Jao kada ovo procitah, onda shvatih da ti stvarno mislis da je jedino moguce rjesenje za narode u BiH, covjek iz nacionalisticke stranke koji ce predstavljati interese jednog naroda (kako ih predstavljaju vidjali smo svaki dan).Kao sto vec neko rece ovdje Jovica su izabrali Bosnjaci (jedan Hrvat glasao za njega) pa ja ne vidjeh da se iko od Hrvata pobuni javno, zasto, to valjda zato sto je iz HDZ-a.Budimo realni, IMJ osim sto je okolo paradirao, govorio da je vojnik partije, ukoravao ljude koji ne govore njegov nakaradni hrvatski (ovaj put govorim o tome da je napadao Hrvate, koji valjda govore taj jezik), davao bombasticne izjave, zivio u svom svijetu samo njemu poznate povijesti, nije doprinio ni najmanje da Hrvatima bude bolje u Bosni.Zasto unaprijed osudjivati Komsica, koji nije bio ni jedan dan na funkciji, a vec ne valja?Lijepo pricekati, vidjece se za koju godinu, pa onda kriticki posmatrati njegov rad i konstatirati takve stvari.O tom trecem entitetu i referendumu, to mozda za neku drugu predizbornu kampanju, ovi su upravo prosli, zakasnio je sada HDZ za ove izbore (takodje me interesuje koliko bi to procenata dobio taj treci entitet, koliko bi teritorije ostalo sa Hrvatima(u kojem procentu) izvan istog i da li bi to islo u interesu Hrvatskom narodu (osim letaca iz Z.Hercegovine)), ovo u zagradi da ti pokazem svu besmislenost te ideje.Od nekoga se mora krenuti, ako se razbije taj strah od "drugih" ( a vjeruj mi Komsic je Hrvat, mozda mnogo veci od inih - sto ne kazem da je uopste lose) onda se moze desiti na nekim iducim izborima da dodje i takav Bosnjak ili Srbin u predsjednistvo, i divna suplja koja godinama biva pricana na ovim prostorima, pade napokon u vodu, dade napokon sansu za razvoj partijama koje ce se baviti ekonomijom i tako dobijati izbore.justika_sa wrote:prije svega što napišem samo da naglasim, da ne bi došlo do zabune, da smatram je ivo miro jović lakrdijaš neviđenih razmjera isto kao što smatram da je silajdžić opasan nacionalista... a onaj treći radmanović neću ni da komentiram...
problem koji će nastati ako komšić bude izabran za člana predsjedništva jeste što njega, budimo realni, stvarno nisu izabrali hrvati... što je meni doista divno, njega su birali i hrvati i bošnjaci i srbi u federaciji, i jevreji i svi oni koji nepravedno nose ime "ostali" a izjašnjavaju se kao bosanci...
to je divno... ali šta nam govori? da se to može dogoditi SAMO kada je u pitanju hrvatski član predsjedništva... igra s komšićem je namjerna u sdp-u, računali su na sve ovo...
sa aspekta hrvata, koji su ipak konstitutivni narod u ovoj državi čiji sistem nije promjenjen oni su izigrani, sasvim nepravedno...
kako reče na tv jedan lik iz širokog: kada bošnjaci ne budu birali nacionaliste, kada njihov kandidat npr. bude zlatko lagumdžija, kada srbi ne budu birali nacionaliste, bit će pravedno i ovo... ovako su bošnjaci sebi izabrali nacionalistu koji će braniti njihove interese, srbi takodjer, a hrvatima su izabrali drugi...
reakcije koje su već izvjesne su blokada vlasti, tužbe ohr-u, EU i nažalost referendum za treći entitet...
sve je to jako tužno jer je na onoj listi jedina osoba koja zaslužuje da bude u predsjedništvu ove države upravo željko komšić... ali da li nam je cijeli sistem dovoljno zreo i pametan za njega? smatram da nije... bit će kada bude 1 predsjednik kojeg budu svi birali... ili kada bošnjaci izaberu lagumdžiju, a srbi nekog ekvivalentnog...
Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...
