Reis u Sandžaku maše prstom

dallton

#426 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

Johny wrote:daltone, lako ti skliznes sa teme, razvijes pricu u pravcu koji tebi odgovara, a da nista slicno ja nisam govorio, pricam o konkretnim stvari, a to je na ovoj temi Sandzak, a ti to produzis na Srpsku, rat, i arsenal tema koje smo obradjivali mnogo puta...to je povezano u nekom smislu, ali ne u tvojoj karikaturi "malo smo zasrali, ali danas je sve u redu"? ko takve ideje zastupa sa njim se raspravljaj, ja to sigurno nisam...

Ono sto bi bilo fer sa tvoje strane je da osudis ovakvo ponasanje Cerica, i da sa takvim predpostavkama krenes u dalju raspravu... ti to nisi uradio, precutno podrzavas njegove reci...ok, ali onda snaga tvojih kritika prema srpskoj politici je otupela...
pa kad kazes "principi" pretpostavka je da si se i sam tih principa drzao ranije, a ne povikao "postujmo principe" onda kad ti odgovara - a to je cini mi se upravo ono sto se u srbiji radi kad god se ispostavi da motka ima dva kraja
Johny

#427 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Johny »

Ja nisam ovde nikakav predstavnik vlasti, ja uvek govorim samo u svoje ime, a to znaci da mnogo puta kritikujem oficijalnu srpsku politiku... nikad nisam podrzavao ni Milosevica ni bilo kakve ratove, a sigurno da nisam jedini u tome, i bas zato insistiram da se prica vodi sto je moguce vise na individualnoj bazi, da ne umislimo da smo mi nekakvi delegati naroda...

Ili mozda delis misljenje Ruzmarinke da sam undercover agent of DB :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=x1Pg4Hh2 ... re=related

"pa ja nisam Johny, ja sam neki veci izdajnik" :D
Last edited by Johny on 04/06/2009 14:40, edited 1 time in total.
bosna123

#428 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by bosna123 »

Johny wrote:
bosna123 wrote: Ali Boze moj za svako pravilo postoji iznimka, pa i ovdje.
Moj post je bio malo saljiv, malo zezatorski ali ti si se uvredila :sad: no hard feelings :wink:

Nisam govorio licno tebi, nego mnogo puta citam da se za kriminal i sverc optuzuju Sandzaklije, u SA se gledaju kao neki primitivci koji kvare gradsku atmosveru...

Ne slazem se oko tih podela ko moze sa kim u brak, mislim da tu nacionalna i i zavicajna komponta nemaju veze... u svakom narodu i svakoj veri imas lepezu raznih temperamenata i karaktera...ja mogu nacelno misliti da nikad ne bi mogao biti sa Kineskinjom, ali jako ih malo znam da bi to kategoricno tvrdio, mozda bi me bas neka kosooka princeza oborila sa nogu 8)
Evo kao sto rekoh gore...

Ima i istine u tim nekim pricama, ako pazljivo procitas postiranu pjesmu i tamo se spominju neke radnje...

A sta ces, ljudima valjda bilo predobro u Srbiji, pa zato dosli u Sarajevo snalaziti se ovako ili onako. Ja bih ti preporucila da ne razgovaras sa ljudima koji samo pljuju po dodjosima, i od njih neces puno istine cuti... A cim se okrenes, reci ce za tebe Hebo m...u, jes' vidio jest' cetnik takvi ljudi jednostavno pljuju redom, neselektivno...
Mustaffa

#429 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

Mislim da se ponavlja repriza 93 godine.. kad je neki tam u Krajini proglasio nezavisnost od BiH... :)
Nakon tog cirkusa tamo što je ovaj napravio nije baš lijepo tamo tim ljudima..

može da posluži kao škola svima onima koji su svakako u manjini i još više hoće i izmeđe sebe da se djele, da budu još veća manjina....

sala na stranu.. nije ba ni bog uz one koje vrše bilo kakve podjele među svijetom.. samo ni narod netreba da leti na prvu...

Very simple mr.Timpl.... easy.... cool, lagano.. vođe nek se igraju sami indijanaca i poglavica... a narod je ionako dosta napaćen.....
bosna123

#430 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by bosna123 »

Mislim da bi bilo super da se jave ljudi iz Sandzaka i kazu sta se zapravo desava i kako je njima dole. Mi samo mozemo nagadjati i ne bi trebali podgrijavati podjele...
dallton

#431 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

Mustaffa wrote:Mislim da se ponavlja repriza 93 godine.. kad je neki tam u Krajini proglasio nezavisnost od BiH... :)

može da posluži kao škola svima onima koji su svakako u manjini i još više hoće i izmeđe sebe da se djele, da budu još veća manjina....

sala na stranu.. nije ba ni bog uz one koje vrše bilo kakve podjele među svijetom.. samo ni narod netreba da leti na prvu...

