BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HelaS

#4251 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

palermo wrote: 01/07/2025 19:04
Chmoljo wrote: 01/07/2025 18:58

a iskreno, jako si naporan i uvijek potežeš tu pačenićku priču. niko nije ratovo jebote, samo vi.
Sa ovim se.slazem, posebno sam sebi naporan, a vjerujem I vama legalistima I mirotvorcima
A nisi ti mostarski Bošnjak čim ovako brzo priznaješ i predaješ se :D
Danguba

#4252 Re: BiH - Crna hronika

Post by Danguba »

Uh jeste istrolali ovu temu sa cuprijom na Neretvi.
HelaS

#4253 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Danguba wrote: 01/07/2025 21:37 Uh jeste istrolali ovu temu sa cuprijom na Neretvi.
Meni se najviše svidjela dozvola za hranjenje golubova na Baš-Čaršiji :D
Danguba

#4254 Re: BiH - Crna hronika

Post by Danguba »

HelaS wrote: 01/07/2025 21:46
Danguba wrote: 01/07/2025 21:37 Uh jeste istrolali ovu temu sa cuprijom na Neretvi.
To je u rangu Muhine kazne za voznju biciklom u suprotnom smijeru. :mrgreen:
HelaS

#4255 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Danguba wrote: 01/07/2025 21:49
HelaS wrote: 01/07/2025 21:46
To je u rangu Muhine kazne za voznju biciklom u suprotnom smijeru. :mrgreen:
Pa jeste, prva je Muhina kazna za bicikl, druga je skakanje s Mosta i treća je baš-čaršijsko hranjenje golubova
HelaS

#4256 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 30/06/2025 23:11 Normalno da me vise pogodi kad desperadosi prave ciganluk oko UNESCO bastine moje drzave nego kad Makarani prebiju Srbe konobare na sezoni.

Što skakačicu niko nije prebio
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4257 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

Vidi se da je prosla obuku kod moatarskih letaca, vidi se njihova tehnika. prvo na 5 metara je ucili da skace naravno
Karikaturist

#4258 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

geralt wrote: 01/07/2025 20:00
palermo wrote: 01/07/2025 18:46

Koje lazne ? O cemu pricas ? Ako su nelegalni zasto ih onda Mario ne zatvori, ne zabrani rad, otkud ih u organizaciji Rrd Bulla itd...
I konacno, kakva tapija....o cemu vi ljudi pricate, bi li bili sretniji da samo pokoji cuko i macka predje Starim mostom....

Nevjerovatno
pa rekao si da se sve radi u dogovoru sa gradom, a onda izjava gradonačelnika da se ipak ne radi sve u dogovoru sa gradom. dakle, neistina.

ne može im on zabraniti rad. to je NVO. to može sud ili organ uprave koji ih je osnovao. ali može odrezati kaznu ili prijaviti za nelegalne aktivnosti, tipa da ne knjiže donacije, da nameću pravila ponašanja za šta nisu ovlašteni itd. itd.

a iskreno, jako si naporan i uvijek potežeš tu pačenićku priču. niko nije ratovo jebote, samo vi.
Mostar je grad pun nepisanih pravila i dogovora, a jedan od njih ih je da "jedni" "drugima" ne petljaju u "njihovo".

Jednu stvar se slazem sa Palermom, a to je da u nekim situacijama red mora postojati, i da ne moze vladati bas potpuna anarhija. Npr. sa mosta ne moze skakati ko god hoce i kad god hoce, jer je to opasnost i za skakaca i za ljude ispod mosta.
Zato postoji red tako sto kauboji ispod mosta udaraju sve redom koji nisu po njihovom tabijatu.
Ja reda i govana. :mrgreen:
Laplace

#4260 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

pinkman wrote: 30/06/2025 12:28
Laplace wrote: 30/06/2025 11:30 Ne, nego zato što je umalo pao u čamac sa djecom. Napali su ga kupači, a ne skakači sa mosta. I nije stvar da li je trebao platiti nego je trebao proći obuku kao svi ostali skakači.
proci obuku... :lol:

covjek koji je skocio bolje od domacih moze samo drzati obuku. :wink:
Ako i ne mora proći obuku, svejedno može skočiti jedino u dogovoru sa onima koji bi tu trebali biti nadležni, upravo da ne bi nekog (ili sebe) ugrozio. Btw, odakle bi ovi sa mosta znali da je on sposoban skočiti a da se ne povrijedi? Ne mogu ljudi gatati ko jeste a ko nije obučen za skokove niti su svi u obavezi da poznaju sve svjetsko youtubere.

Druga stvar je što je to trebalo osmisliti i organizovati kako valja i pismeno. Dakle, neko registrovano udruženje da sve isplanira i postavi jasno definisane procedure koje bi bile zapisane u Statutu udruženja, zatim pismeno sastavljena tabla (čvrsta i nepromočiva) sa upozorenjem i propozicijama na domaćem i engleskom jeziku, kako i priliči turističkoj atrakciji.

