Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
sadeta

#426 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by sadeta »

ljubav_aha wrote:
sadeta wrote:
location wrote:Mene ne iritira dijaspora. Ali sto me iritiraju moji rodjaci i drugi kada dodju u posjetu u Ameriku ufff. Sve im smeta. "Joj vidi seljaka samo voze automatika" "Eh sto bi ja pokupio govno mog psa" "U kojem ti selu zivis kada ti je Nigger predsjednik" (ovo je cuo moj prijatelj od prijatelja iz Bosne) "Kako mislis da nemogu da pusim u stanu, koji seljaci, sva sreca ovdje sam samo dosao na mjesec dana" "Kako mozete hodati po gradu kada i pederi hodaju i drze se za ruke" ta je najbolja--ali ta se moze cuti i od nasih koji zive ovdje, vecinom stariji ljudi.
ti izdrzis mjesec dana i boli te tuki, a mi ovdje smo okruzeni takvima koji cine veliku vecinu i povazdan ih slusas kako "pametuju"...nedavno sam se na poslu umalo "poklala" kad su mi kolege (a radim u globalnoj firmi, sve "mlada, obrazovana i napredna omladina") pocele solit pamet kako nije u redu da neko bude gay, kako je to samo furka i kako ih je "i trebalo nalemat'" :shock: :shock: :shock: diskusiju sam zavrsila pitanjem sta bi oni uradili da im se sutra djeca takva rode pa da ih neko odluci premlatit jer su gay? :D :D
s druge strane, stvarno i dobar dio dijaspore cine mamlazi koji se, kad dodju u BiH, foliraju kojekakvim autima, zale, kobajagi, za bosnom i te trice a tamo negdje zive od socijalne ili jos gore rade ko u rudniku, zaradjuju dobro, ali onda ljude ovdje osudjuju sto ne rintaju isto ko oni..,

sve u svemu, mislim da su normalni ljudi (stagod to ovih dana znacilo) "na obje strane" u manjini, nazalost.

sadeta,ti si stvarno naj forumasica :thumbup: uvijek me odusevis :)

jao hvala :D ! evo sad se crvenim. mislim da se samo jako dobro razumijemo, i meni je super kad neko napise upravo ono sto bih i ja napisala, nekako mi bude lakse da znam da, bez obzira na ljude koji me okruzuju svakodnevno, medju njima ima i onih s kojima bih se bez pogovora u skoro svakom pogledu slozila. bude lakse gledat face u tramvaju ujutro :-)
sadeta

#427 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by sadeta »

HAVANA wrote:
Šoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Duša draga što se prehladio. :D :-)
:D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#428 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pustopoljina »

da podijelim sta sam cula u jednom pubu...u at...ugl.isao je lik za bosnu,tj.neko selo pored banjaluke...i kad se vracao strpao pola svinje unutra...susene...znaci-lezi citava svinjska polutka u gepeku...i sad presao je on bez beda-do slovenije...slovenci sve pregledaju,kaze otvori prtljaznik...on otkljuca,oni otvorise-gledaju ga zabezeknuti... a on,kao iznenadjeno: a vidiiiii,ma to sigurno stara malo spakovala,nisam ja vidio... :D :D :D naravno...ne pustise ga s svinjom u eu...ali sumnjam da je zavrsilo u smecu...
slovenci su stedljiv narod.
a sto se nasih tice...nije bas da idu prazni nazad...pastrma,sudzuk,pita,rakija (za carapa :P ),ajvara domaceg...nasi su studenti znali unsku pastrmku prenositi u austriju,da je bace na rostilj...
mene to nervira-na granicnom prelazu naslikana jaja,meso,mlijeko i na nasem pise: ne dozvolite da zarazne bolesti udju u eu... :x :x :x a u bosni bi guzice dali da probaju sta domace...
ljubav_aha

#429 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote: mene to nervira-na granicnom prelazu naslikana jaja,meso,mlijeko i na nasem pise: ne dozvolite da zarazne bolesti udju u eu... :x :x :x a u bosni bi guzice dali da probaju sta domace...
dobar jutar iz zemlje dijaspore :lol:

kakve veze imaju licni izbor ishrane turista u BiH sa regulacijama i pravilima na granicnim prelazima EU zemalja :lol:

i mi smo kupovali fasungu iz madjarske,pune gepeke u lijepa vremena,sto ne podnosim dvolicnost,uf ;-)
neprilagodjena

#430 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by neprilagodjena »

Ja kad sam se 2004 vracala iz Sarajeva (avionom) povukla sam sa sobom tasnu punu paradaiza i onih zutih paprika :-D :-D
Nisam kupovala odjecu ni sminku ali sam to povukla mami :-D :-D
pustopoljina

#431 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by pustopoljina »

zamisli-tamo bilo kolinje,i neki gojko odradio pos'o,al' nema stembilja ne moze to tako...
pricalo se po autobusima...da nekom starom baustelcu nisu dali burek da prenese (namirisali ga-mamicu im :D )...i on se naljutio...nije ovo moja...(kako se vec zove) pravila da ja to bacam...sjeo covjek,ponudio jos koga i sve POJEO...i tek onda u autobus i za austriju...
i smijesno i tuzno...
a za povrce-prosle godine,krenula ja iz tuzle...i tamo oko arizone...na sve strane paprike,paradajz...a kombi neki isao,nije cijeli bus...ljudi stali-one babe prodaju...a ono miriseeeee,ma pravi onaj paradajz...u bihacu nije tako fin,socan...mene bilo blam da kupim,a i sta ce mi...ja bih 2-3,a ovi na vrece kupovali...jest me samo nervirao radio na toj relaciji...svaka recenica-republika srpska :shock: ali smo radije slusali i to,nego muziku po izboru jedne sto je sjedila do vozaca :-)
neprilagodjena

