Mislim da rodžak nije bacio račun, pa ću ti poslati kasnije na PM dok se čujem sa njim, on prije dva mjeseca kupovao negdje na Iliđi dijelove, prva liga dijelovi, a servis mu je radio neki Mirzo u Hadžićima. Čini mi se slagat ću ti 150 Km za ruke da je uzeo.infoinfo wrote:tako sam i mislio ali eto zanimaju me u grubo te cijene u pitanju eje megan 2 1.5 dci. cuo sam da u ovlastenim servisima kosta oko 700 km veliki servis, a cujem price da se to moze i duplo jeftinije zavrsit kod nekog majstora neovlastenog.HAGI wrote:Najbolje ti je dijelove sam da kupiš, i da pronadžeš majstora koji će ti to fino odraditi, nikada ne dopuštaj da oni za tebe kupuju dijelove, grdno češ se pokajat.
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAGI
#426 Re: Renault Megane all about
-
infoinfo
#427 Re: Renault Megane all about
HAGI wrote:Mislim da rodžak nije bacio račun, pa ću ti poslati kasnije na PM dok se čujem sa njim, on prije dva mjeseca kupovao negdje na Iliđi dijelove, prva liga dijelovi, a servis mu je radio neki Mirzo u Hadžićima. Čini mi se slagat ću ti 150 Km za ruke da je uzeo.infoinfo wrote:tako sam i mislio ali eto zanimaju me u grubo te cijene u pitanju eje megan 2 1.5 dci. cuo sam da u ovlastenim servisima kosta oko 700 km veliki servis, a cujem price da se to moze i duplo jeftinije zavrsit kod nekog majstora neovlastenog.HAGI wrote:Najbolje ti je dijelove sam da kupiš, i da pronadžeš majstora koji će ti to fino odraditi, nikada ne dopuštaj da oni za tebe kupuju dijelove, grdno češ se pokajat.
Hvala...
- shlauf
#428 Re: Renault Megane all about
Pa uzeo ga je lopatom. Pa nije radio 5 sati na autu da mu je toliko naplatio. Ma treba levate po ušima klepati.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- HAGI
#429 Re: Renault Megane all about
Rekao sam da sam slagao, mislim da je manje od toga, a neznam jel više jer je imao i zamjenu filtera i ulja i jednu kuglu mu je mijenjao na točku, a zaboravih ga pitat koliko je bilo.
-
domaci.ba
#430 Re: Renault Megane all about
Mehanicar u ovlastenom 30 KM sa pdv om sat vremena.
- beco
#431 Re: Renault Megane all about
http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... ult-megane-Megan faza II zvanicno
http://www.dodaj.rs/?21/w1/r4qKRpi/3709 ... renaul.jpg-Moguci izgled Clia 4
Enjoy
http://www.dodaj.rs/?21/w1/r4qKRpi/3709 ... renaul.jpg-Moguci izgled Clia 4
-
infoinfo
#432 Re: Renault Megane all about
beco wrote:http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... ult-megane-Megan faza II zvanicno
http://www.dodaj.rs/?21/w1/r4qKRpi/3709 ... renaul.jpg-Moguci izgled Clia 4Enjoy
Sta reci nego savrsenstva od auta
- beco
#433 Re: Renault Megane all about
RS izgleda bas evil, pure evil

- Better Man
#435 Re: Renault Megane all about
Danas sam vidio u novinama slike novog Clia i izgleda poput ovog na slici! Pisu da ce mu duzina biti kao kod ovog sadasnjeg 4 metra i 3 cm, a da ce mu sirina narasti za 1 cm i da ce biti nizi za 1 cm i da ce mu gepek se povecati na 300 litara. Dalje kazu da ce imati najveci medjuosovinski razmak u klasi i da ce bit najkomforniji u klasi i najsigurniji i udobniji u svojoj klasi.infoinfo wrote:beco wrote:http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... ult-megane-Megan faza II zvanicno
http://www.dodaj.rs/?21/w1/r4qKRpi/3709 ... renaul.jpg-Moguci izgled Clia 4Enjoy
- Edinz
#436 Re: Renault Megane all about
Better Man wrote:Danas sam vidio u novinama slike novog Clia i izgleda poput ovog na slici! Pisu da ce mu duzina biti kao kod ovog sadasnjeg 4 metra i 3 cm, a da ce mu sirina narasti za 1 cm i da ce biti nizi za 1 cm i da ce mu gepek se povecati na 300 litara. Dalje kazu da ce imati najveci medjuosovinski razmak u klasi i da ce bit najkomforniji u klasi i najsigurniji i udobniji u svojoj klasi.infoinfo wrote:beco wrote:http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... ult-megane-Megan faza II zvanicno
I ovaj Clio 3 MK 2 je vrlo dobro auto, pogotovo dizeli, samo realno su dizajnom dosta iza Fieste i Corse...
- beco
#437 Re: Renault Megane all about
Kako me osakati tako, cu dobar je samo Clio 3 mk II, ma recimo citav Clio 3 je dobar. Ja sumnjam da u B klasi neko ima bolje vozne osobine od Clia 3 a da ne govorimo da nudi vise za manje pare. Ruku na srce Faza 1 Clia 3 je mnogo ljepsa od Faze 2.
