Ukrajina

General War

#42826 Re: Ukrajina

Post by General War »

laik1981 wrote: 26/02/2022 13:12
O'zone wrote: 26/02/2022 12:53

Smiješno. Debilna strana rata. Ubijamo se, zajebajemo se, a koga boli K.
Ovakvih snimaka je bilo masa i prikazuju jednu totalno cudnu situaciju.. Ljudi se vozikaju, vojska totalno opustena, akcija u toku, a civili se setkaju oko vojnika.. Nakad bas djeluje kao na setovima za snimanje nekih ratnih filmova.. Na nekoj od prethodnih stranica prilazi covjek rusima, snima ih i govori slava Ukrajini.. Ono sto ja pamtim kao rat se ni u kom slucaju ne moze porediti sa ovim kako nam se prikazuje rat u Ukrajini..
Tako je, i ja sam primjetio..niko previse nasikiran...cudno, ali ruku na srce ako nista barem nema nekih namjernih zlocina, ko da fudbal igraju.
Last edited by General War on 26/02/2022 13:16, edited 1 time in total.
Hasim_Kucuk_Hoki

#42827 Re: Ukrajina

Post by Hasim_Kucuk_Hoki »

Krokodajl wrote: 26/02/2022 13:09 Australija obustavljaju emitovanje Russia Today.

E to su sankcije!
očekujem užičko kolo po ulicama u znak protesta kao u slučaju Đokovića :D
lajkujMe

#42828 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

made_in_sarajevo wrote: 26/02/2022 13:06 Po internetu bar kod nas se vrti kako im ukrajinci jebu dan kad su se rodili. Onako hladne glave sta je sa drugom stranom ruskom, gdje su njihovi klipovi unistenih ukrajinaca. Cudan mi je rat totalno, samo snimci ukrajinske strane i to civila. Sta bi sa padom Kijeva sto su predvidjali. Nema vise informacija gdje su rusi, gdje su ukrajinci ili se izgube na forumu od glupih komentara i prica koja veze nema sa ovim ratom

Inace da ukrajina ima snage do moskve im doci.
Ne gledas dovoljno onda
Niko ne spori da Ukrajinci imaju gubitke vjerovatno u ljudstvu slicno kao Rusi.
Imaju i snimci unistenih Ukrajinskih kolona ali malo i sporadicno.

Razlog je vrlo jednostavan Ukrajinci ne mogu i ne zele da se bore na otvorenom s velikim jedinicama.
Presli su izgleda na manje mobilne jedinice, konvoji vojni su sporadicni manji jer Rusi iako ne 100% vladaju nebom i svakog trenutka mogu napasti konvoje.

Ukrajinci su odbranu postavili od predpostavke da ne mogu da vladaju nebom, da ne mogu da vladaju morem i da ce im biti ne moguce odrzavati bilo kakav otpor na otvorenom duze od par sati, jer ce ih avijacija i artiljerija samljeti.

Povukli su se u gradove, a male neovisne jedinice s izgleda dobrom komunikacijom s komandama i obavjestajim podacima idu da docekaju Ruse u zasjedu i da nanesu sto vise stete, to ne znaci nuzno da su tu da ih zaustave.

Ali takvim nacinom ratovanja manje izlazu svoje, manje logistike im je potrebno a cinw neuporedivo vise stete Rusima nego Rusi njima.

I izgleda da uspjesno sakrivaju tesku tehniku dal po gradovima dal po sumama nije ni bitno. Ali malo pomalo izlete snimci njihove teske tehnike koji uskocw u pomoc na ugrozenim dijelovima pa se povuku ma sigurno opet.

I mislim da je to strategija stvorena od Amera i Natoa.
Satrap_Darije

#42829 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

General War wrote: 26/02/2022 13:14 Opet nekako tesko se naviknuti da gledas agresorskog vojnika sto stoji na po ulice, i zajebajete se obojica, nit se on nesto nasikirao niti civili oko njega.
Ljudi ovdje pokušavaju preslikati situaciju iz Ukrajine na balkanske sukobe krajem prošloga stoljeća.

