avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ljubav_aha

#426 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

B6Redhell wrote:
ljubav_aha wrote:
kolega,samo provjeri godisnju zaradu ZG i BG,BG je prosle godine zaradio vise od ZG ,iako je ZGmogao i bolje,a osnovni razlog je management ;-) isto tako u SA bi moglo biti bolje,kad bi se promjenio kompletan radni presonal i postavilo novo osoblje sa "zdravim" managementom :)
Ma koleginice mene ne interesuje BG nimalo. Necu o tome da razglabam pa kad bi mi bio pred vratima ( A fala bogu nije) :x
samo sam povukla vaznost poslovanja sa dobrim managementom :)

necem vise :)
Dead Man Walking

#427 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Hajd broj tog najjeftinijeg nek neko objavi, ili mi na PM. Fala :D
luckylaka

#428 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:Hajd broj tog najjeftinijeg nek neko objavi, ili mi na PM. Fala :D
zavisi kad ides gdje ides odakle ides ,ja recimo sredinom maja st.louis-zagreb- $975 od 1.juna $1260 ako odgovara dobijes preporuku odmah
Dead Man Walking

#429 Re: avio karte iz amerike

Posalji broj laki, il napisi ovdje.
luckylaka

#430 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote:Posalji broj laki, il napisi ovdje.
Imas pp pa bujrum zovi
Static-X

#431 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
Let od DC do SA sredinom augusta sa istom relacijom na webu $1125 a jedna nasa kompanija mi nudi $1250.
Pa zar je doslo vrijeme kupovati na ovaj nacin, dali je to sigurno?
MirtolaDas

#432 Re: avio karte iz amerike

Post by MirtolaDas »

Jasta da je sigurno. A eto, i jeftinije ovaj put. :thumbup:
ljubav_aha

#433 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
Let od DC do SA sredinom augusta sa istom relacijom na webu $1125 a jedna nasa kompanija mi nudi $1250.
ja godinama pisem da ne treba kupovati putem agencija :)
Static-X

#434 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:Pa jeli ovo moguce. Preko online poznati booking stranica priceline, hotwire i slicno dobijam povoljniju cijenu nego iz nase agencije.
ja godinama pisem da ne treba kupovati putem agencija :)
Nego kako?
I web su agencije!
Dosad su nase agencije uvjek bile jeftinije uporedjenju na ove preko neta. E ovo sad me iznenadilo..
ljubav_aha

#435 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom :| a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling :)
Static-X

#436 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom :| a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling :)
Ne rece ti nista konkretno osim promovisanja jedne agencije a gore si protiv toga :-)

Jesil kupovala preko priceline i slicni stranica, vec kad to volis, ikakvih problema kasnije?
ljubav_aha

#437 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
ljubav_aha wrote:nasim ne vjerujem,jer sam imala sukob sa agentom :| a drugi agent je bio ljubazniji,i brzi ( agencija sa motom o letenju ptica) ,ali ja volim internet,prava kocka,gambling :)
Ne rece ti nista konkretno osim promovisanja jedne agencije a gore si protiv toga :-)

Jesil kupovala preko priceline i slicni stranica, vec kad to volis, ikakvih problema kasnije?
chepotickets i expedia :-D utorkom u 3p.m. se kupuju karte za letove unutar SAD,ali iz istog razloga pokusavam uklopiti sa kupovinom internacionalih karti,ako imam presjedanje unutar SAD,jednostavno provjerim odvojene opcije,zatim ih sve sastavim i potpom probam sastalvjenu opciju,doslovno se igram kombinacijama :-D
B6Redhell

#438 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:

chepotickets i expedia :-D utorkom u 3p.m. se kupuju karte za letove unutar SAD,ali iz istog razloga pokusavam uklopiti sa kupovinom internacionalih karti,ako imam presjedanje unutar SAD,jednostavno provjerim odvojene opcije,zatim ih sve sastavim i potpom probam sastalvjenu opciju,doslovno se igram kombinacijama :-D
Ja kad se igram kombinacijama. Oprze me strasno :D
Kako god we get screwed. Sta ces kad je Zeland i Guam samo dalji od Bosne :-)
Dead Man Walking

#439 Re: avio karte iz amerike

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:

Koliko cesto letis za Bosnu?
B6Redhell

#440 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. :sad: Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!! :shock:
gilbert

#441 Re: avio karte iz amerike

Post by gilbert »