Very simple mr.Timpl.... easy.... cool, lagano.. vođe nek se igraju sami indijanaca i poglavica... a narod je ionako dosta napaćen.....
mislis od hrvatske? i jel to nastavljas trolovanje pod drugim imenom?
The Silent Man

#432 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by The Silent Man »

bosna123 wrote:Mislim da bi bilo super da se jave ljudi iz Sandzaka i kazu sta se zapravo desava i kako je njima dole. Mi samo mozemo nagadjati i ne bi trebali podgrijavati podjele...
ukratko : zukorlic je biznismen,ima puno zestokih momaka oko sebe i sam glumi zestinu, raja to ne voli i leti u zagrljaj kostunicinom reisu i novim abdicevcima ... kroz to sve se imputira dilema oko identiteta ...
Mustaffa

#433 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

dallton wrote:
Mustaffa wrote:Mislim da se ponavlja repriza 93 godine.. kad je neki tam u Krajini proglasio nezavisnost od BiH... :)

ama šta je trolovanje? bem ti nick.. pitaj slobodno admina... nek ti kaze moje podatke moj mail ce ti sve reci.... ima Bosne i ne samo u SARAJEVU ;)
i stojim iza toga sta kazem ;) čvrsto i dostojanstveno...
Mustaffa

#434 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

dallton wrote:

NE OD Zambije ;) nisam mislio na Hrvatsku.. da te samo malo podsjetim, sa te strane 93 godine taj dio Bosne je bio okružen čijom vojskom??
Mustaffa

#435 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

I još nešto ... da priDodam :)

Mislim da treba razvijat temu na jedan malo bolji način, transparentniji, sa više detalja, i da usmjerimo i pitanja i odgovore na suštinu o ličnosti o kojoj raspravljamo i naravno oko kojih detalja raspravljamo, hijerarhijski ličnost za sobom vuče i dobre i loše činjenice, ova tema se nerazvija dinamično, čas neko da neki datalj vezano za nešto ovo ono, prvi sam taj koji se kači za istoriju, ali ja time hoću samo da ukažem da iz istorije treba naučit, a naučila nas je da se netreba dijelit.. netrebaju nam novi konflikti, a konflikt se širi ko epidemija, svaki rez ostavlja za sobom ožiljak... to nam netreba ama baš nikako...

evo nekih pitanja pa da svi damo zajedno odgovor na to :

ZAŠTO JE REIS IŠAO U POSJETU U SANDŽAK ? Zna se, pa da brate posjeti bošnjačku zajednicu tamo ...ili ?

ŠTA JE ON HTIO DA POSTIGNE SVOJOM POSJETOM / ŠTA JE BIO NJEGOV CILJ POSJETE ? Pa da pomiri tamo muslimane u sandžaku, (da promoviše šta?) ili ?

A ŠTA JE NAPRAVIO OD SVEGA TOGA ?

Po meni nije dugo trajala novinarska žurka oko posjete.. možda je ona njegova dova ipak doprinijela povratku boljeg suživota stanovništva u Sandžaku?
dallton

#436 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

samo ne mogu da se odlucim da li si @paja_patak (previse si mi smiren za to) ili si @dalinton (prije ce biti) ili mozda @johny buduci te zanima situacija u sandzaku ...treba mi vremena al pogodicu :D al sam siguran da ti je ovo otprilike treci nick u cirka 7 dana...ako vec hoces da imas (kao sto ti mislis) nick koji ce ti uciniti argumente jacim (zato si valjda uzeo mustaffa) gledaj da previse ne koristis rijeci kao "zurka" to ti bas nije u upotrebi u bosni, u beogradu da zagrebu vise manje, al u bosni bas i ne, tako da obratis paznju sljedeci put
Mustaffa

#437 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

dallton wrote:samo ne mogu da se odlucim da li si @paja_patak (previse si mi smiren za to) ili si @dalinton (prije ce biti) ili mozda @johny buduci te zanima situacija u sandzaku ...treba mi vremena al pogodicu :D al sam siguran da ti je ovo otprilike treci nick u cirka 7 dana...ako vec hoces da imas (kao sto ti mislis) nick koji ce ti uciniti argumente jacim (zato si valjda uzeo mustaffa) gledaj da previse ne koristis rijeci kao "zurka" to ti bas nije u upotrebi u bosni, u beogradu da zagrebu vise manje, al u bosni bas i ne, tako da obratis paznju sljedeci put
JARANE HOCES DA TI POSALJEM NA PP .. lične / osobne podatke ? Ništa od toga nije .. džaba srljaš...
Nemoj više da me maltretiraš.. .. nemoj, lijepo te molim...
Mustaffa