Također se pokušavaju praviti paralele između percepcije nacionalizma i međuetničke mržnje ovdje i tamo.

Nije isto. Niti približno. Koliko ja znam u onom sukobu u Donbasu nije bilo nikakvih zabilježenih etničkih masakra tipa Ahmići, Škabrnja i sl.
A_A_AKCIJA

#42830 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 12:52
Kad su ih tacno Ukrajinci kupili?

Zasto ih mi nemamo?
2018. potpisan ugovor

Ko kaže da nemamo :D ?
Edin H.

#42831 Re: Ukrajina

Post by Edin H. »

bersK wrote: 26/02/2022 13:08 Kad vidiš ovaj odnos Rusa prema ovim ljudima što im prilaze i inače prema narodu nit sjeku kablove, nit ruše tornjeve, nit zaustavljaju dopremanje hrane nit išta, skontaš onda pa jebote šta smo mi preživjeli i do koje mjere je bio radikalan plan istrijebljenja. Jesmo mi nadljudi ili šta?
Idu tenkovi, ljudi na biciklima i mopedima se vozaju pored
last mohicans

#42832 Re: Ukrajina

Post by last mohicans »

bordo gandalf wrote: 26/02/2022 12:53
ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 12:52

Kad su ih tacno Ukrajinci kupili?

Zasto ih mi nemamo?
Mi nemamo za odrzavanje helikoptera a ne jedne ovakve letjelice
Nije mogo stat Baketu u kofer, da je vec išla Turkovicka u nje su veci koferi. Šalu stranu, mogli bi nas abiji snadbijeti s kojim Bayrom. Dobra stvar što ima naših momaka na turskim vojnim akademijima. Nek se momci obuče, zlu ne trebalo.
drogon2

#42833 Re: Ukrajina

Post by drogon2 »

Ja ne vidim kako Rusi ovo mogu dobit. Jedina sansa im je ukrajinski kolaps, mozda neki brzi pad Kijeva i sl. Ako Ukrajinci podignu sve sto mogu i ako im se nastavi doturat oruzje onda bi Rusi morali mobilisat veci broj ljudi i moralo bi ih dosta poginut,a pitanje je da li su spremni na toliku cijenu. That being said, fakat ne kontam sto im je ovo trebalo.
O'zone
Globalni moderator

#42834 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

Nije ovo ni približno ista agresija (ideološki) kao što je bila agresija na BiH. Zato svo poređenje nema nikakve svrhe.

Jedno je ići da istrijebiš narod a drugo je ići da smijeniš samo vlast i aneksiraš teritoriju sa minimalnom štetom po civile i infeastrukturu.

Sad sam skontao da mi ovaj Zelenovski malo vuče na Gerarda Butlera kad se šepuri naokolo :mrgreen:
jelleMania

#42835 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

archi_a wrote: 26/02/2022 13:09
Fakti o Ukrajini

1. u Europi u dokazano oporavljivim rezervama urana;
2. mjesto u Europi i 10. mjesto u svijetu u pogledu rezervi rude titana;
2. mjesto u svijetu po istraživanim rezervi manganskih ruda (2,3 milijarde tona, odnosno 12% svjetskih rezervi);
2. najveće rezerve željezne rude na svijetu (30 milijardi tona);
2. mjesto u Europi u pogledu rezervi rude žive;
3. mjesto u Europi (13. mjesto u svijetu) u rezervama plina iz škriljevca (22 trilijuna kubika)
4. u svijetu po ukupnoj vrijednosti prirodnih resursa;
7. mjesto na svijetu po rezervama ugljena (33,9 milijardi tona)

