Komentatori i SP

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bušman

#426 Re: Komentatori i SP

Post by Bušman »

Zar se ne cita Luj ven Gal? Nisam bas jak za holandskim, ali mislim da se tako izgovara. Van se cita fan u njemackom mozda, ali koliko ja znam ne i u holandskom. Jezik im je ionako slicniji engleskom.

Cuj Klojfert :D :D
lerdi

#427 Re: Komentatori i SP

Post by lerdi »

Meni samo nije jasno da neko može biti ovako ne pripremljen za posao koji obavlja. Hebi me ako oni i znaju koju utakmicu trebaju prenositi, nego ono kad ulete u studio vide uvodnu špicu sa zastavama i imenima pa skontaju. Marijan je 100% upravu. Ovo je sve go amater.

Onaj danas zamjeni Rieda, koji je tamnoput i koliko sam mogao upratiti jedini takav u reprezentaciji Novog Zelanda, sa strijelcom Šmelcom koji je bijel ko sir.

Večeras Dani Alves, koji je jako nepoznat igrač i samim tim težak za raspoznati na terenu :-), napada zadnju liniju a Kemo iz petnih žila:"Lusi Fabiano napada zadnju liniju Obale slonovače".

Sve u svemu da te Bog dragi sačuva.

Komentar dana po meni:"Možda bi mi bolje bilo da pratim dešavanja na terenu, nego da gledam statistiku" - by vojvoda Čorsović. Možda fašisto, možda.
Neelix

#428 Re: Komentatori i SP

Post by Neelix »

Klojfert je fakat ispravno, mada je i mene strasno nerviralo svojevremeno kad je lik bio aktuelan :D

mada, moje je misljenje da bi trebali nac neki standard, npr nek igraju PES i nek cuju kako njihovi komentatori izgovaraju :D

jer nemoguce je, pogotovo npr kad je svjetsko, da nauce pravilne izgovore iz 32 razlicita jezika... (dobro, nije bas 32, hrpa ih govori engleski), ali eto. zato sam ja za klajvert a ne klojfert, i ksavi a ne čavi :D :D :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#429 Re: Komentatori i SP

Post by Admir_1984 »

Neelix wrote:Klojfert je fakat ispravno, mada je i mene strasno nerviralo svojevremeno kad je lik bio aktuelan :D

mada, moje je misljenje da bi trebali nac neki standard, npr nek igraju PES i nek cuju kako njihovi komentatori izgovaraju :D

jer nemoguce je, pogotovo npr kad je svjetsko, da nauce pravilne izgovore iz 32 razlicita jezika... (dobro, nije bas 32, hrpa ih govori engleski), ali eto. zato sam ja za klajvert a ne klojfert, i ksavi a ne čavi :D :D :D
Ima i Havi :-D
Baltazar_khan

#430 Re: Komentatori i SP

Post by Baltazar_khan »

Sjeća li se ko utakmice Litvanija-BiH, kad su nas uzeli 4-2? Kako su ono napisali za naše igrače Baljicius, Konjicius, Hibicius :D
felipe kajetano

#431 Re: Komentatori i SP

Post by felipe kajetano »

Neelix wrote:Klojfert je fakat ispravno, mada je i mene strasno nerviralo svojevremeno kad je lik bio aktuelan :D

Ajd sto fulaju ova holandska, gdje postoje neke nedoumice(zato je tu HTV da rijesi stvar :D) al' ja jos nisam upratio da je bilo koji nas komentator pravilno nazvao Cabi Alonsa, stalno furaju ono Cavi :-)
FootballIsComingHome

#432 Re: Komentatori i SP

Post by FootballIsComingHome »

Šćavi :D
FootballIsComingHome

#433 Re: Komentatori i SP

Sedorf, Sidorf, Zedorf, Zidorf :D svaka igra, svaka dobija
Bušman

#434 Re: Komentatori i SP

Post by Bušman »

Kluivert se izgovara Klajvert. Ko ne vjeruje, nek poslusa ovaj izvjestaj sa utakmice Italija - Holandija iz 2000.

ili ovaj dokumentarac
Braco Alija

#435 Re: Komentatori i SP

Post by Braco Alija »

takva koncetracija gluposti na jednom mjestu nije viđena još od velikog praska i nastanka svemira
FootballIsComingHome

#436 Re: Komentatori i SP

Zaboravio sam svog favorita s HRT-a nekad davno: Šoles :D (P. Scholes)

Martin KI-OWEN, izgovori Kebo Chobancina za Martina Keowna

Nije gol, nista od gola...ili ipak jeste :? :shock:

Pa kako onako izleti, kao da prvi put komentarise utakmicu :roll: ...covjek je nepopravljiva olupina...ne bi mu ja dao da prodaje sir na pijaci
Braco Alija

#437 Re: Komentatori i SP

Post by Braco Alija »

šansa na tekmi slovačka - paragvaj onaj ćorsa priča kako se lopte prave u kini
Topla voda

#438 Re: Komentatori i SP

Post by Topla voda »

po gilbertu silvi se zove mravojed u londonskom zoloskom vrtu? :lol: :lol:

kemale ,svaku tvoju tekmu,koju prenosis,skinem se sa http://www.eurovisionsports.tv/
da bi tvoje budalastine cuo.

