedini nacin je izlazak na ulice, sve ostalo je suplja prica. Fuad Kasumovic je olicenje lazi i manipulacije, cilj je razvlaciti NK Celik dok ne prodju izbori a onda staviti kljuc u bravu.

...

Zaista sam mislio glasati za njega, iako mi je totalno odvratan. Mislio sam stisnuti zube i glasati. Ako ne pomogne NK Celik, od mene definitivno nema glas. To je apsolutno crvena linija preko koje se ne prelazi.
Daft Haruki

#43091 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

Niko ne sumnja u vase zelje i namjere ali metode su vam boze sacuvaj. Ko je kriv sto su seljoberi iz pm unistavali klub? Ima li krivice i u onima koji su na to sutili? Vazda neko drugi kriv...

Sta je plan za Celik? Nece ga spasiti lijepe zelje i papagajsko ponavljanje da je to simbol grada. Nece ga bogme spasiti ni ova pateticna saopstenja kojim kao da ulazite u politicku pricu. Nije po mom i idem ja pokupit igracke i necu se vise igrati. Gradonacelnik neprijatelj broj 1, pa sta neka je, sa neprijateljima se pregovara i pravi dogovor, a ne kukumace po medijima. Sta kaze milion duga prema JP i hajmo otpisat. Milion maraka za vodu, odvoz smeca i ostale komunalije se nabere ako nisi placao od 2002. i hajmo to sad zaboraviti. Kakvu to poruku salje ljudima koji uredno sve placaju? A svi znaju da su pare zavrsile u privatnim dzepovima.

Pojedina rjesenja su gora od problema.
Druze nisi izgleda upucen. Momci u gradu su se skupili pod udruzenjem NGG sa zeljom da odvoje klub iz ralja politike i stave ga na zdrave noge. Napravili socios model,finansijskiplan,animirali raju. Ali nadavno bila je potrebna podrska grada i nacelnika. Covjek je iz vlastitih interesa i ljudi kojima se okruzio odbio podrzati najbolju pricu Zenice od rata pa do ovamo.
Ti postavljas pitanje sta je plan za Celik?
Momci su pregovarali molili kumili izlazili za govornicu u skupstini pred vjecnike. Trazili rjesenje . Nisu prosili nego da se omoguci da klub da stane na zdrave noge. Da grad stane iza njega a kad se oporavi novci ce se vratiti sve do jedne marke.
Ti ovde palamudis o budetu i parama iz privatnih depova ...standardna spin politika lika koji zeli da ugasi klub star 75 god kao da i nije postojao.
clio_dci120

#43092 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Trazite pomoc od Zubana, on je uz Fudu lobirao investitore.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#43093 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote: 19/06/2020 12:22 Bato, vec godinama (od kada postoji internet) navijaci na razne nacine ukazuju da se celik vodi na nepravilan nacin i da ce to kad tad doci na vidjelo. Medjutim, politika koja je drzala klub je to vjesto kamuflirala, jer im je to bila zlatna koka za pranje para. Kada je doslo do guse, navijaci su predlozili drugi model organizacije putem kojeg bi se klub okrenuo transparentnom poslovanju, al i to je fudo zakamuflirao. Sto se tice dugova, trebaju prvo da odgovaraju oni koji su odlucili da ne plate vodu ili porez, a onda da se nadje modalitet vracanja tih dugova (na rate, kroz oprost, sponzorstvo i sl). To su finese koje ce se dogovoriti ako seoska varalica pristane i na sta.
Jesu li ikad navijaci sluzbeno rekli Husejin Smajlovic je neprijatelj Čelika broj 1, da ne kažem jesu li to rekli u izbornoj godini? Evo nek nisu, jesu li ikad to rekli za Muhameda Husremovića (Husinu podguznu muhu), onog što će oslobodit 5 radnih mjesta kad crkne i ostale svima dobro poznate ekipe? Da se razumijemo, a i sam si ti naglasio i na tome ti od srca hvala, nisam ničiji i za Fuada me boli kurčina, ali ovo saopštenje je meni kao relativno iskusnom čovjeku dovoljno da posumnjam u namjere onoga ko ga je napisao.

Što se tiče ostalog, meni je iskreno žao što NGG nije dobio priliku da svoje ideje provede u djelo. Biću malo i ličan, Tarika poznajem skoro 20 godina i znam da je to zlatan momak, ali moje duboko uvjerenje je da ni od toga ne bi bilo nista. Bez para ne ide nista, a Čelik ima dugove koje bi i Celta Vigo tesko isplatila.

