Činjenice iste težine kao tvoja da je čovjek nastao od bičara.drugi profil wrote:Dobro, nisu gluposti da se ko nedajboze uvrijedi. Ali sta su onda? Cinjenice?
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- šatirana_ljubičica
#4301 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- NIN
#4302 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Inteligencijom se bavite kad ste u osami, a evolucija ima svoju temu tamo gdje joj je i mjesto.šatirana_ljubičica wrote:Činjenice iste težine kao tvoja da je čovjek nastao od bičara.drugi profil wrote:Dobro, nisu gluposti da se ko nedajboze uvrijedi. Ali sta su onda? Cinjenice?
- drug_profi
#4303 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vidim ja da ti je ta vaga otisla u helac.šatirana_ljubičica wrote:Činjenice iste težine kao tvoja da je čovjek nastao od bičara.drugi profil wrote:Dobro, nisu gluposti da se ko nedajboze uvrijedi. Ali sta su onda? Cinjenice?
- Dozer
#4304 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
Jednostavnije receno - sami sebi skoce u stomak
- šatirana_ljubičica
#4305 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jah eto, a vama se ne smije spomenuti besmislenost nastanka čovjeka kroz evoluciju da ne reaguje moderatorDozer wrote:Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
- walter kurtz
#4306 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
besmislenost kroz evolucijušatirana_ljubičica wrote:Jah eto, a vama se ne smije spomenuti besmislenost nastanka čovjeka kroz evoluciju da ne reaguje moderatorDozer wrote:Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
- šatirana_ljubičica
#4307 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ti naravno ne misliš da evolucija ima besmislenosti... Ali to je druga tema kao što reče NIN i to ću poštovati.walter kurtz wrote:besmislenost kroz evolucijušatirana_ljubičica wrote:Jah eto, a vama se ne smije spomenuti besmislenost nastanka čovjeka kroz evoluciju da ne reaguje moderatorDozer wrote:Najveca sega je kad vjernici zele potvrditi nesto svoje, i pri tome ne razumiju da su tim pokusajem zapravo pokazali besmislenost svoje tvrdnje.
- walter kurtz
#4308 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
kad dobijem logičniju teoriju javim tišatirana_ljubičica wrote:
Ti naravno ne misliš da evolucija ima besmislenosti... Ali to je druga tema kao što reče NIN i to ću poštovati.

- šatirana_ljubičica
#4309 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
walter kurtz wrote:kad dobijem logičniju teoriju javim tišatirana_ljubičica wrote:
Ti naravno ne misliš da evolucija ima besmislenosti... Ali to je druga tema kao što reče NIN i to ću poštovati.
- Dozer
#4310 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ljubicice, polazis od totalno pogresne paradigme...
Za evolutivni nastanak covjeka postoje bezbrojni dokazi, i mislim da tu danas vec vise nema nekih velikih mogucnosti za negiranje.
S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama. I ovo ne uvidja samo onaj ko to ne zeli.
Za evolutivni nastanak covjeka postoje bezbrojni dokazi, i mislim da tu danas vec vise nema nekih velikih mogucnosti za negiranje.
S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama. I ovo ne uvidja samo onaj ko to ne zeli.
- šatirana_ljubičica
#4311 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dozer wrote:Ljubicice, polazis od totalno pogresne paradigme...
Yeah, right

- Dozer
#4312 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"yeah, right" je po tebi neki valjan argument?

