Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
pOZz
#426 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Čuo sam da Zeka priprema neka iznenađenja sutra i zabavu za publiku

- Šibicar
#427 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Ne pise se viJorile nego viorilefosil wrote:since1921 wrote:pitanje za milion maraka:
kako se zvao prijeratni psiholog zaposlen u fk sarajevo?
Kao i vas ratni, koliko se sjecam na vasem stadionu su mu vijorile zastave a na nasem nisu. Od sad kad ujedas ujedaj za vrat, a ne ko ker za nogu.
Sad me mozete rahat banovati.
- Cornholio
#428 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Navijači Čelika, Robijaši, u ovoj sezoni Premijer lige BiH ubjedljivo su najviše dolazili na stadion svog kluba. Domaće utakmice Čelika u 23. dosadašnja kola ukupno je pratilo 72.000 gledalaca.
Iza njih su Manijaci, simpatizeri sarajevskog Željezničara kojih je na Grbavicu u ovom šampionatu došlo 45.000. Fukare, Slobodini fanovi, njih 39.500, posjtili su Tušanj.
Prema analizi, poretka posjete navijača na stadionima svojih klubova u BiH u tekućem prvenstvu, slijede: Red Army (Velež) - 19.700, Horde zla (Sarajevo) - 19.500, Ultrasi (Zrinjski) - 18.650, Epidemija (Modriča Maxima) - 16.150, Poskoci (Posušje) - 15.320, Gerila (Travnik) - 13.300, Sila nebeska (Jedinstvo) - 12.800, Sokolovi (Slavija) - 12.400, Škripari (Široki Brijeg) - 12.000, Patriote (Laktaši) - 11.300, Torcida (Žepče) – 8.800, Labudovi (Orašje) - 8.150, Tigrovi (Leotar) - 7.284.
Aja kitara, c c c...
Iza njih su Manijaci, simpatizeri sarajevskog Željezničara kojih je na Grbavicu u ovom šampionatu došlo 45.000. Fukare, Slobodini fanovi, njih 39.500, posjtili su Tušanj.
Prema analizi, poretka posjete navijača na stadionima svojih klubova u BiH u tekućem prvenstvu, slijede: Red Army (Velež) - 19.700, Horde zla (Sarajevo) - 19.500, Ultrasi (Zrinjski) - 18.650, Epidemija (Modriča Maxima) - 16.150, Poskoci (Posušje) - 15.320, Gerila (Travnik) - 13.300, Sila nebeska (Jedinstvo) - 12.800, Sokolovi (Slavija) - 12.400, Škripari (Široki Brijeg) - 12.000, Patriote (Laktaši) - 11.300, Torcida (Žepče) – 8.800, Labudovi (Orašje) - 8.150, Tigrovi (Leotar) - 7.284.
Aja kitara, c c c...
-
The 51st State
#429 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Ko glumu i kakav post? Glup li si?since1921 wrote:kad vec glumis dezurnog moralistu na forumu mogao si onda bar obratit paznju i na ovaj postThe 51st State wrote:Normalno da je udba ponos grada, valjalo je ocistiti grad od naci saradnika, doduse nisu bas bili temeljiti pa ostavise vas koji ste im prevozili naftu i provijant za front.since1921 wrote: gulp gulp
-
The 51st State
#430 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Vazda gladni...., pita je za vas nedosanjan delikates....LSD wrote:Ma dobro jarane...mi smo vas ohladili i sa vama zavrsiliMobile_Disco wrote:Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNIJa sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba
![]()
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvar...sad se okrecemo derbiju...a ti se i dalje ubjedjuj u pobjedu pitara,razumijem te...kad ne moze moj tim pobjediti nek pobjedi pitarluk,jelde
...e jos da je pitarima zaustaviti Stilica i Dialibu svima bi dobro bilo
...lakse bi i vi nekako podnijeli onaj poraz
...ali hajd ti to objasni Dialibi
![]()
..on svoje pa svoje
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#431 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

lijepi strah
-
nikad_izvini
#432 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Vaskrsli laže:-DProwler wrote:Sad cu da kopiram post koje je napisao jedan clan sarajevo-x.com foruma, i svaka mu cast na tome.Šibicar wrote:ma ustvari bezidejno se raspravljati sa vama kad ste zadrti evo vam nesto sto nemozete nikad osporiti JADOVI NASTALI STE OD NAS(hajde siguran sam da ce se naci sad neki ultra ineligentni pitar da kaze da to nije istina)hahahahahahah
Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.
Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Zbirna tabela prve lige u prvenstvima od 1946-1970
1 Crvena zvezda 596 323 141 132 1178-676 787
7 Sarajevo 526 195 126 205 762-811 516
10 Zeljeznicar 364 140 86 138 522-526 360
Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...
