Higijenske navike kod nas

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mrtva kokoš

#426 Re: Higijenske navike kod nas

Post by mrtva kokoš »

Lakat Jebić wrote:a kad odete na izlet negdje (ako idete) i pripisa vam se na livadi gdje rostiljate. okolo je samo suma. jel odete pisat u sumu, il trpite cijeli dan dok ne dodjete kuci?
to je vec lahko pitanje. ponesem od kuce praznu flasu od litar i ako mi se u prirodi pripisa imam se gdje olaksati. naravno kad dodjem kuci prospem tekucinu iz flase u solju, napunim flasu toplom vodom, ostavim sat vremena da se okiseli. kasnije izaperem i flasa je spremna za novo koristenje. nadam se da ne moram objasnjavati ekolosku korist ovog postupka...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#427 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Chmoljo »

ja ugasim roštilj.
Mistik_

#428 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Mistik_ »

A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
chuchumbamayumbe

#429 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chuchumbamayumbe »

Mistik_ wrote:A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
Ima jedan crnjak kada frajer u invalidskim kolicima zgazi govno...pa vidi na ruci...i kaže"fuuj, opet sam ugazio u govno". :cry:
Nekako se tako utješim, ako ima trave malo ga zadam po travi, dok uđem u kuću već zaboravim da sam ugazio u vanago.
zamzija

#430 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:a ovo globalno - nema kao kod mene ves da se susi u dnevnoj
Kod mene se veš suši u dnevnoj, znaš kako kuća fino miriše na omekšivač :lol: :D
al' ionako to nećeš gledati i mirisati, kad te neću pustiti u kuću, da je skeniraš :D 8-)
Partizzanka

#431 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Partizzanka »

ispadoh sad ja "najgora od sve dece"

a samo sam vam htjela ukazati na to da oni koji se groze zivotinja i kod kojih je "sve na mjestu" ne moraju nuzno da budu nevidjeni cistunci koji peru ruke 100x dnevno
nego samo neko ko od dosade i nervoze sklanja sve s puta :)
sarajlija_ba

#432 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

Mistik_ wrote:A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
Sjetim se one pjesme od Olivera "lijepa bez duše"...blago njoj kad joj u duši nemre zasmrdit' :D
corxle

#433 Re: Higijenske navike kod nas

Post by corxle »

Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
Da li vama smrde noge i kako se borite protiv toga??
*zena21

#434 Re: Higijenske navike kod nas

Post by *zena21 »

MedenoSrce wrote:
*zena21 wrote: ali ne zelim da pomislite da sam frik :oops: :D :D
Za mene je kasno :D

oka sklopila nisam.. svu noc krecih stan.. al ne onim bojama sto se kupe gotove.. nego onaj krec sa stupa... jedino on ubija sve bakterije :lol: :lol:
Michun

#435 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Michun »

nekom moze biti friki ili ne i smijemo se glupostima...ali ja sinoc u kini, prijtelj sjeo desno od mene i govori: al' ova zena do mene smrdi na znoj. ja pogledah, fina nako na oko al u DJemperu. Pa znaci nije ga prala XY oblacenja. Bolje i biti frik neko nekom pokvariti ugodjaj u kinu :D
žulijan asanž

#436 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

corxle wrote:Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
e jebo ga ti, ljudi ovdje fino napisali da koriste sterilizatore za escajg, UV lampe, klix rukavice itd, a tebi problem dva put dnevno pokiselit noge malo u varikinu.... e svakakvih ljudi....
chuchumbamayumbe

#437 Re: Higijenske navike kod nas

Post by chuchumbamayumbe »

corxle wrote:Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
Smrde mi noge, to je čudo jedno! 8-)
Kako se borim - pranje, puderi, mijenjanje čarapa, ulošci. :)
Inače, pored smrada nogu, najviše me nerviraju one grudvice koje mi se pojavljuju u području anusa. Išao sam čak i kod očnog ljekara jer svaki put kada krenem da otkinem tu grudvicu - krenu mi suze same od sebe. Zakazan mi je pregled kod oftamologa u prvoj polovini 2014 godine, imao sam sreće!
Nadam se da nije nešto ozbiljno u pitanju?!
:roll:
žulijan asanž