Ukrajina je poljoprivredna zemlja:
1. u Europi u pogledu obradivog zemljišta;
3. mjesto u svijetu po području crnog tla (25% svjetskog volumena);
1. mjesto u svijetu po izvozu suncokretovog i suncokretovih ulja;
2. mjesto u svijetu u proizvodnji ječma i 4. mjesto u izvozu ječma;
3. najveći proizvođač i 4. najveći izvoznik kukuruza na svijetu;
4. najveći proizvođač krumpira na svijetu;
5. najveći proizvođač raži na svijetu;
5. mjesto u svijetu po proizvodnji pčela (75.000 tona);
8. mjesto u svijetu po izvozu pšenice;
9. mjesto u svijetu po proizvodnji kokošjih jaja;
16. mjesto na svijetu po izvozu sira.
Ukrajina može zadovoljiti potrebe hrane 600 milijuna ljudi.

Ukrajina je industrijalizirana zemlja:
1. u Europi po proizvodnji amonijaka;
2-e europski i 4. najveći sustav cjevovoda za prirodni plin na svijetu (142,5 bln kubičnih metara prolaznog kapaciteta plina u EU);
3. po veličini u Europi i 8. po veličini u svijetu po pitanju instaliranih kapaciteta nuklearnih elektrana;
3. mjesto u Europi i 11. u svijetu po dužini željezničke mreže (21.700 km);
3. mjesto u svijetu (nakon SAD-a i Francuske) u proizvodnji lokatora i opreme za lociranje;
3. najveći izvoznik željeza na svijetu
4. najveći izvoznik turbina za nuklearne elektrane na svijetu;
4. najveći svjetski proizvođač raketnih bacača;
4. mjesto na svijetu u izvozu gline
4. mjesto na svijetu u izvozu titana
8. mjesto u svijetu po izvozu ruda i koncentrata;
9. mjesto u svijetu po izvozu proizvoda obrambene industrije;
10. najveći proizvođač čelika na svijetu (32,4 milijuna tona).

Izvor: Andriy Futey
Ukrajinski kongresni odbor Amerike Ukrajinski svjetski kongres - Svjetski kongres Ukrajinaca
I sta rece onaj strucnjak , dat ce rusi Ukrainu za Bih i Cg 🤣🤣
jelleMania

#42836 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

Maliodmene wrote: 26/02/2022 13:14 A sta vas cudi sto Rusi koketiraju sa civilima, pa znaju ti vojnici koliko je bezveze ova agresija, nije ni cudo sto im je moral na 0.
Pola tih civila su rusi
Haris.ba

#42837 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

O'zone wrote: 26/02/2022 13:20 Nije ovo ni približno ista agresija (ideološki) kao što je bila agresija na BiH. Zato svo poređenje nema nikakve svrhe.

Jedno je ići da istrijebiš narod a drugo je ići da smijeniš samo vlast i aneksiraš teritoriju sa minimalnom štetom po civile i infeastrukturu.

Sad sam skontao da mi ovaj Zelenovski malo vuče na Gerarda Butlera kad se šepuri naokolo :mrgreen:
Da nije bilo tog cilja etnickog ciscenja 99% ne bi bilo rata i sukoba kakvi su bili.

Ali, skroz drugaciji ciljevi su bili u Bosni, i sada u Ukrajini.
pepeljara

#42838 Re: Ukrajina

Post by pepeljara »

ne znam da li ste upratili "real deal videose" na banded.video, cak i cjeli video ima gdje oklopnjakl gazi auto.
Filtracija medija je cudo.
Peacean

#42839 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

archi_a wrote: 26/02/2022 13:09
Fakti o Ukrajini

1. u Europi u dokazano oporavljivim rezervama urana;
2. mjesto u Europi i 10. mjesto u svijetu u pogledu rezervi rude titana;
2. mjesto u svijetu po istraživanim rezervi manganskih ruda (2,3 milijarde tona, odnosno 12% svjetskih rezervi);
2. najveće rezerve željezne rude na svijetu (30 milijardi tona);
2. mjesto u Europi u pogledu rezervi rude žive;
3. mjesto u Europi (13. mjesto u svijetu) u rezervama plina iz škriljevca (22 trilijuna kubika)
4. u svijetu po ukupnoj vrijednosti prirodnih resursa;
7. mjesto na svijetu po rezervama ugljena (33,9 milijardi tona)