- fantom slobode
- Vodenjak
Joj doktore, sto si ti neki mangup...doktor78 wrote:Haris Silajdzic vodi ubjedljivo ispred Sulejmana Tihica.Tacka...
Ovom prilikom zelim da se zahvalim pojedinim forumasima (sami ce se prepoznati), koji su sav svoj trud i energiju u proteklih mjesec dana (pa i vise), ulozili u pokusaje blacenja i diskreditacije dr.Silajdzica, a sve po uzoru na svoje medijske mentore tipa S.Avdic,B.Hadziomerovic,S.Kurtovic,V.Selimbegovic i drugi. Steta sto u tim svojim pokusajima nisu bili jos agilniji, mozda bi razlika u glasovima bila jos veca, ali i ovako je dobro. Hvala im od sveg srca![]()
Toliko od mene,hvala lijepo i dovidjenja...
Pricekaj sa zahvaljivanjima..
Mnogi su se zahvaljivali i 1990. kad su im puleni pobjedili!
Ali ti si se, cini se, tad igrao klikerima....
- flora.sa
meni samo nije jasno zasto clanovi Predsjednistva MORAJU biti iz stranaka koji imaju prefiks Nacionalne?
to bi onda znacilo da nikad niko iz stranaka koje su prije svega gradjanske, ne moze biti biran u Predsjednistvo?
koja im je onda svrha?
svako ima Ustavom zagarantirano pravo glasa, i ako ja hocu da glasam za gradjansku opciju, to mi niko ne moze zabraniti.
ja sam uvijek za ovu opciju, i ako mi je ta opcija nudila da mogu birati izmedju Zeljka Komsica i nekog drugog, biram Zeljka, jer dolazi ispred stranke koja je najbliza mojim politickim ubjedjenjima.
i bas me briga sto se to nekome ne svidja...
sad sam kao trebala da biram izmedju Harisa, Mirnesa i Sulejmana...izvinite, ali onda radije ne bih nikako glasala.
to bi onda znacilo da nikad niko iz stranaka koje su prije svega gradjanske, ne moze biti biran u Predsjednistvo?
koja im je onda svrha?
svako ima Ustavom zagarantirano pravo glasa, i ako ja hocu da glasam za gradjansku opciju, to mi niko ne moze zabraniti.
ja sam uvijek za ovu opciju, i ako mi je ta opcija nudila da mogu birati izmedju Zeljka Komsica i nekog drugog, biram Zeljka, jer dolazi ispred stranke koja je najbliza mojim politickim ubjedjenjima.
i bas me briga sto se to nekome ne svidja...
sad sam kao trebala da biram izmedju Harisa, Mirnesa i Sulejmana...izvinite, ali onda radije ne bih nikako glasala.
- Vodenjak
To je moguce!DobroJutroKolumbo wrote:Nemoj da svi zaplacemo na sljedecim izborima kad Srbi dobiju direktivu da izaberu bosnjackog clana pa kad nam dovedu Cengica leleleleeeeeeee...Vodenjak wrote:Koncenzus te vrste smo imali 1990!DobroJutroKolumbo wrote:...ja licno sam bio za Ljubica...zasto zato sto mislim da ce Hrvati radi ovog praviti opstrukcije na svim nivoima vlasti i da ce naredne godine proteci u nacionalistickim prepucavanjima...ja jesam za gradjansku opciju, koja je pobijedila na ovim izborima, stoga Zeljki svaka casta ali nije ovde pobijedio Zeljko nego Zlatko to se moglo vidjeti sinoc, kad je Zlaja odrzao govor i naglasio "ja sam još uvijek predsjednik ove stranke" u svom uvodnom govoru a Zeljko je stajao pored njega kao neki školarac!
Zeljko je mogao samostalno donositi odluke na opstinskom nivou ali da li ce moci to radit na drzavnom!?...ni slucajno, slusat ce se "tata" Zlatko!...A u slucaju da je pobijedio Ljubic ,koji je za mene jako inteligentan covjek(moje misljenje) i alfa predvodnik svoje stranke ,mislim da bi troclano predsjednistvo puno lakse funkcionisalo i da bi se mogli postici neki koncenzusi izmedju njih trojice...ovako cemo u narednim godinama da gledamo opsti cirkus...jedini samostalan od njih trojice ce biti Silajdzic,a ova druga dvojica ce da trce u svoje stranke i da traze dalje direktive! "MOIRA ORFEI OD DANAS I U VASEM GRADU"!!!
