Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zizi505

#426 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Zizi505 »

Zagađenost u svakom smislu :roll:
FreakyStyley

#427 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by FreakyStyley »

Ljudi. :|
gustaVege

#428 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by gustaVege »

zizi505 wrote:Zagađenost u svakom smislu :roll:
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#429 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by sabina1 »

"ugledni sarajevski biznismeni"....mahom...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#430 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

papci
todd_smith

#431 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

Zlatna mladez i "elita", tj lafo Sarajevska djeca i gradska djeca, a roditelji im ili siptari ili iz Sandzaka, ali eto ono ce pametovati sta je to pravi Sarajlija :-)
exliberal-ex

#432 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
vozim kroz grad I sve mi nesto fali...I gledam oko sebe ali nemogu da skontam da me ubijete, skrenem prema kosevu, kad mi se otvorise oci...drvored, to je sta sarajevu nedostaje, sve neko sivilo I prljavstina .
Svi podigli zgrade uz ceste, sljaste ko vegas ali drveta ni za glave, ono malo sto ima travu ispred ili zarasla ili je nema nikako sve uzrovano ...generalno grad izgleda ne prljav neko prasnjav I pored sve ove kise
Gandra_1

#433 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Gandra_1 »

exliberal-ex wrote:evo od nekog ko nije ovdje bio par godina...
vozim kroz grad I sve mi nesto fali...I gledam oko sebe ali nemogu da skontam da me ubijete, skrenem prema kosevu, kad mi se otvorise oci...drvored, to je sta sarajevu nedostaje, sve neko sivilo I prljavstina .
Svi podigli zgrade uz ceste, sljaste ko vegas ali drveta ni za glave, ono malo sto ima travu ispred ili zarasla ili je nema nikako sve uzrovano ...generalno grad izgleda ne prljav neko prasnjav I pored sve ove kise
Ako nisi bio dugo, trebas da znas i da su u ratu drva posjecena da bi ljudi mogli da se griju, kuhaju itd... Isto tako mozes primjetiti da je duz svih ulica posadjeno novo drvece, koje pomalo napreduje i raste i trebalo bi da dobro naraste za 5-10 godina...
Sto se tice ostalih zelenih povrsina, parkova itd, tu se slazem, jer svaki iole slobodan prostor je uzurpira sa gradnjom... Sivilo je posebno izrazeno u tmurnim danima...
exliberal-ex

#434 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

Gandra_1 wrote:
Ako nisi bio dugo, trebas da znas i da su u ratu drva posjecena da bi ljudi mogli da se griju, kuhaju itd... Isto tako mozes primjetiti da je duz svih ulica posadjeno novo drvece, koje pomalo napreduje i raste i trebalo bi da dobro naraste za 5-10 godina...
Sto se tice ostalih zelenih povrsina, parkova itd, tu se slazem, jer svaki iole slobodan prostor je uzurpira sa gradnjom... Sivilo je posebno izrazeno u tmurnim danima...
Ma ja sam izasao 98.....naravno da sam bio u ratu, znam kad su se sjekla drva, nisu isjecena ona koja su bila na linij ili pod direktnim snajperksim djelovanjem. Vidio sam da je drvece zasadjeno ali definitivno nije dovoljno.
Luca36

#435 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Luca36 »

I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
Gandra_1

#436 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Gandra_1 »

Luca36 wrote:I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
Zato sto su pokvarene, a nasa pametna vlast za sve sto nabavi ne potpise ugovor za servisiranje, pa onda oprema traje dok ne crkne skroz :)
Luca36

#437 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Luca36 »

Gandra_1 wrote:
Luca36 wrote:I smeta mi i interesuje me zašto titraju one LED trake ispred radnji na Baščaršiji? Toliko je iritirajuće da izazivaju napad epilepsije. Zna li neko zašto onako titraju?
Zato sto su pokvarene, a nasa pametna vlast za sve sto nabavi ne potpise ugovor za servisiranje, pa onda oprema traje dok ne crkne skroz :)

I šta one gazde dućana nemaju para da ih poprave i nesmiju da ih skinu, zamijene ili ugase? E vela havle vela kuvete. E vala nas i treba jebavati kad smo glupi.
Luca36

#438 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Luca36 »

A kada naraste drveće, izglasaće se zakon o zaštiti majmuna pa nećemo moći s mirom u park od majmuna na granama.

A ono usput, pašćad mi smeta fakat.
Država

#439 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Država »

Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...

:sax:
RahatHurmašica

#440 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by RahatHurmašica »

ulice širine jedva tri metra. Jad i čemer od urbanizma.
summerwine

#441 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by summerwine »

Smeta mi komšinica koja stalno ponavlja: "Rđavu k.... i dlake smetaju"...

Da i oni što porede neuporedivo, npr. turistički biser Baščaršiju i eskimski iglo :-)
Logovan

#442 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: ), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd. :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#443 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Velkoski »

Smeta mi sve!
Mutivoda

#444 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Logovan wrote: prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: )
ima wi-fi ba, kako nema
Logovan

#445 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Mutivoda wrote:
Logovan wrote: prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: )
ima wi-fi ba, kako nema
Pa možda tebi. :D Ja sam se jednom ili dva puta uspio spojiti i to je to.
todd_smith

#446 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

Na Hasetu internet toliko los da ga hvatam cesce, nego Dejo centarsut.
VCorp

#447 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by VCorp »

Država wrote:Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...

Ne boj se, dok izredaju Turčine od Fatiha do Murata ostaće možda na Kobiljoj Glavi kakav putić i za nju.
insomnia78

#448 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Država wrote:Smeta mi što se nijedna ulica u Sarajevu ne zove po Katarini Kosači...

Ovoj "nasoj" s foruma? :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
P308

#449 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by P308 »

Logovan wrote:Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: ), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd. :skoljka:
Plus grafiti po zgradama...posebno me izludjuju grafiti po tek obnovljenim fasadama i sto niko ne vodi racuna o tome
Keiko

#450 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Keiko »

Logovan wrote:Kladionice, uništavanje zelenih površina, nedostatak terena jer nemaš gdje šutnuti loptu, prljavi wc-ovi u kafićima i restoranima, spor internet u kafićima, prespor internet Opštine Centar (ustvari ni nema ga :oops: ), kafići puni dima, nedostatak kvalitetnih radnji (npr. dobar cd shop), prljava Miljacka, plakati od izbora, itd. :skoljka:
Ovi prljavi wc-ovi smetaju i meni, pogotovo ako si s' djetetom kojem je nemoguce objasniti da ne pipka okolo i koje ne moze trpit' dok dodje kuci.

Kafici i restorani puni dima su mi toliko nazadna i prevazidjena stvar. Pa skoro cijeli civilizovani svijet je zabranio pusenje u zatvorenim javnim prostorijama, samo mi moramo uvijek kontra i drzat se onog najgoreg sto ima. Opet, ne mozes otic' s' djetetom da negdje popijes kafu a da ne rizikujes rak pluca.

Trebalo bi usvojit' zakon da svaki kandidat mora ukloniti svoje postere maksimalno 15 dana poslije izbora ili ih u suprotnom kaznjavat' za prljanje javnih povrsina. Znam da je ovo smijesan prijedlog u sirem kontekstu ali takvi zakoni postoje u svijetu i provode se.
Post Reply