U ovo su i njih dvojicu ubijedili.sigh wrote:A cijela politika im obojena religijom.S4mpion wrote:
Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.![]()
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- S4mpion
#4251 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- hrastov žižak
#4252 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
laže ba, ljudi mahom razmjenjuju iskustvo o položaju ateista u tim islamističkim vukojebinama, naravno da će uperivat prste u sve te sluđene fanatike što vole potegnit za kamenom iz dosade i nejebice.Bujrum majstore wrote:Znaci, moze sve al ne diraj religiju?S4mpion wrote:Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.harač wrote:Zanimljiva rasprava ateista iz muslimanskog backgrounda, u tri dijela
http://www.huffingtonpost.com/ali-a-riz ... 23831.html
- sigh
#4253 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mah ja, gdje ce oni sami za sebe razmisliti, vidjeti to svojim ocima, osjetiti na svojoj kozi. Strasna je i sama pomisao da ima ateista u mjestu rodjenja glavnih danasnjih religija.S4mpion wrote:U ovo su i njih dvojicu ubijedili.sigh wrote:A cijela politika im obojena religijom.S4mpion wrote:
Prije bih rekao "šuplja", momci su kivni na lošu politiku svojih zemalja, a kritikuju religiju, uski su im vidici.![]()
- S4mpion
#4254 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Već rekoh, ubijediše ih teroristi i političari da je sve to što su oni lično vidjeli, proživjeli religija - ubijediše ih, indoktriniraše ih.sigh wrote:Mah ja, gdje ce oni sami za sebe razmisliti, vidjeti to svojim ocima, osjetiti na svojoj kozi. Strasna je i sama pomisao da ima ateista u mjestu rodjenja glavnih danasnjih religija.S4mpion wrote:
U ovo su i njih dvojicu ubijedili.
-
Bujrum majstore
#4255 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Cuj ubjedise ih? 
- drug_profi
#4256 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma jok ba sta se tu ima pricat. Naprdjivat se.Bujrum majstore wrote:Pa de nam otvori temu, ziv bio.drugi profil wrote:Ja bih mogao o njemu. Ima mi vise smisla nego ovo drugo.Bujrum majstore wrote:Imal onaj Anunaki ikakve saMse na ovom forumu?
Ja otvorih par al sve propalo odmah, valjda mi ne valja nacionalnost ili sta vec.
Sitchin je to najbolje obradio. Dalje moze samo biti remix kao na nekim forumima
http://ce-4.forumotion.com/t2858-anunna ... dskog-roda
Ova prica iz Sumera vjerovatno je korijen kasnijih abrahamskih bajki, ali eto recimo da bi se jos i mogla uzeti kao moguca.
To medjutim ne mijenja problem. Otkud Anunakiji? Ko je njih stvorio.
Moramo jbg. ipak skontat da je bog tu visak uvijek. Jsr sto bi Anunakiji bili njihovo djelo, a mi samo bijedni plod inzinjeringa, obzirom da je evolucija glupost
-
Bujrum majstore
#4257 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Naprdjuje se svakako al Anunakija nema nigdje u zapisima, bit ce svega, daj nam je otvori, nebo ti se otvorilo. 
- drug_profi
#4258 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma jok buraz, ne radim ti ja to. Odgovornost je to velikaBujrum majstore wrote:Naprdjuje se svakako al Anunakija nema nigdje u zapisima, bit ce svega, daj nam je otvori, nebo ti se otvorilo.
-
Bujrum majstore
#4259 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hocemo u tal? Tvoj materijal a moje ruke pa nek ljudi tumace sta to znaci?drugi profil wrote:Ma jok buraz, ne radim ti ja to. Odgovornost je to velikaBujrum majstore wrote:Naprdjuje se svakako al Anunakija nema nigdje u zapisima, bit ce svega, daj nam je otvori, nebo ti se otvorilo..
- drug_profi
#4260 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma imalo bi se tu stagod teoretisati, ali ja mislim da mozes zamisliti tok rasprave i da ces nakon preve stranice imati upropastenu temu. Mislim ta prica o Anunakijima objasnjava, stavlja u kontekst mnogo toga. Skandinavske, grcke, slavenske, rimske bogove...horoskop, palog andjela itd.Bujrum majstore wrote:Hocemo u tal? Tvoj materijal a moje ruke pa nek ljudi tumace sta to znaci?drugi profil wrote:Ma jok buraz, ne radim ti ja to. Odgovornost je to velikaBujrum majstore wrote:Naprdjuje se svakako al Anunakija nema nigdje u zapisima, bit ce svega, daj nam je otvori, nebo ti se otvorilo..
Ali sam uvodni post bi trebao biti 50-60 linija da bi neupucenima objasnio temu, a stvarno nisam toliko besposlen.
Uz to, ja sam i tu skeptik pa osim interesantne price i izvjesne mogucnosti da odgovora istini, vecinom sam misljenja da je samo vise puta ptepricana legenda koja je izgubila pravi smisao.