I vidi do cega nas je doveo!!!![]()
Ali i ovi su izbori pokazali svu apsurdnost organizacije teritorije Bosne i Hrcegovine koja posto poto hoce drzavom da se zove!
A nije i pitanje je kad ce to biti! Ako ce i biti!
Sudbina te drzave, a time i sviju nas je, bojim se, zapecacena u Dejtonu u kojemu su sjedili svi koji su juce izabrani (ili njihovi nasljednici) osim Komsica na koga se danas dize najveca frka! To samo pokazuje koliko smo mi nezreli i kao pojedinci i kao narod!
Svojim NEizlaskom na izbore ili pak svojim biranjem stare obudjale garniture od koje je samo poneki hohstapler promijenio sako ali ne i smrdljivu koshulju i carape!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
meni se cini da Jovic prijeti Komsicu, a to ce mu se razbit o glavu momacki...
Jović: Komšić ne može biti član Predsjedništva
Kandidat HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, koji je prema nepotpunim rezultatima izbora objavljenima u ponoć bio u neznatnoj prednosti pred kandidatom SDP-a BiH Željkom Komšićem, ali se pretpostavlja da bi nakon pribrajanja glasova iz Sarajeva i Tuzle ipak mogao izgubiti tu utrku, izjavio je rano u ponedjeljak da Komšić neće moći biti hrvatski član Predsjedništva BiH jer ga nije biralo hrvatsko biračko tijelo.
"Ivo Miro Jović će biti hrvatski član Predsjedništva BiH ili u protivnom tog Predsjedništva neće biti", izjavio je Jović nakon objavljivanja nepotpunih rezultata za članove Predsjedništva BiH.
Jović je naglasio kako će njegova stranka poduzeti aktivnosti da Komšić ne postane hrvatski član Predsjedništva BiH. Na novinarski upit koje će se aktivnosti poduzeti Jović je neodređeno odgovorio da "postoje razni načini". Također je rekao da hrvatski narod zaslužuje da vlastitim glasovima izabere hrvatskog člana Predsjedništva BiH i naglasio kako bi svaki drugačiji rasplet "bio grijeh".
Kandidat HDZ 1990. za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Božo Ljubić, koji je prema nepotpunim rezultatima glasovanja na trećem mjestu iza Jovića i Komšića, izjavio je kako su Komšićevi glasovi većinom iz bošnjačkog biračkog tijela.
"Komšićev eventualni izbor za hrvatskog člana Predsjedništva bio bi legalan, ali ne bi bio legitiman jer ne odražava volju Hrvata u BiH", rekao je Ljubić.
Budući da u preliminarnim nepotpunim rezultatima glasovanja za članove Predsjedništva BiH nisu objavljeni rezultati iz Sarajeva i Tuzle gdje SDP BiH tradicionalno ima brojne pristaše, analitičari procjenjuju da bi glasovi s tuzlanskog i sarajevskog područja mogli donijeti odlučujuću prednost Komšiću u odnosu na njegove protukandidate.
SDP je ranije objavio, pozivajući se upravo na glasove iz Sarajeva i Tuzle, da je Komšić sigurni pobjednik izbora za hrvatskog člana kolektivnog predsjedništva BiH.
(Hina)
- vatana
100% tacno. Sve su nam stari ostali na vlasti. Narod je ovdje toliko glup da i ne zasluzuje bolje. Jedina svijetla tacka ovih izbora je Komsic, pa kakav god da bude. (mada uloga predsjednistva i nije toliko vazna)Vodenjak wrote:To je moguce!DobroJutroKolumbo wrote:Nemoj da svi zaplacemo na sljedecim izborima kad Srbi dobiju direktivu da izaberu bosnjackog clana pa kad nam dovedu Cengica leleleleeeeeeee...Vodenjak wrote: Koncenzus te vrste smo imali 1990!