Klub je povaljen davno samo mu dzenaza nije klanjana i simptomaticno je da se sve ovo desava bas onda kada SDA nije na vlasti. Ista prica je i sa Zenicatransom.
Casual's

#43094 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nije ti smetalo kad se SDA prozivala prije 4 godine na najvecim protestima u Ze? Pa po mbogima zato i popusise izbore. Huso nikada nije direktno radio na stetu Celika, za razliku od ovog pa se i nije mogao prozvati.
avenija

#43095 Re: Zeničani

Post by avenija »

Bato ne gubi kredibilitet, ljudi te cijene ovdje, nemoj suplje niko nije naivan iako to ti fino kao iskusan upakujes, navijaci su direktno srusili SDA nacelnika.
avenija

#43096 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image

Protiv Huse se islo protestovati i kada se otvarao GGM sa seicima i arapima, batali jeftine spinove, nema ovdje babinjaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#43097 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Izbori ce u novembru pa eto prilike da se srusi gradonacelnik. Ali onda nema kuknjave kako ovo nije politicka prica.
zona072

#43098 Re: Zeničani

Post by zona072 »

Mislim da niste upravu kada govorite da nije bilo otpora prema vlastima prije Fuada Kasumovića. Robijaši i svi ostali navijači Čelika su vjerovatno jedina navijačka grupa na Balkanu koja je bojkotovala domaće utakmice kluba u dva navrata, sa porukom da se ukaže na malverzacije i kriminal u klubu. Treba ovdje napomenuti da su ti momci išli na gostujuće utakmice i tako svaki drugi vikend gledali svoj klub, i zbog toga vjerovatno doveli u pitanje i svoje samo postojanje kao navijačke grupe, jer je zbog toga mnogo ljudi otišlo, izgubilo osjećaj za utakmicu za Čelik, počelo sa pričom kako klub treba ugasiti i kako je upitna ljubav prema Čeliku. Sve do zadnjih izbora, kada se najoštrije napadala tadašnja odlazeća struktura ispostavit će se. Na tom pritisku i otporu Robijaša, NGG-a i svih ostalih ljudi koji vole ovaj klub Fuad Kasumović započinje svoju nezavisnu kampanju. Opet ću se pozvati na prilog Federalne televizije i emisije mreža gdje se govorilo o ljudima koji su u klubu i koji prave štetu klubu, u samom finišu izborne kampanje, maltene dan ili noć pred izbore, Robijaši dijele i lijepe letke za auta, kako se treba glasati kontra SDA, jasna je poruka bila. Dakle, ako se pogleda broj glasova u odnosu na kontra kandidata Fuada Kasumovića, može se komotno reći da su Robijaši imali svoj uticaj u njegovom mandatu. Ponoviti ću, taj čovjek je potpisao sa grupom NGG memorandum u vezi Čelika ako dođe na vlast (depolitizacija kluba, reprogram itd.), vrlo brzo nakon toga to je sve izigrao, doveo investitore koji imaju kriminalni dosije, pristiskom na skupštinu kluba tada uveo sumnjivog investitora u klub i danas mu nije jasno kako se nekome igraču duguje 500 hiljada maraka i da ovo nije Real Madrid. Dakle, nije tačno da nije bilo otpora prema vlastima prije Fuada Kasmuovića, vjerovatno su to ljudi vrlo brzo zaboravili šta su sve prvenstveno Robijaši radili i uradili za ovaj klub.
U.G. Robijaši i NGG su smislili i ponudili plan oporavka, to se nije svidjelo Fuadu Kasumoviću i on ponovo svojim postupcima i izjavama za medije pokušava od tih ljudi napraviti magarce i vjerovatno je zbog toga saopštenje kakvo jest.
Ja nisam član Robijaša ni NGG, ali treba neke činjenice reći i ovako stvari stoje.
HakanSukur

#43099 Re: Zeničani

Post by HakanSukur »

Vi u Zenici imate situaciju da vas je od rata urušavala SDA, promijenili ste to, ali samo prividno, i dali šansu nepismenom lopovskom SDA političkom kopiletu, koje je personifikacija sve onoga što ta stranka predstavlja, kriminal, neobrazovanost, zatucanost, malverzacije, laganje, nepotizam...

Bio sam u prilici i inserte sa sjednica Skupštine grada pogledam, ono je Zadruga najgore vrste, jad, čemer i bijeda, na čevljanskoj koridi se okupe mentalno razvijeniji ljudi, ako ste jednom mijenjali, mijenjajte opet, ali pružite šansu obrazovanim mladim ljudima koji nemaju ukaljanu političku prošlost, takvih bude u skoro svim strankama, i za načelnika valjda možete pronaći neku razumnu i obrazovanu osobu, ako opet budete onako birali, i ovo do sad ćete pamtiti kao zlatno doba.