![]()
![]()
![]()
![]()
Izgubili smo tu tekmu 9:1
A onaj tekst samo ograničena osoba da može napiše a plićak da se slaže s njim
Sarajevo je najviše navijača imalo na stadionu(poslije rata) dok ih je SDA podržavala.Nesta podrška,nestadoše njanje
Last edited by nikad_izvini on 19/04/2008 03:11, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#433 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
MitomaniMobile_Disco wrote:Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNIJa sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba
![]()
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvar
- _belafonte_
#435 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
jel ovo slikano kad je ugled'o hambash kod trovachasince1921 wrote:
lijepi strah
- slucajan
#436 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
stochar wrote:mogu samo reci da ste svi kolektivno promasili temu. tema je, da podsjetim ove istoričare:
'Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.'
a sutrašnju tekmu niko živ ne pominje još od druge strane...
ja kažem: volio bih da Željo pobijedi, realan je neriješen ishodm a statistika je na strani domaćina obzirom da imamo samo jednu pobjedu u gostima.
Opet ovaj "statistica"... Boga ti gdje ti nadje tu pobjedu u gostima? Od koje je sezone?
-
Santos
#437 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Izgleda da ce se oborit novi rekord u derbijima,a to je sta se svasta nasvrlja a tekma nije jos ni pocela.Tako i treba.Cujem nasi u najacem sastavu.Neka tako i treba.Dosta prepucavanja i evo jedna realna.Mi moramo uvalit minimalno 2 gola da bi racunali na bod ili tri jer odbrana nam je supljak.Dakle otvoreno,napadacki pa sta bude.U kvaliteti smo tu negdje i nadati se puno golova a pitari ce obratiti puno paznju na visoke lopte i prekide,e tu ih treba uzet pa im kontre slagat jer Milosevic i Milenkovic su spori igraci,dakle kontruse opalit da neznaju gdje udaraju.Buba i Rovcanin su za njih brzi gonzales.Turkovicu nedat da se puno vrti dakle flastera,dosadnog nekog i to je to.
-
kijameta
#438 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Zeljeznicari,kada podzete na tekmu ponesite kolomasti,trebace vam,posto ce biti deranja g....
-
Dendrlix
#439 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
_belafonte_ wrote:jel ovo slikano kad je ugled'o hambash kod trovachasince1921 wrote:
lijepi strah
-
Mobile_Disco
#440 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Ja govorim samo jednom.. nisam kao ti.. da spominjem stvari od 96' godine.. idi spremaj se za Derby.. i popusti ziv bio.. smaras.. i ti i "ekipa" ti na netunikad_izvini wrote:MitomaniMobile_Disco wrote:Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNIJa sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba
![]()
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvarNe spominješ više lavove i tri prsta?
- savrseni krug
#441 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
ima u ovome istinesince1921 wrote:Uostalom, nije poenta u tome ko je bolji na tabeli, nego ko je VEĆI. Mi smo veći jer njih nije nikad protjeralo sa stadiona (mada su bili blizu zbog neplaćanja kirije gradu), nije ih nikad dekretom spustilo u niži rang (a nama su to radili SHS, NDH, SFRJ a pokušali su i SDA), nas nikad nije izvodilo iz rata u njemačke, malezije i saudijske arabije, oni nikad nisu imali svog Joška Domorockog, da ne nabrajam dalje. Oni jednostavno nemaju ono NEŠTO. Za njih navijaju uglavnom kompleksaši koji su zbog manjka sopstvene veličine svoju priliku da se istaknu (kao masa, naravno) pripadnošću nečemu što je 'po defaultu' napravljeno da bude veliko. Kada su skontali da se ne može biti velik na silu, bilo je kasno. Već su nas mrzili jer su bili svjesni da jedna naša titula vrijedi kao 8 njihovih. Od trenutka kada su to shvatili bilo je samo bitno biti bolji od nas, a ne biti generalno najbolji.
I još nešto - vlada nekakva fama da za njih navija gospoda (?!?) a za Želju radnička klasa. To nije tačno. Za Želju navija svako ko stavlja individualnu snagu, sposobnost i prvenstveno MIŠLJENJE ispred kolektivnosti,masovnosti, idolopoklonstva i slijepog slijeđenja čobana. Zato oni zbog Seke ne žele pomjeriti termin utakmice na 20h. Jer znaju da tamo ide masa, a gdje je masa tu su i pitari. Nama je Željo uvijek na prvom mjestu jer je jednostavno simbol naše individualnosti i karaktera.