I vidi do cega nas je doveo!!!![]()
Ali i ovi su izbori pokazali svu apsurdnost organizacije teritorije Bosne i Hrcegovine koja posto poto hoce drzavom da se zove!
A nije i pitanje je kad ce to biti! Ako ce i biti!![]()
Sudbina te drzave, a time i sviju nas je, bojim se, zapecacena u Dejtonu u kojemu su sjedili svi koji su juce izabrani (ili njihovi nasljednici) osim Komsica na koga se danas dize najveca frka! To samo pokazuje koliko smo mi nezreli i kao pojedinci i kao narod!
Svojim NEizlaskom na izbore ili pak svojim biranjem stare obudjale garniture od koje je samo poneki hohstapler promijenio sako ali ne i smrdljivu koshulju i carape!
Ovaj sistem glasanja je gore od ludila, nenormalno...
Samo mi je drago da su nas Kabadahija napustile (SDA), dosta ih je vala bilo. Treba im sad kompletnu reviziju od 90. na ovamo napravit. da se vidi sta su pokrali, pa u zatvor brate. (a pokrali su, vjerujte mi, milione...)
- flora.sa
gdje to pise?Tomislav MO wrote:Prijeti???vatra i voda wrote: Vidi Tome sto prijeti![]()
Zar ti majka prijeti ako te upozori da polako voziš jer se možeš negdje slupati??? Ne, ona te upozorava, a ti sam srljaš u nesreću ako je ne poslušaš.
Vama ovo nije nelogično?
Srpskog člana predsjedništva izaberu Srbi.
Bošnjačkog člana predsjedništva izaberu Bošnjaci.Hrvatskog člana predsjedništva izaberu Bošnjaci.
Tebi tu nije ništa čudno?
Misliš da će to tako moći? I dokle?
ne kontam?
ako glasam za Dodika, moj glas ne vazi jer nisam Srpkinja?
a za koga glasaju nacionalne manjine?
nisam vidjela da je Jakob Finci npr. kandidiran za clana Predsjednistva?
-
outkast
Ovdje se po meni postavalja pitanje za koga da glasa bosnjak orjentisan social-demokratski kojeg zaboli ona stvar ko je kakve nacionalnosti, tj hoce da ga predstavljaju ljudi istih politickih opredjeljenja. Za Tihica? Silajdzica? Ajanovica? Hmmm ne bih rekao
Last edited by outkast on 02/10/2006 09:29, edited 1 time in total.
-
Grom iz vedra neba
Po meni je ovo dobar izbor za predsjednistvo.
Sada je definitivno jasno da je Tudjmanova politika dozvijela debakl u Bosni. Dogovor iz Karadjordjeva nije uspjesno implementiran, nego je nanio veliku stetu po opstojnost Hrvata, posto je sada ocigledno da Hrvati vise nisu u stanju da samostalno biraju svoje predstavnike.
S druge strane Bosnjaci, koji su bili objekat istrebljenja ove srpsko-hrvatske ratne koalicije, pokazali su veliku mudrost i kozmopolitizam, a to je da su glas dali Hrvatu Komsicu koji je bio heroj u Armiji BiH, ja bih volio vidjeti da hrvatsko ili srpsko tijelo pokaze svoj kozmopolitizam i da da glas Bosnjaku.

Sada je definitivno jasno da je Tudjmanova politika dozvijela debakl u Bosni. Dogovor iz Karadjordjeva nije uspjesno implementiran, nego je nanio veliku stetu po opstojnost Hrvata, posto je sada ocigledno da Hrvati vise nisu u stanju da samostalno biraju svoje predstavnike.
S druge strane Bosnjaci, koji su bili objekat istrebljenja ove srpsko-hrvatske ratne koalicije, pokazali su veliku mudrost i kozmopolitizam, a to je da su glas dali Hrvatu Komsicu koji je bio heroj u Armiji BiH, ja bih volio vidjeti da hrvatsko ili srpsko tijelo pokaze svoj kozmopolitizam i da da glas Bosnjaku.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
flora opusti se.... ako si sinoc gledala ivu miru jovica na BHT1, sve ti je jasno....sad ce da se posegnu argumenti tipa pradjedova itd, jer NEMAJU STA VISE RECI....flora.sa wrote:gdje to pise?Tomislav MO wrote:Prijeti???vatra i voda wrote: Vidi Tome sto prijeti![]()
Zar ti majka prijeti ako te upozori da polako voziš jer se možeš negdje slupati??? Ne, ona te upozorava, a ti sam srljaš u nesreću ako je ne poslušaš.
