Eh ovako, da podijelim i ja svoja iskustva obzirom da odavno vec pratim forum i kanim se da stavim taj fiksni aparatic. Danas idem da dajem otiske u Ortodonstskoj poliklinici na Ciglanama kod doktorice Nakas. Cula sam da je ona najbolja... pa sad, vidjecemo

Prije par mjeseci sam isla na konsultacije (besplatne) kod dr. Hatidze Foco, bila sam zadovoljna prilicno onim sto mi je rekla i njenim pristupom i strpljenjem, odvojila je vrijeme za mene i objasnila mi kako bi sve izgledalo. Posto od moguca 32 zuba,nemam samo jedan, tj donja osmica mi je izvadjena i imam jako malo prostora. Doktorica je rekla da bi pokusala terapiju bez vadjenja zuba, s tim da budem spremna i da je moguce da cemo morati vaditi cetvorke. Sto se tice nje, nemam primjedbe, ali nisam ni imala nesto previse povjerenja (vjerovatno jer nije poznata toliko

) a htjela sam i drugo misljenje pa sam otisla u ordinaciju kod Pirovica za kojeg sam cula samo najbolje i sve pohvale, a i vidjela sam par "zivih dokaza" da je covjek doveo do savrsenstva zube koji su bas teski slucajevi. Medjutim, ja sam se malo razocarala... doktor je pregledao i bez ikakvog snimka, onako samouvjereno mi kaze vadi dvije cetvorke, ovo ne moze bez vadjenja itd, a vidjecemo mozda ce i dole trebati da se vade 2 zuba

... nikakve nesigurnosti u slucaj, nikakav snimak...nista! Mislim, on je mozda vrhunski ortodont i mozda njemu snimak ne treba da procijeni, al' ne moze mi ni tek tako reci izvadi dva zdrava zuba bez da pogleda snimak ili bilo sta drugo... iskreno, mene je to sokiralo ja sam izasla iz ordinacije sa ocima punih suza

Jah, i sto se tice placanja, kod Pirovica je aparatic 3000 KM (standardno, sve preko je previse) i kod njega kako sam cula moze se novac donositi na pregledima, pa koliko mozes platis... a kod Dr. Foco placa se prvo 1200KM pa ostalo u ratama, kao i kod ostalih vecinom... Eto moja dva "probna" iskustva
Sad idem kod dr. Nakas u Ortodontskoj Poliklinici Jurisic na Ciglanama. cijena metalnog je 3000 KM, mislim da ce moci u ratama, doktorica me pregledala, doduse pregled se placa 30 KM, uradila sam snimak na stomatologiji 12 KM, koji je ona pogledala i izgleda cemo bez vadjenja terapiju poceti (izbjegavam vadjenje jer mi je stvarno zao a imam lijepe zube, malo prednji su stisnuti ali nije strasno nista), narucena sam za otiske, i jedva cekam vise da stavim aparatic.
Eto nadam se da sam malo pomogla...preporucujem svakako 2-3 misljenja, ja sam cula da je dr. Nakas vrh sto se toga tice, sad... ko zna ne mogu reci nista dok ne vidim rezultate