Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Tvrtko II Kotromanić

#42801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tvrtko II Kotromanić »

plain vanilla wrote: 11/08/2026 11:06
Većina dece gleda tablete tokom putovanja, a moja petogodišnjakinja je ceo put slušala Vivaldija.

Parenting - I think we nailed it 💪🏻

Znam da nije bas poslovni post, ali roditeljstvo je ipak moj najvažniji posao
to je ta bolest :D
vidjeh na redditu
rubrika "nije se desilo" :D
zforumas

#42802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

A cuko im uz to jos vegan :izet:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#42803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/08/2026 11:21
Većina dece gleda tablete tokom putovanja, a moja petogodišnjakinja je ceo put slušala Vivaldija.

Parenting - I think we nailed it 💪🏻

Znam da nije bas poslovni post, ali roditeljstvo je ipak moj najvažniji posao
vidjeh na redditu
originalno je sa linkedina, eto koliko je to optereceno
dječak sa šibicama

#42804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ako nije uz tekst prilozena prigodna insta slika oni veseli nasmijani cijela obitelj i pas porecd njih izvodi trikove preskace kroz obruc sa vatrom, ja ne vjerujem da se dogodilo.

Ako ima slika, vjerujem da i pas uziva uz vivaldija, pa i odlaje dijelove sonate.
Tvrtko II Kotromanić

#42805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tvrtko II Kotromanić »

plain vanilla wrote: 11/08/2026 11:23

vidjeh na redditu
ludjaci sa linkedina poseban subreddit imaju
tramvajtrojka

#42806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tramvajtrojka »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/08/2026 11:26
plain vanilla wrote: 11/08/2026 11:23

vidjeh na redditu
ludjaci sa linkedina poseban subreddit imaju
Kolicina egoista na linkedinu je prevrsila svake granice normalnog ukusa, posebno kad puknu chat gpt tekst kako su oni uzviseni i produbljuleni u duhovnosti posla kojeg rade

Koga zaboli jesi li ti duhovno uzvisen na poslu :lol:
nepass1

#42807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Nije to nista, zene na stravu stavljaju koliko su kcal izgubile tokom porodjaja
plain vanilla

#42808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

tramvajtrojka wrote: 11/08/2026 11:32

Kolicina egoista na linkedinu je prevrsila svake granice normalnog ukusa, posebno kad puknu chat gpt tekst kako su oni uzviseni i produbljuleni u duhovnosti posla kojeg rade

Koga zaboli jesi li ti duhovno uzvisen na poslu :lol:
evo ja upravo forumam s posla
uzvisenije ne moze :D
dječak sa šibicama

#42809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ljudi pokvare svaku tematsku drustvenu mrezu, linkedin nije izdvojen slucaj.

Bio je PalTalk namijenjen za pal talk, jedna od prvih "voice" platformi gdje se eto moglo razgovarati uz mikrofon. I sta, ljudi poceli pustati muziku, vjerske programe, dernjali se urlali, a onda otvorili sobe za svadju i psovali jedni drugima majke. Bar nasi ljudi.

Twitter zamisljen kao platforma za objaviti neku kratku vijest, nesto, uz heshteg, uz neke komentare eventualno. Vremenom, korisnici trazili povecanje broja simbola, i konacno pretvorili platformu u ispoljavanje bolesnog egocentrizma, svi sebi bitni i misle da su posebni, zive za fcking lajkove ili fejvove kako oni to zovu. Gomila egomanijaka bolesne sujete a listom su tesko poremecene osobe, psihijatrijski slucajevi. Cast izuzecima. Pada se u depresiju ako mu objava nema 100 i vise fejvova, pa im Musk ukinuo mogucnost da vide ko mu lajka jer padala prijateljstva zbog toga, tako sam cuo.

Linkedin strogo poslovna mreza, pretvaraju ga u hoh nobl stjeciste samodopadnih uzvijezdjenih menadzera i poslovnih magova Kucuk tipa, sve neki magovi mudre rijeci i buduci Trumpovi i Muskovi ili koji je jos popularan biznismen, Jobs.

FB bumeri pretvorili u svoj pasnjak.

