Šta vam smeta u Sarajevu?
-
Zizi505
#426 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Zagađenost u svakom smislu 
-
FreakyStyley
- gustaVege
#428 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
zizi505 wrote:Zagađenost u svakom smislu
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#429 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
"ugledni sarajevski biznismeni"....mahom...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
todd_smith
#431 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Zlatna mladez i "elita", tj lafo Sarajevska djeca i gradska djeca, a roditelji im ili siptari ili iz Sandzaka, ali eto ono ce pametovati sta je to pravi Sarajlija 
- exliberal-ex
#432 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
vozim kroz grad I sve mi nesto fali...I gledam oko sebe ali nemogu da skontam da me ubijete, skrenem prema kosevu, kad mi se otvorise oci...drvored, to je sta sarajevu nedostaje, sve neko sivilo I prljavstina .
Svi podigli zgrade uz ceste, sljaste ko vegas ali drveta ni za glave, ono malo sto ima travu ispred ili zarasla ili je nema nikako sve uzrovano ...generalno grad izgleda ne prljav neko prasnjav I pored sve ove kise
vozim kroz grad I sve mi nesto fali...I gledam oko sebe ali nemogu da skontam da me ubijete, skrenem prema kosevu, kad mi se otvorise oci...drvored, to je sta sarajevu nedostaje, sve neko sivilo I prljavstina .
Svi podigli zgrade uz ceste, sljaste ko vegas ali drveta ni za glave, ono malo sto ima travu ispred ili zarasla ili je nema nikako sve uzrovano ...generalno grad izgleda ne prljav neko prasnjav I pored sve ove kise
-
Gandra_1
#433 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ako nisi bio dugo, trebas da znas i da su u ratu drva posjecena da bi ljudi mogli da se griju, kuhaju itd... Isto tako mozes primjetiti da je duz svih ulica posadjeno novo drvece, koje pomalo napreduje i raste i trebalo bi da dobro naraste za 5-10 godina...exliberal-ex wrote:evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
Sto se tice ostalih zelenih povrsina, parkova itd, tu se slazem, jer svaki iole slobodan prostor je uzurpira sa gradnjom... Sivilo je posebno izrazeno u tmurnim danima...
- exliberal-ex
#434 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ma ja sam izasao 98.....naravno da sam bio u ratu, znam kad su se sjekla drva, nisu isjecena ona koja su bila na linij ili pod direktnim snajperksim djelovanjem. Vidio sam da je drvece zasadjeno ali definitivno nije dovoljno.Gandra_1 wrote:Ako nisi bio dugo, trebas da znas i da su u ratu drva posjecena da bi ljudi mogli da se griju, kuhaju itd... Isto tako mozes primjetiti da je duz svih ulica posadjeno novo drvece, koje pomalo napreduje i raste i trebalo bi da dobro naraste za 5-10 godina...exliberal-ex wrote:evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
Sto se tice ostalih zelenih povrsina, parkova itd, tu se slazem, jer svaki iole slobodan prostor je uzurpira sa gradnjom... Sivilo je posebno izrazeno u tmurnim danima...
-
Luca36
#435 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
-
Gandra_1
#436 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Zato sto su pokvarene, a nasa pametna vlast za sve sto nabavi ne potpise ugovor za servisiranje, pa onda oprema traje dok ne crkne skrozLuca36 wrote:I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
-
Luca36
#437 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Gandra_1 wrote:Zato sto su pokvarene, a nasa pametna vlast za sve sto nabavi ne potpise ugovor za servisiranje, pa onda oprema traje dok ne crkne skrozLuca36 wrote:I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
I šta one gazde dućana nemaju para da ih poprave i nesmiju da ih skinu, zamijene ili ugase? E vela havle vela kuvete. E vala nas i treba jebavati kad smo glupi.
-
Luca36
#438 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
A kada naraste drveće, izglasaće se zakon o zaštiti majmuna pa nećemo moći s mirom u park od majmuna na granama.exliberal-ex wrote:evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
A ono usput, pašćad mi smeta fakat.
- Država
#439 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...

-
RahatHurmašica
#440 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ulice širine jedva tri metra. Jad i čemer od urbanizma.
-
summerwine
#441 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi komšinica koja stalno ponavlja: "Rđavu k.... i dlake smetaju"...
Da i oni što porede neuporedivo, npr. turistički biser Baščaršiju i eskimski iglo
Da i oni što porede neuporedivo, npr. turistički biser Baščaršiju i eskimski iglo
- Logovan
#442 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga
), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#443 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sve!
-
Mutivoda
#444 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ima wi-fi ba, kako nemaLogovan wrote: prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: )
- Logovan
#445 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Pa možda tebi.Mutivoda wrote:ima wi-fi ba, kako nemaLogovan wrote: prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga)
-
todd_smith
#446 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Na Hasetu internet toliko los da ga hvatam cesce, nego Dejo centarsut.
-
VCorp
#447 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Država wrote:Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...
Ne boj se, dok izredaju Turčine od Fatiha do Murata ostaće možda na Kobiljoj Glavi kakav putić i za nju.
- insomnia78
#448 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ovoj "nasoj" s foruma?Država wrote:Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- P308
#449 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Plus grafiti po zgradama...posebno me izludjuju grafiti po tek obnovljenim fasadama i sto niko ne vodi racuna o tomeLogovan wrote:Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd.
-
Keiko
#450 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ovi prljavi wc-ovi smetaju i meni, pogotovo ako si s' djetetom kojem je nemoguce objasniti da ne pipka okolo i koje ne moze trpit' dok dodje kuci.Logovan wrote:Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd.
Kafici i restorani puni dima su mi toliko nazadna i prevazidjena stvar. Pa skoro cijeli civilizovani svijet je zabranio pusenje u zatvorenim javnim prostorijama, samo mi moramo uvijek kontra i drzat se onog najgoreg sto ima. Opet, ne mozes otic' s' djetetom da negdje popijes kafu a da ne rizikujes rak pluca.
Trebalo bi usvojit' zakon da svaki kandidat mora ukloniti svoje postere maksimalno 15 dana poslije izbora ili ih u suprotnom kaznjavat' za prljanje javnih povrsina. Znam da je ovo smijesan prijedlog u sirem kontekstu ali takvi zakoni postoje u svijetu i provode se.