SUSTINA SVEGA
Text prenesen sa TM-orga
i to mnogo
i ja kao neutralan i to jos zenicanin i recimo hajd objektivan fakat mogu reci da mi je zeljo mnogo mnogo blizi
-
fgr
#442 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
kakvo smece!!!since1921 wrote:Uostalom, nije poenta u tome ko je bolji na tabeli, nego ko je VEĆI. Mi smo veći jer njih nije nikad protjeralo sa stadiona (mada su bili blizu zbog neplaćanja kirije gradu), nije ih nikad dekretom spustilo u niži rang (a nama su to radili SHS, NDH, SFRJ a pokušali su i SDA), nas nikad nije izvodilo iz rata u njemačke, malezije i saudijske arabije, oni nikad nisu imali svog Joška Domorockog, da ne nabrajam dalje. Oni jednostavno nemaju ono NEŠTO. Za njih navijaju uglavnom kompleksaši koji su zbog manjka sopstvene veličine svoju priliku da se istaknu (kao masa, naravno) pripadnošću nečemu što je 'po defaultu' napravljeno da bude veliko. Kada su skontali da se ne može biti velik na silu, bilo je kasno. Već su nas mrzili jer su bili svjesni da jedna naša titula vrijedi kao 8 njihovih. Od trenutka kada su to shvatili bilo je samo bitno biti bolji od nas, a ne biti generalno najbolji.
I još nešto - vlada nekakva fama da za njih navija gospoda (?!?) a za Želju radnička klasa. To nije tačno. Za Želju navija svako ko stavlja individualnu snagu, sposobnost i prvenstveno MIŠLJENJE ispred kolektivnosti,masovnosti, idolopoklonstva i slijepog slijeđenja čobana. Zato oni zbog Seke ne žele pomjeriti termin utakmice na 20h. Jer znaju da tamo ide masa, a gdje je masa tu su i pitari. Nama je Željo uvijek na prvom mjestu jer je jednostavno simbol naše individualnosti i karaktera.
SUSTINA SVEGA
Text prenesen sa TM-orga
-
belissima
#443 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Samo da znate da je bordo ludilo vec poceloooooo..............
zeljo zeljo,evo ti ga evo,pa sa njega gledaj SARAJEVO!!!!!!!!
zeljo zeljo,evo ti ga evo,pa sa njega gledaj SARAJEVO!!!!!!!!
-
Fordas
#444 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Ma trebao je since 1921 procitati ovo a ne neke tamo ideoloske pamflete sa tm.orgAdo_Sarajevo wrote:
Malo edukacije nije na odmet, covjek je sve rekao sto se tice navijackih skupina ex-yu
Uostalom, nije poenta u tome ko je bolji na tabeli, nego ko je VEĆI. Mi smo veći
Majstore jesi li ikada uporedio gdje vi igrate a gdje mi? Mislim kad vec govorimo o velicinama
jer njih nije nikad protjeralo sa stadiona (mada su bili blizu zbog neplaćanja kirije gradu), nije ih nikad dekretom spustilo u niži rang (a nama su to radili SHS, NDH, SFRJ a pokušali su i SDA), nas nikad nije izvodilo iz rata u njemačke, malezije i saudijske arabije, oni nikad nisu imali svog Joška Domorockog, da ne nabrajam dalje. Oni jednostavno nemaju ono NEŠTO. Za njih navijaju uglavnom kompleksaši koji su zbog manjka sopstvene veličine svoju priliku da se istaknu (kao masa, naravno) pripadnošću nečemu što je 'po defaultu' napravljeno da bude veliko.
Pa simpatican pokusaj opservacije, nema sta, ali samo da danas oko 14h odes na stanicu na Ilidzi sve ce ti biti jasno, ko za koga navija i ko odakle crpi snagu
Kada su skontali da se ne može biti velik na silu, bilo je kasno. Već su nas mrzili jer su bili svjesni da jedna naša titula vrijedi kao 8 njihovih.
Ma vasa vrijedi vjerovatno i 17 nasih, sta da se radi
Od trenutka kada su to shvatili bilo je samo bitno biti bolji od nas, a ne biti generalno najbolji. I još nešto - vlada nekakva fama da za njih navija gospoda (?!?) a za Želju radnička klasa. To nije tačno. Za Želju navija svako ko stavlja individualnu snagu, sposobnost i prvenstveno MIŠLJENJE ispred kolektivnosti,masovnosti, idolopoklonstva i slijepog slijeđenja čobana.
Zato svako malo vasa 'gospoda' u zapadnoj lozi nekoga napadne i pokusa istuci, a o vrstama psovki da i ne govorimo, sve gospoda nema sta, vazda bila
Zato oni zbog Seke ne žele pomjeriti termin utakmice na 20h. Jer znaju da tamo ide masa, a gdje je masa tu su i pitari. Nama je Željo uvijek na prvom mjestu
Jeste, i onda kad vas je jedva tristo bilo prosle godine na grbavici protiv leotara, naravno da je uvijek na prvom mjestu
jer je jednostavno simbol naše individualnosti i karaktera
Last edited by Fordas on 19/04/2008 13:27, edited 1 time in total.