jos malo pa ces evoluirati u vugdalica,samo se opusti :D
mustang

#439 Re: Komentatori i SP

Post by mustang »

Kemo najluđi si :mrgreen: :dance: dajte mu nek prenosi sve utakmice svega vam,ja budale mati moja mila haahaha :bih: :bih: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#440 Re: Komentatori i SP

Post by mrtva kokoš »

jeste vidjeli kako je sinoc jednome igracu o.s. maicon PROTURIO loptu kroz noge... :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#441 Re: Komentatori i SP

Post by Tomahawk11 »

lerdi wrote:Meni samo nije jasno da neko može biti ovako ne pripremljen za posao koji obavlja. Hebi me ako oni i znaju koju utakmicu trebaju prenositi, nego ono kad ulete u studio vide uvodnu špicu sa zastavama i imenima pa skontaju. Marijan je 100% upravu. Ovo je sve go amater.

Onaj danas zamjeni Rieda, koji je tamnoput i koliko sam mogao upratiti jedini takav u reprezentaciji Novog Zelanda, sa strijelcom Šmelcom koji je bijel ko sir.

Večeras Dani Alves, koji je jako nepoznat igrač i samim tim težak za raspoznati na terenu :-), napada zadnju liniju a Kemo iz petnih žila:"Lusi Fabiano napada zadnju liniju Obale slonovače".

Komentar dana po meni:"Možda bi mi bolje bilo da pratim dešavanja na terenu, nego da gledam statistiku" - by vojvoda Čorsović. Možda fašisto, možda.
Ovo je bilo kod prvog gola Paragvaja, lik skonto tek nakon pola minute da je pao gol, zanio se nekim glupostima :mrgreen:
karanana

#442 Re: Komentatori i SP

Post by karanana »

da li je bilo poziva PTPC-u zbog ovoga i zbog njegovog zanosenja i skretanja sa utakmice?
nuraH

#443 Re: Komentatori i SP

Post by nuraH »

sinoć: ''Žestoko se osjećao''
!!!???
Neelix

#444 Re: Komentatori i SP

Post by Neelix »

FootballIsComingHome wrote:Zaboravio sam svog favorita s HRT-a nekad davno: Šoles :D (P. Scholes)
ih, pa kako se ne sjecas kad je on kod nas bio "Skuls" :lol:
BSn

#445 Re: Komentatori i SP

Post by BSn »

Pa i Beckham je vjerovatno Bekem (k'o na HRT-u), a ne Bekam, al' nema sanse da ga ja tako izgovaram, osim na koncertu Pusenja u onoj "Dejvid Bekem" (sto se Sula prokroatizir'o). :D

Ja kad sam kupovo dres reko onom pijacaru "Daj mi taj narandžasti, da šljaštim.". Kaže on meni "To ti je Kluivertov". Znači, čita se Klajvert. Osim ako mu nisu promjenili ime s ulaskom u novi milenij - jer od tad nisam ni čuo za njega.
General_Jackson

#446 Re: Komentatori i SP

Post by General_Jackson »

Tomahawk11 wrote:
lerdi wrote:Meni samo nije jasno da neko može biti ovako ne pripremljen za posao koji obavlja. Hebi me ako oni i znaju koju utakmicu trebaju prenositi, nego ono kad ulete u studio vide uvodnu špicu sa zastavama i imenima pa skontaju. Marijan je 100% upravu. Ovo je sve go amater.

Ovo je bilo kod prvog gola Paragvaja, lik skonto tek nakon pola minute da je pao gol, zanio se nekim glupostima :mrgreen:
Ma to je on pokušao da imitira pok. Vladanka Stojakovića (sa utakmice SFRJ-DDR) :-)
Vernes_AMG

#447 Re: Komentatori i SP

Post by Vernes_AMG »

a jeste li primjetili kad je Kaka simulirao prekrsaj , i sad se valja po terenu ko da mu ne noga otpala , a Kemo brat govori : Boli boli , strasno boli ,ajjjj :lol:
Nuclear Winter

#448 Re: Komentatori i SP

Post by Nuclear Winter »

Vernes_AMG wrote:a jeste li primjetili kad je Kaka simulirao prekrsaj , i sad se valja po terenu ko da mu ne noga otpala , a Kemo brat govori : Boli boli , strasno boli ,ajjjj :lol:
Sjetio se Kemo rodne livade i fuce na istoj :D
Braco Alija

#449 Re: Komentatori i SP

Post by Braco Alija »

Nuclear Winter wrote:
Vernes_AMG wrote:a jeste li primjetili kad je Kaka simulirao prekrsaj , i sad se valja po terenu ko da mu ne noga otpala , a Kemo brat govori : Boli boli , strasno boli ,ajjjj :lol:
moke je iz visokog. na jednoj tekmi bundes lige prije par godine je reko - sada dvije tri kolosalne piramide :lol:
Nuclear Winter

#450 Re: Komentatori i SP

Post by Nuclear Winter »

Braco Alija wrote:
Nuclear Winter wrote:
moke je iz visokog. na jednoj tekmi bundes lige prije par godine je reko - sada dvije tri kolosalne piramide :lol:
Garant je bio na "piramidi" tog dana pa ga "penijelo" :D
Post Reply