#438 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

chuchumbamayumbe wrote:
Smrde mi noge, to je čudo jedno! 8-)
Kako se borim - pranje, puderi, mijenjanje čarapa, ulošci. :)
Inače, pored smrada nogu, najviše me nerviraju one grudvice koje mi se pojavljuju u području anusa. Išao sam čak i kod očnog ljekara jer svaki put kada krenem da otkinem tu grudvicu - krenu mi suze same od sebe. Zakazan mi je pregled kod oftamologa u prvoj polovini 2014 godine, imao sam sreće!
Nadam se da nije nešto ozbiljno u pitanju?!
:roll:
mi smo te grudvice u školi zvali "tarzančići" :lol: :lol: :lol:
corxle

#439 Re: Higijenske navike kod nas

Post by corxle »

malo da ilustriram temu:
Image Desavalo vam se ovo?
Image
Image
Image
Image
Image
Image UV sterilizacija cetkica
Image
Image
Image
Image Jedete li u autu?
Image
Image
Image
corxle

#440 Re: Higijenske navike kod nas

Post by corxle »

Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet :lol:
AdNaN88

#441 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AdNaN88 »

corxle wrote:Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet :lol:
Ne pomaze ti nista i kad stave ruku na usta, jedino lakat pomoze :-D
corxle

#442 Re: Higijenske navike kod nas

Post by corxle »

AdNaN88 wrote:
corxle wrote:Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet :lol:
Ne pomaze ti nista i kad stave ruku na usta, jedino lakat pomoze :-D
:thumbup:
Aurora Borealis

#443 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Aurora Borealis »

Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase :)

Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu :-D ), mozes oprati ruke poslije WC-a. I na kraju, cuvanje kose od pranja po 5 ili 7 dana da se ne isusi mi je dno dna. Sto kaze neko, ne mora se umastiti ali zato sto smrdiiii :roll:
ljubav_aha

#444 Re: Higijenske navike kod nas

Post by ljubav_aha »

Aurora Borealis wrote:Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase :)

Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu :-D ), mozes oprati ruke poslije WC-a. I na kraju, cuvanje kose od pranja po 5 ili 7 dana da se ne isusi mi je dno dna. Sto kaze neko, ne mora se umastiti ali zato sto smrdiiii :roll:
meni nije jasno,zasto nas narod nema razvijene osnovne higijenske navike :|
Michun

#445 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Michun »

ljubav_aha wrote:

low income countries
zamzija

#446 Re: Higijenske navike kod nas

Post by zamzija »

Ma ja mislim da nema to veze sa low ili high incom-om, nego sa generalno edukacijom, odgojem i svijesti o tome :)
žulijan asanž

#447 Re: Higijenske navike kod nas

Post by žulijan asanž »

zamzija wrote:Ma ja mislim da nema to veze sa low ili high incom-om, nego sa generalno edukacijom, odgojem i svijesti o tome :)
pa edukacija, odgoj i svijest o tome direktno su vezani za low income state poziciju u kojoj se nalazimo.
Aurora Borealis

#448 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Aurora Borealis »

Michun wrote:
ljubav_aha wrote:

low income countries
Low Income, apsolutno, ali mozes kupiti balein dezedorans od dvije marke valjda. I jos sapun marka i eto ga, divota od zivota i njima i ljudima u okruzenju.
ljubav_aha

#449 Re: Higijenske navike kod nas

Post by ljubav_aha »

zar je bivsa juga bila low income country :D
Mr. Brightside

#450 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Mr. Brightside »

kad smo kod higijene... kupanje :-D :run:
Post Reply