Mozda sam ja samo subjektivan 
-
530i
#438 Re: Renault Megane all about
ne znam za saxo tačno, pretpostavljam da bi taj kvar i ostao zabilježen prilikom očitavanja....zato pravac na dijagnostiku, pa će nešto i pokazati...moguće je da daje neadekvatnu količinu goriva motoru...lambda sonda prije ili kasnije zahtjeva zamjenu...Jaguar84 wrote:JEl moguće provjeriti to dijagnostikom?Isto tako kada je hladan u leru radi nemirno i iznad 1000 obrataja....Hvala530i wrote:lambda sonda recimo
-
harla_kurla
#439 Re: Renault Megane all about
Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
Jucer mi je netko "odradio" retrovizor, ostavio motorice i zice....
-
motorola01
#440 Re: Renault Megane all about
To mozes vidjeti u svim radnjama autodijelova,koje nabavljaju dijelove za renault..Ako si iz Zenice,mogu ti objasniti gdje se nalazi radnja covjeka koji nabavlja dijelove za reno.U ovlastenom servisu ogledalo sa grijacima ti je 90KM(laguna) bilo prije neke 3 godine.A koliko je sad i koliko je za megana,to ne znam...harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
Last edited by motorola01 on 08/01/2012 20:53, edited 1 time in total.
- shlauf
#441 Re: Renault Megane all about
"VELAS" 033/639-165harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
harla_kurla
#442 Re: Renault Megane all about
Hvala raja...pogledati cu prvo u Velasu...
-
infoinfo
#443 Re: Renault Megane all about
kako mislis sa grijacem, kako da znam da li imam taj grijac imam neke tackice vertikalne na staklu jel to to, ako jeste kako se aktivira grijacshlauf wrote:"VELAS" 033/639-165harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
-
harla_kurla
#444 Re: Renault Megane all about
Koliko znam grijac se aktivira automatski, nisam ni ja sigruan, uglavnom otapa led sa ogledala. Sto se tice vertikalnih crtica, one oznacavaju pregib ogledala na tom mjestu koje je savijeno zbog mrtvog ugla.infoinfo wrote:kako mislis sa grijacem, kako da znam da li imam taj grijac imam neke tackice vertikalne na staklu jel to to, ako jeste kako se aktivira grijacshlauf wrote:"VELAS" 033/639-165harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
-
ibizza
#445 Re: Renault Megane all about
Sta reci,koju posluku porati?
Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari
Planiram da uvezem megana 1.9,2005 god...
Da cujem preporuke osoba koje vec imaju taj automobil
Zahvaljujem

Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari
Zahvaljujem
-
ibizza
#446 Re: Renault Megane all about
Koliko te je sve ukupno izaslo?neruda wrote:Stig'o Megane 1.5 dCi , spustio ga ciko na 3000, opreme ko u prici, servis generalni radjen prije dva mjeseca, prezadovoljan sam, ali me u narednim danima ocekuju zavrzlame oko carine, homologacije, registracije, eto da sam sebi pozelim srecu...![]()
-
infoinfo
#447 Re: Renault Megane all about
ibizza wrote:Sta reci,koju posluku porati?![]()
Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari![]()
![]()
![]()
![]()
Zahvaljujem![]()
Kupi megana koji je uredno servisiran u ovlastenom servisu, da nije presao preko 150000 km, da je dobro ocuvan (fizicki) najveca mu je mana elektronika koja zna da poludi totalno, zato cim ga kupis ocisti mu sve kanale za odvod vode posebno 2 rupe koje se nalaze ispod plastike gdje su brisaci da se ne bi voda ulila po elektricnim instalacijama. Golf jeste izdrzljiviji ali megan je daleko jeftiniji a nudi mnogo vise ugodjaja. U ostalom o ukusima se ne raspravlja
-
Brus Lee
#448 Re: Renault Megane all about
Imam megana 2003, 1.9, 88 kw, prezadovoljan. Povremeno se upali narandzasta lampica od airbaga, sve sto treba je malo zice ispod sjedista vozaca i suvozaca procackati i ona se ugasi. Ne radi mi senzor za kisu i promijenio sam jedan grijac (29 KM). Sa pumpasima se uvijek iznova moram upoznavati, jer me ljudi zaborave, posto sam rijetko na pumpi.ibizza wrote:Sta reci,koju posluku porati?![]()
Procitao sam skoro sve postove na ovoj temi,jedni govore nema boljeg auta,jedni govore nema goreg,jedni govore ne kvari se,drugi da se kvari![]()
![]()
![]()
![]()
Zahvaljujem![]()
-
Brus Lee
#449 Re: Renault Megane all about
Kada ukljucis grijac zadnjeg stakla, tada se i grijaci u retrovizorima upale. Isto kao kod Golfa.infoinfo wrote:kako mislis sa grijacem, kako da znam da li imam taj grijac imam neke tackice vertikalne na staklu jel to to, ako jeste kako se aktivira grijacshlauf wrote:"VELAS" 033/639-165harla_kurla wrote:Zna li netko gdje mogu kupiti ogledalo retrovizora za Megane II, a da nije u ovlastenom servisu? Po otpadima prodaju kompletne retrovizore, pa neznam da li ima neka radnja da se moze kupiti samo ogledalo? Radi se o vozacevom retrovizoru(lijevi) sa grijacem.
-
beeri