Podrška svakako i za očuvanje Čelika, simboli su zadnja brana svakog ideala, ako se i to ugasi, komotno možete i ime grada promijeniti, nije sve ni u surovom materijalizmu, a koliko sam upratio kroz medije Čelik nije došao do faze gdje nema izlaza, nego vam to serviraju oni koji su krali i otimali, da sakriju vlastiti kriminal, pozdrav svim normalnim Zeničankama i Zeničanima, a dosta takvih sam upoznao. :thumbup:
kamberovica polje

#43100 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote: 19/06/2020 16:54
veliki_ah wrote: 19/06/2020 12:22 Bato, vec godinama (od kada postoji internet) navijaci na razne nacine ukazuju da se celik vodi na nepravilan nacin i da ce to kad tad doci na vidjelo. Medjutim, politika koja je drzala klub je to vjesto kamuflirala, jer im je to bila zlatna koka za pranje para. Kada je doslo do guse, navijaci su predlozili drugi model organizacije putem kojeg bi se klub okrenuo transparentnom poslovanju, al i to je fudo zakamuflirao. Sto se tice dugova, trebaju prvo da odgovaraju oni koji su odlucili da ne plate vodu ili porez, a onda da se nadje modalitet vracanja tih dugova (na rate, kroz oprost, sponzorstvo i sl). To su finese koje ce se dogovoriti ako seoska varalica pristane i na sta.
Jesu li ikad navijaci sluzbeno rekli Husejin Smajlovic je neprijatelj Čelika broj 1, da ne kažem jesu li to rekli u izbornoj godini? Evo nek nisu, jesu li ikad to rekli za Muhameda Husremovića (Husinu podguznu muhu), onog što će oslobodit 5 radnih mjesta kad crkne i ostale svima dobro poznate ekipe? Da se razumijemo, a i sam si ti naglasio i na tome ti od srca hvala, nisam ničiji i za Fuada me boli kurčina, ali ovo saopštenje je meni kao relativno iskusnom čovjeku dovoljno da posumnjam u namjere onoga ko ga je napisao.

Što se tiče ostalog, meni je iskreno žao što NGG nije dobio priliku da svoje ideje provede u djelo. Biću malo i ličan, Tarika poznajem skoro 20 godina i znam da je to zlatan momak, ali moje duboko uvjerenje je da ni od toga ne bi bilo nista. Bez para ne ide nista, a Čelik ima dugove koje bi i Celta Vigo tesko isplatila.

Klub je povaljen davno samo mu dzenaza nije klanjana i simptomaticno je da se sve ovo desava bas onda kada SDA nije na vlasti. Ista prica je i sa Zenicatransom.
Bato, ne znamo jer nismo nikad imali priliku vidjeti kako bi to izgledalo uz podršku kakvu je imao lažni investitor. Iskrena priča, transparentan rad i minimalna podrška grada privukla bi investitore u to sam 100% siguran.
Svi ovi navedeni su za mene grobari Čelika, ali samo je Fudo izabran na krilima borbe za Čelik, da bi odmah nakon izbora okrenuo priču za 180. O lažnom investitoru neću ni da pričam.
Fuad je sam sebi kriv što je trenutno na nišanu.
Je li generalno bolji od svoje bivše stranke? Malo jest, ali nije teško biti bolji od truleži i inficiranog gnojnog čira zvanog SDA.
Ma na kraju krajeva sve i da je preporoditelj svih preporoditelja i da je reinkarnacija samog Perikla koja Zenicu vodi u zlatno doba, ne smije mu se dozvoliti ovo što radi s najvećim simbolom grada.
Treba biti realan i reći da mu malo šta može naštetiti na ovim izborima, obzirom da je s asfaltom kupio većinu selendri oko Zenice, a SDA se još nije oporavila o nokauta s prethodnih izbora.
Po meni je to i najveća problem svih onih koji će se boriti za Čelik. Jednostavno nemaš koga podržati, da taj ima realne šanse, a da nije povezan s cosa nostrom.

Zenica nije grad s velikom historijskom materijalnom ostavštinom, nismo imali veliki značaj u bos. kraljevstvu, niti u Osmanskom carstvu, a bogami ni u AU monarhiji.
Identitet našeg grada i njegova historija je iskovana u Jugoslaviji, a veliki dio tog identiteta je Čelik. Bez njega je transformacija u bezličnu kasabu poput Maglaja ili Doboja gotova.
Post Reply