Vama ovo nije nelogično?
Bošnjačkog člana predsjedništva izaberu Bošnjaci.Hrvatskog člana predsjedništva izaberu Bošnjaci.
Misliš da će to tako moći? I dokle?na listicu se zna da si Srbin ako si glasao za srpsku stranku, i obrnuto...moras se potpisati, inace ako je drugacije, listic je nevazeci?
![]()
![]()
ne kontam?
Hrvata Komsica vole svi! i srbi, i bosnjaci, i muslimani, i hrvati, i bosanci, i ostali....meni je zao sto je HDZ godinama provodio politiku ulizivanja Hrvatskoj, pa su mnogi hercegovacki Hrvati izvisili za glasanje... sta znas, mozda bi omjer glasova bio drugaciji...
a Komsic je BOSANAC koji dolazi iz reda Hrvatskog naroda, i zbog toga ga ja licno volim.
- Alfons Kauders
E moj Tomislave, kamo srece da Hrvati i Srbi biraju i bosnjackog clana. Nikad Haris ne bi gore dobacio... Al dzaba to pricat... Mozes samo biti ponosan jer je Komsic 10 puta veci covjek i Hrvat od Ive Mire...flora.sa wrote:gdje to pise?Tomislav MO wrote:Prijeti???vatra i voda wrote: Vidi Tome sto prijeti![]()
Vama ovo nije nelogično?
Misliš da će to tako moći? I dokle?na listicu se zna da si Srbin ako si glasao za srpsku stranku, i obrnuto...moras se potpisati, inace ako je drugacije, listic je nevazeci?
![]()
![]()
ne kontam?
- vatana
Tu se vidi kako ustase kao imaju ekskluzivno pravo na glasove Hrvata. To je van pameti. Dok god nacionalne stranke budu mililie ili ti insistirale na tome da imaju ekskluzivitet na pravo glasova "svog" naroda, ovdje nece biti hljeba.mIRCerka wrote:meni se cini da Jovic prijeti Komsicu, a to ce mu se razbit o glavu momacki...
Kandidat HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, koji je prema nepotpunim rezultatima izbora objavljenima u ponoć bio u neznatnoj prednosti pred kandidatom SDP-a BiH Željkom Komšićem, ali se pretpostavlja da bi nakon pribrajanja glasova iz Sarajeva i Tuzle ipak mogao izgubiti tu utrku, izjavio je rano u ponedjeljak da Komšić neće moći biti hrvatski član Predsjedništva BiH jer ga nije biralo hrvatsko biračko tijelo.
"Ivo Miro Jović će biti hrvatski član Predsjedništva BiH ili u protivnom tog Predsjedništva neće biti", izjavio je Jović nakon objavljivanja nepotpunih rezultata za članove Predsjedništva BiH.
Jović je naglasio kako će njegova stranka poduzeti aktivnosti da Komšić ne postane hrvatski član Predsjedništva BiH. Na novinarski upit koje će se aktivnosti poduzeti Jović je neodređeno odgovorio da "postoje razni načini". Također je rekao da hrvatski narod zaslužuje da vlastitim glasovima izabere hrvatskog člana Predsjedništva BiH i naglasio kako bi svaki drugačiji rasplet "bio grijeh".
Kandidat HDZ 1990. za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Božo Ljubić, koji je prema nepotpunim rezultatima glasovanja na trećem mjestu iza Jovića i Komšića, izjavio je kako su Komšićevi glasovi većinom iz bošnjačkog biračkog tijela.
"Komšićev eventualni izbor za hrvatskog člana Predsjedništva bio bi legalan, ali ne bi bio legitiman jer ne odražava volju Hrvata u BiH", rekao je Ljubić.
