Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
šatirana_ljubičica

#4301 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by šatirana_ljubičica »

drugi profil wrote:Dobro, nisu gluposti da se ko nedajboze uvrijedi. Ali sta su onda? Cinjenice?
Činjenice iste težine kao tvoja da je čovjek nastao od bičara.
NIN

#4302 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by NIN »

šatirana_ljubičica wrote:
drugi profil wrote:Dobro, nisu gluposti da se ko nedajboze uvrijedi. Ali sta su onda? Cinjenice?
Inteligencijom se bavite kad ste u osami, a evolucija ima svoju temu tamo gdje joj je i mjesto.
drug_profi

#4303 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Vidim ja da ti je ta vaga otisla u helac.
Dozer

#4304 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
Jednostavnije receno - sami sebi skoce u stomak :D
šatirana_ljubičica

#4305 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
Jah eto, a vama se ne smije spomenuti besmislenost nastanka čovjeka kroz evoluciju da ne reaguje moderator
walter kurtz

#4306 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by walter kurtz »

Dozer wrote:Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
Jah eto, a vama se ne smije spomenuti besmislenost nastanka čovjeka kroz evoluciju da ne reaguje moderator
besmislenost kroz evoluciju :shock:
šatirana_ljubičica

#4307 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

walter kurtz wrote:
besmislenost kroz evoluciju :shock:
Ti naravno ne misliš da evolucija ima besmislenosti... Ali to je druga tema kao što reče NIN i to ću poštovati.
walter kurtz

#4308 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by walter kurtz »

Ti naravno ne misliš da evolucija ima besmislenosti... Ali to je druga tema kao što reče NIN i to ću poštovati.
kad dobijem logičniju teoriju javim ti
Image
šatirana_ljubičica

#4309 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

walter kurtz wrote:
kad dobijem logičniju teoriju javim ti
Image
:lol: OK
Dozer

#4310 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Ljubicice, polazis od totalno pogresne paradigme...
Za evolutivni nastanak covjeka postoje bezbrojni dokazi, i mislim da tu danas vec vise nema nekih velikih mogucnosti za negiranje.
S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama. I ovo ne uvidja samo onaj ko to ne zeli.
šatirana_ljubičica

#4311 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:Ljubicice, polazis od totalno pogresne paradigme...
Za evolutivni nastanak covjeka postoje bezbrojni dokazi, i mislim da tu danas vec vise nema nekih velikih mogucnosti za negiranje.
S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama. I ovo ne uvidja samo onaj ko to ne zeli.

Yeah, right

Image
Dozer

#4312 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

"yeah, right" je po tebi neki valjan argument? :lol: :lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#4313 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:"yeah, right" je po tebi neki valjan argument? :lol: :lol: :lol:
S tobom sam odavno prestala razgovarati argumentovano. 8-)
Dozer

#4314 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Prtpostavljam jer si imala toliko jake argumente koji su pobili sve moje, pa ne vidis svrhu daljnje diskusije? :D
šatirana_ljubičica

#4315 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:Prtpostavljam jer si imala toliko jake argumente koji su pobili sve moje, pa ne vidis svrhu daljnje diskusije? :D
Tačno je da ne vidim svrhu diskusije sa tobom ali ne iz razloga koji si ti naveo.Ti i ne znaš diskutovati, razmjenjivati mišljenja, saslušati nekoga, ništa, samo svoje pričati i dizati svoj ego time, provocirati tu i tamo, itd.Samodopadajući si tip, što jako ne podnosim tako da ne znam kakve da imaš argumente ili ne znam kakve da ja imam kontra-argumente, s tobom ih više nikad ne bih razmijenila, jer kao što rekoh nisi uopšte dobar u dijalogu a kamoli diskusiji.
Dozer

#4316 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Dozer »

Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti :wink: .
S druge strane, klasicni si primjerak danasnjih mentalnih sklopova koji nemogucnost dokazivanja svojih tvrdnji automatski prebacuju na etiketiranje sagovornika. Valjda time mislis da si se postavila iznad njega/nje i da je tako tvoja "argumentacija" ipak jaca. Takvo ponasanje je u psihologiji oznaceno kao "reakcija na povrijedjenu sujetu" :wink:
šatirana_ljubičica

#4317 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti :wink: .
S druge strane, klasicni si primjerak danasnjih mentalnih sklopova koji nemogucnost dokazivanja svojih tvrdnji automatski prebacuju na etiketiranje sagovornika. Valjda time mislis da si se postavila iznad njega/nje i da je tako tvoja "argumentacija" ipak jaca. Takvo ponasanje je u psihologiji oznaceno kao "reakcija na povrijedjenu sujetu" :wink:
Yeah, right.
šatirana_ljubičica

#4318 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Dozer wrote:Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti :wink: .
Yeah, right.
(kako li bi se tek u psihologiji nazvalo tvoje ponašanje :lol: )
skupljac_zeljeza

#4319 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by skupljac_zeljeza »

Dozer wrote: S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama.
Kako je opisan? Jednoj, drugoj, trećoj...
neki

#4320 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by neki »

Ne mogu da vjerujem...svi ste manje vise odrasli ljudi a jos uvijek se raspravljate s osobama koji vjeruju u bajke i da je Bog stvorio covjeka od blata, zenu od rebra, il sta vec... :-)
šatirana_ljubičica

#4321 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Jeste zato nas ostavite na miru i nemojte svoju glavnu ''argumentaciju'' zasnivati na ponižavanju vjernika o VI SUPERIORNA BIĆA :lol:
m_l

#4322 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by m_l »

...neka ih :mrgreen: ...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade. :lol:
šatirana_ljubičica

#4323 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

m_l wrote:...neka ih :mrgreen: ...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade. :lol:
Ne znam samo kako onda ako smo nastali svi na isti način i ako niko ne upravlja nama, kako onda imamo emocije, talente, glupe ljude, pametne.Otkud Mocart, Šopen, Ajnštajn kako nismo svi ono... živa bića koja ispunjavaju svoju osnovnu funkciju reprodukcije kao i svećina drugih živa bića jel.Otužno je kako spuste sebe na jedan nivo majmuna a onda drže predavanja s visine kako su oni LOGIKOM HEJ! skontali da je Bog izmišljen i da sve ovo do sad što je bilo je ustvari LOGIČNO?!
Ustvari su totalno izgubljeni i u većini slučajeva ih zaista žalim.
Osim kad me naljute :) a i to bude u većini slučajeva :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#4324 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by 5 0 5 »

m_l wrote:...neka ih :mrgreen: ...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade. :lol:
Ne znam samo kako onda ako smo nastali svi na isti način i ako niko ne upravlja nama, kako onda imamo emocije, talente, glupe ljude, pametne.Otkud Mocart, Šopen, Ajnštajn kako nismo svi ono... živa bića koja ispunjavaju svoju osnovnu funkciju reprodukcije kao i svećina drugih živa bića jel.Otužno je kako spuste sebe na jedan nivo majmuna a onda drže predavanja s visine kako su oni LOGIKOM HEJ! skontali da je Bog izmišljen i da sve ovo do sad što je bilo je ustvari LOGIČNO?!
Sve Šopen do Šopena :lol: :lol: :kiss:
šatirana_ljubičica

#4325 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

5 0 5 wrote:
Sve Šopen do Šopena :lol: :lol: :kiss:

Tipično za vas.Hvatate se odmah tih luđaka.Ne da ste opterećeni.... to prelazi u dijagnozu.
Locked