#432 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by neprilagodjena »

Kad budem isla za SA razmisljam da povucem koji kanister.
Bitte_Halt_ja_ja

#433 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

nemojtemizamjeritialijavisegramatickihgreskinisamprocitaoodkakonecitamsvojepostovetackavelikoslovof-akatmaloporaditenatomezarezbolimestavozaskadgramatikutitakodragogbosanskogneznas
ljubav_aha

#435 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:nemojtemizamjeritialijavisegramatickihgreskinisamprocitaoodkakonecitamsvojepostovetackavelikoslovof-akatmaloporaditenatomezarezbolimestavozaskadgramatikutitakodragogbosanskogneznas
danke_nein_nein :lol:
mofo33

#436 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mofo33 »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:nemojtemizamjeritialijavisegramatickihgreskinisamprocitaoodkakonecitamsvojepostovetackavelikoslovof-akatmaloporaditenatomezarezbolimestavozaskadgramatikutitakodragogbosanskogneznas
:thumbup:
sadeta

#437 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by sadeta »

a da uključiš bosanku tastaturu? :-)
mofo33

#438 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mofo33 »

sadeta wrote:
zarpostojibosanskatestatura? :mrgreen:
ljubav_aha

#439 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

mofo33

imam dva lap topa,jedan na sa njemackim,a drugi sa engleskim alfa-betom

ili aludiras na nesto drugo :dance:
sadeta

#440 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by sadeta »

mofo33 wrote:
sadeta wrote:
zarpostojibosanskatestatura? :mrgreen:
jao, hoćemo to sada tako? ne, ne postoji bosanska tastatura, nego postoji opcija da tastaturu prebaciš tako da moš' tipkat ovo: čćšđžš itd.
eto, jel to sad 2? :D :D
vuk1975

#441 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by vuk1975 »

ma svi bi vi voljeli da ste dijaspora,samo oni koji su se uhljebili nebi.koje bio citav rat pa izaso poslije kad se vrati pa vidi ko je uspio (pokro) dodje mi da povracam u sandalama na sred ferhadije.
ljubav_aha

#442 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

vuk1975 wrote:ma svi bi vi voljeli da ste dijaspora,samo oni koji su se uhljebili nebi.koje bio citav rat pa izaso poslije kad se vrati pa vidi ko je uspio (pokro) dodje mi da povracam u sandalama na sred ferhadije.
istina :-D
burek_in_space

#443 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
vuk1975 wrote:ma svi bi vi voljeli da ste dijaspora,samo oni koji su se uhljebili nebi.koje bio citav rat pa izaso poslije kad se vrati pa vidi ko je uspio (pokro) dodje mi da povracam u sandalama na sred ferhadije.
istina :-D
Jesi li sigurna bash u ovo shto si "potpisala"?! ;-)
mofo33

#444 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by mofo33 »

nije tacno da bi svi voljeli "da su dijaspora", pricaj za sebe :-) svako svoja posla
ja sam vani, ne volim biti, a znam da mi nije mjesto tamo gdje bi voljela biti. komplikovano? :lol:
nikada se nisam vratila u Bosnu, ali potpuno razumijem neraspolozenje domacina prema dijaspori
ljubav_aha

#445 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

domaca raja ima mnogo ozbiljnijih problema na svom terenu/forum kljuca od takvih tema/

dijspora u prinicpu nije problem
zlajaBHF

#446 Re:

Post by zlajaBHF »

danas wrote:ne iritira, ali iritiraju me itekako oni koji i dalje ne znaju da se upitno "li" pise odvojeno od glagola... :roll:
Ovo se zove balkanski primitivizam i kompleks sa dna kace.....

On ce meni li sa glagolom... :run:
burek_in_space

#447 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:domaca raja ima mnogo ozbiljnijih problema na svom terenu/forum kljuca od takvih tema/

Kojih problema mi domaci imamo?! :?
Imamo stabilnu vladu i josh bolji parlament koji svake 4 godine nanovo izglasamo.
Protesta nikakvih nema,svi sretni i zadovoljni tako da ozbiljnijih problema nema! :mrgreen:
Bitte_Halt_ja_ja

#448 Re: Re:

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

zlajaBHF wrote:
danas wrote:ne iritira, ali iritiraju me itekako oni koji i dalje ne znaju da se upitno "li" pise odvojeno od glagola... :roll:
Ovo se zove balkanski primitivizam i kompleks sa dna kace.....

On ce meni li sa glagolom... :run:
Nije kompleks nego gramatika bosankog jezika. Ponovi: GRA-MA-TI-KA, ne kompleks, pi kaka kompleks, GRA-MA-TI-KA
ljubav_aha

#449 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:domaca raja ima mnogo ozbiljnijih problema na svom terenu/forum kljuca od takvih tema/

Kojih problema mi domaci imamo?! :?
Imamo stabilnu vladu i josh bolji parlament koji svake 4 godine nanovo izglasamo.
Protesta nikakvih nema,svi sretni i zadovoljni tako da ozbiljnijih problema nema! :mrgreen:

ne mogu galamiti na tebe,nesto si mi drag,nemam pojma zasto :lol: /ovo se smijem sebi/ ;-)
burek_in_space

#450 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
ne mogu galamiti na tebe,nesto si mi drag,nemam pojma zasto :lol: /ovo se smijem sebi/ ;-)

Na stranu lichne simpatije sada :oops: ,ali zaista nisi u pravu kada kazhesh da je istina da bi svi mi domaci htjeli biti dijaspora. ;-)
Post Reply