Budući da u preliminarnim nepotpunim rezultatima glasovanja za članove Predsjedništva BiH nisu objavljeni rezultati iz Sarajeva i Tuzle gdje SDP BiH tradicionalno ima brojne pristaše, analitičari procjenjuju da bi glasovi s tuzlanskog i sarajevskog područja mogli donijeti odlučujuću prednost Komšiću u odnosu na njegove protukandidate.
SDP je ranije objavio, pozivajući se upravo na glasove iz Sarajeva i Tuzle, da je Komšić sigurni pobjednik izbora za hrvatskog člana kolektivnog predsjedništva BiH.
(Hina)
Upravo ovakve izjave su i najopasnije. Da OSCE radi svoj poso, sad bi trebali Jovica poslat duboko u hercegovacki kamen, pa nek poskoci glasaju za njega.
- Vodenjak
Na izbore u kojoj drzavi mislis?outkast wrote:Ovdje se po meni postavalja pitanje za koga da glasa bosnjak orjentisan social-demokratski kojeg zaboli ona stvar ko je kakve nacionalnosti, tj hoce da ga predstavljaju ljudi istih politickih opredjeljenja.
- kobe_sa
o ovome ja i trubim zadnje vrijeme , jer nazalost kakvo je sad vrijeme jos uvjek u BiH , izbor Zeljke bi samo osnazilo nacionaliste za 3 entitet i hrvatski tv kanalmIRCerka wrote:meni se cini da Jovic prijeti Komsicu, a to ce mu se razbit o glavu momacki...
(Hina)
bosnjaci nisu smjeli glasat za Komsica , drugo je da je on jedini kandidat za predsjenika BIH i ja bi glasao za naseg zlatog ljiljana , ovako sdp ce ovim potezom napreviti krizu u federaciji .
btw. neka mi neko od SDP-ovaca objasni : ZASTO SDP NIJE IMAO KANDIDATA ZA IZBOT BOSNJACKOG CLANA PREDSJENISTVA , kad imao i iz srpskog i iz hrvatskog , cak i kandidata za predsjenika RS gdje nema nikave sanse ??? dobro hajde Zlatko se prepao da ga Haris ne potuce pa da nema argumenata o popularnosti tako da bi funkciju predsjenika SDP-a morao prepustiti nekom drugom , ali zasto nema onako makar formalnol kandidata ??? evo lupam Damir Hadzic
-
edikamedika
Nije li Komsic pred izbore najavio da ce, ako osovji mjesto u predsjednistvu, svoj mandat ponuditi klubu hrvatskog naroda u drzavnom parlamentu?
Pa, da vidimo, nebi bilo lose da vidimo sta o Komsicu misle oni koje je izabrao hrvatski narod direktno
Pa, da vidimo, nebi bilo lose da vidimo sta o Komsicu misle oni koje je izabrao hrvatski narod direktno
-
Grom iz vedra neba
Komsic je povukao tu ponudu jer je niko od ostalih kandidata nije prihvatio...edikamedika wrote:Nije li Komsic pred izbore najavio da ce, ako osovji mjesto u predsjednistvu, svoj mandat ponuditi klubu hrvatskog naroda u drzavnom parlamentu?
-
mala-i
pa nakon komentara u dnevniku nove tv od dopisnika iz mostara da će bošnjaci najvjerovatnije izabrati za hrvatskog člana predsjedništva ivu komšića mene ništa ne čudi.
ali,kakve komentare da očekujem od njih kada ovdje čitam niz onih koji počinju sa :eto ja sam za građansku opciju,ali nije još vrijeme...
pa ako nastavimo po torovima glasat to vrijeme nikad neće ni doći.
ali,kakve komentare da očekujem od njih kada ovdje čitam niz onih koji počinju sa :eto ja sam za građansku opciju,ali nije još vrijeme...
- flora.sa
ah da, dosla sam do rjesenja
...Jevreji i Romi ne mogu glasati, jer ne pripadaju jednom od ovih nacionalnih korpusa
za koga je glasalala ona skupina Ukrajinaca, cini mi se, iz okoline Prijedora?
Slovenci?
Aparthejd?
Ne trebaju da glasaju? Ne smiju da glasaju?
Vise su ugrozeni od Hrvata?
