to je vec lahko pitanje. ponesem od kuce praznu flasu od litar i ako mi se u prirodi pripisa imam se gdje olaksati. naravno kad dodjem kuci prospem tekucinu iz flase u solju, napunim flasu toplom vodom, ostavim sat vremena da se okiseli. kasnije izaperem i flasa je spremna za novo koristenje. nadam se da ne moram objasnjavati ekolosku korist ovog postupka...Lakat Jebić wrote:a kad odete na izlet negdje (ako idete) i pripisa vam se na livadi gdje rostiljate. okolo je samo suma. jel odete pisat u sumu, il trpite cijeli dan dok ne dodjete kuci?
Higijenske navike kod nas
Moderator: anex
- mrtva kokoš
#426 Re: Higijenske navike kod nas
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#427 Re: Higijenske navike kod nas
ja ugasim roštilj.
-
Mistik_
#428 Re: Higijenske navike kod nas
A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
- chuchumbamayumbe
#429 Re: Higijenske navike kod nas
Ima jedan crnjak kada frajer u invalidskim kolicima zgazi govno...pa vidi na ruci...i kaže"fuuj, opet sam ugazio u govno".Mistik_ wrote:A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
Nekako se tako utješim, ako ima trave malo ga zadam po travi, dok uđem u kuću već zaboravim da sam ugazio u vanago.
-
zamzija
#430 Re: Higijenske navike kod nas
Kod mene se veš suši u dnevnoj, znaš kako kuća fino miriše na omekšivačPartizzanka wrote:a ovo globalno - nema kao kod mene ves da se susi u dnevnoj
al' ionako to nećeš gledati i mirisati, kad te neću pustiti u kuću, da je skeniraš
- Partizzanka
#431 Re: Higijenske navike kod nas
ispadoh sad ja "najgora od sve dece"
a samo sam vam htjela ukazati na to da oni koji se groze zivotinja i kod kojih je "sve na mjestu" ne moraju nuzno da budu nevidjeni cistunci koji peru ruke 100x dnevno
nego samo neko ko od dosade i nervoze sklanja sve s puta
a samo sam vam htjela ukazati na to da oni koji se groze zivotinja i kod kojih je "sve na mjestu" ne moraju nuzno da budu nevidjeni cistunci koji peru ruke 100x dnevno
nego samo neko ko od dosade i nervoze sklanja sve s puta
- sarajlija_ba
#432 Re: Higijenske navike kod nas
Sjetim se one pjesme od Olivera "lijepa bez duše"...blago njoj kad joj u duši nemre zasmrdit'Mistik_ wrote:A sta bude kad ugazite u govno? I to ono veeeliko. Sto ti i u dusi zasmrdi
- corxle
#433 Re: Higijenske navike kod nas
Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
Da li vama smrde noge i kako se borite protiv toga??
-
*zena21
#434 Re: Higijenske navike kod nas
MedenoSrce wrote:Za mene je kasno*zena21 wrote: ali ne zelim da pomislite da sam frik![]()
![]()
oka sklopila nisam.. svu noc krecih stan.. al ne onim bojama sto se kupe gotove.. nego onaj krec sa stupa... jedino on ubija sve bakterije
- Michun
#435 Re: Higijenske navike kod nas
nekom moze biti friki ili ne i smijemo se glupostima...ali ja sinoc u kini, prijtelj sjeo desno od mene i govori: al' ova zena do mene smrdi na znoj. ja pogledah, fina nako na oko al u DJemperu. Pa znaci nije ga prala XY oblacenja. Bolje i biti frik neko nekom pokvariti ugodjaj u kinu 
- žulijan asanž
#436 Re: Higijenske navike kod nas
e jebo ga ti, ljudi ovdje fino napisali da koriste sterilizatore za escajg, UV lampe, klix rukavice itd, a tebi problem dva put dnevno pokiselit noge malo u varikinu.... e svakakvih ljudi....corxle wrote:Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
- chuchumbamayumbe
#437 Re: Higijenske navike kod nas
Smrde mi noge, to je čudo jedno!corxle wrote:Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
Kako se borim - pranje, puderi, mijenjanje čarapa, ulošci.
Inače, pored smrada nogu, najviše me nerviraju one grudvice koje mi se pojavljuju u području anusa. Išao sam čak i kod očnog ljekara jer svaki put kada krenem da otkinem tu grudvicu - krenu mi suze same od sebe. Zakazan mi je pregled kod oftamologa u prvoj polovini 2014 godine, imao sam sreće!
Nadam se da nije nešto ozbiljno u pitanju?!
- žulijan asanž
#438 Re: Higijenske navike kod nas
mi smo te grudvice u školi zvali "tarzančići"chuchumbamayumbe wrote:Smrde mi noge, to je čudo jedno!corxle wrote:Fin je kod nas obicaj da se skida obuca kada se ulazi u stan/kucu. Ali je plaho nezgodno kada ste dugo u neprikladnoj obuci i onda trebate nekome uci u stan. A ima ljudi kojima smrde noge bez obzira koju vrstu obuce i koliko dugo nosili. Jedan tip je zeni radio nesto u stanu. Toliko su mu noge smrdile, da kad je dosao iduci put da radi, rekla mu je da slobodno udje u obuci, ocistice ona tepihe jer je smrad bio nepodnosljiv cak izvjesno vrijeme i nakon odlaska ovog.
Da li vama smrde noge i kako se borite protiv toga??![]()
Kako se borim - pranje, puderi, mijenjanje čarapa, ulošci.![]()
Inače, pored smrada nogu, najviše me nerviraju one grudvice koje mi se pojavljuju u području anusa. Išao sam čak i kod očnog ljekara jer svaki put kada krenem da otkinem tu grudvicu - krenu mi suze same od sebe. Zakazan mi je pregled kod oftamologa u prvoj polovini 2014 godine, imao sam sreće!
Nadam se da nije nešto ozbiljno u pitanju?!
- corxle
#439 Re: Higijenske navike kod nas
malo da ilustriram temu:
Desavalo vam se ovo?