Ukrajina je poljoprivredna zemlja:
1. u Europi u pogledu obradivog zemljišta;
3. mjesto u svijetu po području crnog tla (25% svjetskog volumena);
1. mjesto u svijetu po izvozu suncokretovog i suncokretovih ulja;
2. mjesto u svijetu u proizvodnji ječma i 4. mjesto u izvozu ječma;
3. najveći proizvođač i 4. najveći izvoznik kukuruza na svijetu;
4. najveći proizvođač krumpira na svijetu;
5. najveći proizvođač raži na svijetu;
5. mjesto u svijetu po proizvodnji pčela (75.000 tona);
8. mjesto u svijetu po izvozu pšenice;
9. mjesto u svijetu po proizvodnji kokošjih jaja;
16. mjesto na svijetu po izvozu sira.
Ukrajina može zadovoljiti potrebe hrane 600 milijuna ljudi.

Ukrajina je industrijalizirana zemlja:
1. u Europi po proizvodnji amonijaka;
2-e europski i 4. najveći sustav cjevovoda za prirodni plin na svijetu (142,5 bln kubičnih metara prolaznog kapaciteta plina u EU);
3. po veličini u Europi i 8. po veličini u svijetu po pitanju instaliranih kapaciteta nuklearnih elektrana;
3. mjesto u Europi i 11. u svijetu po dužini željezničke mreže (21.700 km);
3. mjesto u svijetu (nakon SAD-a i Francuske) u proizvodnji lokatora i opreme za lociranje;
3. najveći izvoznik željeza na svijetu
4. najveći izvoznik turbina za nuklearne elektrane na svijetu;
4. najveći svjetski proizvođač raketnih bacača;
4. mjesto na svijetu u izvozu gline
4. mjesto na svijetu u izvozu titana
8. mjesto u svijetu po izvozu ruda i koncentrata;
9. mjesto u svijetu po izvozu proizvoda obrambene industrije;
10. najveći proizvođač čelika na svijetu (32,4 milijuna tona).

Izvor: Andriy Futey
Ukrajinski kongresni odbor Amerike Ukrajinski svjetski kongres - Svjetski kongres Ukrajinaca
Džaba sve to kad ih uništi korupcija i nepotizam :(
Maliodmene

#42840 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Au sto se Benjamina nagovori

https://fb.watch/bpRiY-XHFO/
zilog

#42841 Re: Ukrajina

Post by zilog »

sumirprimus wrote: 26/02/2022 12:56 s prezreniem! ne treba prevod :lol:
Ovaj inicijalni prodor prema Kijevu je bjelorusko maslo. Tako ustupiti svoju teritotiju za napad na komsije, kojima su se do jucer predstavljali kao neutralni. Cak se i sporazum potpisivao u Minsku. Ti nikada Ukri nece zaboraviti...
Naslovnica

#42842 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

General War wrote: 26/02/2022 13:15
laik1981 wrote: 26/02/2022 13:12
Ovakvih snimaka je bilo masa i prikazuju jednu totalno cudnu situaciju.. Ljudi se vozikaju, vojska totalno opustena, akcija u toku, a civili se setkaju oko vojnika.. Nakad bas djeluje kao na setovima za snimanje nekih ratnih filmova.. Na nekoj od prethodnih stranica prilazi covjek rusima, snima ih i govori slava Ukrajini.. Ono sto ja pamtim kao rat se ni u kom slucaju ne moze porediti sa ovim kako nam se prikazuje rat u Ukrajini..
Tako je, i ja sam primjetio..niko previse nasikiran...cudno, ali ruku na srce ako nista barem nema nekih namjernih zlocina, ko da fudbal igraju.
Spominje se riječ "brate" u dijalogu.
To ne govoriš nekome koga smatraš za neprijatelja.
farenhajt983