Ja gledam u Jun-Juli oko dvije hiljade po osobi . :-)
Static-X

#442 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

B6Redhell wrote:Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. :sad: Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!! :shock:
Jarane ja preko neta kupio, povoljnije mi bilo preko expidije nego nasih.
landlord

#443 Re: avio karte iz amerike

Post by landlord »

Prije sam kupovao karte preko ove agencije: valueair.com Imali su dobre ponude. Zadnjih par puta sam kupio prkeo neta. Sad sam gledao za ljeto (kraj augusta) imaju iz Chicaga do Sarajeva sa 2 presjedanja za 1350 (London i Bec)
ljubav_aha

#444 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
B6Redhell wrote:Imali raja sta od karti?. Ja ove nase agente nazovem "dadnem" podatke datume etc.. Valjda ljudi vide koliko kosta ni jedan me ne zove nazad sa cijenom. :sad: Ljudi sta se ovo zbiva. Bubreg za kartu..!! :shock:
rekla sam ti :thumbup:
B6Redhell

#445 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

Static-X wrote:
Iz moje mahale najeftiniji ovi preko neta Getawayasap.com samo ne znam koliko su legit.. ali karte 200$ jeftinije nego kod nasih agenata. Jedina opcija i najeftinija preko za mene je lufthansa sa us airways hub u BNA-charlotte NC-munich-sarajevo. Expidija mi je malo jaka s cijenom kao i ostale poznate stranice. I ovaj nije los: Momondo.com
Static-X

#446 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

B6Redhell wrote:
Static-X wrote:
Iz moje mahale najeftiniji ovi preko neta Getawayasap.com samo ne znam koliko su legit.. ali karte 200$ jeftinije nego kod nasih agenata. Jedina opcija i najeftinija preko za mene je lufthansa sa us airways hub u BNA-charlotte NC-munich-sarajevo. Expidija mi je malo jaka s cijenom kao i ostale poznate stranice. I ovaj nije los: Momondo.com
Ne znam koliko si udaljen od vecih gradova koji imaju letove za Evropu. Ja recimo, vozicu par sati do DC isplatnije me je tako nego da letim iz mog sela :D
B6Redhell

#447 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

[/quote]Ne znam koliko si udaljen od vecih gradova koji imaju letove za Evropu. Ja recimo, vozicu par sati do DC isplatnije me je tako nego da letim iz mog sela :D[/quote]

Ja sam iz tenesija tako da je daleko kuda god krenes :-) Atlanta nekih 3 1/2 sahata Iz memphisa ima direktan let za amsterdam. Al gdje ces ostaviti auto u memphisu, samo bi sasija ostala od auta :D salim se. Ma zafrkano jarane dijeca mala. plata mala :D.
Na kraju i ja cu da se odlucim preko neta, nema mi druge....!!!!!
Static-X

#448 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

B6Redhell wrote: Ja sam iz tenesija tako da je daleko kuda god krenes :-) Atlanta nekih 3 1/2 sahata Iz memphisa ima direktan let za amsterdam. Al gdje ces ostaviti auto u memphisu, samo bi sasija ostala od auta :D salim se. Ma zafrkano jarane dijeca mala. plata mala :D.
Na kraju i ja cu da se odlucim preko neta, nema mi druge....!!!!!
Pa sracunaj se i vidi sta ti je lakse. Pogotovo ako vas je vise, recimo cetveroclana porodica. I ja vozim 3 i po sata do DC al opet mi je to bolje. Naravno necu sa svojim autom. Ili ce me neko od rodbine odbaciti ili cu rentati auto.
A u slucaju da vas je vise jos vise se isplati, jer rentaces jedno auto dok bi platio 4 karte za let iz tvog grada do veceg hub-a.
ljubav_aha

#449 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

B6Redhell wrote:
Static-X wrote:
i ovo sam ranije rekla :lol: :D
Dead Man Walking

#450 Re: avio karte iz amerike

@ljubav
Nisi nam rekla koliko cesto ti letis za Bosnu? Ko god zatrazi kartu tu si da ponudis misljenje, a slabo vidim da ti trazis karte. Pa eto, ako nije tajna, otkrij nam koliko cesto letis pa si takav ekspert. Pitanje se odnosi samo na letove za Bosnu (ili Hrvatsku).

@ostali
Sto se tice kupovine preko weba, sve ove stranice koje ste naveli su od 300-700$ skuplje od cijene koju ja platih. Ne znam kojim vi marsutama idete pa nadjete jeftinije, ako moze par primjera sa cijenama i datumima?
Post Reply