- strong69
#445 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Text je prepun kompleksa ali to je vasa stvar...savrseni krug wrote:since1921 wrote:Uostalom, nije poenta u tome ko je bolji na tabeli, nego ko je VEĆI. Mi smo veći jer njih nije nikad protjeralo sa stadiona (mada su bili blizu zbog neplaćanja kirije gradu), nije ih nikad dekretom spustilo u niži rang (a nama su to radili SHS, NDH, SFRJ a pokušali su i SDA), nas nikad nije izvodilo iz rata u njemačke, malezije i saudijske arabije, oni nikad nisu imali svog Joška Domorockog, da ne nabrajam dalje. Oni jednostavno nemaju ono NEŠTO. Za njih navijaju uglavnom kompleksaši koji su zbog manjka sopstvene veličine svoju priliku da se istaknu (kao masa, naravno) pripadnošću nečemu što je 'po defaultu' napravljeno da bude veliko. Kada su skontali da se ne može biti velik na silu, bilo je kasno. Već su nas mrzili jer su bili svjesni da jedna naša titula vrijedi kao 8 njihovih. Od trenutka kada su to shvatili bilo je samo bitno biti bolji od nas, a ne biti generalno najbolji.
ima u ovome istineSUSTINA SVEGA
Text prenesen sa TM-orga
i to mnogo
i ja kao neutralan i to jos zenicanin i recimo hajd objektivan fakat mogu reci da mi je zeljo mnogo mnogo blizi
Cuj Zenicanima blizi Zeljo... Neka, hvala Bogu
A ova su preseravanja i filozofiranje te jedan pristup koji je malouman u najmanju ruku. Citate li vi sta pisete? Jedna vasa titula vrijedi osam nasih
Ova mi je recenica najjacaZa Želju navija svako ko stavlja individualnu snagu, sposobnost i prvenstveno MIŠLJENJE ispred kolektivnosti,masovnosti, idolopoklonstva i slijepog slijeđenja čobana.
Nista. uzivajte vi u carstvu stripova, borbi dobra i zla, lijepih i ruznih, u crtranim filmovima i komedijama. Isticite novu "rasu" jer vi se razlikujete od ostalih, unikatni ste, neprevazideni. Vi zivite u paralelnom Sarajevu u kojem mozda i jeste ovako kako vi vidite. Vi ste nadljudi, vi se razlikujete cak i unutar jedne porodice je onaj ko navija za Zeljeznicar je suveren a ako ne daj Boze brat navija za Sarajevo on je smetljar.
Samo ste u jednom u pravu Manijaci; Ne moze se tek tako biti veliki a vi to sigurno niste. U ovim bljuvotinama koje pisete to je sasvim jasno.
Treba li vas pozdravljati sa Sieg Heil, super ljudi?
E moj Hase... Da vidis ovo...
-
Fordas
#446 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Pa blizu si strong to je 'nesto ONO' sto samo oni imaju. Znas, ne moze se to riječima opisati jer je to ONO 
- Šibicar
#447 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Fordas wrote:Pa blizu si strong to je 'nesto ONO' sto samo oni imaju. Znas, ne moze se to riječima opisati jer je to ONO
Tebi je to,vjerovatno,smijesno zato sto to ne osjetis,ali fakat ima NESTO u tom Zelji sto vi nikad necete imati...
- stochar
#448 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
greska: jedan bod u gostima, do mene.slucajan wrote:stochar wrote:mogu samo reci da ste svi kolektivno promasili temu. tema je, da podsjetim ove istoričare:
'Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.'
a sutrašnju tekmu niko živ ne pominje još od druge strane...
ja kažem: volio bih da Željo pobijedi, realan je neriješen ishodm a statistika je na strani domaćina obzirom da imamo samo jednu pobjedu u gostima.
Opet ovaj "statistica"... Boga ti gdje ti nadje tu pobjedu u gostima? Od koje je sezone?

- stochar
#449 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
mada, kladionicarski gledano, trenutna situacija je zanimljiva i vuce na x. kol'ko smo mi losi u gostima, tol'ko ste vi losi kod kuce:

-
Fordas
#450 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.
Samo se vi tjesite da imate ONO, nije ni to loseŠibicar wrote:Fordas wrote:Pa blizu si strong to je 'nesto ONO' sto samo oni imaju. Znas, ne moze se to riječima opisati jer je to ONO
Tebi je to,vjerovatno,smijesno zato sto to ne osjetis,ali fakat ima NESTO u tom Zelji sto vi nikad necete imati...