Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HAGI

#426 Re: Renault Megane all about

Post by HAGI »

infoinfo wrote:
HAGI wrote:Najbolje ti je dijelove sam da kupiš, i da pronadžeš majstora koji će ti to fino odraditi, nikada ne dopuštaj da oni za tebe kupuju dijelove, grdno češ se pokajat.
tako sam i mislio ali eto zanimaju me u grubo te cijene u pitanju eje megan 2 1.5 dci. cuo sam da u ovlastenim servisima kosta oko 700 km veliki servis, a cujem price da se to moze i duplo jeftinije zavrsit kod nekog majstora neovlastenog.
Mislim da rodžak nije bacio račun, pa ću ti poslati kasnije na PM dok se čujem sa njim, on prije dva mjeseca kupovao negdje na Iliđi dijelove, prva liga dijelovi, a servis mu je radio neki Mirzo u Hadžićima. Čini mi se slagat ću ti 150 Km za ruke da je uzeo.
infoinfo

#427 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

HAGI wrote:
infoinfo wrote:
HAGI wrote:Najbolje ti je dijelove sam da kupiš, i da pronadžeš majstora koji će ti to fino odraditi, nikada ne dopuštaj da oni za tebe kupuju dijelove, grdno češ se pokajat.
tako sam i mislio ali eto zanimaju me u grubo te cijene u pitanju eje megan 2 1.5 dci. cuo sam da u ovlastenim servisima kosta oko 700 km veliki servis, a cujem price da se to moze i duplo jeftinije zavrsit kod nekog majstora neovlastenog.
Mislim da rodžak nije bacio račun, pa ću ti poslati kasnije na PM dok se čujem sa njim, on prije dva mjeseca kupovao negdje na Iliđi dijelove, prva liga dijelovi, a servis mu je radio neki Mirzo u Hadžićima. Čini mi se slagat ću ti 150 Km za ruke da je uzeo.

Hvala...
shlauf

#428 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Pa uzeo ga je lopatom. Pa nije radio 5 sati na autu da mu je toliko naplatio. Ma treba levate po ušima klepati. :x

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
HAGI

#429 Re: Renault Megane all about

Post by HAGI »

Rekao sam da sam slagao, mislim da je manje od toga, a neznam jel više jer je imao i zamjenu filtera i ulja i jednu kuglu mu je mijenjao na točku, a zaboravih ga pitat koliko je bilo.
domaci.ba

#430 Re: Renault Megane all about

Post by domaci.ba »

Mehanicar u ovlastenom 30 KM sa pdv om sat vremena.
infoinfo

#432 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

Sta reci nego savrsenstva od auta :)
beco

#433 Re: Renault Megane all about

Post by beco »

RS izgleda bas evil, pure evil :evil: :evil: :evil: :evil:
530i

#434 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

lambda sonda recimo
Better Man

#435 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

infoinfo wrote:

Danas sam vidio u novinama slike novog Clia i izgleda poput ovog na slici! Pisu da ce mu duzina biti kao kod ovog sadasnjeg 4 metra i 3 cm, a da ce mu sirina narasti za 1 cm i da ce biti nizi za 1 cm i da ce mu gepek se povecati na 300 litara. Dalje kazu da ce imati najveci medjuosovinski razmak u klasi i da ce bit najkomforniji u klasi i najsigurniji i udobniji u svojoj klasi.
Edinz

#436 Re: Renault Megane all about

Post by Edinz »

Better Man wrote:
infoinfo wrote:

Danas sam vidio u novinama slike novog Clia i izgleda poput ovog na slici! Pisu da ce mu duzina biti kao kod ovog sadasnjeg 4 metra i 3 cm, a da ce mu sirina narasti za 1 cm i da ce biti nizi za 1 cm i da ce mu gepek se povecati na 300 litara. Dalje kazu da ce imati najveci medjuosovinski razmak u klasi i da ce bit najkomforniji u klasi i najsigurniji i udobniji u svojoj klasi.

I ovaj Clio 3 MK 2 je vrlo dobro auto, pogotovo dizeli, samo realno su dizajnom dosta iza Fieste i Corse...
beco

#437 Re: Renault Megane all about

Post by beco »

Kako me osakati tako, cu dobar je samo Clio 3 mk II, ma recimo citav Clio 3 je dobar. Ja sumnjam da u B klasi neko ima bolje vozne osobine od Clia 3 a da ne govorimo da nudi vise za manje pare. Ruku na srce Faza 1 Clia 3 je mnogo ljepsa od Faze 2. :D Mozda sam ja samo subjektivan :D
530i

#438 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Jaguar84 wrote:
530i wrote:lambda sonda recimo
JEl moguće provjeriti to dijagnostikom?Isto tako kada je hladan u leru radi nemirno i iznad 1000 obrataja....Hvala
ne znam za saxo tačno, pretpostavljam da bi taj kvar i ostao zabilježen prilikom očitavanja....zato pravac na dijagnostiku, pa će nešto i pokazati...moguće je da daje neadekvatnu količinu goriva motoru...lambda sonda prije ili kasnije zahtjeva zamjenu...
harla_kurla

#439 Re: Renault Megane all about

Post by harla_kurla »

Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.