Treće, skok i nije neka umjetnost, mrtav pijan je manje-više nekontrolisano skočio i imao puno sreće da ne ubije sebe ili drugoga. Ovdje neki hvale skok kao da je riječ o olimpijskonm skakaču a ne o youtuberu.
Laplace

#4261 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

moimoi wrote: 01/07/2025 12:49 Koliko vidim, nigdje nije potrebno nikakvo odobrenje niti se naplacuje osim kod nas

https://www.contiki.com/six-two/article ... the-world/

Zasto bi se kod nas zabranilo turistima? Hocete turizam? I ovo je dio turizma…
Ali se svugdje mora prethodno raščisiti područje doskoka, ne možeš naprosto skočiti kad i kako ti naumpadne. Bar na mjestima gdje, osim skakača, imaš i aktivnosti na površini vode.
Laplace

#4262 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

palermo wrote: 01/07/2025 12:58
moimoi wrote: 01/07/2025 12:49 Koliko vidim, nigdje nije potrebno nikakvo odobrenje niti se naplacuje osim kod nas

Procita li ti sta pise ?
Disclaimer: Before attempting any kind of Cliff Diving or Bridge Jumping Contiki recommends thoroughly preparing, researching the safety of locations and speaking to local experts to ensure the absolute minimum risk to your personal safety. When diving in Italy with Devin Supertramp, Contiki ensured all possible risk was mitigated by thorough research, preparation conversations with local experts and the use of professional cliff divers.
Ah... To je na kraju teksta, valja do tog dijela doći.
Laplace

#4263 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

moimoi wrote: 01/07/2025 13:17
Danguba wrote: 01/07/2025 13:06

A zasto bi se dozvolilo svakome ko pozeli da skace?
To je vec brendirano tako da skacu domaci skakaci uz naknadu i gotovo.

Zamisli ti napuses svoj camac i vozas se Venecijom.
Zasto bi placao lokalcima.
Pa ako ti je mal brodic.. i jos manji motor.. niko ti zabraniti nece niti moze. Osim ako nemas dozvolu za upravljane brodica.

I kakve veze imaju skakaci? To je isto da u Riu strancima zabrane ucestvovanje u karnevalu jer je to njihov brand?
Da bi uopšte sišao sa brodića na tlop Venecije, moraš prethodno platiti (čini mi se ) 20€ i imati uz sebe neku vrstu potvrde/cestifikata/štaveć, a da ne govorimo o vožnji vlastitim čamcem. Ionako ne vole turiste , još da im nose svoja plovila milsim da bi bili oduđevljeni.
Laplace

#4264 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

palermo wrote: 01/07/2025 18:46
Chmoljo wrote: 01/07/2025 18:40

ok to sve, samo zašto daješ lažne informacije? ko je jednom NVO dao pravo na tapiju na kulturnoj baštini najvišeg stepena?
Koje lazne ? O cemu pricas ? Ako su nelegalni zasto ih onda Mario ne zatvori, ne zabrani rad, otkud ih u organizaciji Rrd Bulla itd...
I konacno, kakva tapija....o cemu vi ljudi pricate, bi li bili sretniji da samo pokoji cuko i macka predje Starim mostom....

Nevjerovatno
pa rekao si da se sve radi u dogovoru sa gradom, a onda izjava gradonačelnika da se ipak ne radi sve u dogovoru sa gradom. dakle, neistina.

ne može im on zabraniti rad. to je NVO. to može sud ili organ uprave koji ih je osnovao. ali može odrezati kaznu ili prijaviti za nelegalne aktivnosti, tipa da ne knjiže donacije, da nameću pravila ponašanja za šta nisu ovlašteni itd. itd.

U Mostaru se ni naplata parkinga ne radi u dogovoru sa gradom. Prije par godina sam platio parking da bih tek kasnije bio obaviješten da je automat za naplatu postavljen nelegalno pa ko naleti - naleti.
Laplace

#4265 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Da to nije kolega ćafir?
Dino79

#4266 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dino79 »

https://www.rtvbn.com/4079016/u-doboju- ... -21-mil-km

Kad bi ovi zakoni vazili u Sarajevu pola grada bi bilo blokirano pa i same sudije imaju po pet stanova
banjaluka078

#4268 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

"Zvao sam policiju nekoliko puta, a oni su odgovarali da je to porodični problem i da ga mi riješimo i evo šta se dogodilo. Zvao sam ih više puta, molio da ga sklone, da nešto preduzmu, ali su mi govorili – to vam je porodični problem. Sad mi je jedan brat mrtav, a drugi u zatvoru", ovim riječima Mevludin opisuje porodičnu tragediju.
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... oru/917153
HelaS

#4269 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Tuzlanska doktorica ....... objavila je na društvenim mrežama uznemirujući post u kojem navodi da je nepoznati muškarac neprimjereno dirao njenu 10-godišnju kćerku.