- sigh
#4261 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jest, ubjedise ih u razmisljanje za sebe. Zlobna indoktrinacija.S4mpion wrote:Već rekoh, ubijediše ih teroristi i političari da je sve to što su oni lično vidjeli, proživjeli religija - ubijediše ih, indoktriniraše ih.sigh wrote:Mah ja, gdje ce oni sami za sebe razmisliti, vidjeti to svojim ocima, osjetiti na svojoj kozi. Strasna je i sama pomisao da ima ateista u mjestu rodjenja glavnih danasnjih religija.S4mpion wrote:
U ovo su i njih dvojicu ubijedili.
-
Bujrum majstore
#4262 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
drugi profil wrote:
Ma imalo bi se tu stagod teoretisati, ali ja mislim da mozes zamisliti tok rasprave i da ces nakon preve stranice imati upropastenu temu. Mislim ta prica o Anunakijima objasnjava, stavlja u kontekst mnogo toga. Skandinavske, grcke, slavenske, rimske bogove...horoskop, palog andjela itd.
Ali sam uvodni post bi trebao biti 50-60 linija da bi neupucenima objasnio temu, a stvarno nisam toliko besposlen.
Uz to, ja sam i tu skeptik pa osim interesantne price i izvjesne mogucnosti da odgovora istini, vecinom sam misljenja da je samo vise puta ptepricana legenda koja je izgubila pravi smisao.
- S4mpion
#4263 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jesi li pročitao razgovor?sigh wrote:Jest, ubjedise ih u razmisljanje za sebe. Zlobna indoktrinacija.S4mpion wrote:
Već rekoh, ubijediše ih teroristi i političari da je sve to što su oni lično vidjeli, proživjeli religija - ubijediše ih, indoktriniraše ih.
- hrastov žižak
#4264 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pravo pitanje je jesi li ti? Šta, ne bi trebali da pričaju o svom iskustvu, jer ako to rade odmah su indoktrinirani? A ti si kao neindoktrinirani posmatrač? Šega hilafeta mi.S4mpion wrote:Jesi li pročitao razgovor?sigh wrote:Jest, ubjedise ih u razmisljanje za sebe. Zlobna indoktrinacija.S4mpion wrote:
Već rekoh, ubijediše ih teroristi i političari da je sve to što su oni lično vidjeli, proživjeli religija - ubijediše ih, indoktriniraše ih.
-
statixx
#4265 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
After heaven had been moved away from earth,Ova prica iz Sumera vjerovatno je korijen kasnijih abrahamskih bajki, ali eto recimo da bi se jos i mogla uzeti kao moguca.
To medjutim ne mijenja problem. Otkud Anunakiji? Ko je njih stvorio.![]()
After earth had been separated from heaven,
After the name of man had been fixed;
Ep o Gigamesu
Jedan jedini i sveznajuci Bog, koji vodi racuna o moralnosti naseg ponasanje i skladno tome nagradjuje i kaznjava je relativno nova kulturoloska inovacija.
- drug_profi
#4266 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da i Gilgames je tu.
----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
-
Bujrum majstore
#4267 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ipak su Adam i Eva prvi Anunakiji na dunjaluku.statixx wrote:After heaven had been moved away from earth,Ova prica iz Sumera vjerovatno je korijen kasnijih abrahamskih bajki, ali eto recimo da bi se jos i mogla uzeti kao moguca.
To medjutim ne mijenja problem. Otkud Anunakiji? Ko je njih stvorio.![]()
After earth had been separated from heaven,![]()
After the name of man had been fixed;
Ep o Gigamesu
Jedan jedini i sveznajuci Bog, koji vodi racuna o moralnosti naseg ponasanje i skladno tome nagradjuje i kaznjava je relativno nova kulturoloska inovacija.
-
Lopov-eliminator
#4268 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Eh, da vatrogascu i ostalima koji namjerno naturaju da je ateista = antiteista da bi mogli opravdati svoju mržnju premavatrogasac wrote: Ubijedi me da nije ateizam na ovom forumu antiteizam. U skoro svakom komentaru su 'argumenti' PROTIV Boga i religije kao navodno nižeg oblika poimanja svijeta i stvarnosti. Šta se tu ima odgovarati?
A marksistički komunizam je bio antiteistički i kao ideja i u praksi.
ateistima, fino pojasnim samo neke od razlika između ateista i antiteista. Mislim da je ovo gradivo na nivou prvog razreda osnovne škole ali kad je neko prošao kroz indoktrinaciju o stavovima prema ateistima, bez ikakve želje za samim razumijevanjem ateista, ne može se drugačije ni očekivati.