- šatirana_ljubičica
#4313 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
S tobom sam odavno prestala razgovarati argumentovano.Dozer wrote:"yeah, right" je po tebi neki valjan argument?![]()
![]()
- Dozer
#4314 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Prtpostavljam jer si imala toliko jake argumente koji su pobili sve moje, pa ne vidis svrhu daljnje diskusije? 
- šatirana_ljubičica
#4315 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tačno je da ne vidim svrhu diskusije sa tobom ali ne iz razloga koji si ti naveo.Ti i ne znaš diskutovati, razmjenjivati mišljenja, saslušati nekoga, ništa, samo svoje pričati i dizati svoj ego time, provocirati tu i tamo, itd.Samodopadajući si tip, što jako ne podnosim tako da ne znam kakve da imaš argumente ili ne znam kakve da ja imam kontra-argumente, s tobom ih više nikad ne bih razmijenila, jer kao što rekoh nisi uopšte dobar u dijalogu a kamoli diskusiji.Dozer wrote:Prtpostavljam jer si imala toliko jake argumente koji su pobili sve moje, pa ne vidis svrhu daljnje diskusije?
- Dozer
#4316 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti
.
S druge strane, klasicni si primjerak danasnjih mentalnih sklopova koji nemogucnost dokazivanja svojih tvrdnji automatski prebacuju na etiketiranje sagovornika. Valjda time mislis da si se postavila iznad njega/nje i da je tako tvoja "argumentacija" ipak jaca. Takvo ponasanje je u psihologiji oznaceno kao "reakcija na povrijedjenu sujetu"
S druge strane, klasicni si primjerak danasnjih mentalnih sklopova koji nemogucnost dokazivanja svojih tvrdnji automatski prebacuju na etiketiranje sagovornika. Valjda time mislis da si se postavila iznad njega/nje i da je tako tvoja "argumentacija" ipak jaca. Takvo ponasanje je u psihologiji oznaceno kao "reakcija na povrijedjenu sujetu"
- šatirana_ljubičica
#4317 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Yeah, right.Dozer wrote:Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti.
- šatirana_ljubičica
#4318 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
(kako li bi se tek u psihologiji nazvalo tvoje ponašanješatirana_ljubičica wrote:Yeah, right.Dozer wrote:Moguce da si u pravu, ali ipak je na ovom forumu puno vise ljudi koji ne misle kao ti.
- skupljac_zeljeza
#4319 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kako je opisan? Jednoj, drugoj, trećoj...Dozer wrote: S druge strane, sve je manje prostora za opravdanost teistickih postavki po kojima nas je sve stvorio bog, pogotovo na nacin kakav je opisan u vjerskim knjigama.
-
neki
#4320 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne mogu da vjerujem...svi ste manje vise odrasli ljudi a jos uvijek se raspravljate s osobama koji vjeruju u bajke i da je Bog stvorio covjeka od blata, zenu od rebra, il sta vec... 
- šatirana_ljubičica
#4321 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jeste zato nas ostavite na miru i nemojte svoju glavnu ''argumentaciju'' zasnivati na ponižavanju vjernika o VI SUPERIORNA BIĆA 
-
m_l
#4322 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
...neka ih
...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade. 
- šatirana_ljubičica
#4323 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne znam samo kako onda ako smo nastali svi na isti način i ako niko ne upravlja nama, kako onda imamo emocije, talente, glupe ljude, pametne.Otkud Mocart, Šopen, Ajnštajn kako nismo svi ono... živa bića koja ispunjavaju svoju osnovnu funkciju reprodukcije kao i svećina drugih živa bića jel.Otužno je kako spuste sebe na jedan nivo majmuna a onda drže predavanja s visine kako su oni LOGIKOM HEJ! skontali da je Bog izmišljen i da sve ovo do sad što je bilo je ustvari LOGIČNO?!m_l wrote:...neka ih...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade.
Ustvari su totalno izgubljeni i u većini slučajeva ih zaista žalim.
Osim kad me naljute
-
5 0 5
#4324 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sve Šopen do Šopenašatirana_ljubičica wrote:Ne znam samo kako onda ako smo nastali svi na isti način i ako niko ne upravlja nama, kako onda imamo emocije, talente, glupe ljude, pametne.Otkud Mocart, Šopen, Ajnštajn kako nismo svi ono... živa bića koja ispunjavaju svoju osnovnu funkciju reprodukcije kao i svećina drugih živa bića jel.Otužno je kako spuste sebe na jedan nivo majmuna a onda drže predavanja s visine kako su oni LOGIKOM HEJ! skontali da je Bog izmišljen i da sve ovo do sad što je bilo je ustvari LOGIČNO?!m_l wrote:...neka ih...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade.
Osim kad me naljutea i to bude u većini slučajeva
![]()
![]()
- šatirana_ljubičica
#4325 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
5 0 5 wrote:Sve Šopen do Šopenašatirana_ljubičica wrote:Ne znam samo kako onda ako smo nastali svi na isti način i ako niko ne upravlja nama, kako onda imamo emocije, talente, glupe ljude, pametne.Otkud Mocart, Šopen, Ajnštajn kako nismo svi ono... živa bića koja ispunjavaju svoju osnovnu funkciju reprodukcije kao i svećina drugih živa bića jel.Otužno je kako spuste sebe na jedan nivo majmuna a onda drže predavanja s visine kako su oni LOGIKOM HEJ! skontali da je Bog izmišljen i da sve ovo do sad što je bilo je ustvari LOGIČNO?!m_l wrote:...neka ih...to je glavna duhovna hrana savremenog covjeka. Inace, umrli bi od dosade.
Osim kad me naljutea i to bude u većini slučajeva
![]()
![]()
![]()
![]()
Tipično za vas.Hvatate se odmah tih luđaka.Ne da ste opterećeni.... to prelazi u dijagnozu.