#42843 Re: Ukrajina

Post by farenhajt983 »

jelleMania wrote: 26/02/2022 13:22
Maliodmene wrote: 26/02/2022 13:14 A sta vas cudi sto Rusi koketiraju sa civilima, pa znaju ti vojnici koliko je bezveze ova agresija, nije ni cudo sto im je moral na 0.
Pola tih civila su rusi
u nekim mjestima ruski civili se solidarisu s ukrajincima, i protiv rata su, a ovi ne smiju pucati, jer kojim slucajem moze pogodit strica od tetke
Tvrtko II Kotromanić

#42844 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

iz Transnistrije jos nema nikakvih pokreta Rusa?

sta misle upuceniji, jel oni tu samo cekaju povoljan trenutak ili mozda nemaju neke ofanzivnije mogucnosti, kontam posto su napali vec iz svih mogucih smjerova osim odatle

Slava Ukrajini! :bih:
last mohicans

#42845 Re: Ukrajina

Post by last mohicans »

made_in_sarajevo wrote: 26/02/2022 13:06 Po internetu bar kod nas se vrti kako im ukrajinci jebu dan kad su se rodili. Onako hladne glave sta je sa drugom stranom ruskom, gdje su njihovi klipovi unistenih ukrajinaca. Cudan mi je rat totalno, samo snimci ukrajinske strane i to civila. Sta bi sa padom Kijeva sto su predvidjali. Nema vise informacija gdje su rusi, gdje su ukrajinci ili se izgube na forumu od glupih komentara i prica koja veze nema sa ovim ratom

Ma ima i spaljenih Ukrajinaca, sad sam jedan našao. Nisam htio ga kačiti. Strašno gore vojnici, Rusi im čeprkaju i skidaju opremu, traže hranu i municiju. Bijednici, masakr pravi.
Kikibombona

#42846 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Zanimljivo je da Rusima na tviteru dobijaju podrsku jedino od korisnika iz islamskih zemalja i Kineza, te ponekog latinosa. Ogromna vecina je na strani Ukrajine.

Od svih, najvecu podrsku Rusima pruzaju Pakistanci. Zasto, nemam pojma...

Evo i nas zale :D
muhafuca

#42847 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

Leverage wrote: 26/02/2022 10:42
muhafuca wrote: 26/02/2022 10:40

bio je do neki dan u nadi da ce Ukrajinci ispostovati Minsk dogovor.

Al ne dadose Ameri
Mislio sam da su trenutno u Ukrajini ruski tenkovi, ali izgleda da su ipak američki. Svašta čovjek nauči na ovom forumu.
Sto bi bili Americki kad ima Ukrajinskih levata koji ce ratovat za americke geopoliticke ciljeve.

Amerikanci svoje trupe salju samo protiv daleko inferiornijih protivnika na bliskom istoku, u latinskoj americi i slicno

Protiv Rusije bolje poturit Ukrajinsku omladinu nego svoju
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#42848 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Satrap_Darije

#42849 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

last mohicans wrote: 26/02/2022 13:26

Ma ima i spaljenih Ukrajinaca, sad sam jedan našao. Nisam htio ga kačiti. Strašno gore vojnici, Rusi im čeprkaju i skidaju opremu, traže hranu i municiju. Bijednici, masakr pravi.
To je stariji snimak. Iz rata u Donbasu. Nemojte ga više stavljati.
farenhajt983

#42850 Re: Ukrajina

Post by farenhajt983 »

evo koliko Ukrajinci motivirajuce djeluju, cak se i nasi kosarkasi predomislili
Post Reply