Reći da je ateizam = antiteizam je isto kao reći da su svi muslimani selefije, ili ti da je Islam = Selefizam.
vatrogasac, nemoj da se vadiš na forum, pričao si uopšteno, čak si i postavljao klipove sa filmovima u kojem su komunisti uništavali bogomolje, vrijeđali vjernike i to pripisivao ateizmu. Kad sam to isto tvoje promišljanje primijenio na tvoju religiju, nestao si u vidu magle, i još me napadao zašto te uopšte to pitam i govorio mi ''ko kaže da ti ja moram odgovoriti?''.
Sada o antiteizmu.
- Antiteisti preziru religije i smatraju ih najvećim zlom čovječanstva
- Antiteisti misle da bi religije trebale biti u potpunosti istrijebljene, ne samo iz javnog života, nego uopšte, čak i iz individualnog života, drugim riječima samo postojanje religija im jako smeta
- Antiteisti misle da u religiji nema apsolutno ništa dobro
- Antiteistima smetaju bogomolje drugih religija
- Antiteisti su spremni odreći se potomka koji postane vjernik
- Antiteisti se raduju danu u kojem bi sve religije svijeta jednostavno nestale
- Antiteisti sami sebe smatraju intelektualno superiornijim od vjernika samo zato što, kako oni često za sebe kažu, ''ne vjeruju u srednjovjekovne bajke''
- Antiteisti se neprijateljski odnose prema svim religijama
- Antiteisti ne bi nikad ušli u brak s osobom koja ima religiju
- Antiteistima smetaju čak i vjerski rituali
- Antiteista smatra svojim interesom smanjenje broja ili procenta vjernika, a najsretniji bi bio kad bi svi bili antiteisti kao i on, drugim riječima želi dominaciju nevjerovanja
- Antiteistima smeta sve što ima veze sa religijom
E sada, po vatrogaščevoj logici mržnje, i svi ateisti imaju ove pobrojane karakteristike jer ih je izjednačio sa antiteistima.
Mogu misliti kako je lijepo nekom ateisti živjeti sa komšijom poput vatrogasca koji ima ovakvo mišljenje o njemu, samo zato što ne vjeruje u Boga.
Dalje, ako neko iznosi svoje argumente protiv Boga, ne znači da je protiv s jer si vjernik. Također, moja malenkost nikad
nije željela devalvirati religije, čak sam i navodio kojih sve koristi ima od iste.
Evo ja sam ateista i ne podržavam ništa od ovoga navedenog o antiteistima. Sve ovo što sam naveo antiteisti uveliko popagiraju, čak i na ovom forumu. Nekim antiteistima sam se prilično otvoreno usprotivio zbog omalovažavanja vjernika i stao vjernicima u zaštitu ali vatrogascu to ništa nije bitno, nego će proglašavanjem jednakosti ateizma i antiteizma, da bi ateizam podlo povezao sa ekstremističkim mislima, hladno sve staviti u isti koš i lijepiti negativne etikete da bi se mržnja opravdala i da mu njegova koncepcija ne bi propala jer, zamislite čuda, ateisti možda nisu neka čudovišta koja idu u lov na vjernike.
Ovdje je vatrogasac uzet samo kao primjer, ima ih još kamara koji tako rade.
vatrogasac, sad se vjerovatno pitaš zašto ja ovakvim tonom pričam.
Ja ovako pričam samo da shvatiš da je tvoje uvjerenje jednostavno uvjerenje, koje se ne smije obavezno poistovjećivati sa apsolutnom istinom koju realno niko od nas ovdje ne zna sa nepogrješivom sigurnošću. To je ono što ja stalno govorim o ostavljanju šansi za drukčiji ishod.
- hrastov žižak
#4269 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dobro si mu reko, suviše je bezobrazan s ovim tezama.Reći da je ateizam = antiteizam je isto kao reći da su svi muslimani selefije, ili ti da je Islam = Selefizam.
- harač
#4270 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
hrastov žižak wrote: A ti si kao neindoktrinirani posmatrač? Šega hilafeta mi.
- nikobitein
#4271 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
na ubjedjenju, kao i teisti
i ateisti VJERUJU u to svoje, dokaza nema niti ih moze biti
jer Bog je prije dokaza, Bog JESTE da NIJE
- Leo_alfa
#4272 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ateisti vjeruju da ne vjeruju u postojanje boga?nikobitein wrote:na ubjedjenju, kao i teisti
-
Bujrum majstore
#4273 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Eto ti ga na!Leo_alfa wrote:Ateisti vjeruju da ne vjeruju u postojanje boga?nikobitein wrote:na ubjedjenju, kao i teisti
- Leo_alfa
#4274 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa mozda ipak vjerujemo da bog postoji, samo je problem u tome sto ne vjerujemo da vjerujemo 
Ili je obratno?
Ili je obratno?
- AstorH
#4275 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bra'o !Leo_alfa wrote:Pa mozda ipak vjerujemo da bog postoji, samo je problem u tome sto ne vjerujemo da vjerujemo
Ili je obratno?
Sent from my iPad using Tapatalk