UV sterilizacija cetkica

Jedete li u autu?

- corxle
#440 Re: Higijenske navike kod nas
Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet 
- AdNaN88
#441 Re: Higijenske navike kod nas
Ne pomaze ti nista i kad stave ruku na usta, jedino lakat pomozecorxle wrote:Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet
- corxle
#442 Re: Higijenske navike kod nas
AdNaN88 wrote:Ne pomaze ti nista i kad stave ruku na usta, jedino lakat pomozecorxle wrote:Vrijeme je prehlada i gripa, pogotovo kako je ovo otoplilo malo. Zasto neki ljudi kada kaslju ne stave ruku na usta pa bakterije, virusi i hrakotina lete na sve strane??? A mozda je to i dobro, da ojacamo svoj imunitet![]()
- Aurora Borealis
#443 Re: Higijenske navike kod nas
Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase
Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu
), mozes oprati ruke poslije WC-a. I na kraju, cuvanje kose od pranja po 5 ili 7 dana da se ne isusi mi je dno dna. Sto kaze neko, ne mora se umastiti ali zato sto smrdiiii 
Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu
- ljubav_aha
#444 Re: Higijenske navike kod nas
meni nije jasno,zasto nas narod nema razvijene osnovne higijenske navikeAurora Borealis wrote:Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase![]()
Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu), mozes oprati ruke poslije WC-a. I na kraju, cuvanje kose od pranja po 5 ili 7 dana da se ne isusi mi je dno dna. Sto kaze neko, ne mora se umastiti ali zato sto smrdiiii
- Michun
#445 Re: Higijenske navike kod nas
low income countriesljubav_aha wrote:meni nije jasno,zasto nas narod nema razvijene osnovne higijenske navikeAurora Borealis wrote:Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase![]()
Generalno jeste cinjenica da se kod nas ljudi ne odrzavaju. Radije ce mlada natrackati kilo pudera nego staviti dezedorans poslije tusiranja (ili ce tusiranje preskociti). Hiljadu puta mi je pozlilo u gradskom prevozu, ili cekajuci u redu. Ne kaze niko da trebate instalirate te cuvene UV lampe po kucama, ali mozes se istusirati svaki dan, mozes kupiti dezedorans, mozes priustiti cetkicu i pastu za zube, pa iste oprati 3 puta na dan, ili eto neka budu dva puta (da ne ostete caklinu), mozes oprati ruke poslije WC-a. I na kraju, cuvanje kose od pranja po 5 ili 7 dana da se ne isusi mi je dno dna. Sto kaze neko, ne mora se umastiti ali zato sto smrdiiii
-
zamzija
#446 Re: Higijenske navike kod nas
Ma ja mislim da nema to veze sa low ili high incom-om, nego sa generalno edukacijom, odgojem i svijesti o tome 
- žulijan asanž
#447 Re: Higijenske navike kod nas
pa edukacija, odgoj i svijest o tome direktno su vezani za low income state poziciju u kojoj se nalazimo.zamzija wrote:Ma ja mislim da nema to veze sa low ili high incom-om, nego sa generalno edukacijom, odgojem i svijesti o tome
- Aurora Borealis
#448 Re: Higijenske navike kod nas
Low Income, apsolutno, ali mozes kupiti balein dezedorans od dvije marke valjda. I jos sapun marka i eto ga, divota od zivota i njima i ljudima u okruzenju.Michun wrote:low income countriesljubav_aha wrote:meni nije jasno,zasto nas narod nema razvijene osnovne higijenske navikeAurora Borealis wrote:Ufff.. al' ga neki ovdje pretjerase![]()
- ljubav_aha
#449 Re: Higijenske navike kod nas
zar je bivsa juga bila low income country 
-
Mr. Brightside
#450 Re: Higijenske navike kod nas
kad smo kod higijene... kupanje