Kako kaže, sve se dogodilo u marketu u Tuzli.

“Danas se mojoj djevojčici desilo nešto strašno. Oko 15:30, u marketu ROBOT kod MUP-a, u zgradi gdje živimo, dok je bila s mlađim bratom, nepoznati muškarac ju je pratio kroz cijeli market i u više navrata dodirivao po zadnjici. Sve to se desilo među ljudima, usred bijela dana.

Na sreću, uspjela je pobjeći i doći kući. Na snimcima se jasno vidi kako je pratio, vrebao trenutak da ostane sama – da bi je mogao dirati. Moje dijete. Dijete od deset godina.

Ono što dodatno užasava: čovjek izgleda sasvim “normalno”. Oko 40 godina, tamnosmeđa kosa vezana u kratak rep, naočale, uredan, čisto i lijepo obučen - sve ono što vam ne bi probudilo sumnju.

I upravo zato ovo dijelim. Jer ovakve stvari se ne dešavaju “negdje tamo”, već u našim kvartovima, našim marketima, našoj djeci i u centru grada.

Zamislite šta bi bilo da nije pobjegla. Danas je ovo – a sutra? Šta čeka drugo dijete?

MOLIM VAS PAZITE SVOJU DJECU https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... ao_po.html
basicm

#4270 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Nama samo divlji zapad moze pomoci. Po kratkom postupku sve.
Rothmans

#4271 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

HelaS wrote: 20/07/2025 15:31
Tuzlanska doktorica ....... objavila je na društvenim mrežama uznemirujući post u kojem navodi da je nepoznati muškarac neprimjereno dirao njenu 10-godišnju kćerku.

“Danas se mojoj djevojčici desilo nešto strašno. Oko 15:30, u marketu ROBOT kod MUP-a, u zgradi gdje živimo, dok je bila s mlađim bratom, nepoznati muškarac ju je pratio kroz cijeli market i u više navrata dodirivao po zadnjici. Sve to se desilo među ljudima, usred bijela dana.

Na sreću, uspjela je pobjeći i doći kući. Na snimcima se jasno vidi kako je pratio, vrebao trenutak da ostane sama – da bi je mogao dirati. Moje dijete. Dijete od deset godina.

Ono što dodatno užasava: čovjek izgleda sasvim “normalno”. Oko 40 godina, tamnosmeđa kosa vezana u kratak rep, naočale, uredan, čisto i lijepo obučen - sve ono što vam ne bi probudilo sumnju.

I upravo zato ovo dijelim. Jer ovakve stvari se ne dešavaju “negdje tamo”, već u našim kvartovima, našim marketima, našoj djeci i u centru grada.

Zamislite šta bi bilo da nije pobjegla. Danas je ovo – a sutra? Šta čeka drugo dijete?

MOLIM VAS PAZITE SVOJU DJECU https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... ao_po.html
Muskarac od 40 kuka sa repicem ne budi sumnju ? Istog trena mi se stvori averzija prema takvima i smatram ih ljigavcima neke vrste.
Karikaturist

#4272 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

Ne kontam koja je poenta pisanja toga po drustvenim mrezama, da ojadas i olaksas dusu, da prijatelje upozoris, da nahranis ego, da te drugi podrze. Nista od toga nece pomoci da se takve ljude propisno kazni ili da nekoga zaboli nesto zbog toga.
Ateista

#4273 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Rothmans wrote: 20/07/2025 22:54
HelaS wrote: 20/07/2025 15:31

Muskarac od 40 kuka sa repicem ne budi sumnju ? Istog trena mi se stvori averzija prema takvima i smatram ih ljigavcima neke vrste.
8-)

Skoro ko da je neko mene opisao, samo sto mi nije kratak vec dug, rep naravno... :mrgreen:

Predrasude cine cuda, sreca pa zena u clanku nije pisala sa predrasudama.
Rothmans

#4274 Re: BiH - Crna hronika

Post by Rothmans »

Ateista wrote: 21/07/2025 16:25 8-)

Skoro ko da je neko mene opisao, samo sto mi nije kratak vec dug, rep naravno... :mrgreen:

Nick : ateista

O tome ja i pricam
Ateista

#4275 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Rothmans wrote: 21/07/2025 16:28
Ateista wrote: 21/07/2025 16:25 8-)

Nick : ateista

O tome ja i pricam
Sta da ti kazem, cafir, bezboznik, zivim u vanbracnoj zajednici, slusam sejtansku muziku, nemoral samo takav, sta drugo ocekivati od mene. :mrgreen: :lol:
Post Reply