Ili su ovi poslednji ipak najugrozeniji?
za koga je glasalala ona skupina Ukrajinaca, cini mi se, iz okoline Prijedora?
Slovenci?
Aparthejd?
Ne trebaju da glasaju? Ne smiju da glasaju?
Vise su ugrozeni od Hrvata?
Ili su ovi poslednji ipak najugrozeniji?
-
Grom iz vedra neba
Upravo tako, oni koji se vade da nije vrijeme, ne zele da bude vrijeme.mala-i wrote:pa nakon komentara u dnevniku nove tv od dopisnika iz mostara da će bošnjaci najvjerovatnije izabrati za hrvatskog člana predsjedništva ivu komšića mene ništa ne čudi.
- fantom slobode
Iz prostog razloga jer je SDP zelio prije Tihica u predsjednistvu, a znao je da u ovome momentu ne bi mogao da prodje njihov kandidat za bosnjackog clana i samo bi rasuo glasove gorenavedenom.Primjetili su rascjep unutar HDZ-a i uspjeli da razbiju skup trojke nacionalista, odsada nece sjediti sami i komentarisati ostalima iza ledja.Sada jos da ostvari oko 20% ba nivou drzave, SDP dobro odradio zadatak.kobe_sa wrote:o ovome ja i trubim zadnje vrijeme , jer nazalost kakvo je sad vrijeme jos uvjek u BiH , izbor Zeljke bi samo osnazilo nacionaliste za 3 entitet i hrvatski tv kanalmIRCerka wrote:meni se cini da Jovic prijeti Komsicu, a to ce mu se razbit o glavu momacki...
(Hina)![]()
bosnjaci nisu smjeli glasat za Komsica , drugo je da je on jedini kandidat za predsjenika BIH i ja bi glasao za naseg zlatog ljiljana , ovako sdp ce ovim potezom napreviti krizu u federaciji .
btw. neka mi neko od SDP-ovaca objasni : ZASTO SDP NIJE IMAO KANDIDATA ZA IZBOT BOSNJACKOG CLANA PREDSJENISTVA , kad imao i iz srpskog i iz hrvatskog , cak i kandidata za predsjenika RS gdje nema nikave sanse ??? dobro hajde Zlatko se prepao da ga Haris ne potuce pa da nema argumenata o popularnosti tako da bi funkciju predsjenika SDP-a morao prepustiti nekom drugom , ali zasto nema onako makar formalnol kandidata ??? evo lupam Damir Hadzic
- Vodenjak
Joj podlosti, joj primitivizma, joj bezobrazluka!!!Grom iz vedra neba wrote:Po meni je ovo dobar izbor za predsjednistvo.
Svoj glas nisam dao Komsicu kao pripadnik tora o kome govoris vec zbog ideja koje zastupa taj covjek!
Grome, kosmopolito!
-
edikamedika
Pa to nemoj spocitavati Hrvatima, vec postavi pitanje Bosnjacima, recimo. Zele li Bosnjaci da im Srbi biraju predstavnika, nekog Bosnjaka clana SNSD-a? ne zele, naravno.mala-i wrote:pa nakon komentara u dnevniku nove tv od dopisnika iz mostara da će bošnjaci najvjerovatnije izabrati za hrvatskog člana predsjedništva ivu komšića mene ništa ne čudi.
- Alfons Kauders
Ne slazem se da je SDP "dobro odradio" - da jeste imali bi pobjednicke kandidate za sva 3 naroda, ovako imaju samo jednog, no sto se mene tice samo taj jedan ima pravo da predstavlja BiH, a ona druga dvojica u mojim ocima mogu samo da predstavljaju svoje torove.fantom slobode wrote: Iz prostog razloga jer je SDP zelio prije Tihica u predsjednistvu, a znao je da u ovome momentu ne bi mogao da prodje njihov kandidat za bosnjackog clana i samo bi rasuo glasove gorenavedenom.Primjetili su rascjep unutar HDZ-a i uspjeli da razbiju skup trojke nacionalista, odsada nece sjediti sami i komentarisati ostalima iza ledja.Sada jos da ostvari oko 20% ba nivou drzave, SDP dobro odradio zadatak.