Forumi su i dalje najbolje mjesto, po mom misljenju, i dalje drzi prvotnu namjenu. Forum, mjesto za razmjenu misljenja.
Proposition Joe

#42810 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Proposition Joe »

Jučer ispred šalter sale Općine Stari Grad, nađem se sa ljudima da potpišemo neki dokument i ovjerimo potpise. Oni su inače bračni par iz Švicarske, inače turci, i poveli nekakvog cuku, poluštene, kojeg vodaju na povodcu.

I prije potpisivanja se otvorila neka nova pitanja i komplikacije koje je trebalo prethodno raščistiti i razjasniti, sklonimo se u hlad, pa povuci-potegni, objašnjavaj, zovemo na video call drugu stranu koju zastupam. Mene već nervoza uhvatila, što se niste sve dogovorili prije realizacije...

U svoj toj situaciji, prilazi sredovječna gospođa, nešta nam išareti, maše... Damo joj trenutak pažnje, kad ide pitanje "je li to vaš cuko". Ja gledam nju, gledam ovu turkinju i cuku na kanafi, pa se okrećem da vidim je li neka skrivena kamera.

"Jeste, cuko je od gospođe. Zašto, je li vas strah?"

"Nee, nije me strah, nego njemu je vruće, znate".

"Znamo gospođo, i nama je".

"Ali on ne može svojim šapicama hodati po ovim pločama, prevruće mu je".

"Gospođo, u hladovini smo, hvala vam na brizi".

"Ali molim vas, ponesite ga u rukama kada pođete".

Mi već samo odmahujemo i klimamo glavom...

"A gdje mu je voda, jeste li mu ponijeli vode, kako ga možete izvesti na ovu vručinu bez vode".

"Gospođo, nemamo ni sebi vode, nemate ni vi, neće mu ništa biti, pustite nas na miru".

Neodlučno se oko nas vrtila i udaljavala od nas još barem 5 minuta.

Očekivao sam da će nas policiji prijaviti zbog zlostavljanja životinja :roll:
tramvajtrojka

#42811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tramvajtrojka »

Proposition Joe wrote: 11/08/2026 11:53 Jučer ispred šalter sale Općine Stari Grad, nađem se sa ljudima da potpišemo neki dokument i ovjerimo potpise. Oni su inače bračni par iz Švicarske, inače turci, i poveli nekakvog cuku, poluštene, kojeg vodaju na povodcu.

I prije potpisivanja se otvorila neka nova pitanja i komplikacije koje je trebalo prethodno raščistiti i razjasniti, sklonimo se u hlad, pa povuci-potegni, objašnjavaj, zovemo na video call drugu stranu koju zastupam. Mene već nervoza uhvatila, što se niste sve dogovorili prije realizacije...

U svoj toj situaciji, prilazi sredovječna gospođa, nešta nam išareti, maše... Damo joj trenutak pažnje, kad ide pitanje "je li to vaš cuko". Ja gledam nju, gledam ovu turkinju i cuku na kanafi, pa se okrećem da vidim je li neka skrivena kamera.

"A gdje mu je voda, jeste li mu ponijeli vode, kako ga možete izvesti na ovu vručinu bez vode".

"Gospođo, nemamo ni sebi vode, nemate ni vi, neće mu ništa biti, pustite nas na miru".

Prica koja se nije desila posebno znajuci da se nije desila je po nacinu na koji je napisao polustene
semirsar

#42812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by semirsar »

tramvajtrojka wrote: 11/08/2026 12:06
Spoiler
Show
Proposition Joe wrote: 11/08/2026 11:53 Jučer ispred šalter sale Općine Stari Grad, nađem se sa ljudima da potpišemo neki dokument i ovjerimo potpise. Oni su inače bračni par iz Švicarske, inače turci, i poveli nekakvog cuku, poluštene, kojeg vodaju na povodcu.

Prica koja se nije desila posebno znajuci da se nije desila je po nacinu na koji je napisao polustene
a mene zanima sta bi na kraju price koja se nije desila, sa cukom tacnije, jesul ga ponjeli? :? :mrgreen:
plain vanilla

#42813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

tramvajtrojka wrote: 11/08/2026 12:06

da je ovo u grupi Nije se desilo, neko bi se vec javio da potvrdi da se desilo i da je bas on bio polustene :D
Post Reply