ljubav_aha wrote:sadeta wrote:ti izdrzis mjesec dana i boli te tuki, a mi ovdje smo okruzeni takvima koji cine veliku vecinu i povazdan ih slusas kako "pametuju"...nedavno sam se na poslu umalo "poklala" kad su mi kolege (a radim u globalnoj firmi, sve "mlada, obrazovana i napredna omladina") pocele solit pamet kako nije u redu da neko bude gay, kako je to samo furka i kako ih je "i trebalo nalemat'"location wrote:Mene ne iritira dijaspora. Ali sto me iritiraju moji rodjaci i drugi kada dodju u posjetu u Ameriku ufff. Sve im smeta. "Joj vidi seljaka samo voze automatika" "Eh sto bi ja pokupio govno mog psa" "U kojem ti selu zivis kada ti je Nigger predsjednik" (ovo je cuo moj prijatelj od prijatelja iz Bosne) "Kako mislis da nemogu da pusim u stanu, koji seljaci, sva sreca ovdje sam samo dosao na mjesec dana" "Kako mozete hodati po gradu kada i pederi hodaju i drze se za ruke" ta je najbolja--ali ta se moze cuti i od nasih koji zive ovdje, vecinom stariji ljudi.![]()
![]()
diskusiju sam zavrsila pitanjem sta bi oni uradili da im se sutra djeca takva rode pa da ih neko odluci premlatit jer su gay?
![]()
![]()
s druge strane, stvarno i dobar dio dijaspore cine mamlazi koji se, kad dodju u BiH, foliraju kojekakvim autima, zale, kobajagi, za bosnom i te trice a tamo negdje zive od socijalne ili jos gore rade ko u rudniku, zaradjuju dobro, ali onda ljude ovdje osudjuju sto ne rintaju isto ko oni..,
sve u svemu, mislim da su normalni ljudi (stagod to ovih dana znacilo) "na obje strane" u manjini, nazalost.
sadeta,ti si stvarno naj forumasicauvijek me odusevis
jao hvala