Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ljubav_aha wrote:
kolega,samo provjeri godisnju zaradu ZG i BG,BG je prosle godine zaradio vise od ZG ,iako je ZGmogao i bolje,a osnovni razlog je management isto tako u SA bi moglo biti bolje,kad bi se promjenio kompletan radni presonal i postavilo novo osoblje sa "zdravim" managementom
Ma koleginice mene ne interesuje BG nimalo. Necu o tome da razglabam pa kad bi mi bio pred vratima ( A fala bogu nije)
samo sam povukla vaznost poslovanja sa dobrim managementom
Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
Let od DC do SA sredinom augusta sa istom relacijom na webu $1125 a jedna nasa kompanija mi nudi $1250.
Pa zar je doslo vrijeme kupovati na ovaj nacin, dali je to sigurno?
Static-X wrote:Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
Let od DC do SA sredinom augusta sa istom relacijom na webu $1125 a jedna nasa kompanija mi nudi $1250.
ja godinama pisem da ne treba kupovati putem agencija
Static-X wrote:Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
ja godinama pisem da ne treba kupovati putem agencija
Nego kako?
I web su agencije!
Dosad su nase agencije uvjek bile jeftinije uporedjenju na ove preko neta. E ovo sad me iznenadilo..
nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling
ljubav_aha wrote:nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling
Ne rece ti nista konkretno osim promovisanja jedne agencije a gore si protiv toga
Jesil kupovala preko priceline i slicni stranica, vec kad to volis, ikakvih problema kasnije?
ljubav_aha wrote:nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling
Ne rece ti nista konkretno osim promovisanja jedne agencije a gore si protiv toga
Jesil kupovala preko priceline i slicni stranica, vec kad to volis, ikakvih problema kasnije?
chepotickets i expedia utorkom u 3p.m. se kupuju karte za letove unutar SAD,ali iz istog razloga pokusavam uklopiti sa kupovinom internacionalih karti,ako imam presjedanje unutar SAD,jednostavno provjerim odvojene opcije,zatim ih sve sastavim i potpom probam sastalvjenu opciju,doslovno se igram kombinacijama
chepotickets i expedia utorkom u 3p.m. se kupuju karte za letove unutar SAD,ali iz istog razloga pokusavam uklopiti sa kupovinom internacionalih karti,ako imam presjedanje unutar SAD,jednostavno provjerim odvojene opcije,zatim ih sve sastavim i potpom probam sastalvjenu opciju,doslovno se igram kombinacijama
Ja kad se igram kombinacijama. Oprze me strasno
Kako god we get screwed. Sta ces kad je Zeland i Guam samo dalji od Bosne
Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!!
B6Redhell wrote:Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!!
Jarane ja preko neta kupio, povoljnije mi bilo preko expidije nego nasih.
Prije sam kupovao karte preko ove agencije: valueair.com Imali su dobre ponude. Zadnjih par puta sam kupio prkeo neta. Sad sam gledao za ljeto (kraj augusta) imaju iz Chicaga do Sarajeva sa 2 presjedanja za 1350 (London i Bec)
B6Redhell wrote:Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!!
Iz moje mahale najeftiniji ovi preko neta Getawayasap.com samo ne znam koliko su legit.. ali karte 200$ jeftinije nego kod nasih agenata. Jedina opcija i najeftinija preko za mene je lufthansa sa us airways hub u BNA-charlotte NC-munich-sarajevo. Expidija mi je malo jaka s cijenom kao i ostale poznate stranice. I ovaj nije los: Momondo.com
Iz moje mahale najeftiniji ovi preko neta Getawayasap.com samo ne znam koliko su legit.. ali karte 200$ jeftinije nego kod nasih agenata. Jedina opcija i najeftinija preko za mene je lufthansa sa us airways hub u BNA-charlotte NC-munich-sarajevo. Expidija mi je malo jaka s cijenom kao i ostale poznate stranice. I ovaj nije los: Momondo.com
Ne znam koliko si udaljen od vecih gradova koji imaju letove za Evropu. Ja recimo, vozicu par sati do DC isplatnije me je tako nego da letim iz mog sela
[/quote]Ne znam koliko si udaljen od vecih gradova koji imaju letove za Evropu. Ja recimo, vozicu par sati do DC isplatnije me je tako nego da letim iz mog sela [/quote]
Ja sam iz tenesija tako da je daleko kuda god krenes Atlanta nekih 3 1/2 sahata Iz memphisa ima direktan let za amsterdam. Al gdje ces ostaviti auto u memphisu, samo bi sasija ostala od auta salim se. Ma zafrkano jarane dijeca mala. plata mala .
Na kraju i ja cu da se odlucim preko neta, nema mi druge....!!!!!
B6Redhell wrote:
Ja sam iz tenesija tako da je daleko kuda god krenes Atlanta nekih 3 1/2 sahata Iz memphisa ima direktan let za amsterdam. Al gdje ces ostaviti auto u memphisu, samo bi sasija ostala od auta salim se. Ma zafrkano jarane dijeca mala. plata mala .
Na kraju i ja cu da se odlucim preko neta, nema mi druge....!!!!!
Pa sracunaj se i vidi sta ti je lakse. Pogotovo ako vas je vise, recimo cetveroclana porodica. I ja vozim 3 i po sata do DC al opet mi je to bolje. Naravno necu sa svojim autom. Ili ce me neko od rodbine odbaciti ili cu rentati auto.
A u slucaju da vas je vise jos vise se isplati, jer rentaces jedno auto dok bi platio 4 karte za let iz tvog grada do veceg hub-a.
@ljubav
Nisi nam rekla koliko cesto ti letis za Bosnu? Ko god zatrazi kartu tu si da ponudis misljenje, a slabo vidim da ti trazis karte. Pa eto, ako nije tajna, otkrij nam koliko cesto letis pa si takav ekspert. Pitanje se odnosi samo na letove za Bosnu (ili Hrvatsku).
@ostali
Sto se tice kupovine preko weba, sve ove stranice koje ste naveli su od 300-700$ skuplje od cijene koju ja platih. Ne znam kojim vi marsutama idete pa nadjete jeftinije, ako moze par primjera sa cijenama i datumima?