Jucer mi je netko "odradio" retrovizor, ostavio motorice i zice.... :x
motorola01

#440 Re: Renault Megane all about

Post by motorola01 »

harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.

To mozes vidjeti u svim radnjama autodijelova,koje nabavljaju dijelove za renault..Ako si iz Zenice,mogu ti objasniti gdje se nalazi radnja covjeka koji nabavlja dijelove za reno.U ovlastenom servisu ogledalo sa grijacima ti je 90KM(laguna) bilo prije neke 3 godine.A koliko je sad i koliko je za megana,to ne znam...
Last edited by motorola01 on 08/01/2012 20:53, edited 1 time in total.
shlauf

#441 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.

"VELAS" 033/639-165

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
harla_kurla

#442 Re: Renault Megane all about

Post by harla_kurla »

Hvala raja...pogledati cu prvo u Velasu...
infoinfo

#443 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

shlauf wrote:

"VELAS" 033/639-165

kako mislis sa grijacem, kako da znam da li imam taj grijac imam neke tackice vertikalne na staklu jel to to, ako jeste kako se aktivira grijac :)
harla_kurla

#444 Re: Renault Megane all about

Post by harla_kurla »

infoinfo wrote:
shlauf wrote:

"VELAS" 033/639-165

kako mislis sa grijacem, kako da znam da li imam taj grijac imam neke tackice vertikalne na staklu jel to to, ako jeste kako se aktivira grijac :)
Koliko znam grijac se aktivira automatski, nisam ni ja sigruan, uglavnom otapa led sa ogledala. Sto se tice vertikalnih crtica, one oznacavaju pregib ogledala na tom mjestu koje je savijeno zbog mrtvog ugla.
ibizza

#445 Re: Renault Megane all about

Post by ibizza »

Sta reci,koju posluku porati? :D

Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari :-) :-) :-) :-)

Planiram da uvezem megana 1.9,2005 god...
Da cujem preporuke osoba koje vec imaju taj automobil :)

Zahvaljujem ;) :thumbup:
ibizza

#446 Re: Renault Megane all about

Post by ibizza »

neruda wrote:Stig'o Megane 1.5 dCi , spustio ga ciko na 3000, opreme ko u prici, servis generalni radjen prije dva mjeseca, prezadovoljan sam, ali me u narednim danima ocekuju zavrzlame oko carine, homologacije, registracije, eto da sam sebi pozelim srecu... :D :D
Koliko te je sve ukupno izaslo?
infoinfo

#447 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

ibizza wrote:Sta reci,koju posluku porati? :D

Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari :-) :-) :-) :-)

Kupi megana koji je uredno servisiran u ovlastenom servisu, da nije presao preko 150000 km, da je dobro ocuvan (fizicki) najveca mu je mana elektronika koja zna da poludi totalno, zato cim ga kupis ocisti mu sve kanale za odvod vode posebno 2 rupe koje se nalaze ispod plastike gdje su brisaci da se ne bi voda ulila po elektricnim instalacijama. Golf jeste izdrzljiviji ali megan je daleko jeftiniji a nudi mnogo vise ugodjaja. U ostalom o ukusima se ne raspravlja :)
Brus Lee

#448 Re: Renault Megane all about

Post by Brus Lee »

ibizza wrote:Sta reci,koju posluku porati? :D

Imam megana 2003, 1.9, 88 kw, prezadovoljan. Povremeno se upali narandzasta lampica od airbaga, sve sto treba je malo zice ispod sjedista vozaca i suvozaca procackati i ona se ugasi. Ne radi mi senzor za kisu i promijenio sam jedan grijac (29 KM). Sa pumpasima se uvijek iznova moram upoznavati, jer me ljudi zaborave, posto sam rijetko na pumpi. :roll:
Brus Lee

#449 Re: Renault Megane all about

Post by Brus Lee »

infoinfo wrote:
shlauf wrote:

"VELAS" 033/639-165

Kada ukljucis grijac zadnjeg stakla, tada se i grijaci u retrovizorima upale. Isto kao kod Golfa. :D
beeri

#450 Re: Renault Megane all about

Post by beeri »

Post Reply