#438 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

dallton wrote:samo ne mogu da se odlucim da li si @paja_patak (previse si mi smiren za to) ili si @dalinton (prije ce biti) ili mozda @johny buduci te zanima situacija u sandzaku ...treba mi vremena al pogodicu :D al sam siguran da ti je ovo otprilike treci nick u cirka 7 dana...ako vec hoces da imas (kao sto ti mislis) nick koji ce ti uciniti argumente jacim (zato si valjda uzeo mustaffa) gledaj da previse ne koristis rijeci kao "zurka" to ti bas nije u upotrebi u bosni, u beogradu da zagrebu vise manje, al u bosni bas i ne, tako da obratis paznju sljedeci put
A ja.. idi pa se malo obrazuj i pročitaj malo hladnije glave ono što napišem ;)
Maraschino

#439 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Maraschino »

Banksy wrote:Izvrsna emisija sinoć.
I školski primjer rada kontraobavještajnih službi Srbije.
Ko nije gledao puno je propustio.
sinoc odgledah onu emisiju i mogu samo reci :lol: :lol:

sega od emisije, Olivera je to sve izrezirala do u detalje, ucesnici, publika, sta ce ko reci iz publike koliko ce kome dati vremena za pricu, pa je u jednom momentu i ona osjetila nelagodu zbog svega ovoga ...

ministar koji je naslijedio Naumova, dijeli pare iz ministarstva vjera za dvije islamske zajednice a sve u svrhu razdora

p.s. posle one emisije (upitnik) sa S. Pudaricem i Ivanicem o Dobrovoljackoj, mislio sam da ce to biti poslednja emisija takve vrste u Srbiji ali sam se prevario...masinerija radi punom parom...jos samo da nam @Johny kaze kakva je Tadiceva demokratska baza :-)
bosna123

#440 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by bosna123 »

Odgledala emisiju. Moji utisci:

Voditeljica je bila OK, za razliku od one agresije sto je ugostila Pudarica. Svidjelo mi se kako se odjenula...:)

Reis me iznenadio, ne znam sta mu bi, fakat je donekle pretjerao, ocito ga ponijelo...

Zukorlic je bio usamljen, i najsuvisliji tamo. Iznio je konkretno tacku po tacku. Ocito ljudi imaju problema i nailaze na zid i ignoriranje kod njihovog rjesavanja.

Jusufspahic nista nije ni rekao. Pokusao je nastupiti iskljucivo kao vjerski poglavar, nije bio konkretan, pa se i izgubio... Jedino sto me iznenadi kad rece da je Bosnjak, posto se izbjegava nacionalno izjasnjavati...

Ministar vera, proziran lik, izbjegao je sve konkretne odgovore. Skupa sa voditeljicom, skrenu temu na onaj casopis... Poslije podmuklo spomenu financiranje. Razumijem Zukorlicevu reakciju u potpunosti. Hoce da veli mi vam dajemo pare, a vi nezahvalni... Isto kao da su muslimani u Srbiji pali s Marsa, kao da i oni ne uplacuju te doprinose koji se onda rasporedjuju... Zna on na sta je javnost najvise osjetljiva...

Tanaskovic nije puno pricao, i bolje, posto nam je on isuvise poznat...

Ismijah se kada se javise ona dva klinca iz publike, Zukorlic i Zilkic... nadrealno i preprozirno...

Sve u svemu poprilicno nedorecena emisija.
Socijalista

#441 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Socijalista »

Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava

SARAJEVO - Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana izazvat će veliki broj reagiranja, prije svega u otvaranju rasprave o ustavnim promjenama u zemlji koje bi se trebale odvijati u okviru prudske trojke.

- Šerijat je za muslimana moralni kod koji ga potiče da čini dobro i da se kloni zla. To ne samo da nije u suprotnosti s državnim Ustavom, koji ima cilj osigurati prava svih ljudi bez obzira na vjeru i naciju te da im osigura mir i sigurnost u kući, na poslu i na ulici.

Nije toliko važno kako ćemo zvati ustav, važno je da taj ustav jamči, štiti i razvija vrijednosti bez kojih nema zajedničkog života među ljudima i narodima, rekao je reis Cerić u predavanju na Katoličkoj akademiji u Berlinu govoreći o temi “Šerijat i muslimanski društveni dogovor u Europi”.

Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list.

Ovo je kontinuitet promišljanja poglavara Islamske zajednice u BiH koji je ranije zagovarao da svi muslimani u Europi imaju jedinstvenog vjerskog i političkog vođu.
Ovakve inicijative i ranije su bile prisutne u dijelu bošnjačke politike BiH. Jedna od najozbiljnijih je izražena i u pisanju pokojnog bošnjačkog lidera Alije Izetbegovića koji je otvoreno progovorio o muslimanskome pitanju kroz Islamsku deklaraciju.

Šerijat se odnosi na skup pravila, odredbi, učenja i vrijednosti koja upravljaju život muslimana u osobnom i društvenom životu čije je izvorište u svetoj knjizi muslimana Kuranu. Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu.

Image
bosna123

#442 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by bosna123 »

Nije @paja, on ima isuvise prepoznatljiv stil...uostalom prisutan je naforumu kao @Art... @Johny, nije tip koji bi se krio pod laznim nikovima, a i sto bi... Uostalom ne zna ijekavicu... Ovaj treci ne znam ko ti je, valjda tada nisam bila aktivna ovdje kad je postojao...

@dalltone, malo te paranoja lovi. Koga briga za klonove, pusti ih...
nosara

#443 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by nosara »

Socijalista wrote:Reis Cerić traži da šerijat bude sastavni dio Ustava

SARAJEVO - Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana izazvat će veliki broj reagiranja, prije svega u otvaranju rasprave o ustavnim promjenama u zemlji koje bi se trebale odvijati u okviru prudske trojke.

- Šerijat je za muslimana moralni kod koji ga potiče da čini dobro i da se kloni zla. To ne samo da nije u suprotnosti s državnim Ustavom, koji ima cilj osigurati prava svih ljudi bez obzira na vjeru i naciju te da im osigura mir i sigurnost u kući, na poslu i na ulici.

Nije toliko važno kako ćemo zvati ustav, važno je da taj ustav jamči, štiti i razvija vrijednosti bez kojih nema zajedničkog života među ljudima i narodima, rekao je reis Cerić u predavanju na Katoličkoj akademiji u Berlinu govoreći o temi “Šerijat i muslimanski društveni dogovor u Europi”.

Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list.

Ovo je kontinuitet promišljanja poglavara Islamske zajednice u BiH koji je ranije zagovarao da svi muslimani u Europi imaju jedinstvenog vjerskog i političkog vođu.
Ovakve inicijative i ranije su bile prisutne u dijelu bošnjačke politike BiH. Jedna od najozbiljnijih je izražena i u pisanju pokojnog bošnjačkog lidera Alije Izetbegovića koji je otvoreno progovorio o muslimanskome pitanju kroz Islamsku deklaraciju.

Šerijat se odnosi na skup pravila, odredbi, učenja i vrijednosti koja upravljaju život muslimana u osobnom i društvenom životu čije je izvorište u svetoj knjizi muslimana Kuranu. Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu.
:lol:

Vala, svaka mu dala, zasluzio je... :lol: Podrzavam uvodjenje serijata sa svim njegovim aspektima... :D

Vrijeme je da Bosnjaci pocnu zivjeti Islam u svoj njegovoj punoci... :bih:
Mustaffa

#444 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

eto daj mu ti prva ;)
dallton

#445 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

bosna123 wrote:
Nije @paja, on ima isuvise prepoznatljiv stil...uostalom prisutan je naforumu kao @Art... @Johny, nije tip koji bi se krio pod laznim nikovima, a i sto bi... Uostalom ne zna ijekavicu... Ovaj treci ne znam ko ti je, valjda tada nisam bila aktivna ovdje kad je postojao...

kakva paranoja, tri cetri ista lika se mijenjanju, isti nacini pisanja isto sve (i usiljena ijekavica)
Mustaffa

#446 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

dallton wrote:
bosna123 wrote:

kakva paranoja, tri cetri ista lika se mijenjanju, isti nacini pisanja isto sve (i usiljena ijekavica)
ti stvarno neodustaješ.. srljaš do bola... neki ljudi neodrastu i nežive samo na jednom mjestu, kontaš? zato možda i imam tako širok spektar izražavanja ;)
dallton

#447 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

Mustaffa wrote:
dallton wrote:
bosna123 wrote:

ti stvarno neodustaješ.. srljaš do bola... neki ljudi neodrastu i nežive samo na jednom mjestu, kontaš? zato možda i imam tako širok spektar izražavanja ;)
@johny definitivno
Mustaffa

#448 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

ti si puko matere mi..
Johny

#449 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Johny »

dallton wrote:
@johny definitivno
:-) Ja sam mislio da si ti ozbiljniji malo, imas manir da kad god neko pise nesto sto tebi ne odgovara da ga optuzis da je ubacen, spijun blabla...tuzno je sto smo se toliko dopisivali i da posle svega toga nisi provalio da mi nikad ne bi palo na pamet da pravim druge nickove...

imas svog drugara zoom-a koji me banuje svakih 20 dana, pitaj ga da pogleda ID mene i Mustafe, ako je isti odmah se zaposli u CIA, ako nije, priznaj da si ispao glup u drustvu!
Mustaffa

#450 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Mustaffa »

Al mi nikako nečeš da kažeš, šta je "trolovanje" i šta se tebi nesviđa na mojim komentarima?
Post Reply